![]() |
Karanfilin kırmızılığı... Kokusu ..
sapının yeşilliği... inceliği, uzunluğu hepsi, ama hepsi ellerinin ucunda beynimin kıvrımlarında.... korkma tırnaklarının varlığından sok ellerini beynimin kıvrımlarına. Yeni bir kimlik dökülsün gözlerimden, Dökülsün de adı aşk olsun, Aşkolsun sana aşk Edirne peyniri gibi Küflendirirken dışımı Korudun nilüferin köklerini. Aşkolsun sana aşk Teri yiyen keçe gibi Gücü yedikçe sertleştin, Gücün bittikçe yenileştin. Aşkolsun sana aşk Değilmi ki mayan Bir şarkıda kabarır Bir sözcükle canlanır. Aşkolsun sana aşk Asırları bitirdin, Çağları yitirdin, Yine de ayaktasın Aşkolsun sana aşk Kazanında acıdan yana Ne varsa hepsini Kepçe kepçe bize verdin. Aşk olsun sana aşk Gel soframdaki harmanına Ama adın hep aşk olsun Ben dayanırım bıraktıklarına. |
gecenin karanlığında sıkar boğazını acısı
rüyalarında islenir yüreğine nakış nakış sancısı alıverir hayattan, her şeyi unutursun kesti mi bir anda yolunu kaçamaz yorulursun yar al koynuna öldür beni yok şikayetim bir tek aşkın karşısında eriyor bu nefretim bir ayaz musallat olur sıcacık nefesime haykırsam kan kusarım kulak ver n'olur sesime çağıralım gelsin, aşk denilen lütuf, ya da illet her ne ise açalım kapısını yüreğimizin, aşk bir yerde her şey ise doldur saki doldur, içelim içtiğimiz aşk olsun, sireli mi sireli basımızdan eksik olmadı ki dert yürekteki kapılardan girdik gireli inceldik ipe döndük aşkın kapısında ya yarım yamalak ti ya da biz bıraktık yarısında atlayamadık elele aramızdaki uçurumları ya da atladık da atamadık yürekteki adımları sevmek kolay değil dost sevmek cesaret ister gerçekten aşk istersen önce insan olmayı becer... |
Acılar vardır, bir de çaresizlikler
Ne zaman başladıysa benim öyküm Yürüdük, kimbilir kaç yıl beraber Bir yanımda aşk, bir yanımda ölüm Durup durup kirlendim yaşadıkça Aşktı beni yıkayan, Arıtan su Dünyamı saran bir uçtan bir uca Hep o bir gün sevememek korkusu Ben kalbimi o taşlarda biledim Bütün pisliklerini yeryüzünün Kazıdım hançerimle yeniledim Son dakikasında bile ömrümün Ben Tanrıdan başka bir şey istemem Her sevgiye açık olsun pencerem |
Senden başkasını görmüyorum
Bana kör diyorlar Saatlerce kapından kapından ayrılmıyorum Sen dilencisin diyorlar Dağlara, taşlara "seni seviyorum"diye haykırıyorum Her yere adını yazıyorum Sen delisin diyorlar Ne derlerse desinler Her şeyi söylesinler Yeter ki bilsinler ben aşk sarhoşuyum. Sevdiğim razıyım bir ömür boyu aşk sarhoşu olmaya Yeter ki sende razı ol ömrünü bana adamaya Bir ömür boyu aşk sarhoşu olmaya. |
Ah o içselliğinin dehlizleri,
Korkusuz ve ışıksız yürümeleri Akrep yuvaları üstünde. Yaprak dökümlerinin kanayan bakışı Susuz ve kuru dalları yüreğinin Gel gitlerin kıyıyı öptüğü yerdesin. Cehennem ateşlerini söndüren Bir damlasın haykırmalarında. Bir solukta çek dünyayı içine Mavileşsin vadin, Özlemin aşk olsun atiye. Dur,atfetmelerdir harlatan O sönmez deneni Bak,mavinin çağrısı gülümsemekte Yeşilin kokusu sarmada yolunu Yürü,gül bahçene bahar gelmekte. |
yaprakları dökülüyor ağaçların,
üşüyorum... duygularım karanlık, duygularım sensiz! eski coşkum yok! cansız kalp atışlarım, sönüyorum... bir volkan gibi... haykırıyorum, sesi çıkmıyor yüreğimin, bekliyorum... ümitsizce doğacak yeni güneşi, belki, yankılanacak bir telefon sesini... yalan olsa gerek! bir hayal diye düşünüyorum, yaşadığım bu düş perdesini... son sigaramı da yakıyorum, boş kalan pakete bakarak kendimce iç geçiriyorum olmasaydı böyle! bitmeseydi böyle! şimdi nerelerdeyim. defalarca okuyorum yazdıklarımı, yüreğim söylüyor yazacaklarımı seni anlatamıyorum bir türlü, anlatılamıyorsun... sığmıyorsun sayfalara, yüreğime de sığmadığın gibi taşıyorsun... seninle başlıyorum her yeni güne, seninle noktalıyorum. ******* tat vermiyor eskisi gibi ah o *******! kahır dolu, üzerime üzerime geliyor, boğuluyorum... ve sabahlara kayboluyorum, derinden sensizliğimde... gözlerimi açtığımda yine aynı sahneler sen yoksun! Ben yerli yerimde... Olmasaydı böyle! Bitmeseydi böyle! Ben şimdi; güneşin gülen yüzüne aldanıp, çiçeğini erken açan sabah seherinde,kırağı düşünce don vurup yanan ağaçlar misali gönlümle iç içe yaşamaya çalışıyorum. inandıramıyorsam kimseyi,yaşamak bunun neresin de? bir yalansa yaşanılan, gerçek neresin de? her aşk sonunda biter, doğru... ki çoğu yaşanmamıştır zaten, aşk değildir, yaşanıldığı sanılan... ah ah olmasaydı böyle! Bitmeseydi böyle! 23/07/2004 |
Önce bilmek mi ne istediğini,
Yoksa bilmeden istemek mi önce.. Ne derler bilirsin aşk uğruna.. Hep aynıdır... Burkan yürekleri, İnciten bazen, Maziye ışınlayan bilinmez sistemiyle.. Ve duraklatan.. Ve duraksayan çoğu zaman... Karışık cümlelerin karışık dizeleri, Bizi bizden uçuran aşk sözcükleri.. Önce bilmek mi ne sevdiğini, Yahut bilmeden sevmek mi önce.. Ne derler aşk inadına bilirsin.. Hep eşittir.. Çekilen ayrılık komalarının, Söylenen ayrılık türkülerinin, İçilen, sevgilinin gitmesine isyan, içkilerin tesiriyle, Söylenen anlık sözlerdir.. Karışık cümlelerin sarhoş dizeleri, Bizi farklı anlatan bazen,aşk sözcükleri.. |
Bu aşk hepimizde var olan aşktı.
Ben, aşkımızı ayrıntılı sanmışım. Ayrılınca anladım ki; Ayrıntılara çok takılı kalmışım. Ne sen kaybettin, ne ben kazandım Ruh havuzuna soğuk dereler aktıktan sonra Ayrıntılar tende unutulmazlığa miras kaldı Artık, Sen sevginin sözünü edenlerden Ben sevginin özünü sevenlerden Ve biz, aşkı hiç edenlerden olduk. |
Bakın şu isnan-ı vav’a
Nasılda hüsünle nakşeder Rahmanın sikkesini Her bir mahlûka Sanki tılsımlı sitte-i halka Derken tezahür eder Bütün âşıkların kalplerine Latif yağmur tanelerine Ardından tulû eder Umut dolu günlere İki kuğunun visaline |
Gerçek sevgi çilelidir
Katmer katmer hasretlidir Aşk denilen işte budur Dağları bile eritir Parelendi şu yüreğim Göz göz oldu ah ciğerim Başa gelmiş ne eylerim İçimde yağlar eritir Aşkın dünyalara değer Can verilir sana güzel Can verilir sana güzel Beni dünyadan geçirir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.