![]() |
Ne Olur
tarih, on yedi haziran akşamı, iki bin iki, senden ayrı kaldığım gün sayısı, şimdilik yirmi iki, daha ne kadar geçecek günler, bilmiyorumki, zaman bir şimşek gibi bitiverse, ne olur sanki... tesellim olsada elimdeki resmin, telefondaki sesin, seni arıyorum ey yar, seni, nerdesin? telergülerle çevrili, bir hanın içindeyim, sabah, akşam, her an seninleyim... gözlerimi açıp kapayıncaya kadar olsa da, hayal mi gördüm deyip, bir an tereddüt etsem de, gözlerime yüzünün şavkı vursun, ne olur, mutluluğun benimle olsun... istemem dünyaları, hiç bir şeyim olmasın, mutlu ol, yeterki senin yüzün gülsün, ne olur, o güzel yüzün, bir an gözlerime görünsün... |
Neden Hep Sen?
yüreğim çatlıyor sevgili, adımı ansan, havanın ağır kasveti üzerime çökmüş, güneş olsan, ruhuma doğsan, başım çatlıyor, yüreğim sızlıyor, ufkum kararıyor... beni seviyormusun? ey sevgili beni seviyor musun? eğer beni seviyorsan, ne olursun, biran olsun yüreğimden çık git, ne olursun, sensiz yaşayamam biliyorsun ama... neden hep sen geliyorsun aklıma? neden hep hissettiğim sen oluyorsun? neden hep gözlerimden sen akıyorsun? neden yüreğime öyle mahsun bakıyorsun? sevgili, içim yanıyor ne olursun, ya gel parçala sök yüreğimi yerinden, ya da hiç ayrılmamacasına gel yanıma, kalbime vurduğun o mührün hatrına... |
Neden Öyle Suskunsun
konuşsana Halil İbo, neden öyle suskunsun? ufuklar ötesine mi daldı gözlerin? neler düşünüyorsun öyle derinden? iki damla yaş düştü, güzelim gözlerinden. kime aldın kırmızı menekşeleri? istanbulun en güzel yerinde seni, devamlı görmek isteriz neşeli. istanbulu seyrederken hatırla! bir sevdiğini, bir de beni. söylesene Halil İbo, neden öyle suskunsun? biliyorum, bir hayata, birde ona vurgunsun, hani bana gönderdiğin o mektup varya, bilirsin, severim vatan millet sakarya, sevdiğinden söz edip durmuşsun, yazdığına göre, onu kalbinden vurmuşsun, yine konuşmuyorsun Halil İbo! söylesene, söylesene ha, neden öyle suskunsun? bilirsin ben, bir istanbulu birde onu sevdim, kalbimi, herşeyimi onlara verdim, istanbula selam söyle Halil İbo, sevdiğime selam söyle, ha birde unutma! onları çok sevdiğimi söyle.... *******i rüyamda, gündüz düşümde onlar, konuşsana Halil İbo, konuşsana, neden öyle suskunsun? yine eski günleri mi hatırladın! yüzünün rengi kaçmış, üzgün ve durgunsun, bir ricam olacak, kabul et kırma beni, kimbilir, belkide son ricamdır bu senden, geçerken, eminönü üsküdar, çamlıcadan, beyoğlu, taksim, bayezıt, aksaraya, moda, mecidiyeköy, beşiktaş derken, biliyorum, vakit henüz çok erken, istanbulun tüm semtlerini sayamam ki, ne olur küsmesin; laleli, suadiye, bostancı, moda, unuturmuyum sandınız bebeki, dedimya, küsmesin söyle istanbula., seviyorum onu güzelliği ve çirkinliğiyle, vurgunum dostum, vurgunum ben istanbula, hep ben konuşuyorum Halil İbo, birazda sen konuşsana, söylesene Halil İbo, neden öyle suskunsun? alı koydum yolundan, kusura bakma arkadaş, acele et, elindeki menekşeler solmasın, yolda kalmasın seven yarin gözleri, görürsen, benim sevdiğimi de unutma, ona, onu sevdiğimi söyle bilsin, ben bir ona, bir de istanbula vurgunum, söyle ona, ağlamasın gözyaşını silsin, daha ne istiyor benden, kavuşmak mı? bilmem ki, belki görürüm ölmeden, ben bir ona, bir de istanbula vurgunum, evet, ben bir ona, bir de istanbula vurgunum... |
Nerdesin?
Sevdiğim, kırçiçeğim, solmayan gülüm, Esen yelde ismin dalgalandığı zaman, Ne yaşamak gelir aklıma nede ölüm... Dertlerime dermansın nerdesin? İçim özleminle kavrulurken bir gül, Leyla, Mecnun'a kavuştu çoktan, nerdesin? Etkilemedi senin kadar, ne Leyla nede bir gül, Kendimden geçmiş bir haldeyim nerdesin? Öyle özledim ki, ölesiye hasretim sana, Zihin şeritlerimi meşgul eden bir isim Dilek, Leyla'yı arattığı gibi Mecnun'a zalim felek, Elde değil üzülmek, elde değil özlemek, Nerdesin, uzatsam elimi tutsan, nerdesin? Eskimeyen sevdan gönlümde yanarken, Nehirler kadar muazzam gözyaşlarım, İçim bir yangın yeri kor gibi yakarken, Ne tebessüm yüzümde ne de bir gülüş, nerdesin? Özleminle kavrulurken *******, nerdesin? Zaman kalbimin atışına endeksli, Leyla gözlerine daldığım zaman... Esaretin esir olduğu andır, sana kavuştuğum gün, Mavisiyle sevdanın, beklerken bizi ölüm, İsyan bize yakışmaz, vuslat sabırdır gülüm... Nerede o güzel bakışların kaynağı? Düşünceler sen oldun, hep sen oldun hülyalar, Esrarında aşkın, yüreğimdesin, Ne haldeyim, gel de gör nerdesin? .. Dairesinde şaşkın, dönerken aşkın, Arayıpta bulduğum, bulduğumda öldüğüm, Hücrelerime kadar hissettiğim hasretsin, Aşkın ruhumla dansederken nerdesin? Çaresizlikte çarem, solmayan gülüm, Ok gibi işlerken içime sevdan, Kaderim, ben burdayım söylesene nerdesin? Öylesine sendeyim, öylesine bendesin ki, Zülüflere aklar düştü hasretten, Leyla *******de tek başıma gezerken, Engin hülyaların hayaliyle başbaşa, Nadanlar sana ağlar, seni arar nerdesin? Ellerim semayla bütünleşirken, sen sen diye, Canımda cansın, candan özge canansın... Evreninde ruhumun, seninle raksederken, Kalbim vaveranlar ülkesi, dindirecek sensin, nerdesin? .. Kelimeler kifayetsiz anlatmaya seni, Ağlatmaya yetiyor adını anmak beni, Dertlerimle baş başa sen sen diye ağlarken, Allah aşkına ses ver, hasret gülüm nerdesin? Rayihasıyla yürekleri hoplatan gül, Özleminle eridim, ne olur bir gül, Zerresinden kürreye ızdırabını aşkın, Etkisinde esirim, çaresizim nerdesin? Lahikasıyla sararken vuslatında sabahın, Sensizlik uykusuz gece, uykulu gündüz gibi, İsmi mahfazlar içinde saklı sevdiğim, Ne Leyla ne Şirin nede başkası, söylesene sevdiğim nerdesin? |
Nisan Yağmuru 1
hayellerime yağardı, nisan yağmuru, el ele tutuşur, birlikte ıslanırdık, sevdiklerimizi, sevmediklerimizi paylaşır, aldırmazdık ıslanmamıza, dolaşır, dolaşırdık... ellerin ellerimde olduktan sonra, ne önemi var, ay tutulmasının? gözlerin gözlerimde olduktan sonra, ne önemi var, güneşin batmasının? ne önemi var, hayatımın son bulmasının, sen yanımda olduktan sonra, ne önemi var, kıyamet kopmasının? nisan yağmuru yüreğimize yağardı, ümitlerimiz yeşerir, kalbimiz bahara uzanırdı, toprak bereketini ondan alırdı, yağmur yağar, toprak kokardı, teninin kokusuyla birleşir, enfes kokardı, hücrelerime kadar nüfuz eder, beni benden alırdı, ..ve benden geriye sen kalırdı... hayallerimdeydi, hayallerimdeydi hep bunlar, ahh nisan yağmuru, seni ne kadar çok seviyorum? seni ne kadar çok özlüyorum, bir bilsen? seni, sevdiğim için seviyorum, seni, sevdiğim sevdiği için seviyorum, seni, seni seviyorum... |
Nisan Yağmuru 2
demek geliyorsun nisan yağmuru? hayallerimi gerçekleştirmek için, güneşin bu kavurucu sıcaklığında, sevdiğim yanımda, bir sen yoksun, bir sen yoksun nisan yağmuru, gelsen tamamlasan diyorum, hasretin öbür yanını, bırakma başka bahara ümitlerimi, bak, bu mısralar, yoksa eksik kalacak, ve bu şiirim, sen yağdığında tamamlanacak, sen yağdığında tamamlanacak, nisan yağmuru... biliyorum, geleceğin günler pek yakın, sevdiğim geldi, hadi sen de gel nisan yağmuru, ...bekliyorum, tarih on iki nisan, ...bekliyorum, tarih on üç nisan, ...bekliyorum, tarih on dört nisan, ...bekliyorum, tarih on beş nisan, ...bekliyorum, tarih on altı nisan, ...hala bekliyorum, tarih on yedi nisan, ve tarih, on sekiz nisan iki bin dört, sevdiğimle elele çıkıyoruz evden, üzerimize sen yağıyorsun, sen yağıyorsun, nisan yağmuru. yağ nisan yağmuru, bizim üzerimize yağdığın gibi, yağ bütün insanlığın üstüne, yağ ki, yeşersin bütün umutlar, yağ ki, yarınlar ümitle doğsun, yağ ki, yarınlar mutluluk olsun. bir adını rahmet koymuşlar senin, ümitle yağdığın için, bizi sevdiğin için, seni seviyoruz nisan yağmuru, en az senin bizi sevdiğin kadar, sen baharın bağrına yağdıkça, elbet umutlar var olacaktır, işte o zaman, alem sana minnettar kalacaktır... |
Orhan Veli Karanfil Sokağında
ankara’da, şubat ayının güzel bir akşamında, hayat yeni başlıyor, genç kızların kahkaha sesleriyle, karanfil sokağında, yoldan yosma falan geçmiyor, gül düşmüyor, ellerinden gençlerin… orhan veli, hala istanbul’umu dinliyorsun, sessiz sessiz? ben senin inadına, ankara’yı dinliyorum, gönlüm, istanbulda… çelişkiler sokağı karanfil, loş ışıklar altında, banklara oturmuşlar, el ele, kol kola sevgililer, koşuşturmaları başlıyor, seyyar satıcıların… elinde bir kitap bitirememiş, yıllardır okuyor zavallı, sokağın bir ucunda, sere serpe uzanmış yatıyor, elleri arkada, dimdik ayakta duran bir heykel, gelen bakıyor, giden tokat atıyor… hayatın anlamı, yüz gram kestane, hiç içmedim, meşhurmuş büfecinin salebi, kitapçılar tıklım tıklım, herkesin elinde bir kitap, hayatın anlamı, eli boş çıkıyor çoğu, … sana sesleniyorum, orhan veli, bir akşam ankara’ya gel, karanfil sokağına, bir de ankara’yı dinle, denizsiz akşamlarda, rengarenk, cıvıl cıvıl, seni çağırıyor işportacılar… çayla simit iyi gider bu sokakta, istersen ayran iç, aldırma kızların kahkahalarına, sen sessiz ol, dinle bak, ne duyuyorsun, acı mı, ızdırap mı? nerden geliyor bu ses? dünyanın, hangi ucunda çocuk ağlıyor… 'orhan veli'ye' |
Ölüm Sende Yanılırsın
Ölüm, ne zaman göstereceksin soğuk yüzünün sıcaklığını? Ne zaman sunacaksın gerçek kimliğini önüme? karanlığında hayaline daldığım gecenin, hayatıma eşit olan gizemli hecenin, uykularımı kaçıran gizli bir bilmecenin, sen olduğunu sanma yanılırsın… içimde sakladığım sana ait sırların, kalbimde oluşan kazınmaz nasırların, karanlığından sızan ziyanın, yüreğimden çıkacağını sanma yanılırsın… dünyaya geldiğimde seni buldum karşımda, ilk ağlayışımdı kendi ölümüme, ve hep güldüğümde seni hatırladım, beni yok edeceğini sanma yanılırsın… en büyük acıyı seninle tattım, içimde ebediyet sevdası kalacak, kırılmadı ümitlerim kırılmayacak, beni korkutacağını sanma yanılırsın… varlığım seninle tescillendi, öldüğüm gün bahtiyarım... gençliğin güzelliğini yaşlılık, zamanın değerini sen öğrettin, bilmediğimi sanma yanılırsın… korkum ölmek değil; ölmeden ölenlerdenim, ne yapsın ölüm bana? İtiraf edeyim mi neden korkuyorum senden sonra? Sevabımın olmaması ve ardımda sevdiklerimin olması… |
Ölürsen, ölürüm!
bırak onu? nereye götürüyorsun? bırak onu dedim, yapma ne olursun! nereye götürüyorsun kalbimi? bir ben vardım, sonra benler oluştu yüreğimde, sen geldin, bin parçaya bölündü yüreğim, sırdaşım o benim, yaralı yüreğim, ve şimdi sen gelmiş, söküp alıyorsun onu benden, alma onu ölürsün? ölürsen, ölürüm… gelirsin diye çok bekledim, sabahını beklediğim akşamların ardından… güneş batardı sevinirdim, güneş doğardı sevinirdim, yağmur yağardı sevinirdim, yağmur dindiğinde de sevinirdim, felaketler olurdu ömrümde, yine de sevinirdim, belki sonunda sen gelirsin diye… hayallerimde besledim sevgini, gülmelerimin arasına sakladım ağlamalarımı, hiç hissetmedin mi? hiç senin de benim gibi, yanmadı mı yüreğin? ve şimdi, söküp alıyorsun kalbimi yerinden, alma onu ölürsün? ölürsen, ölürüm… bir gece ansızın kalkınca yatağımdan, sen bilmezsin… korkularım üzerime gelirken, çığlıklarım sanaydı, ellerimi açıp, gözlerimi uzaklara dikerken, yanımda mıydın, bilemiyorum… ve şimdi sen gelmiş, söküp alıyorsun onu benden, alma onu ölürsün? ölürsen, ölürüm… rüyalarımın serin sularında, düşlerime doğan, güneşin batışında, hayallerimi süsleyen, siluetinin ardında, *******e ben, gündüzlere sen der ağlardım, ve şimdi sen, söküp alıyorsun kalbimi yerinden, alma onu ölürsün? ölürsen, ölürüm… gökyüzünde karanlık çığlıklar, yeryüzünde kan revan, son bir defa haykırıyorum, alma onu ölürsün, ölürüm… |
Öyle Çok Sevmişim Ki...
gözlerinde yaşadım baharı, taki yaşayana kadar ayrılığı, mevsimlere uyanırdım her sabah, seni sevmekti işlediğim tek günah... gül bülbüle küsmüş hazan var, sende mi sitem edersin ey yar? bahçende dolaştım yıllar yılı, seni tanıdığımda tanıdım ayrılığı... ezildim ruhumun sevgisi karşısında, bu sevda aransa bulunmaz cihanda, seni öyle çok sevmişim ki ah! derdime çare, yoksun ah ah... ruhumu yoluna serdim geçmez misin? badeler hazırladım en güzel sevgiden, nezaket gösterip bir yudum içmez misin? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.