![]() |
Her Şey Başka
Bu iklim başka olacak Yağmuru da başka olacak çiçeği de… Sen yağmura susa ormanında Ben çiçek beslerken balkonumda… Çantam başka olacak Gömleğim başka kravatım da… Sen ırmakları kovala topraklarımda Ben okyanus taşırken sokaklarımda… Hasret başka olacak Sevmek de sevişmek de… Sen gezerken bensiz zamanlarının kentinde Ben aklında olacağım, Hem kemiğinde hem etinde… Bu yara başka kanayacak Kalbim de sensizliğim de… Sen, tanımsız güneş saatlerinde Yüzünde ışık Sağ elinde rüzgâr Solunda ben Saçında bana ait beyaz bir tel Dudaklarında sahibini arayan bir hece “gel” Hani zifiri derler ya eskiler İşte o karanlıkta Ben, seni ıslığıma yapıştırıp Ellerim cebimde Gözümde anılar Cüzdanım boş Ekmeksiz susuz Sessiz Sissiz Süssüz Suçsuz Ağlamaklı ve tek Sensiz olduğumu bilerek Sesini duysam daha mı özlüyorum seni Duymasam kaç kat Allah bilir Bu ömür başka olacak Doğum da ölüm de Her şey başka… Ben ölürken Sana doğacağım Gülerken sana… Bu ömürde hiçbir canlı Ne senin kadar canlı Ne benim kadar heyecanlı |
Hiç Kere
Kuruyup da parçalandılar hislerim, Ruhsuz kör bir toprağa özenircesine. Bataklığa yumuldu kaldı, seslerim, Ağzımdaki nefese güvenircesine. Bayat sayıldı büsbütün, kurallarım, Tahttan indi, bahtsız kaldı krallarım, Şelaleye sürüklendi masallarım; Hayallerin ufkunu gezinircesine. Sapıttı rüyalarım, çöktü hayatım, Sana karşı mahcuptu, küçük sanatım, Baş kaldırdı en sonunda beyaz atım; Ak samanlara karşı tepinircesine. Sevgisiz mısralarım hepsi boştur, Serzenişliğim, ne kadar hoştur? Hep aynı şey, durmadan peşinden koştur; Koyu aşkım hiç kere silinircesine. |
Hiçbir Şeyime İnat Her Şeyim
Gözümün nuru oldun Kısacık ömrüme Bazen ağlamalarım mutluluktan Bazen gülmelerim aşktan En gerçek yanlarımın en gerçek yanı Yanı başıma mum Muma ışık Bana âşık Karmakarışık duygularımın en mantıklı düşü Gözlerimin gülüşü Benim, senin, bizim oldun Hiçbir şeyime inat her şeyim |
İki’ler
İki cansız yağmur taşı, Toprakta can bulur. İki göz ve iki yaşı, Kucakta can bulur. İki avuç kuru toprak, Kürekte can bulur. İki sulu meyve ancak, Yutakta can bulur. Gündüz-gece iki kimlik, Şafakta can bulur. Sese yansıyan mat ışık, Sıcakta can bulur. İki bembeyaz saç teli, Şakakta can bulur. “kadın-Erkek” terelelli, Yatakta can bulur. “Havva-Adem” ilk iki insan, Uzakta can bulur. Bir inanmış iki insan, Tek Hakk’da can bulur. |
İkinci Cennetim
hangi bahar tatlı olabilir senin içinde olmadığın hangi yazın sıcağı hangi kışın ayazı çekilebilir güller bile sen gibi kokmazken hangi hayat senin benim benim senin hayatında bir gül bahçesi kıvamında gülebilir hiçbir vücut & kalp beni kendine çekemez içimde dışımda sen yeşerdiğin müddetçe sen bende eksilmeyeceğine göre demek ki tüm başka kadınlara daha merhaba demeden elveda senin kalbin vücudun her şeyin her yerin elvedasız bana her buluşmada yeni bir merhabayla çılgıncadır sevişmelerimiz her alemde tek kadınım tek hayatım sen ve ben herhangi başka bir sen dilemiyorum seni dileniyorum servetim çünkü seni yeteri kadar çok seviyorum ikinci cennetim |
İlahi Aşk
küf tutmuş binlerce kelepçeler taksalar ellerime tonlarca ağırlıkta prangalar vursalar ayaklarıma dokuz gezegendeki yanardağlardan korlar kondursalar dilime yetmiş yedi atmosfer perdeler çekseler gözlerime dağlarca pamuklar tıkasalar kulaklarıma başımdaki saç teli kadarınca en sivri şişler batırsalar vücuduma bu vaziyette bir çuvalın içine bağlayıp en yüksek köprüden atsalar denizlere okyanusları doldurup avuçlarıma içirseler kanıma küçük yanmış yüreğim söner mi vazgeçer mi sanırsın İlahi Aşk biter mi sanırsın yanılırsın... |
İyi Ki Seviyorum Seni
Her sözü içime, yağmur damlası halinde düşen Ve bulutları dağılınca üzüldüğüm Yaprağına melekler konan Toprağında titrediğim, sevgilim Canım İyi ki varsın Uyurken gözyaşlarında Kaşlarında *******i kovaladığım Güleç bir kış akşamında avuçlarım bir aşkı özlerken Bir kar tanesi gibi kalbime düşen Yakışıklı yalnızlığıma bal süren Rüyama, dünyama bir kibrit çakıp da aydınlatan Güneşten öte, sevgilim Canım İyi ki varsın Önce bir güvecin gözüyle Sonra bir papatya tazeliğinde Parmak uçlarına şiirler yazdığım Ve hiçbir şiir yoktur ki sensiz anlamlı olan Anlamsız zamanlarımı bıçak olup kesen Daha mecnun seni tanımamışken Mecnundan önce beni mecnun eden Leyla kıskandıran bakışları Taze ekmek kıvamında, sevgilim Canım İyi ki varsın Unutulmuş bir haritanın tam ortasında İstanbul yürekli Kız kulesi ruhunu taşıyan Bir Ayasofya gülüşüyle Vapurunda beni kendine âşık eden, martı düşüm Düşmüşüm kollarına Sarıp sarmala aşkım Kimselere yedirme kalbimi, kalbimin prensesi Mutluluğumun en güzel kafiyesi, Sevgilim Canım İyi ki varsın İyi ki seviyorum seni Uzat buseni Beni sakına sensiz etme Emi… |
K a r
Kış da geldi kapının altından Buralarda ne kar var ne yağmur Hani yağmur hafif çiselese de Tat vermiyor memleketteki gibi Gurbet ya anasını satayım Uzak kalmak anne sesine Olmayı düşündüğün bir babanın nikotin nefesine Kardeşin ağabey deyip, sarılan hevesine Yapsak da ne... Acaba Galiba Kar yağsa da ağlasak seninle Güle güle |
Kaçak Ateşler
kaçak ateşler bastı parmak uçlarımı mum misali eridiler toprağıma parmaklarım tırnaklarım düştü damarıma karıştılar kanıma kaynadı okyanuslarda sol yanım dolunayı bekledim bir kurdun gözbebeklerinde gelmedi |
kadın
klasik belki de gün zaten kadınındır... sekiz mart... dokuz nisan... on mayıs... onbir haziran... vesayre vesayre... şiir yazdıran... şiir de yazan... anamız da kardeşimiz de dostumuz da arkadaşımız da aşkımız da... kadir kıymet bilene... gerek yok yalana dolana... kadın kadındır zaten, gerçekten adam olana... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.