![]() |
Küfür
Gidin başımdan Hürriyetime düşman suratlar, Zincirler, Karanlıklar, Çıkarcı selamlar. Dinimin düşmanı Pis münafıklar. Gidin başımdan ulan Sahtekarlıklar. Üç kuruşa satılık Ödlek kabadayılar. Zalimin uşağı, Zayıfın kamburu Puştlar. Terime gülen, Rüşvet bekleyen, Vergi vermeyen, Namus deyip de ******ya eğilen, Dayı denilen, Yağmurdur diyen, Ruhu edilen, Bakıp görmeyen, Sevmeyen, Bileni döven, Yalanı öven, Allah'a söven, Saymakla da bitmiyorsunuz len! Gidin başımdan. Mutlu Çelik |
Mektup
Dostum Yalan; Sevgi hanım tatile çıkınca, İnsan efendi de vefat edince İşler karıştı burda. Çirkin beye gittiler, kartını verdi Kötü beye getirdiler… İyiyi sonsuza sürdü. Mr. Para telefon etti Mafia babaya, Vuruverdiler doğrucuğu. Kin yanına çağırdı ihaneti, Konuştular… İşten atıldı Aşk. Şiddetten mektup getirdiler savaşa, Barışa açığa alındı Açlık yardım istedi hastalıktan Bir güzel dövdüler sağlığı. İşsizlik de, hain hain güldü kenardan. Beni sorarsan, idare ediyorum şimdilik. Selamlar… İkiyüzlülük… Mutlu Çelik |
Memet
Gel de içme be Memet Gel de içme haydi. Mert yaylası namert dolmuş Olan olmuş be Memet Olan olmuş. Ne sevda türküleri söylenir olmuş Ne sevdadan söz eden kalmış. Gözlerim, Geçmişe takılmış kalmış be Memet Takılmış kalmış. Gel de içme haydi Memet Gel de içme. Ne sözüne güvenilen Ne doğruya doğru diyen, Her yanımı Yiyen sarmış Memet, yiyen. Denir ya hani Memet Konya ovası içtima Yak hepsini diye, Derler de be Memet Otlara acırım. Nerde inançlarım Memet İnançlarıma acırım. Puştlar makbul iken, dost arıyorum Ben hayal kurmuyor, inanıyorum şu koca dünyayı tek tek elesem Bir tane bulmayı kâr sayıyorum. Kaçması çok kolay, kalmalı Memet İnsana sunulmuş her türlü nimet, Çirkefi katıp da çirkin ettiysek Düzeltmek bizlere düşüyor Memet. İşte böyle Memet, Bilirim zor olur Bilirim umut küçük Ama Umutsuzluk ölümle alay eder Umutsuzluk daha beter. Olacak Memet Olmalı Memet Olmazsa Olmaz Memet! Mutlu Çelik |
Mutluluk
Yağmur sonrası toprak kokusu ne güzel, Çek çekebildiğince içine. En ucuz mutluluk ne diye sorma Çek işte. Mutlu Çelik |
O'na
Umut gözbebeğinde saklı Erdem benliğinde, Kendini tanıyınca Anlayacaksın, Mutluluk yüreğinde. Mutlu Çelik |
Olmayana Mektuplar-2-
Ne çok isterdim aşkı yazmayı Körkütük dolaşıp, Seni düşünüp, Çığlıklar atıp, Çiçeği okşayıp Kuşlarla selamlaşmayı. Ay'la Ve bütün dünyayla Aşkımı paylaşmayı.... Ne çok isterdim Güleç olmayı... Ama,fakat,lakin Adı herneyse olmayanım Bütün suçlu,bütün suçlu Şu benim aklım.. Gözüme hükmediyor Gör diye puştu, Sonra da kahrediyor Tutamıyor ki yaşı. Dilim dilim etsem dilimi O yine susma diyor, Olgunlaştım tuttum kızgın elimi Bu sefer de durma yaz diyor. Ne tatlı bir söz duyar Ne de sevinçli haber, Kulağımda çınlıyor Yalanlar boş vaadler. Gözüm,kulağım,dilim Aklım var ya şu aklım, Nerde haksızlık varsa Onunla savaş diyor. Her yan yiyenle dolmuş Bari sen uğraş diyor, Şu benim aklım var ya Aşkla vedalaş diyor... Tam dokuz yıl oldu, son mektubu yazışım 'artık sınıra geldim,süremezler' demişim, Olmuyor olmayanım, bak yine yanılmışım Son dokuz yılda bile, yedi kez sürülmüşüm. Ah benim olmayanım Olmanı çok isterdim, Tüm dünyaya haykırıp Mutlu çok mutlu derdim. Ama,ya sorarsa bir gün'ne yaptın baba' diye O zaman utanmadan oğluma ne söylerdim. Kızım anlardı belki,emin değilim ama Peçe sardıklarında,sanki hak verirdi bana. Sen ne yapardın bilemem,beni bekledin diye İnan olmayışınız,benden size hediye. Affet beni sevdiğim,olmanı çok isterdim Ben herkese sevilin,yalnızca sevin derim. Her yan hain doluyken,hem de sevgi düşmanı Seni nasıl sevip de,ben nasıl hakederim.. İşte olamayanım,isteyip olmayanım Aşkı çok isteyip de,asla yazdırmayanım. Seni yaşamasını ben çok iyi bilirim Ama vatan denince herşeyden vazgeçerim.. Bu yüzden yoksun işte ve hiç olmayacaksın Bu ihanet sürdükçe beni arayacaksın, Olamadığın için,sakın beni suçlama Çocuklar güldüğünde,beni anlayacaksın. İşte böyle olmayan ve hiç olamayanım Ben sizlere harcadım hem aşkım hem de canım. Yine aşkı yazmadım,zaten hiç yaşamadım Feda olsun vatana hem aşkım hem de canım... Mutlu Çelik |
Olmayana mektuplar-1
Bu sabah geldim bu şehre Evet,yine sürgündeyim. Ve bu, İlk akşamüstüm Ben yine içmekteyim... Demiştim ya hani “gel de içme”diye Öyle işte... Bilirim yine sormayacaksın - Niye sürüldün? Diye Bilirim Ve Seni o yüzden çooook severim. Zaten o yüzden yoksun işte... Bana sorarsan “adamım”diye Sürenlere sorarsan Sorma... Nasılsa sürerlerdi, Şapkayla tavşanı anlatmıştım ya O yüzden işte... Kısacası adam olmak suç Ben de suçluyum işte... Ve seni,yoksun diye severim Hep sevicem yine... Burası küçük bir yer Şirin de... Her köşesi gibi memleketimin... Ve Oturduğum lokantadan “Efkar tepesi”ni seyretmekteyim Yani Efkar’da,efkardan içmekteyim. Neyse, bunları boşverelim Ne sürgünlerim biter benim Ne içmelerim, Bende bu kafa varken Bu vazgeçmezlerim... İçelim olmayanım,olamayanım İçelim... Sen bilirsin; Olmaz demelerim, Yanlış demelerim, Haksız demelerim Hırsız demelerim Sen bilirsin; Hukuk ve hak Ahlak ve halk Demelerim. Onur, Emek, Yürek Ve ille de İlle de sevmek demelerim. Ve Bu dalkavuk puştlara “siktir! ”çekip Atatürk’üm....demelerim. Sen bilirsin, Bunlar benim vazgeçmemelerim... İçelim be olmayanım, Olamayanım İçelim... Sanırım bu son sürgünüm olacak Çünkü Burdan sonrası sınır Burdan sonrası yok, Bakalım şimdi nereye Çünkü Burdan öteye köy bile yok... Neyse, Gelelim bize. Yani bana ve Sensizliğe... Sen benim Olmayan,olamayan sevdiğimsin Olsan yazmazdım zaten. Ne sordun bir günden bir güne Ne başıma kaktın, Bilirim ki Olsaydın Böyle olmayacaktın. Ne maaşıma laf ettin Ne bakış açıma, Ne,kafa tutuşuma bu pisliklere Ne içip içip kahroluşuma. Her şeye katlandın ya O yüzden seni çok severim,İşte o yüzden sen benim Olmayanım Olamayanımsın sevgilim... Ve o yüzden ben Her sürgünde Her içtiğimde Her kahrettiğimde, Seni Olduruyorum Ve olmadığın için Seni çooooook seviyorum Oğlumu öp benim için O’nu çok özlediğimi söyle Ve Onu düşündüğüm için,olmadığını ekle... Bisikletini alamadığım için kızmaz biliyorum(olmadığı için) O’nu hiç avutmayacağım Yetinmekle... Kızıma anlat,O’nu çok sevdiğimi Olmadığı için değil ama. Çünkü ben bütün çocukları severim. Ve belki Bir daha ki sürgünde,istediği bebeği gönderirim. Sen de kendine iyi bak. Bilirim Sen iyi kadınsın. Sürgündeki sevdiğini beklersin Bilirim böylesin Olmadığın için, Ve Herkesten özür dile yerime Olanlara inancımı yitirdiğim için Ağustos 1999 (Artvin'de ilk gün) Mutlu Çelik |
Olmayana Mektuplar-3
Sevgili; Olmayan can oğlum Ve olmasını çok istediğim Gözüm kızım... Biliyorum Boyumca olurdunuz şimdi olsaydınız, Ve biliyorum Can oğlum gözüm kızım Boyumu aşıyor Olmayışınızdaki sızım.... Size şimdi 'ne yapalım Tanrı istemedi' Demiyorum Demem de.... Olmayışınız Yalnızca benim İstemememde.... Bazen yaşıma baktım Bazen maaşıma, Bazen işim var dedim Sırt çevirdim aşkıma.... Anneniz biliyor da bunları Bir de size yazayım dedim, Ben, siz hep olun diye Doğmanızı engelledim. Bu faslı bitirip de son mektuba gelelim... Ah benim can oğlum Gel seninle erkek erkeğe sohbet edelim... Adam olmazsan oğlum Seni kutsayacaklar, Dinini iyi öğren Yoksa yok sayacaklar.. Dilini çöz oğlum Dilini öğren öğret, Dilini kaybedersen Lal olacak bu millet.. Tarihini unutma O yarına ışıktır, Geçmişini yok sayan Geleceğe uşaktır... Can can oğlum unutma Sana saldıracaklar, Ama sen sen oldukça Senden hep korkacaklar.. Bilgiye saygı göster Zalime de dişini, İnsanı sev can oğlum Vatanını,işini.... Sevgi bulaşıcıdır oğlum Sakın korkma sevmekten, Başına ne gelirse İnan hep,bilmemekten.... Fedakar ol can oğlum Dosta,aşka ve ille de vatana, Kaybetmekten korkma canını oğlum Feda olsun bu canlar bu güzelim vatana... Sen yalnız olma diye Ben senden de vazgeçtim, Oysa seni sarıp sevmeyi Herşeyden çok istemiştim. Beni suçlama oğlum Bu acı bana yeter, Evlat acısı var ya evlat Her dertten daha beter... ...... Ah benim gözüm kızım,her nefesteki sızım Sana da sözüm var elbette... Ne çok isimler koymuştum sana,ne güzeldi hepsi de.... Sen ki kızım bu ülkede,hep en zor görevdesin Eğer ki sen istersen,dünyayı cennet edersin. Sen anasın gözüm kızım,kutsalsın sen bu yüzden Doğuracağını doğru seversen kızım, en değerli hizmettir bu Bütün işlerden,bütün güzel sözlerden..... Tüm oyunlar sen üstüne oynanacak gözüm kızım Tüm hesaplar,kavgalar... Sensiz hiçbir şey başaramazlar kızım Çünkü galip gelemedi gelemez,sensiz olan davalar.... Hep edepli ol gözüm kızım,sütünü iyi koru Sen ana olacaksın,ahlaktır analığın tek yolu. Bilgiden al gücünü kızım,ana cahil kalmasın O'na cennet satanlar O'nu bir oy saymasın... Nenehatun'u unutma kızım,Kara Fatma'yı,Halide'yi Binbaşı Ayşe kızım,kırık bacağıyla savaştı... Tayyar Rahime,Gördesli Makbule Hepsi savaştı kızım,hepsi senin için savaştı Bu milletin anası kızım,yüzyıllarca savaştı. Bu mücadele kızım,sizleri vareden kutsal uğraştı..... Kıymet bil,koru onu gözüm kızım Koru doğacak çocukları,tüttür bu ocakları. Gözüm kızım ana olduğunu sakın unutma Koru her zaman,anasız yavrucakları.... ........ Ah canım çocuklarım,olmayan evlatlarım Çok özlüyorum sizi,bu yüzden çok mutsuzum. Ama siz olun diye,sizinle ben hep varım Bu yüzden her ağlayan çocukta, bilin ki çok mutsuzum Sizi hep görüyorum,hedefte hep sizsiniz Her suç sizi seviyor,her kahrolası oluşum. Çünkü siz çocuksunuz çünkü siz hem de Türksünüz Bu yüzden işte kavgam,bu işte olmanız için olamayışınız... Mirasım var elbet size Vatan,bayrak,onur,mertlik.. Dil uzanmaz mazimize Yok fabrika yok gemicik. Ben size düşmana düşman Sizi seven babanızım canlarım, Sizi sarmak nasip olmadı ama Koruduğum.kurtardığım her çocuk,ÇOCUKLARIM..... Annenize selam söyleyin Resmini sakladığımı bilsin, O da tüm analar gibi Bütün çocukları sevsin........ Mutlu Çelik |
Ortaköy'de
Ortaköy'de kahvedeyim sabah kahvem orta şekerli, Gözlerim dalgın,yüreğim kederli. dışarda kar yağıyor hem de sulu kar, seni nasıl özledim biliyor musun, bu kadar olur ancak ancak bu kadar. Mutlu Çelik |
Ölümüne sevmek
Ya hep böyle kal, ya da hiç sevme Ben seni gül diye sevdim güzelim. Sonu ayrılıksa istemem gelme Ben gülü bülbül gibi sevdim güzelim. Sevgime “işte bu” diyen olmadı Ben seni gerçekten sevdim güzelim, Arkamı dönecek bir dost kalmadı Seninle dostluğu sevdim güzelim. Göze alıyorum ben unutulmayı Ben seni sevmeyi sevdim güzelim. Kim ister sevip aldatılmayı Ben ilk kez güvenip sevdim güzelim. Bulup ta kaybetmek olmaz olsaydı Ben seni geç bulup sevdim güzelim. Ölüm, keşke ayrılığa çare olsaydı Ben seni ölümüne sevdim güzelim. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.