![]() |
Çamurları Şefkatli Köy
Çocukluğum geçti... Çocukluğum bir köyde geçti Çamurları şefkatli bir köydü o Çizmelerim saplansa Ellerimle sökerdim Yatağımın tüyleri sevgiden Yorganım öpücükten Bir yoldayım iki yanı çiçek Rüya iki yanı... Çocukluğum geçti |
Çayın Sıcaklığı
Acı kahvenin tatlıydı tadı Sıcak komşuluklar vardı Gülen yüzler vardı caddelerde Komşum çay içiyor Denize nazır balkonunda İçtiği çayın sıcaklığında buz Elini uzatır denizin tuzuna ve yalnızlığa ve karanlığa... komşum komşulukları arıyor |
Çemberler Kat Kat İçimde
Büyütmek uğruna beni Kırılmıştı tel çemberim Büyüdüm çevirerek onu Tozlu yollarda... Tel çemberim İçi boş çemberim Yok içinde kötülük Kaldı tozlu yollarda Tel çemberim Yalan bilmez Tel çemberim Dönmez sözünden… Büyüdüm Çemberler kat kat içimde şimdi Büyüdüm hala Tel çemberimin sevgisi içimde… |
Çiçeğim Şu Çocuk
Şu fotoğrafta bir çiçek…: Annesine sarılmış şu çocuk Alış verişten dönmüşlerdi eve Sarılmıştı annesine ağlayarak… Oyuncak almadın diye Üzmüştüm seni ya anne Şimdi pişmanım çok…diyor Çiçektir göz yaşları… “Öf bile denmez ey melek sana “diyor çocuk… Çiçektir şu fotoğraf masamın üstünde |
Çiçek Açtım O Bahar Günü
Bir bahar günü Bahçemizde yaşlı ağaç Bir nene ağaç Arıyordu kaybolan günlerini Gölgesinde koyunlar Dallarında oyunlar Vardı ya… İşte o günleri Güzel bir bahar gününde Yine arkadaşsız Yaşlı ağaç olmak ne kötü… Tanış kuşlar nerdesiniz... Gölgemde büyüyen kuzular Size ne oldu Daha güzel yerler mi buldunuz Dallarıma salıncak kuran çocuklar… Kabahatim ne benim… Gelin yine Bahar neye yarar Sizler yoksanız …diyordu Vefa çiçeği açtı yüreğim O eski dostta koştum… |
Çiçek köy
Bir çiçek oynuyor Bir çiçek uyuyor Bu ev ne çiçek Bahçesinde dut yiyor evin bir çocuk Çocuk duttan tatlı Çocuklu evler çiçek gibi Sesleri neşe saçıyor Çocuksuz evlerden çevirdim yüzümü Sessizliği hiç sevmem Derindi sessizlik Sessizlik mezarlara yakışır tek... Ağaçlarında salıncaklar Göklerinde uçurtmalar Bu köy ne çiçek. |
Çiçek Satıcısı Kız
Ben bir çiçek satıcısı kızım Bana hiç çiçek veren olmadı Oyuncaklarım hiç olmadı Öğretmenim olmadı Öğretmenim olsa şöyle diyeceğim: Öğretmenim bana şarkılar öğret Siyah önlüğüm ağarsın Benim beyaz yakam hiç olmadı... Ve şöyle diyeceğim: Benim annem yoktu Kimsem yoktu Bana masal anlatan olmadı Olmadı rüyalarımda bile uçan halılarım Benim de bir öğretmenim olsun Başımı bir kere okşasa Rüyalarıma girer öğretmenim Başım hiç okşanmadı Dizlerinde bebek bile olurum Annem olur dizlerinde uyurum Benim de bir öğretmenim olsun Çiçek kalplim olsun… |
Çiçekler
Bahar günlerindeyim İğde ağaçları gibiyim Belalar bela değil Bela çiçekleri Seherlerde göz yaşı Göz yaşı çiçekleri Zikirler Dil çiçekleridir Secdeler Alnın çiçekleridir … |
Çiçekler isyan edecek bize
Güvenmedik sevgimize Papatyalar isyan edecek bize: Kopardınız yaprak yaprak Kopardınız yüreğimizi Hani sizin yüreğiniz... Sarmaşıklar isyan edecek bize Sarmaşıklar gibi solunca aşkımız Bütün çiçekler isyan edecek bize Açınca mezarlarımızda çiçekler... Güvenmedik sevgimize. |
Çirkin Bulvar
Şehrin bahçesindeki ağaçlara Çarşıların kıyılarına Gözlerini çiviledi adam Bir tohuma benzediğini insanın Ağaç gibi devrilen Bir daha bu caddeden geçmeyen Ağaç kesiminde Bir ağacın kesildiğini Çevre koruyucularına mı söylecekti Vitrinden kaldırılan çamaşır Dikkatleri çekmiyor bulvarda Çamaşıra benzediğini insanın Şimdi vitrini kim düzenleyecek Eksildiğini bir çamaşırın... Belediye zabıtalarına mı söyleyecekti Bulvarın boşaldığına Yaşlı gözlerini nasıl inandıracaktı Sonbahar yapraklarına benzediğini insanın Süpürüldüğünü her sabah birilerinin Binlerce yaprağın eksildiğini hatırladı Çöpcülerden mi şikayetci olsaydı... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.