![]() |
Sustum
Aktı akacak bir çavlanın uçurumunda Yapayalnız aştım korkularımı Battı batacak bir güneşin duruluğunu Bir anda geçtim Susmasındaydım Bitmemiş yaraların Duruyordum Heybemde gençliğimin boş damlaları. Yalnızlığın son halkaları tenimin gözlerinde Güldüm acının son demlerine. Dondu donacak bir mutlulukla Sustum Çiçeğe durdum. Hatice Nayır |
Sonrası
Yaşamak Kokusuyla aşksızlığın Bir zambak beyazlığıyla Yaşamak… Dokunmak Umuduna yaşamın Bir güvercin ürkekliğiyle Dokunmak… Uzanmak Yalnızlığına acının Bir cehennem uzaklığıyla Uzanmak… Sevmek Issızlığını insanın Bir zakkum acılığıyla Sevmek… Ölmek Yoksulluğunda sevdanın Ölümüne Yaşamak… Hatice Nayır |
Şelale
Sağanağında yaşamın Yürürken yalın kılıç Korkusunu taşıyorum Cebimde kalan son aydınlığın Çarpıntısında anların Yaşarken deli dolu Suskunluğunu açıyorum Koynumda kalan son yanlışlığın Yalnızlığında aşkların Koşarken paldır küldür Sessizliğini yaşıyorum Avucumda kalan son ıssızlığın Uğultusunda sevdanın Ölürken… Hatice Nayır |
Unutmamalı
Temize çekmeli tüm aşklarımı Ütülemeli Sıraya koyup hepsini bir güzel Tütsülemeli Yoluna koymalı bütün yaşlarımı Tüttürebilmeli Yalana sarıp sonra hepsini Esirgemeli Ummana atmalı kalan düşlerimi Kusturabilmeli Kutuya sokup hepsini toptan Estirebilmeli Sevdaya sarmalı güzel yaslarımı Uzatabilmeli Acıya vurup hepsini çoktan Yaşatabilmeli Uzağa vermeli bütün acıları Unutabilmeli… Hatice Nayır |
Usulca
Aklımdan geçen yalnızca ölümün sıcak sessizliği Gördüğüm güz ışıklarında kamaşan yüzün Alıp sevdamı kaçmak bilinmeyen yalnızlıklara Tutmak yaşamın kıyısından usulca… Yüreğe dolan yalnızca yaşamın ıslak yalnızlığı Sustuğum hüzün sularında yansıyan yüzün Koynumda güzelliklerle uçmak sonsuz ufuklara Açmak acının kapısını usulca… Gözlerime düşen yalnızca aşkın korkunç ıssızlığı Durduğum çöl susuzluğunda kararan yüzün Elimde kayıp yıllarla gitmek uzaklara Yakmak umudun sancısını usulca… Aklımdan geçen yalnızca SIZIM… Hatice Nayır |
Uzaklarda
Martıların ayak sesi yanaşacak limanıma… Kırık dökük aşk ezgisi yazılacak yüreğime… Yarım kalmış bir yalnızlık sokulacak pencereme Uzaklardan dev bir dalga yığılacak gözlerime Aşk belki de usulcacık uzanacak ellerime… Hatice Nayır |
Yalan
Kendimi saklamıştım bir bulutun ardına Bana bile yalandım Bana bile yabancı… Gözlerde eskilerden yaşanmamış bin anı Bir daha kopmamıştı içimde bu curcuna… Kendimi saklamıştım bir sevdanın koynuna Bende bile yoktum ben Benliğime yabancı... Sizindi,yaşanandı,kalmayandı bu acı Bin defa yaşanmıştı yürekteki bu sancı. Kendimi saklamıştım bir yarin duldasına Ben benle başbaşaydım Ben kandım bu yalana… Hatice Nayır |
Yalnız acılar
Üzüm karası gözlerinde yaşayacağım Yalnız bir demet gök mavisi ellerimde Yüzüme saplanırken dolunayın ezgisi Sözlerinde içimi acıtacağım. Yağmur kokulu yüreğinde kaybolacağım Belki bir parça güz sarısı penceremde Saçıma yaslanırken güneşin ışıltısı Dizlerinde içimi avutacağım. Hüzün sarısı günlerinde ağlayacağım Sonra bir tutam gün karası dudağımda Gönlümde dolanırken denizin fısıltısı Gizlerinde içimi kavuracağım. Sevda yangını acılarda yaşlanacağım… Hatice Nayır |
Yalnız dağlara
Dağlara doğru yola çıkacağım bir gün… Ucu bucağı olmayan Gökyüzüyle sevgili zirvelere ulaşacağım Kucağımda bir torba dolusu anı eskisi Eteğimde hüzünlerin dinmez ezgisi Dağlara çıkacağım Alıp başımı Yamacımda yalnızlığın acı yazgısı Sevdamdan kaçacağım Hatice Nayır |
Yalnız yalnızlık
Kış güneşinin artık ısıtamayacağı bir yerdeyim Ellerimde bir demet anı eskisi Hüzüne bulanmış gözlerimdeki umut Yüreğimde sevda heybesi… Kış ayazının artık soğutamayacağı bir yerdeyim Sözlerimde sadece uzak bir umut Yalana dolanmış gözlerimdeki acı Düşlerimde yalnız ağrısı… Kış beyazının artık aklayamayacağı bir yerdeyim Aşklarımda ölüm coşkusu… Hatice Nayır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.