![]() |
Ayaz Düşünceler
Ayaz düşüncelerde yoğruldu çocukluğum kara çığlar düşerdi ak umutların üzerine sürgün olurdu isyanlar tohum gibi saçılırdı dört bir yana yürek yüreğe kilitlenmeden sarılırdı denkler kök salmadan gönüller ü ş ü r d ü m… titremeli olurdu sevdalarım onun içindir ki sevdalara açım Ayaz düşüncelerde yoğruldu çocukluğum akşamları aydınlanırdı sokaklar ışıklar oluşurdu umutlar kovalanırdı bir kızıl olurdu karanlıklar bir türlü gelmeyen gün doğuşunu beklerdik paletlerin sesleri boğardı karartılar çökerdi yeniden sevdaların üstüne |
Ayaz Vurgunu
kış geldi yada kışın soğuğu üşüyorum parmaklarımda ayaz vurgunu donuyorum bir şeyler okumalı bir şeyler yapmalı unutturmalı soğuğu sokağa vurdum kendimi kaldırımlarda buz kesmiş ayak izleri donmuş yüz ifadeleri üşüyorum ayaz vurgunu bilincim donuyorum |
Aydın Olmak Vardı
aydın olmak vardı eskiden efkarlanırdın düşünürken ülkeni en hasını içerdin tütünün cevahir olurdu parmakların yazarken kağıdı emeği yatırırken orta yerine iki damla düşürürdün enlerle yaşardın eni boyu belli parmak hesabı misali mekanlarda ağırlanırdın en has voltaları atardın dolu dolu bilincin aydın olmak vardı eskiden kaydın düşerdi bir yerlere yedi sülalene miras enlerle yaşardın en güzel boncukları işlerdin en güzel hayalleri kurardın en güzel bakışlarla bakarken bu güzelim topraklara yazardın martı seslerini sokak aralarındaki çocuk çığlıklarını göremediğin gökyüzünü bir İstanbul vapurunun sensiz çığlıklarını aydın olmak vardı eskiden masaya yatırıp vatanı hayal etmezdin ödül alacak romanı hayal etmezdin yeşile boyalı kağıtları aramazdın özün dışında medeniyet masallarını destanlar yazardın yazılmış yazılacak kanla sulanmış toprağı koklayarak bir miras alırdın bilirdin çocuklarında taşıyacak eskiden bir başka güzeldi aydın olmak şu aralar bir enlerimiz kaldı biraz anı biraz gidenlerin ardında bıraktığı acı sarılacak elbet bu yaralar biliyorum ardından onurla beraber aynı safta duracak ihanet yüreğimde bir parça toprağının kokusunu bilincimde satırlarının dokusunu ışık yapıp yaşatacağım kuvayı milliyenin ruhunu |
Aydınım ÇOK YAŞA
Gördüğüm maymun çıplaktı Uzun uzunda kılları vardı Elleri bileklerinden aşağıda Onlarında yardımıyla yürüyordu Tanımlamamla birlikte başladı Maymun çıplaktı Fotoğrafçılar, Kameramanlar Konu vahim, durmak olmazdı… Başına bin aydın toplandı… Yoksa öylece çıplak mı kalacaktı… Ayakları yalın, popo su açık… Kılları yenebilecek miydi sıcağı… Maymununda hakları vardı elbet… Hangi tür giysi alınmalıydı… Tartışıldı,.. yuvarlak masa olmasa da Sokak ortalarında, Magandaca… İnsan hakları,.. olmadı,.. Hayvan hakları Karışıklıkta boğulanda Ezilende Olmadı… Bin aydın toplanmıştı, imzalar atıldı Ülkemde hayvan hakları vardı Aydınlarımız ÇOK YAŞA… Birinci haberdi Medyada… Oysa aynı gün; Bir gazetenin üçüncü sayfasında Küçük bir fotoğraf karesinde Hastanede yer yok diye İnsana ölme hakkı tanındı Aydınım sen ÇOK YAŞA… Aydın olmak popüler olmak değildir, Bunu 133 gerçek aydınımız 01.06.2005 tarihindeki duruşları ile göstermişlerdir. |
Ayırt Etmek Lazım
ayırt etmek lazım görüntü ve sesleri o kadar zor değil deyip geçmek o kadarda kolay değil düşünmek gerek düşünmek zor zanaat öyle bakmayın siz devenin de boynunu uzatarak dalmış geviş getirişine baykuşların kafalarını içlerine çekişine ayırt etmek lazım mesela sesi şakıyan kuş mudur öksesini atmış avcımı mesela görüntü serap mıdır su mu ayırt etmek lazım görüntü ve sesleri yapıştırmak için üzerlerine etiketleri |
Ayrılık
Her yolculuk öncesi mor bulutlar giyinirim Güneşten bir parça yanımda taşır gibiyim Sevdiğimin yanında, durduramazken zamanı Yollar ile beraber, Akıp giden zamana Sevinirim. |
Ayrılık Şairlerine
Bazen güneş tutulur Sadece senin için Kaybolur sokalar Zaman durur Sevdalara tutunmak istersin, beklide bir piyangodur beklentin, yalnızlıklarda kaybolursun Uykularla süslersin yüreğindeki ezgileri Buruk bir tat almıştır beklentilerin Çeker gidersin bedeninden Yol yoktur menzile ulaşacak Kabuğunu kavlatmışsındır yaranın, zamanı ararsın merhem olsun diye Sevdasız sevdalardır başını döndüren Uykusuz düşlerdir seni kuyulara atan Dibi karanlık, dibi bilinmez Beklilerle doludur tüm gerçeklerin Susarsın tüm umutlara… Susamak umutlara; Kaybolmuşluğun ezgisidir Derim ki ben sana Yaraların sızlasa da Durma bak; Küçük bir çocuğun İlk adımları gibidir Her yeni başlangıçta Umutsuzluklar Sarsa da dört bir yanı Sevginin bedeli olacaktır, Buruk bir sızı gibi Haydi durma sil, Sil o masum gözyaşlarını Yeniden hazırla adımını Bak nasılda Koşuyor çocuklar Çocuksu deyişler gibi |
Aziz Olamadım
isteyene su verdim duasını aldım su kadar aziz olamadım balon üfledim balon üfledim şişti şişe bildiği kadar bağlamadıkça ağzını sönüverdi aya baktım ay beyaz aya bakan kara yağız ayın altında masum durulmuyor aya baktım ay beyaz aya bakanlar kara yağız dilim varmıyor söylemeye gırtlağımdan geçmedikçe nefes nefes alıyorum nefes alıyorum öderken bedelini kara yağız oluyorum kara yağız kara kız gün ışığında karalıkları bırakıyorlar gecede beyaza bürünüyorlar maskelerle ak yağız ak kız su verdim su verdim aziz ol dediler kelimeler silindi su bitti aziz olamadım su istediler su veremedim kör olası dediler kör olmadım yaprakları çürüyen sapları rüzgarlara bırakır diye beklemedim aziz olamadım çok şükür çok şükür |
Balonlar
falezlerin üzerinden bakmak aşağı doğru görmek maviyi ve altındaki dokuyu onca yükseklikten dalmak dokuların içine uzak bulanık perdelemeler den duru olmak duru bakmak her kes bıraksın balonlarını gök yüzü balon dolsun çocuksu duygular kaplasın hüzün dolu satırlardan çıkan düşlerle kucaklaşsın gökyüzü balonumu kaybettim karışmış balonların arasında çocukluğum kimin yüreğinde hiç bisikletim olmamıştı topumu verin alın bisikletinizi bilirim kaybetmek nedir çocukluk sevgileri yükseldikçe gökyüzünde bilirim boğar mavi maviyi balonum kırmızı olsun isterim yakışan asiliğime |
Bana biraz hüzün gönder
Bana biraz Hüzün gönder Sana sevgi vereyim Emek katıp yoğuralım Gül olalım, ağaç olalım Düşlere merdiven Dayamak için Azımı Çoğa say Çoğa aldırma Çok günler gördüm Bir anlık yaşama bedel Hüzün silinmesin yüreğinden Bilincin kamçısıdır Bakmayın derlerki 'Hüzün, ömür törpüsüdür” Oysa, Yaşamın; şaklamayan kırbacıdır... Bana biraz Hüzün gönder Sana sevgi vereyim Emek katı yoğuralım Duygu olalım, su olalım Akalım ummana varalım Kenarında verimli delta olmak için |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.