![]() |
**Yaşam
Yaşam bir çizgi; Bazen düz,bazen eğri... Varolmanın nedir bedeli? İşte onu iyi bilmeli. --- Beyaz düşler mi? Onlar da bazen gri,bazen siyah. Ahmet Bektaş |
*Adam Olacaksın
Hesap vereceksin; sormayacaksın... Üzüleceksin; üzmeyeceksin... Kıyılacaksın; kıymayacaksın... Sinmeyecek, yılmayacaksın! Rol yapmayacaksın; sen olacaksın. Palavra sıkmayacak, sözünün eri olacaksın. Vereceksin,almayacaksın... Hakedeceksin; çalmayacaksın... Aşkına sadık olacaksın; Mutlu edecek,güldüreceksin... İşte o zaman; Adam olacaksın... İşte o zaman; Yoluna baş koyacak sevdiğin. İşte o zaman; aşkı bulacaksın. 'Adam gibi adam 'olacaksın. Zaman: Ahmed`in adamlık zamanı. Ahirzaman... 'Adam gibi adam ' olma zamanı. Ahmet Bektaş |
*Karışık
kadın veya erkek,bir insanın değeri; Bir insanlık değil mi? Zalimler islamları, kendi fikri ile vuruyor. Kendi elleriyle kendini boğduruyor. O açlıktan ölen masumun, Çantası servet dolu bilsen... Bize akıl veren sersem, İflas etmiş Batı / l felsefen. Zaman: Ahmed'in duygularının depreştiği an. Ahirzaman; mübahı da terketmek zamanı. Dosta boyun / gönüleyme zamanı. Ahmet Bektaş |
*Sabiş'e
Dost acısıdır yüklendiği, Narin omuzlarına... Doldurmuş beyaz gülleri, Kocaman sepetine... Nice fakiri doyurur da, Lokma vermez kibire. Lisanında edep,haya Her halinde vakar... Dünyayı kucaklar, Sevgi dolu Şefkatli yüreği. Hak`kın yolunda ilerler, Sanırsın O`nun meleği. ZAMAN: Dostluk zamanı. İnsanın değerini bilme zamanı. Ahirzaman. Ahmet Bektaş |
*Uçurtma
Kağıttan bir uçurtmayım, Kırmızı… Sal ipimi yükseleyim Gök denizlerde Özgür yüzeyim. Seyredeyim yukarıdan, Endamını… Kokunu getirsin rüzgar. Ah! Deli gönül… Bırakma ne olur ipimi; Çok uzaklara düşer, Kaybolurum… Zaman: Ahmed’in gönül ipini,sevdiğine verdiği an… Ahirzaman… Kilitli kapıları,sevgi anahtarı ile açma zamanı. Ahmet Bektaş |
*Yalnız yanmalısın
Sevgi her zaman Karşılık bulmaz ki. Aşk tek taraflı da, Yaşanamaz mı..? Karşılıksız seversen, Hakkını vermelisin. O'na kıyamazsın, Yalnız yanmalısın... Ahmet Bektaş |
*Yanımda olsaydın
Bir garip haldeyim, Beni sen anlarsın. Dertleşirdik Yanımda olsaydın. Gecenin bir yarısı,yapayalnız; Dolaştım sokaklarda... Yoldaşım olurdun Yanımda olsaydın. Hiçbir şey söylemeden, Öylece karşımda oturaydın; Elini tutardım Yanımda olsaydın. O sesi sen de duyardın... Yüreğimizle,gözlerimizle Anlaşırdık Yanımda olsaydın. Vefasızları sildim defterimden... Senden başkasını görmez gözüm, Herşey yerli yerinde olurdu Yanımda olsaydın. Ahmet Bektaş |
Acz
Neden köreldi Aşk,sevgi. Sevgilerimi göndersem, Sızlar mı için? Elimde değil, Damarlarımda dolaşıyorsun. Bu günümü de,yarınımı da Zaptettin. Havuz ol bana, Susuz çöllere akıp Yitmeme; Razı olur musun? Cesur gemicilere Nazire yaparcasına, Aç yelkenlerini; Aşkın gizemli rüzgarına. Sevdiğim, Sen de biliyorsun ki; Aşka mağlup, Hem de aciz insan. Ahmet Bektaş |
Ahhh...
Gülümün bahçesinde, Bülbülüm kafes içinde. Derinden yanarım, Üzülürüm; ahhh ederim. Ayrılık büyük zulum Olsada; sen var ol. Ben hasret adamıyım, Dayanırım be gülüm. Ayrılık da biter; Hasret de,özlem de. Yeter ki solma gülüm, Gönül bahçemde. Ahmet Bektaş |
Alim!
Azıcık ilahiyat etmiş talim. Sanır kendini en büyük alim. Tepeden bakar insanlara daim. Belli ki o; bir ahmak zalim. Ben de ona uyarsam; ne olur halim? Ahmet Bektaş |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.