![]() |
Giden Gençliğim
Gençliğimin artık son demindeyim Usulca gidiyor gençliğim elden Târifi olmayan kederlerdeyim Alın yazımmış ne gelir ki elden Günyüzü görmedi şu bahtsız gönlüm Sevdâlı bakan bir çift göze hasret Istırapla geçip gitti bu ömrüm Dağ yüküyle çektim bin türlü zahmet Hiç şansım olmadı sevdâdan yana Kurumuş bir yaprak gibi savruldum Aşkın ateşiyle ben yana yana Çöldeki bir yolcu gibi kavruldum Zaman ellerimden uçup da gitti Uzak diyârlara göçen kuşlarla Sabrım da kalmadı tükenip bitti Ömrüm çevrelendi dik yokuşlarla Giden gençliğim gitti gidiyor Geri gelmeyecek bir daha aslâ Üç günlük dünyâ bu bitti bitiyor Sırtını Cenâb-ı Hâkk'a hep yasla. |
Gizem Dolu Bakışlar
Gizem dolu bakışlar Yüreğe usulca akışlar Cana can katışlar Şimşekçesine çakışlar Diyardan diyâra göçen yüreğim sâdece sende kışlar |
Gizli Bir Arzu
Gizli bir arzuyla bakar hep gözleri Ilık bir bahara çevirir o güzleri Benim gönlüme akmak isterse şâyet Balonla uçursun bana en latif sözleri |
Gökdelen
İstanbul'a yeni gökdelenler Dikilecekmiş Varsın dikilsin kardeşim Kimyâsal gazlarla Ozon tabakasını deldik Şimdi de gökdelenlerle Göğü delik deşik Edeceğiz anlaşılan. |
Gönlümde Açan Çiçek
Sen ki gönlümde açan bir çiçeksin Sen ki tuttuğum en güzel dileksin Sen ki dağlarda yetişen çileksin Sen ki aşk otağımdaki direksin. Haydi gel de ikimiz buluşalım Senle hep sevdâmızı konuşalım Haydi bir tek yüreğe doluşalım Senle doyumsuz aşka kavuşalım. Hayat geçmiyor sen orda ben burda Yoksun yanımda aklımda olsan da Geleceğim yanına sen kovsan da Seveceğim seni sararıp solsam da. |
Gönlümdeki Harâp Şehir
Yüreğim antik çağdan kalma bir harâbeye dönmüş Gönlüm sanki 2. dünyâ savaşında ağır bir bombardımana uğramış bir şehir gibi yıkık dökük Bir sen yoksun bu şehirde Ümitlerimin hepsi şehrin enkâzının altında kalıp parçalanan cesetler şeklinde çürümeye yüz tutmuş Ortalığı masif bir koku kaplamış Sevdâmın enkâzı dağılmış dört bir yana Gestapolar seni alıp götürmüşler gönlümdeki bu harap şehirden Senden hâtırâ olarak ucu yanmış bir kaç fotoğraf ve bir kaç mektup kalmış yalnızca yıkık duvarların arasında Düşman uçakları hiç durmadan keder bombalarını yağdırmakta gündüz gece gönlümdeki sensiz şehre Gündüzlerim gece olmuş *******im ise zifiri karanlık karartma *******inde Bir sen yoksun bu yıkık ve harap şehirde Bir sen yoksun ölümün kol gezdiği gönlümdeki bu kırık dökük şehirde Bir sen yoksun sevgilim. |
Gönlüme Gelen İlkbahar
Gönlüme gelen ilkbaharlar, yazlar gibisin Sen bir nârin çiçek gibi hep sevilmesin Sevdâ türküsüyle inleyen sazlar gibisin Sen bir papatya misâli hep derilmelisin. Hayat bir yol bulmuş kendine akar da akar Bir nehir gibi süzülür kıvrıla kıvrıla Aşkın bir kıvılcım olmuş yüreğimi yakar Kurak bir yaz gibiyim ben kavrula kavrula. Takvimlerdeki yapraklar bir bir azalsa da Sana olan sevgim tükenmez bunu böyle bil İçimde hasret pınarı coşup çağlasa da Aşk şarkıları söylemekten bıkmaz ki bu dil. Sevdâya, sana susamış çorak bir iklimim Durmadan yağ üzerime senle ıslanayım Sevgiyle dokunmuş desen desen bir kilimim Gönlüne beni ser de senle hep yaşlanayım. Bir şiir gibi yazmışım ben seni gönlüme Mısra mısra dökülmüşsün sen benim bağrıma Her günüm bir başkadır uymaz günüm günüme Sen yanımda hep varsan gitmez bu hiç ağrıma. |
Gönül Kalemi
Gönül kalemim nice şiirleri yazdıkça yazar Hislerim labirentli ruhumda azdıkça azar Aman sakın ha değmesin hiç mi hiç nazar Kuşkularım beynimin içini kazdıkça kazar |
Gönül Kuşu
Şakısın hep gönül kuşun Düze dönsün dik yokuşun Aklımdadır mis kokuşun Sevgi dolu dokunuşun. Geldim sana koşa koşa Sevincimden coşa coşa Gönlümü de aşkla okşa Aşkı benle çokça yaşa. Sevdim seni tâ yürekten Vurdun beni en derinden Kalbim fırlar ki yerinden Tut düşmesin ellerlinden. Canım sana doyum olmaz Yüreğim hiç senle solmaz Sensiz ruhum aşkla dolmaz Gönlüm rahat huzur bulmaz. Koştum geldim ben yanına Hayrân kaldım her tavrına Güller taktım saçlarına Sevdâ saçtım yollarına. |
Gönül Yolları
Bütün gönül yollarım çıkıyor sana Kalbinin kapılarını bana açsana Sımsıcak hislerinle boynuma sarılsana Geliyorum tutkulu aşkımla ben sana. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.