![]() |
Geçemiyorum..!
Hayat; üstümden akıp geçiyor, Ben içinde yokum. Umutlarımı çalmışlar, Bulamıyorum! * Etrafta herşey var, İyisi,kötüsü Benim içim bomboş, Yıkıntımı, terkedemiyorum. * Denize dökülmüş, gözyaşıyım, Öyle apansızca çalkalanan, Ömür tekerleklerinde asılı kalan, Bir kuru hatırasından bile, geçemiyorum 27.04.2006 Berlin Mehmet Göden |
Gel bana.
Sarışın minik kuşum, Haydi öyle uç bana, Şu koskoca cihanı Yuva yaparım sana. Ağustos 2006 Mehmet Göden |
Geldimi?
Geldimiki,şu gönüle taht kuran? O! Dosttan selam, iyi bir haber, Harmanmısın deli gönül, ayırdığın ne idi? Kaldımıki mahsülün, tanen nerdedir? * Engin oldun! arada kendin kayboldun, Yüksekten uçmanın ederi nedir? Hani pişkin idin,şimdi toy moldun? Böyle sürünmenin suçu kimdedir? * Kendini bir nevi,aşmakmış hayat, Güvenmiş, emaneti vermiş sana hakk! Kimine fazlası düşşün, ne yapak? Sen kendin ettiğine baksana nedir.? Berlin 1999 Mehmet Göden |
Gelip geçen hayata dair..!
Kapıldık gidiyoruz,ömürde yorgun yıllar, Ardımızda mazi denen,bir katı vicdanlı var! Mevsim heryerde gelmişde bahar, Payımıza düşen,kış, boran,tipi, kar, + Dere akar mil bırakır, insan yapıp ettiğini, Kıyıya vurunca anlar Balinalar, denizlerin bittiğini! Bir kadeh misali,dolup boşalmaktayım, Yalnız kalınca bilir insan,elden neyin gittiğini! + Hoş yalnızlık pek koymaz! fikri sabit öldürür, Allı pullu güzellik,yatıp kalkınca kaybolur! Rüyalarda gezene,hayal bile hoş gelir, Mum ışığı hemen söner,gün ışığı zor bulunur. 14.02.2006 Berlin Mehmet Göden |
Gelmedin..!
Nerde kaldın? yıllar geçdi aradan, Telaştanmı,bilerekmi unuttun! Neler verdim o yılların ardından, Umudumu çürüttünde gelmedin + Bari birşey deyip darda bırakma, Sana arzularımı yolda bırakma, Vazgeçip dönüşünü gözde bırakma Hasretimi büyüttünde gelmedin. + En hoş anılarımı sende sakladım, Kızarsın diye anıp bakmadım Hasretinden başka hasret tatmadım Üzerimde eskittinde gelmedin. + Ne vardıki böyle küsüp kalacak, Giderken ardından dedim dönecek, Vuslata zaman kalmadı ancak, Ölüm döşeğine uzattında gelmedin. Eylül2006 Berlin Mehmet Göden |
Gene..!
Sıra sıra göçmen kuşlar uçsunlar, Baksınlar; Anacığım yasta'mı gene, İnipte,birer birer hatır sorsunlar. Hali perişanmı, hastamı gene, + Ağıt yakar görünce göçen kuşlara, Türküsünü söyler dağ'a taşlara, Ak mı düşmüş? örme gibi saçlara, Bakın gözlerine,yaştamı gene, * O türküyü duymaz, dağlar borandır, Karlıdır şimdi 'Daz' kışın virandır, Tahtır'ı Kösür'ü kara dumandır, Umudu hayali,sislimi gene, * Denize küskünmü? bakmaz maviye, Ne dertler çekmişse atmış Sine'ye, Sorarsa! ' izin varmı' oğlum seneye; Yolları gözlerken,yaslımı gene, * Kimler icat etmiş şu gurbet eli, Kimi mecnun etti,kimini deli, Yıllar yük vurduda,eğdiki Bel'i, Değneği,Bahçe'deki dut'dandır? gene. 13.05.2005 Mehmet Göden |
Gerek...!
Verme sır bildiğini, gider cor olur, Oda gelir söyleyene,kor olur, Yemin etme dönemezsin, zor olur, Tartıp sözlerini,sarfetmek gerek. * Küsen kalbi açamazsın, açılmaz, Yoksa malın bol keseden,saçılmaz, Kanat yoksa,öyle yüksek uçulmaz, Kanat bulup fırsatını kollamak gerek, * Sıra gelir acele yok,ölüme, Tepki vermez isen, düşen zulüme, Kattım zalimleri, bakın önüme, Bir engel çıkmazsa,kurtulmam gerek. Berlin 10.10.2005 Mehmet Göden |
Geri ver tanrım!
İçimde yılların yorgunluğu var, Geçliğimi benim geri ver tanrım, Ne mutluluk tattırdın! ne vefalı yar! Umudumu, rüyalarımı geri ver tanrım! * Baykuşu tünettin tomurcuk güle, Varılığımdan çok umurun olmadı bile! Bir mutluluk istedim bakda şu hale, Gönül bülbülüme bir göz ver tanrım, * Ömür; gözlerimden yaş olup akar, Bu dert bitirir içimi hal koymaz yıkar, Ufkumda güneş var, üstüme kasveti çöker, Karanlık gönlüme ışık ver tanrım, * Günahkar sayma beni! sensin baştacım, Bilmezmisin dinecektir bu acım! Öylesine sevmektense bu suçum, Bana küçüklüğümü geri ver tanrım! . Berlin-1999 Mehmet Göden |
Geri vermek istiyorum!
Bakıyorum uzaktasın! Sana gelmek istiyorum, İçimdeki hasretleri, Söküp vermek istiyorum + Hayali bile ne güç! , Sensizliği sevmiyoum, Yaşanılan tüm herşeyi, Geri vermek istiyorum. + Al üstümden, şu sevdayı, Yoksa atar giderim ha! Pişmanlığa çare yokda! Sıkıntıya çaresi,çok. 2000_-Berlin Mehmet Göden |
Gibi..!
Ara sıra esiyorum, Yelmiyim `ki? yeller,gibi, Alem soğuk,ben yanarım! İçimdeki, meyler gibi. + Buna çare! neyleyim ben? Yigitliğe pervayım ben, Düşürdüğün dertleyim ben, Coşmaz suskun, seller gibi, + Kahır denen,şeye kandım, Geçti zaman,kendim yandım, Buymuş dünya! başka sandım, Geçer ömür, an`lar gibi, + Dost aradım boştan yere! Hoş görünen gelmez ele! Sonucunu bile bile, Kaldım, fikri surlar gibi, + Atılmazki atsam onu, Burun üstü itsem onu, Ölümlere tıksam onu, Heba olsun canlar gibi. Berlin,agustos 2006 Mehmet Göden Mehmet Göden |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.