![]() |
Gurbet Akşamları
Memleketimin toprak kokusu yok buralarda Yaşam belki hızlı akıyor burda Ama ben o yaşamda bir yabancı Kabullenmek zor be gurbet seni Belki güneşin güzel batıyor akşama Bana özlem getiriyor memleketimden Rüzgarın memleketim kokusu getiriyor Boşuna mı dedim gurbet akşamı diye Belki ilk günlerin güzel geliyor Ama yavaş yavaş hasret birikiyor gönlüme Farklısın işte doğduğum yere Benim akşamım bile güzel oluyor gönlüme Sabahın güneş doğarken başlamasa da Dolaştığım yerlere yabancı gözüyle bakarken Belki güzel geliyorsun bana belki değişik Belki de gıpta ediyorum sana Biterken dizeler yeni şiirime kadar Sensiz de olmuyor belki gurbet Dönüş yoluna çıkınca bu beden Ayrı bir sevinçle ayrılıyor gurbet yolundan…. 24.03.2004 Erol Şen |
Güller de soluyor canımcım
Doğanın kuralı böyle Bütün güller solacak elbet bir gün Ömrümüz de sona erecek Bir hoş seda bırakabilmek büyük mutluluk Ufak minik sevimli bir hatıra hatırlansa bile...... 16.02.2001 Erol Şen |
Güneş doğumu
Yolların uçsuz bucaksız kıvrımları Radyo da çalan melodileri dinlerken Düşünceler yolun bitimine Gidilen yollarında elbet ulaşıldığı noktaya Güneş yeni doğmuş çocuk gibi Denizin kıyısında oynaşırken Bakıpta gıpta etmemek olur mu Yine de güzellikler dolu memleketim Gurbet yolcuları ayrı bir hasretle giderken Benim acelem sadece işe yetişmekse Neden acele edeyim ki günün güzelliğine Doya doya seyrederim gün doğumunu... 02.07.2004 Erol Şen |
Güneş gülsün
Pırıl pırıl bir öğleden sonra Bulutsuz umuda yelken açmış gün Vücut dengemi düzenleyen Umuda yelken açtıran gelecek günlere Gün akşama yol alırken Güzel insanların varlığıyla Anlaşılır yaşanmışlıklar Morların maviye dönüşü gibi Hüznün mavi bahçeleri Ardına kadar açılmışken yaşama Yaşamın penceresinde güneşler Kararmış gönülleri ışıtırken Elbet güzel insanlarımızla Hüzün dolu gönüller bitecek Yürekler bir başka atacak yaşama Güzellikler güzel gönüllerde… 16.04.2004 Erol Şen |
Güneşler doğuyor
Eski şiirlerimdeki çığlıklar susuyor Yanan sigaralar başka keyifli Atılan kadehler günün umuduna Kışın ısıtmayan güneşe bakarken Işıklar gözlerimi alıyor parlak Bana gelen gönüllerin ışığı gibi Ben kendimdeyim her zaman ki gibi Biten güne bakmıyorum Yeni doğan günlerin ilk ışıkları gibi Yeni doğan bebeğin saflığı gibi Seven insanlara akar gibi Yeni kumsallara uyanan SEVDA TANELERİ 10.10.2003 Erol Şen |
Güvensiz yaşanmaz
Gariptir insanoğlu hep bir ayrı Sevdimi canını verir sevdiğine Ömür nedir ki seven gönlüne Güvenmiştir ona ve sevgisine Yaşamın sınırları bitmiştir onunla Sınırsız bir yaşamın kollarında Günler ******* onun içindir Yaşamak günün gecenin bitimsizliğinde Beraber olmak gönüllerde güvenle Güven sevgiden daha önemli Bunu hissetmenin huzuru bir başka Yaşarken günün içinde huzurla Herşey anlatılmıyor kelimelerin içinden Seçip ayırmak ise zor geliyor yaşama Yaşamın içinde sürerken hayatlar Davranışlar anlatıyor vücut dilimi Duygu ve hislerle donanmış ben de Duygularımı bitirse de sevgisiz gönüller Hislerim yeter güvencim de Hayat güvensiz yaşanmıyor insan yanıma… Bunu kazanabildiysen ömür günümde Ömür günüm sonlansa da yaşam da Bilinmezi var gelecek yaşamın Elbet hesap günü gelecek güvenin…. 11.03.2004 Erol Şen |
Hasretimsin
Hasretin bu kadar zor olduğunu bilmezdim Seni tanımadan İnsanların yanındayken bile özlendiğini bilmezdim Sen olmadan Bu kadar sevip sevileceğimi bilmezdim Sen olmadan Ve sen olduğun için binlerce teşekkürler Birtanem.... 13.02.2001 Erol Şen |
Hatıralar
Şiire isim koymadan başladım karalamaya Gönlümce düşüncelerimi yansıtmak için Gece yarısından bir süre sonra Çalınan bir şarkıda düşünceni bulmak gibi Yaşanan eski sevdaları hatırlamak Sözlerin bazılarının uyduğunu düşünmek Şarkı sözlerinin şiirden akmasını bilmek Hüzünlenmek vede sabahına unutmak Şarkı sözlerinin dinlenirken anımsanması gibi Bir şarkıda geçmiş sevdaları bulmak Geçmiş adı üstünde yaşananlara çizgi çekmek Yaşanmış güzel hatıralar Hatıralar sarı yapraklar da kalacak Geri dönüşü yok biten sevdanın olmayacak İhanetin affedileceği bir dünya da yok olmayacak Verilen değerler alınmış geri verimeyecek Şiiirler tabi ki yaşıyacak hayatın gerçeğiyle Bilmek te fayda var düşünceleri Saklamak nicedir yapılanları Gerçekleri söyleyecek beyinler her zaman Bu günüm; Yaşayacak bedenim hatıralarıyla Ama dönmeyecek geriye Mutluluk bazen denizin mavisinde Bazen bir ağacın yeşilinde Belki bir çiçeğin tomurcuğunda Yada uyuyan çocuklarımın mutlu ifadesinde Ve final Onlar gerçek sevenler çünki! ! ! ! ! ! ! ... 16.01.04 Erol Şen |
Hayallerim
Geçmiş yaşama bakıpta hüzünlenmek Geleceğe bakarak hayallerim Hüznün hayallerini düşleyeceğime Geleceğin vereceği güzel düşlere Belki bir ormanın yeşil güzelliğinde Yada denizin güzel melodilerinde Besteler güzel hayallere Hüzünler kapalı yıldızlı bir kutuya Beklenen umuda filizlerin çiçeğine Güzel heyecanlara ve başarımlara Emeğin güzel bitimlerine Yeni umutların yelken rüzgarına Güzel insanların misafirliği Götürdüğü yerde düşlere yakınlık Gülen yüzlerin aydınlığı Geceye ışık tutan melekler... 21.01.03 Erol Şen |
Hayat
Akıp giden zamanın yıpranmış yaprakları Sayfalarda silinmiş kelimeler Not edilen sessiz heceler Çığlık çığlığa hatırlanmayı beklerler Melekler bile hüzne kapılmış Geçmişi hatırlar gibiler El ele geçen mutlu günleri Mavi meleğim ya acılar Sadece gönüldemi tüm acılar Narin vücutlardaki çıbanlar Acıtır canını günlerce düşünceden Acılar geçer ama izi kalır Mavi deniz sakin sallanırken Geçen fırtınanın izlerini sarmaya çalışıyor İzi kalmış belli içini çekiyor Hatıralar yazılıyor kalemsiz... 25.03.2002 Erol Şen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.