![]() |
Ekmek Kokusu
Öyle sıcak,öyle doyumsuzsun ki, Yaşamanın tadı-tuzu var sende, Yürek ısınıyor duyunca sanki, Hayat ateşinin közü var sende. Itır desek ıtır gibi değilsin, Çiçeği andırır gibi değilsin, Kolay anlatılır gibi değilsin, Toprak anamızın gizi var sende. Ne söylesek eksik bulursun belki, Tarlalara düşen yağmursun belki, Gökten damıtılmış bir nursun belki, Yaz güneşlerinin izi var sende. Değerin bollukta gölgelenmiştir, Kıtlığında ne ocaklar sönmüştür, Hamuruna çok gözyaşı sinmiştir, Nice acı,nice sızı var sende. Benzemezsin öbür nimetlere sen, Sonradan var oldun önceden yokken, Ekmeğini taştan çıkarıp yiyen İnsan onurunun özü var sende. Yılmaz Aybar |
En Muhteşem Zafer
Ey hamâsî şiirler kaleme alan şair Düşmanları yenmekten bahsetme ikidebir Şu peygamber sözünü hiç aklından çıkarma 'Nefsini yenebilmek en muhteşem zaferdir' Nefsidir insanın en tehlikeli düşmanı Kibiri bencilliği açgözlülüğü hırsı Bunlara karşı savaş kaba kuvvetle olmaz Kullanmak gerekiyor iradeyi ve aklı Edeceksen bunları konu et kalemine Bir parça bak dünyanın hâli pür melâline Hâlâ kaba kuvvetle yapılıyor savaşlar İlkel yiğitlikleri övmenin âlemi ne Kan ve gözyaşı seller gibi akıyor yazık Aynen sürüp gidiyor ruhlardaki barbarlık Değişen tek şey teknik araçlarla gereçler Hani nerde kalıyor ilerilik uygarlık Sen bari bundan böyle ileri ol ey şair Kaleminden ruhlara farklı bir rüzgâr estir Uzak tutma aklından şu peygamber sözünü: 'Nefsini yenebilmek en muhteşem zaferdir' Yılmaz Aybar |
Ey Dost
Sen neredeysen ey dost sılam orası Şu dünya çölünde vâham orası Gözüm çıksın gözüm varsa cennette Sen yok isen bana haram orası Yılmaz Aybar |
Ey Şair
Boş yere hayeller kurma ey şair Düşlediğin dünya değil bu dünya Uyanıkken rüya görme ey şair Yozluklardan yana sebil bu dünya Herkes çıkarına olmuş müşteri Kimsede kalmamış özeleştiri Sarmış ortalığı kördöğüşleri Sandığından daha sefil bu dünya Ayyuka çıkmış toz-duman-is-kir-pas Dirlik-düzenliğe eyleme heves Sözü daha fazla uzatmak abes Ummadığın kadar rezil bu dünya Yılmaz Aybar |
Fal
Bana öyle bir yalan söyle ki falcı Hiç yalan gibi gelmesin Fakat aramızda kalsın sadece Başka kimse bilmesin Bana öyle bir yalan söyle ki falcı Her şeyi unutayım bir anda Fırtınadan sonra bir gemi misali ruhum Dinlensin bahsettiğin limanda Bana öyle bir yalan söyle ki falcı Yalansa yalan olsun ne yapayım Bırakayım bütün öbür yalanları bir yana Biraz da senin dediğine inanayım Yılmaz Aybar |
Fazlası Var Eksiği Yok
Güzelliğin binbir çeşit Fazlası var eksiği yok Cennet iklimine eşit Fazlası var eksiği yok Güzelliğin aşk bahçesi Gül gülistanlık neşesi Gürül gürül can çeşmesi Fazlası var eksiği yok Güzelliğin bir akan su Serinleten ve yakan su İçildikçe susatan su Fazlası var eksiği yok Güzelliğin sonsuz engin Günışığı kadar zengin Yüreğimi saran yangın Fazlası var eksiği yok Güzelliğin anlatılmaz Şiire şarkıya gelmez Rüya gibi erişilmez Fazlası var eksiği yok Yılmaz Aybar |
Gece Gibi
Karamsar olursan gece gibi ol İçinde yıldızlar eksik olmasın Hülyalarla uyu rüyalarla dol Sabahtan ümidin kesik olmasın Yılmaz Aybar |
Geç Efendim Geç!
'Çanakkale geçilmez' savaşta, Barışta neler geçilir neler, Ne kaleler, Ne burçlar Hem de düşman tarafından değil, Kendimiz tarafından geçilir. Yasa-kural mı dediniz? Geç efendim geç! Hesap-kitap mı dediniz? Geç efendim geç! Akıl-fikir mi dediniz? Geç efendim geç! Ne demişti Anafartalar Kumandanı? 'Gaye zafer değildir, Gaye fikirdir' demişti, Büyük adamdı zira. Kim,Atatürk mü? Geç efendim geç! Onu geç, Bunu geç, Başka ne kalıyor geriye? Savaşta kahramanlık ile Barışta kalpazanlık mı? Geç efendim geç! .. Yılmaz Aybar |
Geçer
Sevda bir mevsimdir gelir de geçer Güneşte kar gibi erir de geçer Bahar mıdır kış mı anlayamazsın Kaç türlü işaret verir de geçer Geçse diye dua edilir bazen Bazen hiç geçmese denir de geçer Kalmaz ilk günlerin heyecanları Şarkılar da susar şiir de geçer Büyüler yaparsın sürsün diyerek Tutar mı zamanla sihir de geçer Gönlünce gülemez ağlayamazsın Şaşırıp kaldığın devir de geçer Yılmaz Aybar |
Gelenler-Gidenler
Gelen gideni aratır diye Boşuna dememişler Gün gelir Uçup giden dünü aratır Yarın gelir Kaçıp giden bugünü aratır Ve bir gün gelir Geçip giden ömrü aratır Boşuna dememişler Gelen gideni aratır diye. Yılmaz Aybar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.