![]() |
Denizdünya
Vezneciler ilk okulunun,ders kitabından Büyük denizci Magellan'ın şiir dümenine basıp Yol aldın limandan, Gülderen öğretmenle,vedalaşamadan Atla çabuk gemiye Castro'yu,Putin'i,Blair'i,Bush'u yolda öğrenirsin Sarhoş ruyasıydı seninkisi! ! Yırtığını söküğünü görülmez iğnelerle yamayan Gençtin ama çocuk sayılırdın; Miço yada silici Yorgunluktan postu serecekken ranzaya Rock müziği dinlerdin,sarılarak rakıya zuladan Saflıktı içindeki,davetiye çıkaran Gözü bağlı seferlerde Savaşların kıyısında,uçan mermileri,havai fişek sanırdın.. Hep sen vardın timsah sofralarında Vardın diyelim; limana Ambar kapağı parçalamadan bedenini Uykuda ranzadan düştüğünü Lombouzdan içeri giren, köpüklü deniz sularının iyot kokusunu Unutturacak bir şeyler olmalı.. Gümrükten,Liman korsanlarından vize alıp, Bulursun davet eden bakışı,gemiyi neta edip.. Öpmekte gelir içinden,ayakbastığında toprağı... Rahat bir nefes hoşgeldin melekleriyle, Hayat kadınlarını,hayatının kadını sanırdın Denizdünyayı dolaş,dünya'dan bir haber Döndüğünde yüzatmış olan, giderken yirmi iken tapusuz.. Popçular popo sallar Hocalar sendika kurar İçininizdeki tetikçi parmağın,doğrulttuğu tüfek Malbuş,coni,dizel,keleş,coka,maradona...... Sorgularından kopmuş, Ne ortaktın kaçağa Balda,sürülmemiş diline damağına Yörüü,doğru çarmıha A benim şeytanım Bombalanmış gemilerin battığı, bir hiç yüzü suyu hürmetine,Asrisular mezarlığına,eldivenleriyle Fatihasını okur mr.Pilot.. Zeytin bile yiyemedik Nuh'un sofrasında 30 08 07 zeytinli Ramazan Mehmet Tanal |
Derin kes keza
Sabah kalktım Sıfır altı Bir hırlamadır gidiyor şu an on kırkaltı edremit ormancıları; geldi kesilen ağacın ölçüsünü aldı Adam hala kesiyor Site bakıyor Adam kesiyor İhbar filan işlemiyor site bakıyor adam kesiyor 18 09 07 zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Derin yara
Cimcik at bana Canım yansın,artık Morarsın depreşsin sen,öldü değiştiremez nasısa O rh negatif başkası Dinle çay demle Tütün sar kaçak Hoş tut gönlümü Malabadi köprüsünden geç Arapa sarı saman; yedir tımar yap Harayı aydınlat Apranti doğur bana Bi güzel göz yaşımı sil 01 10 07 Büyük R Ramazan Mehmet Tanal |
Desdurr Zekeriyyadur adu
El incasuyla Aldum valuzuni Kemiye Ha pu Kemilere yok iken ikuncu Tapusuni çözdürdüm O'namert deluğe Ne oldi da Saldın bağa haberu Dört sekuze uyuriken Tekmuli isterisun, hazur lokmayu Senun bu kapitanluğun kadar idu anca Benum geçtu ömrüm çaylaru 11 09 07 Zeytunli Ramazan Mehmet Tanal |
Diri Deniz
Eti Budu şusu busu Turistlik mekan Karavan Diri Deniz,mayoları kuruttuğumuz Onların kendi ölü Mangaldan düşmüş kılçıkla kediler Miv Miv Keleopatranın ayağındaki Hal halı ben taktım iyimi Civ Civ Şurda ki yosunlardan capon çorbasını Fü Fü Şu muz var ya Muz Kamış gibi Lak Lak Benimkisi daha güzeldi Oskar abi çok kâr etmiş Bu sezon Festivalden ÜÜüüü 02 10 07 |
Dizi Filmleri Alper'in
SOKAK'da başladı Alper'le arkadaşlığımız,Beşiktaş'ta İskender kitabını yeni çıkarmış *Gözlerim yüzüme sığmıyor* Alper çakmaya başladı,Kabataş lisesi'nde; Seda'yla çıkmaya başladığından beri Okul birincisiyken Ben Mustafa Mükân'ı tanımaya başladım O gemi benim bu liman senin Odalar Sağır oldu Hedefine vardı Kafasına koyup sinemayı bitirdikten sonra... Açıyorum bir saatler Çocuk ya festivallerde yada set'te Ama ne zaman İstanbula geldiğimi duysa Bir vakit basar gaza 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Don dur kıçta durmayan
Üşüdük Kalp rahatsızlığıdır dediler Isıtmaya geldi Janne Dark Çivi bakışlarıyla damarımı açmaya Leningrad köprüler Üniversiteler Kralın Faytonları Leninin lokomotifleri jan Darka Kod aradı Bilir kendini Selamın aleyküm'ün Rusça'sıyla Priviatla girdim Seamens Clube Döktür şarapları Jan Darka Omuzuma yapışmış baygın Kurtarabildim mermere çarpmadan Sarı sarı saçlarını Onun unutulmazı Benim unutulmazım Sen Petersburg 01 10 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Dudaklarına -B-vitamini çekmiş kaptan
Demirliyecektik İst Kadköy'e mola demir bismillah Koptumu sana bir fırtına,kıyamet Ne oluyor diye irkildim Mutfak tencereleriyle ocağıyla, Yerinden oynayınca Birde baktım,baldırından kurşun tünelli reis; Valizi toplamış,herkesden evvel Batacağız millet kimse kalmasın ulaaa Ortalık can pazarına döndü yeşil çamlı Gemi'de Nereden yetiştirdilerse hemencecik ikinci kaptanı baş üstüne çakılı Baş altından yara almış karşı gemi Armatörde basar kalayı, Kos koca kadıköy'de yermi bulamadun,De bağa kaptan Demir vitaminli ruj'uyla Fırtına çıktı,demir tutmadı Gemi sana teslim, Bana musade 22 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Duruşma
Sofralardan Sufimin Buluşturur bizi Konya'larda Nefesi Yunus' Kalem tersime dönmüş Sorumsuz Gök yüzerden bir kasap Postunu Sermişte ya Benim yeşilden AH Khan'Im ah Ki Ah Küllüktü söndürdüğümde cuğara Basar gibiydi yarama Unutturamadığın Kubbeler Kalem uçlanmış Sivri Bir bakışta anladığımız Mesneviler Dört dolanır Elinini değmek için eteğine Gönül yaresi bu N' zaman kavuşmah içun 01 10 07 altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Duyarsın yokluğu
Damar var Çalışma var Ter var Ter gibi gürülkan Damar içine işleyen Kırksekizin derdi Farmolkolojide 100 yıllık yallnızlığa 100 yıllık adalet Komik Nerde görülmüş Moşe nin Hammurabi'den habersiz bilet kestiği Ramazan Mehmet Tanal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.