![]() |
Hasret
Sen o mesut ülkede, Ben ise buradayım. Gündüz gelip geçse de Ben hâlâ uykudayım. Beni yanına sesle Geleyim bin hevesle Ruhuma o nefesle Üfle ki uyanayım. Bir ses ki mesut eden Kurtarır bu geceden Çözülmez bilmeceden Manaya uzanayım. Rıfkı Kaymaz |
Hasret II
Dostlar beni götürün Sonsuzluk ülkesine. Yalvarsam yana yana Yüceler yücesine. Karanlığı çıkarıp Atsam deniz dibine. Aydınlığın sarılsam, Sımsıcak bileğine. Susadım busuzluğa Susadım hasretine. Kavuşmak istiyorum, Hakikat çeşmesine. Bela kabında pişmek Sarılmak şiltesine. Ortak olayım artık, Yunus'un çilesine. İçimde bir yöneliş Sonsuzluk bestesine. Gitsem artık diyorum Öteler ötesine. Rıfkı Kaymaz |
Hatıralar
Âlem bir başka âlem oldu baharla Ve güller çiçeklendi, yeşillendi baharla. Gurbette özlemi yaşadım bir bir, Geçmiş günlerdeki hoş hatıralarla. Rıfkı Kaymaz |
Havacıya
Açıl maviliğin sonsuz katına Ey havacı bize el, göz, kanat ol! Kurulup sonsuzun saltanatına, Ey havacı bize el, göz, kanat ol! Sen yüksel içime sonsuzluk dolsun Sen yüksel uçuşun, mutluluk olsun Sen ki ötelere uzanan kolsun, Ey havacı bize, el göz, kanat ol! Dağlar öbek öbek sıralanırken Bulutlar, çözülüp aralanırken Gün sanki dünyaya küstü sanırken, Ey havacı bize el, göz, kanat ol! Bir kuş gibi kanat kanat coşup gel Ovalardan, yaylayardan aşıp gel! Irmaklardan denizlere koşup gel! Ey havacı bize el, göz, kanat ol! Ümitler doğuran gökyüzü senle Bir coşku taşıyor yere, gölgenle Göklerden en güzel besteyi dinle; Ey havacı bize el, göz, kanat ol! Rıfkı Kaymaz Rıfkı Kaymaz |
Hesaplaşma
Bir iç hesabına dalıver artık, Doğruyu, güzeli alıver artık. Alıp hakikatten sönmez ışığı, Huzur deryasında kalıver artık. Rıfkı Kaymaz |
Hicret Bestesi
Hicret bestesidir söylediğimiz, Mekke sokakları artık bize dar. Apaydın Medine özlediğimiz… Dillerden kalplere akar dualar. Adım adım kum, zikir, sabır, ter… Eyyub’un evine uzanır yollar. Mağara Yusuf’un kuyusuna eş, Örümcek yuvası onları saklar. Kuyudan, zindandan, Mısır’a sultan Yusuf’un önüne çıkar kapılar. Ensar bir topraktır, muhacir tohum, Ekilir…Ardından bir filiz çıkar. Ve büyür bu filiz, filizler büyür, Mekke’den Medine anıtı çıkar. Rıfkı Kaymaz Rıfkı Kaymaz |
Huzur
İçimde canlanan temiz duyguda Ümit var, ışık var, sevinç var artık. Yeşeren ağaçta, çağlayan suda, Bir başka ahenk var, bir başka ışık. Günlerim aydınlık, günlerim güzel Her yanım, saadet, her yanım huzur Ve bütün ruhumu kuşatan güzel Dol ey içerime halka halka nur. Rıfkı Kaymaz |
Hüzün Gazeli
Dört bir yanda zulüm, vahşet, acı, kan... Yüreğim yaralı, yüreğim kandır. Bir hüzün şarkısı tutuşan ahlar, Gitgide büyüyen bir heyecandır. Gözyaşı sel olur söndürür zulmü, İman, gürül gürül bir çağlayandır. Dua kanadıyla el açıp yalvar Tövbe edip arınacak zamandır. Türkistan, Filistin, Mescid-i Aksa, Kudüs yüreğimde kanayan candır Kendine gel, silkin derin uykudan, Uyan ve herkesi artık uyandır! Zulüm ateşiyle yanan mazlumlar, Seni beklemekte nice zamandır. Rıfkı Kaymaz Rıfkı Kaymaz |
İnsaf
Ne ahlâk, ne vicdan, ne namus tanır... “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Ne Allah'tan korkar, kuldan utanır, “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Hakaret diz boyu, saygısız diller... Utanmaz bir çehre, karanlık eller. Güllere kelepçe, suskun bülbüller, “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Bir yanda, yürekler dağlayan açlar. Bir parça ekmeğe, aşa muhtaçlar. Bir yanda kibirli, doyumsuz başlar, “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Hak hukuk değersiz, sürünür yerde. 'Kim güçlü, haklıdır' düşüncelerde. Mazlumlar “ah! ” eder, “adalet nerde? ” “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Düşünce, hoşgörü, uzlaşma bir bir Göç etmiş; özgürlük, suçludur fikir. Ruhlarda, zihinde, hayalde hep kir... “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Saygının sevginin en temel taşı. Vicdanın, yüreğin, aklın yoldaşı. Toplum huzurunun, her şeyin başı: “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Gözü aç, gönlü aç ruhun şifası. Olgun insanların zevk ü safası. Ve fânî dünyanın bâkî “vefa”sı: “İnsaf! ” derim, “insaf! ” derim, “el insaf! ” Rıfkı Kaymaz |
İnsan
İnsan; doğar, büyür, yaşar... Düşer kalkar, dağlar aşar. Günahıyla sevabıyla, 'İnsan beşer bazen şaşar.' Rıfkı Kaymaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:44 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.