![]() |
Tüm şairler
Tüm şairler Biz hüzünleri gece yazardık Kelimeleri dize dize sıralardık İçtiğimiz sigaraların Haddini hesabını bilmezdik Tüketmezdik kelimeleri Harflerden vagonlar yapardık Biz sevinçleri gece yazardık Hüzünlü akarken gözyaşları Bebekleri yazardık Yani yeni umutları Goncaları yazardık Açmış gülleri Sevdiklerimizi yazardık Ana,baba,kardeş,yavuklu Bayramları yazardık Bayramda hadi barışalım... Tüm insanlık.... Biz hasretleri gece yazardık Yazın kışı arardık Tütsün sobamız Kışın yazı arardık Açsın güneşimiz Uçsun kuşlar Açsın güller Oynaşsın böcekler Biz barışı gece yazardık Tüm savaşlarda Ormanları yazardık Yaşasın insanlar Hür ve kardeşçe Ve tek başına sağlam basmanın Güvencesiyle toprağa. Biz denizleri gece yazardık Dalsın diye ufuklara gözler Umutları yazardık Umutsuzluk insanı bitirir diye Biz aşkları yazardık Gecenin kör karanlığında En güzel duygu diye Yaşanacak..... Sevsin,sevilsin diye Tüm kalpler Biz yıldızları gece yazardık Ay’ı yazardık Güneşi yazardık Günümüzden kaybolmasın diye Ve... Biz uykuya dalardık Hayallerimiz sürsün diye Günün ortasında Tüm şairler.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 15.11.2003 Burhan Küçük |
Ucu yanık
Ucu yanık Fotoğrafın karesinde Gözlerin düşer gözüme Anısı vardır,yanık kenarın da Külleri dökülür suretime Üç beş nöbetidir ki Sigara yakarım ardı ardına Düşmek için gözlerine Yanık fotoğrafın içinde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ufka doğru
Ufka doğru Bir akşamüstü,Bakarken ufka Yöneldi benden tarafa Buluştuk bir bulutun üstünde Yol verdim geçsin diye Yolu uzun,yolu zor Takıldım peşine gidiyorum Çektiği tarafa Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Umutsuzluk
Umutsuzluk Yüreğine Umutsuzluk düştü mü bittin Durmadan sevgi,dostluk şiirleri oku Boş ver bu dünyaya,yuvarlaktır döner Kaç gün yaşayacağız surda topu topu Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli_Zonguldak Burhan Küçük |
Unuttun mu
Unuttun mu Unuttun mu beni Hani hiç silinmeyen Göz yaşlarımız vardı İçimize akan Hani baş başa Sohbetlerimiz vardı Acıdan yana Bizi dağlayan Görmesek birbirimizi Arardı gözlerimiz Hasretten yana Hani unutulmaz Şarkımız vardı Bizden yana Durdu mu göz yaşların Acıların dindi mi Özlemedin mi sohbetleri Yoksa,unuttun mu sen beni Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Uyandırmayın
Uyandırmayın Hangi pencereye koşsam Gün vurmuyor cama Elimde sigara Dolamdım durdum tüm gece Artık uyandırmayın... Kapatıyorum gözlerimi Öyle sahte ışıkları Vurup yüzüme.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-11.06.2004 Burhan Küçük |
Uyumam
Uyumam Yıldızları görmeden Başımı yastığa koyamam Güneş doğmadan Sabah olmuş diyemem Bu yüzden ben *******i hiç uyuyamam Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Uzaklar
Uzaklar Bilmem ne kadar uzakta yıldızlara bakarım Güneş yüzünü vurup yıldızları parlatırken Ben gözlerimi dikmiş,yıldızlara bakarken Yola atılmış taşlara takılır şaşarım Bir başlarız yazmaya hep eskiye özlem Yaşadılar,yaşıyoruz gelip geçiyor zaman Zaman tüneli olsa durmaz geçerim Yüzyıl sonra nasıl yaşıyorlar bakarım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Üşüyorum
Üşüyorum İnceden kar atıyor Gece karanlık Ay sönmüş Yıldızlar Kayıp Üşüyorum Mutlak sabah olacak Güneş yeniden doğacak Kollarımı iyi yana açıp Güneşi Kucaklayacağım Üşümüşlüğüme inat Gece karanlık Ay sönük Yıldızlar kayıp İnceden kar atıyor Üşüyorum.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.11.2004 Burhan Küçük |
Vakitsiz
Vakitsiz Vakitsiz ötme ey! . horoz Çok günler var doğacak Sesin kısılıverir ansızın Kör bıçak bildiğin Hep bilenir.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli_Zonguldak Burhan Küçük |
Vakti zaman
Vakti zaman Harcanacak tek şey vardı Çoğunu harcayıverdik Bir paket sigara alacak Bozuk para misali Elimizde.. Arta kalan zaman Çek bir nefes Çıksın duman Bitmiş ciğerlerden Arta kalan son vakit Toprağa düşen son damla Yaşam verir Ya bize.. İyi yaşa Güzel yaşa Onurlu yaşa Sevdiğin kadar kısadır Sevildiğin kadar Çoğalır zaman... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Vermez geri
Vermez geri Doğa bir kez aldı mı Bir daha vermez geri Savur saçlarını.. Düşmeden toprağa Güzelim gözlerin Bak güne doya doya Hadi gel sarıl bana Harcayalım tüm serveti Düşmeden toprağa Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ya sen
Ya sen Unuttum,nasıldı yüzün Ellerin sıcak mı Yoksa soğuk muydu Gözlerin ne renkti Unuttum. Unuttum saçının rengini Sarı mı,siyah mı, Kızıl mı,kumral mıydı Boyalı afişlerde Aradım suretini Unuttum kalbini Beni sever miydi Bulutlar ağladığında Kurak mevsimde Toprak kokardı Unuttum kokunu Hatırlayamam Yanımdan geçsen Unuttum suretini Resmin kütük de Saklı kalmış Bilmem kaç yıl geçmiş Sararmış yapraklar arasında Unuttum Sevmiş miydim ben seni Ya sen beni.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-25.02.2004 Burhan Küçük |
Yaban Çiçeği
Yaban Çiçeği Kış tan kalmış Solgun kardelen Ben yorgun serseri Günlerden cumartesi Mevsimlerden yaz Çilek sepetine Yorgunluk topluyorum Arada bir,taze açmış Yaban çiçeği kokluyorum Uçuşuyor beynimde Neşeli kelimeler Kalbim aralık kalmış Çilek kokusu Semayı sarıvermiş Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-10.07.2004 Burhan Küçük |
Yağmur
Yağmur Yağmur var Ereğli’de Gözlerim dalgın Hayal kuruyorum Her damlasında Ve sen gittin Yağmurla beraber Bırakıp beni Tek başıma Bu ucube yerde Burhan Küçük-Kdz.Ereğli 14.10.2005 Burhan Küçük |
Yağmur giyen kadın
Yağmur giyen kadın Güneş giyerdi bahçelerin Sen hep yağmur giyerdin Ben bir kadın sevdim Sende bin kadın sevdim Şimşek çakardı gözlerin Yağmur vururdu camlarına Sen yağmur giyerdin Yüreğim yakıp giderdin Bir arabaya binip giderdin Yüreğimi ezip giderdin Benim çocuksu gülüşlerim Çocuksu küsüşlerim vardı Başının etini yerdi Ben seni çocuksu yüreğimle İhtiyar kelimelerimle sevdim Ben seni sevdim Bin bir kadın özledim Şimşek çakardı gözlerin Gözlerime düşerdi Ben her defasında Yanar kururdum Yağmur düşerdi gözlerine Her defasında can bulurdum Bir damlasında Burhan KÜÇÜK-Kdz.Ereğli 14.10.2005 Burhan Küçük |
Yalan
Yalan Öyle ölü gibi durma,yalan Sen açmış gül olsan Sana koklamak için bile Yaklaşamam... Beni aldattığını sanma sakın Hep kendini aldatırsın,yalan Bilir misin? Hep dersin ki.. Anan yalan Baban yalan Bu gök kubbe Bu deniz Cam kasvet dünyamız Yalan dostlarımız Bazen doğru da söylersin Bak bu da kuyruklu yıldız Kayıp giden Kuyruklu bir yalan Öyle ölü gibi durma,yalan Sen açmış gül olsan Sana koklamak için bile Yaklaşamam... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-18.12.2003 Burhan Küçük |
Yasak
Yasak Yasak baktı gözlerim Yasaklanmış gözlerine İnfilak etti yüreğim Nikotin kokan Parmaklarım Bir sigara daha çekti Yirmilik paketten Yasaktı alkol Yudum yudum Tükenmiş ciğerlerim Yaklaştıkça bahar Öpüşmeler yasaktı Mıhlanmış dudaklarım Tutmamalıydı ellerini Üşümeliydi ellerim Uyuşmalıydı beynim Yok olmalıydı özlemin Özlendiğini bilmemeliydin Gözlerimi görmemeliydin Ellerini tutmamalıydım Seni hiç aramamalıydım Ve bu denizde Limanına demir atmamalıydım Başı dik derinlere doğru Açıklarda batmalıydım Batmalıydım.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli24.02.2004 Burhan Küçük |
Yaşamak
Yaşamak Okumak mı geldi içinden Yaslan koltuğuna Oku o zaman.. Kapat sonra gözlerini Mesela düşün Kör olduğunu Düşünemiyorsun.... Ya da kolsuz,bacaksız Olmadı... Yine düşünemedin.. Ne güzel ki dünya Ve yaşamak Bir çok insan Böyle yaşıyor Zor da olsa Çırpınıyorsa da Ne bir çiçeği tutabiliyor Görebiliyor Ne de sevdiğini Kalk tadını çıkar Gözlerinin,kolunun Bacağının... Doldur ceplerine Çakıl taşlarını Fırlat denize Duy yaşamın sesini Beklemez zaman seni... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.06.2004 Burhan Küçük |
Yaşayacaksın
Yaşayacaksın Bir gün bedenim yok olacak Sarılacak kefene Ama senin ömrün uzun olacak Yaşayacaksın şiirlerimde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Yeniden
Yeniden Değişmeli diyorsan her şey Keşfetmelisin yeni bir ada Mesela hiç ayak basılmamış Yada hiç öpülmemiş olmalı yosma Arkana almalısın rüzgarı Doldurmalısın tüm yelkenleri Ve gemin dalgalar üstünde Yeniden şarkılar söylemeli Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 26.12.2005 Burhan Küçük |
Yenildim
Yenildim Ki geceydi Ve ben ilk defa Ağladım.. Yağmur vardı gecede Suretimde patladı şimşeği Dayanamadım.. Süzüldü yaşlar yanaklarımda Ve ben ilk defa Tuzu tattım dudaklarımda Gurur duy artık kendinle Tükettim gecede Bir paket sigara Yenildim işte Yenildim aşkına Burhan KÜÇÜK-Kdz.Ereğli 14.10.2005 Burhan Küçük |
Yıkılma hakkı
Yıkılma hakkı Balıklar gibi Tasasız ve sevinçliyken ve doldurulmuş bardağı Sonuna kadar içmek varken Yıldızlar büyülü bir fener gibi Yüzümüzü aydınlatırken Özgürlüğünden bıkıp Ağzına gem,sırtına eğer Herkesi üstüne bindirme soytarısı Atın öyküsü gelir aklıma Pupa yelken Çala kürek giderken Çoğu zaman insanı mutlu eden Yıkımının da kaynağı olur Yıkılma hakkı verirsen Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-Ekim/2006 Burhan Küçük |
Yıkılma hakkı verirken
Yıkılma hakkı Balıklar gibi Tasasız ve sevinçliyken ve doldurulmuş bardağı Sonuna kadar içmek varken Yıldızlar büyülü bir fener gibi Yüzümüzü aydınlatırken Özgürlüğünden bıkıp Ağzına gem,sırtına eğer Herkesi üstüne bindirme soytarısı Atın öyküsü gelir aklıma Pupa yelken Çala kürek giderken Çoğu zaman insanı mutlu eden Yıkımının da kaynağı olur Yıkılma hakkı verirken Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-Ekim/2006 Burhan Küçük |
Yıldızlı yağmur
Yıldızlı yağmur Bu gece yağmur yağıyor Semada yıldızlar var Ağlarken gülmeyi istemek gibi Bir ihtiyarın çocukluğuna Duyduğu özlemi gibi Sıkıntılı gönlümde Sensizlik büyür çığ gibi Yıldızlar hala semada Yağmur yağıyor gecenin ikisi Elimde sigara Bakıyorum balkonda Islanmış kaldırımlara Semada yıldız var Yağmur yağıyor Sensizlik içimde büyüyor Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.07.2005 |
Yok kaçmak
Yok kaçmak Y ok kaçmak ruhumda O lmuyor ki, K alemi gören bu eller duramıyorki K ıyılar sığ olur yelkenli oturur karaya A çılmalı yelkenler tekrar ufuklara Ç atlar nasılsa *******,güneşi görünce M artılar şarkı söyler deniz kudurunca A hh.. açmalı şişeyi dökmeli bardağa K açarsa gençlik tutamazsın bir daha Burhan Küçük Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Yol düşleri
Yol düşleri Bacaklarım titriyor koşarken Kapalı,yağmurlu,sisli havada Suretim söğütlerin gölgesinde Uyurken korkulu düşlerde Boş,uzun tünellere girerken Karanlık kirpiklerimde buğu Gün göz bebeklerimde büyü Altımdaki teker dönerken Uyanışım geri dönüşümdü Toplarken tüm suretimi Otobüsün buğulu camında Tanımaya çalıyordum kendimi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-15.06.2004 Burhan Küçük |
Yolcu
Yolcu Bekçidir,kirpik ucumda uyku Değmezler hiç birbirlerine Sen parolasız yolcu nasıl girersin rüyalarıma Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.05.2004 Burhan Küçük |
Yorgun
Yorgun Ne yelkovanın,ne akrebin Duymuyorum tıkırtısını Öyle yorulmuşum ki Yaşamaktan... Gecenin karanlığında Kolumu ısırıp Saat çiziyorum... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-18.03.2004 (gecenin bir saati) Burhan Küçük |
Yorgunluğum
Yorgunluğum Yorgunluğun üstümde Ağır bulut Ha yağdı Ha yağacak Gözlerim Ha kapandı Ha kapanacak Sen yorgunluğumun vebali Üstümde ağır yorgan Beynimde uyuşukluğum Sabah sarhoşluğum Ha Yıkıldı Ha yıkılacak vücudum Yorgunluğum üstümde Hantal eziyet Dermanı yok ayaklarımın Ha çekti Ha çekecek Ağır,taşlı,tozlu yollar Ha bitti Ha bitecek Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Yosma
Yosma Aşkımın celladı oldu Kahpe *******.. Yosma bir ay ışığı *******imi çalar oldu Her gece cama vururdu Almasam içeri Darılır giderdi.. Birkaç yıldız gönderirdi Yıldızlar hep ellerimden kayardı Yıldızları da hep çalardı Kahpe *******.. Avuçlarım hep boş kalırdı Gözlerim... Yosma ay ışığına takılırdı Almasam içeri darılırdı... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Yumak
Yumak Güneş göründüğü kadar yakın değildir ******* de hep karanlık değildir Hayat yanılgılar yumağından ibarettir Yaşamak ipin ucundan tutmak değil midir? Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Yurdum
Yurdum Çekilmiş odama,tarih okuyorum Okudukça,koltuğuma gömülüyorum Hayalimde canlanıyor koca tarih Bazen dalıp dalıp gidiyorum Hava soğuk,penceremi açıyorum Yorulmuş gözlerim Radyoyu tıngırdatıyorum Çok eski bir şarkı Babadan yadigar,aşina kulaklarım Elimde tarih kitabı Gökyüzünde ay yıldız bir hava Yurdum diyorum yurdum İçimde bir şeyler parçalanıyor Hava soğuk,penceremi kapıyorum Düşler içindeyim Dalıp dalıp gidiyorum. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-18.11.2004 Burhan Küçük |
Yüreğim
Yüreğim Balık olmuş yüreğim Gezinir derya deniz Aşar tüm okyanusları Geçer tüm nehirleri Takılmasın yüreğim Çekin yolumdan ağları Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Zap-ing
Zap-ing -Bahçemizde gül büyütsek, çabuk solsun diye koparıp evimizde vazoya koyarız..... Bir kanaldan bir kanala Gezinirken televizyonda Haber duydum birinde Şehre inmiş aç kurtlar Geçtim diğerine Aç domuzlar Aç ayılar Geyikler,ceylanlar... Devam eder böyle zamanla İnsan gibi söylüyoruz Aç kalmışlar Yine de birbirini yememişler Nereye gideceklerdi Orman mı bıraktık yaşanacak Başlarına evlerini yıktık Şimdi arar oldum gecede Ateş böceklerini... Yakın bir zamanda gördünüz mü yoksa Ya kekliklere ne oldu? Ne yalan söyleyeyim Birkaç tane görmüştüm geçenlerde Bülbül sanıp Kapatmışlardı kafese... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 29.07.2003 Burhan Küçük |
Zilli şiir
Zilli şiir Dillin zilli Eteklerin zilli Aklınca Kandırıyorsun beni Elinde fenerin pilli Bir yakıp,bir söndürürsün Biliyorum bitireceksin Bu sevgiyi Seni gidi zilli Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-30.10.2005 Burhan Küçük |
Zulüm
Zulüm Tutsak zindanlarda Elimi dövüp Adını Kazıdığım zulüm *******i sokak lambasında Gölgesi üzerime düşen Yalnızlığın ardına sığınıp Hayaller çıkaran zulüm Hangi kapıyı çalsam Ardından çıkan Hala buralarda mısın zulüm Üzerine basıp yürüdüğüm Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.10.2004 Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.