![]() |
Gizli Irmak
Gizli bir ırmaktır akar gözyaşı Aşk ile dönüyor cihanın çarkı Yiğidin bağrına seherin yeli Sonsuzluk yurdundan eser gizlice Gurubun yarasın bulutlar sarar Aşık’ın ahından şu cihan yanar Bir yudum içenler sevdaya kanar Gönülden gönüle akar gizlice Asırlardır bu sırrı bilen olmadı Aşıkların ruhu arza sığmadı Sevdalının yüzü soldu gülmedi Kalp gözünden inci döker gizlice Ayrılık ateşi dağlarsa canı Gönül dinlemiyor emir,fermanı Aşıkların bağrı kahır harmanı Savurur benliğin atar gizlice Aşk denizi coşar,dalgalar dinmez Sevgi ekmeyince aşk gülü bitmez Böyle bir tufana canlar dayanmaz Kıyametler kopar ruhta gizlice Aşk selinde nice canlar boğuldu Dereler taşınca,ırmaklar doldu Aşk meyinden içen ölümsüz oldu Sihrine kapılan gider gizlice Bir kıvılcım yakar koca sarayı Bilmem kimler sarar böyle yarayı Aşkı bulan neyler mülkü,parayı Cihanı bir bula satar gizlice Aşk ile dönüyor cihanın çarkı Dökme suyla dönmez değirmen taşı Gönül yolcusunun haktır yoldaşı Zamanı mekanı aşar gizlice Canlar,canlar,canlar aşıkız canlar Aşıkın halinden aşıklar anlar Nihat Gülle |
Gönül Aleminde Bir İlahi yazdım...
Gönül a’lemin de bir ilahi duydum Elif elif sırlarında sen varsın Aşkın ummanına soyunup daldım Kalbe vuran her dalgada sen varsın Mana vadisinde ırmaklar akar Can gözünü açan aşık ummanda yüzer Hakkı özünde duyan kendinden geçer Ruha dolan her vecdinde sen varsın Hakikat şehrinde bir sultan yaşar Anka olan aşıklar kaf dağın aşar Kalbine nur yağar bir güneş doğar Işık Işık doğuşunda sen varsın Gayb alemine aşkla geçilir Bu kapıdan geçene sırlar saçılır Hakka mahrem olana nikap açılır Görünen her yüzde sen varsın Aklı fikri yağmalayan sel olur Seher ile esen gizli yel olur Hayalden kurtulan Hakka kul olur Sana bakan gözde yine sen varsın Nihat Gülle |
Gönül Yolu
Bir yolcuyum aşk derdiyle belalı Aşk yolunda yorgunum,gönlüm kara sevdalı Sarp kayalık yokuşlar,tırmanırım engine Günün son ışıklarıyla dalarım gül rengine Bir geçit bulabilmek için kilitlenmiş kalbine Dolanır durur hayalim,gölge gibi takılırım peşine Yıldızları koparıp kolye yaparım boynuna Gökkuşağından kemer takarım ince beline Bir sel gibi akar güzelliğin tüm benliğime Şarkılar bestelenir ilham olur yüreğime Gülüşün çalar aklımı,hayalin girer düşlerime Gül dökeyim yollarına,dudak bükme sevgime Sana şarkılar gönderdim meltem rüzgarlarıyla Aşkımızı dağlara yazdım,kan ve gözyaşıyla Mehtap ile girer hayalim sen uyurken koynuna Sevgilim,kabre bile girsen benide al yanına Bu umman,bu sıra dağlar gururun engelidir Saçlarımı dağıtır bir ayrılık yelidir Melekler bile ağlar,üzerime eğilmiş Tüm dileği kavuşsun bu yolunu yitirmiş |
Gözümde Kaldı...
Uyuttular gönlümü uykuya daldı Nasıl anlamadım son tren kalktı Gülşende nevbaharın gülleri soldu Yarin hayali bile gözümde kaldı Her şeyin ötesinde bir genç kız vardı Ruhumda aşkının rüzgarı kaldı Beni benden dostlar bir güzel aldı O tatlı gülüşü bile gözümde kaldı Artık,uzak bir hayalsin,düşten uyandım Aşk bu kolay değil hala unutamadım Bilki aşkım sensiz günleri hiç yaşamadım Ayrılırken verdiğin veda busesi bile gözümde kaldı Nihat Gülle |
Gurbet Rüzgarı...
Seni aradım yürüyen yollara bakıp bakıp Seni sordum göçmen kuşlara dalıp dalıp Bana gel,biçare bahtımın yüzü gülsün Sen gönül bahçemde açan gonca bir gülsün Sonbahar yaprakları dökülür şiirlerime Altın suyuna batmış mısralar dökülür yüreğime Bir hasret türküsu dolanırda dolanır dilime Eser bir deli rüzgar aşkın dolar bağrıma Gah hayalin gelir hayalin irişir gözlerime Gah sözlerin takılır sisli hatıralarıma Gurbet türküleri siner çatlamış dudaklarıma Hayalin resmi geçit yapar girer rüyalarıma Nihat Gülle |
Gül Yanağın şelvesine...
Kara gözlerine zülfünün gölgesi düşmüş Sevdanın şulesi canım,yüzüne vurmuş Gül yanağın şelvesine gönlüm vurulmuş Gamzesi sineme,ok gibi batmış Odasına dolunay gün gibi doğmuş Güzel gül hanımın bahtı hiç yokmuş Kipriklerin ucuna şebnemler konmuş Sevdalı bakışları,çok canlar yakmış Yanakları al al,yüzü gül pembe, Cilveli gülüşleri hal koymaz bende Açılmış bubik gibi gül kokar tende Koynunda sevdası var,aşkı var serde Aşk oduna yandım yandım,sözüne kandım Gül hanıma vuruldum,yar olur sandım Nihat Gülle |
Gül Yüzüne Doyamadım...
Bir güzele aşık oldum Aşkıyla mecnuna döndüm Yollarına güller serptim Aşkıyla kendimden geçtim Geçti ömrüm gülemedim Bir gül kadar yaşamadım Nice gül bahçesi gördüm Sen gibi gül bulamadım Kendimle dost olamadım Yar yolunda ölemedim Dünya zından göremedim Aşk sırrını çözemedim Kaf dağını aşamadım Yar ile söyleşemedim Anka olup uçamadım Dağlar yüce geçemedim Gönül dağın aşamadım Sular gibi coşamadım Yollar uzak koşamadım Ayrıldım kavuşamadım Saray,konak yapamadım Sultan olup yaşamadım Gül yüzüne doyamadım Derya deniz aşamadım Nihat Gülle |
Gülden güle konarız...
Gülden güle konarız Biz Allah’a aşığız Gönülde bal yaparız Kalplerde bir ışığız Mana fatihleriyiz Fırkayı nacileriz Melami derler bize Melami derler bize Arşa doğru uçarız Ölüm yoktur bizlere Kaf dağını aşarız Sığmayız yer,göklere Biz zümrüd-ü Ankayız La mekandır şehrimiz Melami derler bize Melami derler bize Kur’anın manasını Efal,sıfat,zat Hakkın Okuruz ayet ayet Şirk koşmayız bi Hakkın Zikrimiz gizli gayet Marifet tacını takın Melami derler bize Melami derler bize Muhammet’dir özümüz Dinimiz tevhit dini Nur-ul Arabi pirimiz İlmimiz ledün ilmi Dost yüzü Kabe’mizdir Namazımız daimi Melami derler bize Melami derler bize Güneşe yol alırız Ölmezden önce ölürüz Ateş kuşu misali Biz Allah’ı görürüz Vücudumuz yokluktur Tevhit şahitleriyiz Melami derler bize Melami derler bize Doğruluk otağında Şeriat gemisiyle Padişah katındayız Daldık marifet denizine Kul olmaktır şanımız Bulduk hakikat incisini Melami derler bize Melami derler bize Hak dili konuşuruz İllallah,İllallah! Elestü’den bilişiriz Gönlüm sende illallah Gönülde hac ederiz İllallah İllallah! Melami derler bize Kalbim senle İllallah Nihat Gülle |
Güldeste güldeste, Gül deste deste
Gül deste gül deste,Gül deste deste Güllerin şahına yaptım bir beste Güller hep açılmış,Gülşahım yasta Gül deste,Gül deste,Gül deste deste Gül deste gül deste,Gül deste deste Güllerin şahıyla giderim dosta Güller hep hayrandır o boya posa Gül deste gül deste,Gül deste deste Gül deste gül deste,Gül deste deste Güllerin şahını her gören hasta Yar gellmeyince lalezar yasta Gül deste gül deste,Gül deste deste Nihat Gülle |
Güle Güle Sevgili Şef...
Birliğinin babasıydın Düşünceli insaflıydın İnsanların en hasıydın Güle güle sevgili şef Kalp kırmaz,gönül yıkmazdın Haksızlığa dayanmazdın Kimseyi alıp satmazdın Güle güle sevgili şef Kimseye kin tutmazdın Maiyetin hep korurdun İşten güçten yorulmazdın Güle güle sevgili şef Derdimizi paylaşırdın Neş'emize katılırdın Adaletli,vicdanlıydın Güle güle sevgili şef Herkesi sever sayardın Yalnız haklıdan yanaydın Kargaşaya set olurdun Güle güle sevgili şef Mütevazi olgun idin Hoşgörü de pek cömerttin Özünde sözünde merttin Güle güle sevgili şef Dostluğun güven verirdi Çabuk kızar affederdin Kimseye sitem etmezdin Güle güle sevgili şef Kimsesiz değil,yalnızdın Güçlüklere aldırmazdın Sözünden asla caymazdın Güle güle sevgili şef Herkese değer verirdin Kimseye zarar vermezdin İzinlerle oynamazdın Güle güle sevgili şef Disiplini çok severdin Kimseye ödün vermezdin Zorba değil,efendiydin Güle güle sevgili şef Herkesle dost,barışıktın Sen dürüstlüğe aşıktın Ne paspaldın,ne de şıktın Güle güle sevgili şef Ne saf melek,ne şeytandın Adam gibi bir adamdın Uzak bir diyara atandın Güle güle sevgili şef Köylü değil şehirliydin İstikrarlı tutarlıydın Görgülü hem medeniydin Güle güle sevgili şef Erken gelir geç giderdin Kimseye minnet etmezdin Dolmuşa binip inmezdin Güle güle sevgili şef Çiğ köfteye bayılırdın Ayran içip ayılırdın Kendine has bir insandın Güle güle sevgili şef Nihat Gülle |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.