![]() |
Dünyanın Sonu Geldi
Kıyamet koptu kopacak Bu dünyanın sonu geldi Bir şeyimiz yok yapacak Bu dünyanın sonu geldi Hergün bir dert hergün bir gam Emekliye yüzde beş zam Durdu hayat bitti yaşam Bu dünyanın sonu geldi Fikirleri hiç uyuşmaz Büyüğüne söz danışmaz Kardeş kardeşle konuşmaz Bu dünyanın sonu geldi Hep kin sarmış kafasını Boşa harcar çabasını Oğlu döver babasını Bu dünyanın sonu geldi ALİ der ki, bitti saygı Ne his kaldı ne de duygu Gelecekten duyar kaygı Bu dünyanın sonu geldi. Ali Dilki |
E-5'e Mi Çıkalım?
Yeter artık koptu bel Daha neyi sıkalım Para kazanmak için E-5'e mi çıkalım? Yıldızda yok burç ta yok Elde yok avuç ta yok Kısaca sonuç ta yok E-5'e mi çıkalım? Sorunlarımız bitmez Ben gitsem ayak gitmez Artık para da etmez E-5'e mi çıkalım? Utancımı yıkıp da İncirli’ ye çıkıp da Dişimizi sıkıp da E-5'e mi çıkalım? Batıyoruz gün be gün Çok üzgünüz çok üzgün Tüm milletçe top yekün E-5'e mi çıkalım? Ödemekten her gün borç Hiç kalmadı bizde güç Dayanmaz ki artık kıç E-5'e mi çıkalım? Düşünürüm bir yandan Usanırım bu candan Çıkıp dinden imandan E-5'e mi çıkalım? Boyumuzda çocuklar Onlar da aç açıklar Bizi ancak bu paklar E-5'e mi çıkalım? Sıkıntıdan yüz kere Bak bendeki şu tere Cevizlibağ Merter'e E-5'e mı çıkalım? Her derdi çekmek için Temelden çökmek için Bir lokma ekmek için E-5'e mi çıkalım? Duygulanıp hislenip Eşe dosta seslenip makyaj yapıp süslenip E-5'e mi çıkalım? Her şey bitti deyip te Boynumuzu eğip te Transparan giyip te E-5'e mi çıkalım? Dayanamam eleme Sarılmışım kaleme Rezil olup aleme E-5'e mi çıkalım? Cinsimizi küstürüp Bir kenarda kıstırıp Sakalları kestirip E-5'e mi çıkalım? Çeken biziz yanan biz Yüreğiniz demez cız Ana, baba, oğul, kız E-5'e mi çıkalım? Boşa koydum dolmadı Dolusu da almadı Başka çare kalmadı E-5'e mi çıkalım? Üstüne bir su içip Bizde bu yolu seçip İradeden vazgeçip E-5'e mi çıkalım? Mındıkoğlu sen bizi Değiştir tipimizi Kestirip pi..mizi E-5'e mi çıkalım? Dinle ey halkın başı Atarım size taşı Toplayıp vatandaşı E-5'e mi çıkalım? ALİ der kıştan sonra Ağaran baştan sonra Tövbe bu yaştan sonra E-5'e mi çıkalım? Ali Dilki |
Ecevit'i Arıyoruz
Mutluluğu kaybettik yolunu arıyoruz İcraatlı ellerin kolunu arıyoruz Her gelense gideni aratıyor diyorlar Ecevit'in saçının kılını arıyoruz. Ali Dilki |
Ecevit Mavisi
Bir sevgilim vardı, ta yıllar önce Ecevit mavisi giyiniyordu Boyu bir yetmişti, beli çok ince Ecevit mavisi giyiniyordu Tarih seksen üçtü yaşım ondokuz Resim çektirmiştik birlikte beş poz İyi bir insandı çok güzel bir kız Ecevit mavisi giyiniyordu Sanki ay parçası bir yüzü vardı Birazcık genişçe omuzu vardı Veyaka triko bluzu vardı Ecevit mavisi giyiniyordu Pikniğe gitmiştik bir hafta sonu Parmak ısırırdı görenler onu Kimlere anlatsam üzülür bunu Ecevit mavisi giyiniyordu Görenler adeta apışıyordu Gençler birbiriyle kapışıyordu İnanın ona çok yakışıyordu Ecevit mavisi giyiniyordu ALİ der; görmedim yıllardan beri Her zaman başkadır bendeki yeri Gözleri çakırdı saçları sarı Ecevit mavisi giyiniyordu. Ali Dilki |
Efsane Aşk
Bazen yakın dostlardan çok darbe akdı bu aşk Bazen düşüncelere tekıldı kaldı bu aşk Kimse başaramadı bu sevdayı yıkmayı Dilden dile dolaştı efsane oldu bu aşk. Ali Dilki |
Ekmek Elden Su Gölden
Beyler çıkarı peşinde Gitmiyorlar doğlu yoldan Yaşıyorlar zevk içinde Ekmek elden su gölden Meydanlara çıkıyorlar Türlü yalan atıyorlar Yiğip içip yatıyorlar Ekmek elden su gölden Yolunu bulan vezir Yetiş kurtar bizi hızır Nede olsa her şey hazır Ekmek elden su gölden ALİ sana söyler kardeş Gel dostuna etme ateş Geçinirsin beleş beleş Ekmek elden su gölden. |
Eksi Bakiye
Kendi kredini kendin bitirdin Bende kalan aşkın eski bakiye Gönül ocağıma haciz getirdin Bende kalan aşkın eski bakiye Her şeyi ortaya serdi bu sevda Sinir katsayımı gerdi bu sevda Çoktan temerrüte gürdi bu sevda Bende kalan aşkın eski baki Dertlerden alsanda bütün hıncını Değiştiremezsin yıldız burcunu Ödemen imkansız artık borcunu Bende kalan aşkın eski bakiye ALİ der; bu kadar verirsen taviz Bunları hak etmen cayizdir cayiz Ödenmesi çok geç yüzlerce faiz Bende kalan aşkın eski bakiye. |
Elini Sallasan Şefe Değiyor
Bizim işyerinde yönetici çok Elini sallasan şefe değiyor İnan yaptıkları hiç bir işte yok Elini sallasan şefe değiyor Kimi Ankara'dan almış rütbeyi Kimisi partiden giymiş cüppeyi Hangi ordu besler bunca züppeyi Elini sallasan şefe değiyor Herkesin var bir yerlerde dayısı Yiye yiye olmuş kutup ayısı Günden güne artıyor hep sayısı Elini sallasan şefe değiyor İçlerinde çıksa belki birisi Beş kuruş etmiyor bence gerisi Merada yayılan koyun sürüsü Elini sallasan şefe değiyor Ali der ki, beni bu dertler yıkar Gördüğüm manzara canımı sıkar Her köşe başında karşına çıkar Elini sallasan şefe değiyor |
Erken Seçim
Daha evliliğimizin ikinci ayında Başladı kavgalarımız Sizinkiler şöyle Bizimkiler böyle diye Birbirimizi kırmaya başladık Daha bitmeden cicim ayı Sürüp gitmez böyle geçim En iyisi yol yakınken Yapalım erken seçim. Ali Dilki |
Esirler Kampı
Yaşadım mı öldüm mü Sanmayın farkındayım Gittiğin günden beri Esirler kampındayım Dertlerim var binlerce Çekiyorum günlerce Her günüm bir işkence Esirler kampındayım Bin isyan var dilimde Gözyaşımda selimde Kelepçeler elimde Esirler kampındayım Dertlerle yoğrulmuşum Çileden yorulmuşum Zincire vurulmuşum Esirler kampındayım Ben çaresiz bir kulum Bağlanmış elim kolum Sensizliğe mahkumum Esirler kampındayım. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.