![]() |
Eleştirlmek
Eleştirilmekten neden korkarsın Tenkitler insanı olgunlaştırır Nefsine uyarsan yoldan saparsın İrade doğruya çok yaklaştırır Benlik duygusuna değer verenler Kendini beğenir havaya girer Ne oldum diyerek böbürlenenler Sonunda mutlaka çok zarar eder Ben seni tanırım iraden güçlü Nefsine aldanma tevazulu ol Nefsani şeylerde güzellik süslü Dünyaya çekiyor yanlıştır o yol İnsanlar acizdir fakrını bilse Yaratan onları göğe yükseltir Gurura kapılıp benim denilse Helakete düşer değer yitirir Sendeki değildir heva ve gurur Bulunduğun yeri onuru belki Niğmetullah sever yardımcı olur Dostunu seviyor haksız değil ki Niğmetullah UÇAR Antalya 05.03.2007 Niğmetullah Uçar |
Ezilenler
Yalnız şahsım değil benim meselem Bütün bir toplumu düşünüyorum Kainat evimdir insanlık hanem Ezilenler için üzülüyorum Hatır gönül ile yapılır işler Adamını bulup kazanır güler Toplumun sırtında var parazitler Ümit ışığımı söndürmüyorum Askerlik yapmazlar vergi vermezler Açlığı tanımaz yokluk bilmezler Mahkemede bile söz söylemezler Maske taksalar da ben görüyorum Uyanıklar neden her zaman haklı Ezilen insanın yok mudur aklı Borçlu kalmaktansa ol alacaklı Devran böyle gitmez döner diyorum Dünyada işiniz olmasın varsın Parazite düşman vatana yarsın Büyük mahkemede haklı çıkarsın Haksızlığa taraf olamıyorum Dünya hizmet yeri ücret alınmaz İnsan olmayanlar dürüst davranmaz Haklıların hakkı haksızda kalmaz Kutsi adalete güveniyorum Niğmetullah UÇAR Antalya 26.10.2004 Niğmetullah Uçar |
Fenni Muayene
Fenni muayene yaptırmak için Canından beziyor uğraşan kişi Allah koşturana sabırlar versin Sinirler gerilir bitmiyor işi Sızdırmazlık için sırada bekle Kontrol edilince ücret ödersin Çok hata etmişim basit görmekle İnsanlar bıkmasın lanet etmesin Sızdırmazlık biter başka kuyrukta Yine sıra bekle kontrol edilsin Sinirler gerilmiş stres dorukta Dua eden der ki tez bitirilsin Muayene harcı yatır vezneye Evrak onaya gir imzalanacak Ruhsata kontrolü işlettim diye Kişi iki sene rahat olacak Kontrollerde eğer eksiklik varsa O zaman daha da çekilmez olur Kişi nefret eder fazla kızarsa Resmi işlerini yapmaz kudurur Muayene harcı yüz dört liradır Sızdırmazlık için yirmi beş daha Vatandaş ne yapsın her şey paradır Bu gidişle işi kaldı Allah’a Ruhsatta imzaya yer kalmayınca Değişmesi lazım bunun dediler Zaman darlığından durup şaşınca Takipçiye diye yol gösterdiler Ruhsatta onaya ayrılan yer dar Üç muayenede bitiyor hepsi Bu durumda olan dosya hazırlar Bulunması lazım bunun çaresi Bir evrak yirmi beş diğeri otuz Kişi doldurmaya daktilo arar Bürokrasi ile dolan ulusuz Bu işten parayı kazananlar var İşlemlerim çoğu bittiği halde Ben canımdan bezdim takipçi buldum Bulunmam lazımmış şahsen tescilde Hem param tükendi hem rezil oldum Devlet vatandaşa eziyet eder Millet de yapmıyor vazifesini Bu sistemle bu iş nereye gider Herkes çok sevmeli öz ülkesini Niğmetullah yazar duygularını Amacı bu yolla yurda hizmettir Ortaya dökersek yanlışlarını Bir gün biri çıkıp düzeltecektir Niğmetullah UÇ.AR Antalya 15.02.2007 Niğmetullah Uçar |
Fil Vakası
Kulleys kilisesi kirletilince Ebrehe yapanı araştırıyor Arap olanlardan şüphelenince Kabeyi yıkmaya karar alıyor Necaşiden yardım talep etmiştir O da kendisine fil göndermiştir Askerlerim sana feda demiştir Mekke tarafına yola çıkıyor Aynı yıl peygamber dünyaya gelir Yaşanan seneye fil yılı denir Hayat devam eder her şey güzeldir Sonradan herkesi korku sarıyor Ebrehe ordusu yolda ilerler Yemenin sahibi yalnız benim der Esir edilmiştir Has’amlı lider Onu kendisine rehber yapıyor Sakif’liler gelir Taif’te bulur İşbirliği yapıp putunu korur Ebu Regal ise yardımcı olur Kureyşliler korkup dağa kaçıyor Mekke yakınında mugammes vardı Ordu konakladı mal yağmaladı Ebrehe kureyşe elçi yolladı Beyti yıkmak için pilan yapıyor Abdulmuttalip der savaşamayız Orası beytullah biz karışmayız Sahibi Allah’tır haddi aşmayız Onlar benim diye deve arıyor Ebrehe çadırda iyi davrandı Yalvaracak diye geliyor sandı Duyduğu şeylere inanamadı Deve isteyince şaşıp kalıyor Ebrehe, gözümden düşüyorsun der İkiyüz deveyi iade eder Abdulmuttalip de mekkeye gider Kabe sahibine aktarılıyor Sabah savaş başlar ordu ilerler Mekkeye giremez fil yere çöker İlerlemesini bir güç engeller İnsanlar uğraşır kaldıramıyor Ters tarafa gitse yürür koşarak Mekke tarafında yapmıyor atak Ne oluyor diye herkeste merak Kureşliler şaşkın dağdan bakıyor Sürülerle kuşlar denizden gelir Balçıkla taşlarla çok zarar verir Kabeyi sahibi korudu denir Saldıranlar böyle dağıtılıyor Ebrehe yaralı çürümüş halde Sanaya dönerken hasm denen yerde Öldürülür hem de acı şekilde Göğsünden ikiye parçalanıyor Sinekler mikropla musallat olur İhtişamlı ordu belayı bulur Yaratan ibretle bize duyurur Bu olay kuranda anlatılıyor Niğmetullah UÇAR Antalya 08.02.2007 Niğmetullah Uçar |
Fransayı Dışlamak
Ermeni’yi yererek Fransız’ı dışlamak Türkün onuru için bir yerlerden başlamak Vatandaşlık borcudur ülkesini sevene Ders vermemiz gerekir bizi basit görene Türk milleti asildir düşmanlarını tanır İlişkiler dostluğa kardeşliğe dayanır Yurtta sulh cihanda sulh ilkemizdir her zaman Savaşmayı biliriz tehlikedeyse vatan Fransız meclisinde Türk onuru çiğnendi Ermeni’ye soykırım olduğu belirlendi Tarihçi mi o meclis nasıl karar veriyor Eldeki belgelere tarihçiler ne diyor Niyetleri Türklüğe etmek ise hakaret Kendini savunarak gösterecek bu millet Fransız mallarını almamakla başlanır Büyük elçilikleri geriye postalanır Diplomatik ilişki askıya alınmalı Türkün dostu düşmanı böylece tanımalı Fransa’nın dostluğu olsa ne olmasa ne Tavrımız gösterilsin dünya ülkelerine Türk milleti tarihte hep destanlar yazmıştır Mazlumların yanında tam yerini almıştır Almanya savaşarak Fransa’yı yeniyor Kralı tutsak edip Berlin’e getiriyor Fransa kralının annesi çok düşündü Kanuniyi arayıp kurtar denecek gündü Durumu öğrenince ferman yazar kanuni Her millet öğrenmeli geçmişini ceddini Biz böyle bir milletiz Fransızlar öyledir Geçmişi unutana hatırlatmak gerekir Türk milleti asildir hep öyle yaşayacak Düşen olursa eğer ayağa kaldıracak Türk milleti düşmedi yardım etmeye hazır Tarih yazdığı zaman yanıltanlar utanır Fransızlar yalaka Ermeniler uşaktır Hiç millet kalmasa da Türklük yaşayacaktır Niğmetullah UÇAR Antalya 13.10.2006 Niğmetullah Uçar |
Gerçek Başarı
Gerçek başarının ölçüsü nedir Sınavın sonunda kazandırmaktır Eğitim yeni şey vermek demektir İsim duyurmaktır nam bırakmaktır Yapılan sınavla sınıf belirle Tembeller kalmasın çok zekilerle Kaydı yapılan tüm öğrencilerle Başarıya doğru adım atmaktır Sınıf ayrılırken amacınız ne Aynı olmalıdır ilgi hepsine Çok emek vermeli tembellerine Niyet başarıya pilan yapmaktır Zeki öğrenciye önem vererek Tembellerden ümit kesmemek gerek Dershanenin adı duyulsun demek Tutunduğu dala balta vurmaktır Niyet böyle olsa başarı gelmez İnsanlar saf değil her sene vermez Dürüst olmayanlar fazla sevilmez Piyasada kalmak aranılmaktır Amaç kafalara bilgiler katmak Tüm öğrencilerden tam verim almak Sonuç almak için çözüm aramak Genel başarıyla lider kalmaktır Bence başarının manası şudur Toplam seviyede yükselme olur Bilgili gençlerle ülke kurtulur Hizmete sunarak sebep olmaktır Tembel ile zeki aynı olamaz Aynı sınıfta da zaten kalamaz Verilen her şeyi herkes alamaz Kıvamına göre tam yoğurmaktır Ayrı sınıflarda seviye farklı Aynı algılamaz herkesin aklı Öğretmekse gaye düşünen haklı Zamanı boş yere harcamamaktır Çok tekrar edilse zekiyi sıkar Hızlıca geçilse tembeller bıkar Herkese faydalı bunun şekli var Ayrı sınıflarda ders anlatmaktır Zeki öğrencinin hedefi büyük Tembel olanların arzusu sönük Aynı sınıf olur onlara bir yük Başarının şekli ayrı kalmaktır Zeki olanların bilgisi artsın Tembel olanlarda bir şeyler kapsın Ders veren elinden geleni yapsın Daha fazlasını uman ahmaktır Biz para verirken dershanelere Deriz çocuğumuz gelsin bir yere Arzumuz çıkmaktır en yükseklere Gayemiz daha çok verim almaktır Niyet halis olsa sonuç hoş olur Zekâ ölçüsünde kişiler bulur O zaman verilen sözler tutulur Dershanenin işi bunu bulmaktır Niğmetullah UÇAR Antalya 18.05.2005 Niğmetullah Uçar |
Görev
Kimse görev yapmaz demek olmaz da Herkes yapar desek o da yanlıştır Boşa koysak dolmaz dolu almaz da Vicdan aynasından bu bir kaçıştır Devlet memurunda perişanlık var Şuurlu değildir görev yapanlar İş yaptıran kişi gelince anlar Şekil tamamlayan bir anlayıştır Kural konulmuşsa uymak gerekir Olayın özüne zarar vermeden Bence bugün olan şekilciliktir Eleştiriyorum hiç istemeden Küçük balıklarla uğraşıyoruz Büyükler deryada cirit atıyor Çorak arazide su arıyoruz Nehirler dereler boşa akıyor Ülke menfaati düşünülmeden Olayın şekline kural konuyor Bir adım öteye götürülmeden Uğraştıran döngü kısır oluyor Devlet, memuruna güven duymazsa Kural koymak boştur yolu bulunur Memur vicdanları dürüst olmazsa Kurum menfaati nasıl korunur Vatan sevdalısı genç yetiştirip Yetki verilerek çalış denmeli Sıkı disiplinle çok denetlenip Ülke ileriye götürülmeli Sistem de kokuşmuş uygulayan da Kurallara uymak şekilde kalmış İşe yarayan da yaramayan da Devlet kadrosunda yerini almış İtiraz etmeyen dalkavuklarla Yanlışlar doğruya iltihak etmez Şekli doğru olan yanlışlıklarla Hep mutsuz yaşarız çilemiz bitmez Niğmetullah yerme bu kadar değil Azmeden şuurlu olanlar da var Değiştirmek için geliyor nesil Gece hüküm sürer sabaha kadar Niğmetullah UÇAR Antalya Niğmetullah Uçar |
Gurbet Mahkumu
Herkes özlem duyar kendi köyüne Hasreti artınca dindirmek ister Kavuşmak istiyor hayallerine Dostla akrabayla görüşeyim der Doyduğu yerlerde yaşayan kişi Fırsat yaratarak koşar sılaya Çok muhteşem olur köye gelişi Mesafeler perde koymaz araya Köyünde neşesi yerine gelir Hüzünler dağılır keder kaybolur Dağlar taşlar otlar ona zevk verir Gördüğü her şeyden çok mutlu olur Kurumundan izin aldığı halde Doğduğu yerlere gidemeyenler Boynu bükük gezer gurbet ellerde Gözleri gülmüyor çekiyor keder Köyünde kalacak mekanı yoksa Gurbete mahkumdur hasret çekenler Bu dertten kederden kurtulacaksa Bulmalı başını sokacak bir yer Niğmetullah şimdi o hallerdedir Gönlü olanlara isyan ediyor Özlemi yaylalar, bahçe, deredir Hasretini bu yıl dindiremiyor Niğmetullah UÇAR Antalya 04.08.2006 Niğmetullah Uçar |
Güney Doğuda
Hrant dink vuruldu cenaze derken Güneydoğumuzda neler oluyor Kamu gündemini meşgul ederken Pkk orada pilan kuruyor Kerkükte Türkmenler unutulmuştur Barzani keyfince sistem kurmuştur Irak genelinde olan olmuştur Türkiyede Türkler uyutuluyor Ermeni soykırım arayışında Pkk azacak bahar başında Şehit veriyoruz yirmi yaşında Eşkıya parayı nerden buluyor Hrant dink ölünce sızlayan yürek Şehit uğurlarken gezer gülerek Kim kimi destekler hakkımız bilmek Milli ruh taşıyan bunu soruyor Niğmetullah UÇAR Antalya 23.01.2007 Niğmetullah Uçar |
Güzel Olmaz mı
Değerli çetmili hemşerilerim Birliği sağlasak güzel olmaz mı Gerçeğe dönüşsün söylediklerim Sonuca bağlasak güzel olmaz mı Şölen alanında oynasak gülsek Karşımızdakini biz gibi görsek Tek yürek olarak el ele versek Mutluluğu bulsak güzel olmaz mı Hepimiz aynı gün tam toplanarak Uçurum harmanda burada olsak Yarınımız için pilan yaparak Dünü unutmasak güzel olmaz mı Sevgi saygı artsa hoşgörü olsa Herkes birbirini sımsıkı sarsa Hedef başarılmaz kalbimiz darsa Hasetten kurtulsak güzel olmaz mı Çetmililer günü hazırlanırken Katkıda bulunsak o, sen, ben İlgisiz kalarak boş durmak neden Koşturup yorulsak güzel olmaz mı Çift sürmesi için koşsak katırı Hamidi, sabanı, tak kayışları Toplasak başına tüm insanları Çift sürerken baksak güzel olmaz mı Tarladan on arka sap getirerek Depili harmanda yere sererek Uçurum harmanda düğen sürerek Geçmişini ansak güzel olmaz mı Köyde kullanılan eski eşyalar Herkeste mutlaka hatırası var Sergiye koyalım olduğu kadar Eskileri bulsak güzel olmaz mı Bilenler dindirse tüm özlemini Bilmeyen öğrense isimlerini Her sene eklesek yenilerini Üzerinde dursak güzel olmaz mı Yağardıç bularak ağacı kessek Düzüp hazırlayıp toprağa gömsek Kor ile yağ koyup üstüne binsek Sekerek dolansak güzel olmaz mı Toplanıp oyunlar oynansa yerde Samanlar çekilse gündüzde erde Aklımız kalmasa ferfenelerde Yanımızda bulsak güzel olmaz mı Bir kenara yaksak meydan ataşı Olsa kalabalık ocağın başı Kazanda ya pilav ya tahranaşı Kora darı arsak güzel olmaz mı Yayık dağanına tuluk asarak Yoğurdu katarak bişek atarak Kendi elimizle ayran yaparak İkramda bulunsak güzel olmaz mı Şenlikte amaç bu yaşatmak dünü Mutluluk saçarak geçirmek günü Her yere duyulsun çetminin ünü İmrenilen olsak güzel olmaz mı Niğmetullah belki hayal kuruyor Olmayacak şeye kafa yoruyor Tüm bunlar olmaz mı size soruyor El ele tutuşsak güzel olmaz mı Niğmetullah UÇAR Antalya 27.09.2006 Niğmetullah Uçar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.