![]() |
Efkar
Gecenin bana ne zoru var Beni bu kinimle kim tutar Göğü kaplasa da yıldızlar Bulut çıkar tılsımını bozar Yürek aşk elinden tarumar Beden hasret narına yanar Soyundum da gelen mi var Bir gecelik aşk beni boğar Kuşanmış dört yanım, dar Sigaradan tüten sarı efkar Kah gülmüşüm neye yarar Parmaklarımdan acı sızar Cebimdeki yuvarlak taşlar Aklım çocukluğuma uyar Kuşlar sapanımdan kaçar Allahsız bana da ölüm var Ali Gençay |
Efkar_ı Kalem
I- Beyaza kara yazdım şair oldum Ruhun ızdırabını dizdim dizelere *******i efkarını içtim meylerle Bir gün olsun düşmeden derde Hiç yaşamadım sevdayı ezbere II- Tele mızrap vurdum ozan oldum Gurbeti mesken tuttum türkülerde Od olup yandım,eridim efsanelerde Yarına çıkmam deyip inlesem de Her sabah doğdum güneşin ellerine III- Aşka düştüm benden aşikar oldum Senden öte sevdalıyım sevgiliye Kırılırsa bir gün kalemim elimde Tükenirse mürekkebim hecemde Bil ki ölür,teslim olurum eceline Ali Gençay |
Elif
karanfil! açama mevsimin gelmedi mi elif! ne kadar incesin ve ne kadar gizemli uzun *******i var hasretinin taranmaz saçları,doğmamış güneşin aşk yine düştü girdaba ızdıranın dermanı yok mu acaba toprak kokar gözler yürek yakın olmayanı özler perdeye iner kara beyaza ekilir gamlı dizeler ben sevda ektim sen aşkı biçecek misin kurban olduğum yar özleminle bir adam yaşar karanfil elbet birgün solar sökülür elif,kesilir dualar ya ben ölmezsem sen ölecek misin karanfil! buruşuk tenli sevdiğim elif! yine ne kadar insesin korkuyorum,üşüyeceksin Ali Gençay |
Ellerim
baldıran acısı bu sızlıyor ellerim bak yine kısa saçlarım. okşuyor ellerim apansız dudaklarıma gidiyor ellerim aşkın acısını yaşanayan ellerim bak gör titrek ellerim gecenin bir yarısı neden yanar ki ellerim tenim, bedenim, ruhum ellerim |
Ellerimi Bırakmayacaktın
çıkmıyor hiç aklımdan göz kapaklarını inceden süzüşün dudakların, ıslak öpüşün günün ardından kovaladığım geceye sakladığım düşün uyuyamıyorum bıçak girmiş gibi yüreğime kıvranıyorum diyemiyorum kimseye seni uçuk bir ezgi seni fısıldıyor şarkılar her şeyde sen her yerde sen nerdesin, bir bilsem çok bastırsam kağıda sanki incinecek bir yerin yada silsem silecek gözlerinden aşkı kıyamıyorum seni yazmaya çıkmıyor aklımdan ıslanmış gözlerin dilime mühür vuruyor yaşamak bileklerimde prangalar ve sevdiğimi söylemek yasak yasaklanmış mesai içinde sevgilinin adını anmak acısını yudumlamadan tadı olmazmış aşkın dudaklarım kavruldu bir yudum daha içsem içsem sevda zehrinden bedenimde dolaşan kan gülümsüyor dudağım uğruna yok olmak ne büyük şan unutamıyor aklım her şeyi terk etsen de işte o an ellerimi bırakmayacaktın Ali Gençay |
Emanet
yıldızları söktüm semadan dualar topladım kutsal kitaplardan ağaçlardan dilekler topladım,çaputtan yalvarmanın acısını getirdim sana düşer de kırılır kollarımdan almalısın kutsalımı al! kırılmadan sevdamı taşıyamıyorum emanetini görmeliyim gözlerinde ışığı ne olur sarıl bana,nefesin sinemi yakmalı geldim yanımda bir tek hasretim eksik ne olur öp beni,kuru dudaklarım ıslanmalı seni öyle sevdim ki olurda susarsam anla beni dilime oturur sözcükler tıkanır nefesler kızmadım inan gitmeliydin o an sevemedin değil beni ne olur sarıl bana,üşürüm yak aşk ateşini ayaklarım kayar sensizlikle sırattayım incecik ip üzerindeyim tut ellerimden düşmeden emanetimi vermeliyim dağıldı hüzün bulutları dindi sevda yağmurları derdindeyim düşerim yollarına kaybolmadan emanetimi vermeliyim aç kollarını ben geldim gözlerindeyim yar sinemi,hançerle emanetin olan yüreği getirdim binlerce çiçek kollarımda bir elimde ay avucumda yıldızlar şarkılardan söktüğüm nakaratlar emanetin olan aşkını getirdim baktığım her yerde sen tuttuğum fallarda sen esirinim,sahibim sen azat eder beni bir bakış,bir söz senden ne olur konuş benimle çıldırmam çok yakın Ali Gençay |
Eskici
sesle yankılandı sokaklar terini koluna sildi ihtiyar eskimiş el arabası bir sağa bir sola kaçar kuru avazıyla çığırdı ‘’eski alırım,, eski ayları koymuş tartıya yıldızlar kırpacak hesabınca torbasında yeni baskı liralar kaldırdı başını yüksekti yeni binalar seslendi yeni gelin ‘’eskilerimi al,, sigaradan sararmış bıyık güneşten gözleri kırpık içinde sessiz eyvahlar deli kız neyin var eskiyen demir mi? yenilenecek senin mi? koma beni işim var ‘’eskiler alırım,, benim değil ayağıma takılanlar kaplar,kaçaklar,maşrapalar her birinde ayrı yaşananlar hayatı yenisiyle sevenim ben yeniyim eskiyense yıllar al hepsini benim değil bu kalanlar ‘’eskilerimi al,, yüklendi dört teker yoruldu beden sıklaştı nefesler bir sigara yakımı kaldırımda gelinin sevincini görenler seslendi yüksekler bizimde ‘’eskilerimizi al,, Ali Gençay |
Eşkiya
Ruhumu eşkıyalar başmış,pusuda çok bekleyenlerim Hadi şimdi uyu nöbetlerimde,kahpedir şer *******im As çaprazına mavzerini,bir atımlık barutu ikiye bölelim Söndür ateşi, zifiri karanlık da iki eşkıya,ayı ateşe verelim Sen sevdalarını anlat, ben sana yıldızları sayı vereyim Eşkıyalarda ağlar, ağla,ben sana yağmurla gelenim Şafak rengi düşsün gözlerine,güneşe nöbeti devredeyim Gideceksen durma git, her gece ayı ateşe verip bekleyeceğim Ali Gençay |
Eyle
kipriklerin ok eyle, gel sineme darp eyle, karanfil tak saçına, aşkımı memnun eyle. siyahı da ver bana, gökyüzüne leyl eyle, bak gözlerime bir de, gönlü tar-u mâr eyle. yer ile yeksân oldum, tut elim afâk eyle, al aklımı başımdan, mecnun gibi del eyle. ırak duramam senden, al götür beni benden, ister içinde bırak, ol kapında kul eyle. |
Eylül
I- Eylül Hissetim seni Dokundun saçlarıma Okşarım rüzgardan tenini Yanarım ben Sen! ! Es deli,deli II- Ne güzel kokar Eylülde güz gülleri Ve ne kadar anlamlı Karanfilin buruş,buruş Dürümleri Soyunurum sana Sen! ! Yağmurlarınla ıslat beni Üşürüm ben Güneşine at Yak beni III- Mevsim Sıyrıldın yazdan Yanan bedenler Özledi seni Beklerim Bedenimi sarıya boyayan kaderi Bağbozumu bu Topla kederden yemişlerini Ez! ! Kuytularında beklet İçmeliyim yıllanmış Hüzün meyini IIII- Eylül Yaşıyorum seni Sarhoşluğum Beni senden etmedi ki Şuh bir kadın ol Gir koynuma Avut beni Çok özledim seni Ali Gençay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.