![]() |
Kalbim Kalbine Emanet
Her gece bir şiir yazardım sana şimdi bir tını var aşkından kalan hatıra durmadan,şuursuzca çalar kulağımda üşüyorum yar donuyorum yokluğunda yüzün takıldıkça gözlerime hayalini yatırdım uykusuz düşlerime anlatamadım yar yokluğunu yüreğime dost oldum zifiri karanlık *******ime dur gitme simsiyah bulutlar çöreklenmiş üzerime sağanak olup yağacaklar gözlerimde soluyorum usul usul aynaların suretinde dur gitme sensizliğe alıştıramadım zavallı yüreğimi çırpınıp dururum gönlümün kopardığı fırtınada gidişlere,bitişlere inat kalbim kalbine emanet Çiğdem Çimen |
Kanatmayın Yaramı
Parmak uçlarımda bir dokunduğum yürek var Birde mesafe varki dağdı aşamadığım Dağdan hüznüm içimde, aşamam sanki duvar Bir sevdaki gönlümde varıp koşamadığım... Acının senfonisi baş ucumda çalıyor Kördüğüm boğazımda çaresiz katlanırım Gidilmeyen yerlere sanki çekip alıyor Göz yaşlarım sel olur rüzgarda sallanırım.. Yorgun gönül kervanım bitmez yolum bu bahar Hasretim arttı yine ciğerlerim közlenir Özlemlerim artıkça duygu olurda yağar İçim sızlar yorgunum bir yol varki gözlenir... Sözüm geçmiyor yanan kavrulan yüreğime Sessiz sessiz ölüyor sanki içimde sevdam Dokunmayın derimde bağırıp feleğime Alır derdi giderim kararsa da bu dünyam Ben umutlar yeşerttim yeşil bahar renginde Uzak dağ başlarına yazdım deli sevdamı Dinlediğim şarkıyla beklediğim enginde Sizde susun şarkılar kanatmayın yaramı... 27 Aralık 2007 02.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Kar Yürekli Yar
Kar yürekli yarim Çığ düşürdün yollarıma Hasretinin doruklarındayım Bir nefes uzaktasın Belki de başka ülkelerde Belki de hiç yoksun Ama ben yüreğimi Uçsuz bucaksız yaylalar gibi Seriyorum önüne Her gelmelerinde Salkım söğüt gibi Eğiyorum önüne başımı Dolmadı mı günü Sendeki rehin kalan yüreğimin Yakışmıyor yüreğim yüreğine Sevdikçe üşüyor Sende kaldıkça donuyor Varlığınla yokluğun Arasında boğma beni Ya var ol öyle seveyim seni Yada yok ol öyle yaşayayım Sensizliği 04/02/2007 20.10 Emirgan Yazılan kahrolası bir yazgının ardından Çiğdem Çimen |
Karanlığa Adını Verdim
Bu gece yalnız değilim yar dalıp gittim uzun uzun her şeyi herkesi sildim bir sen vardın bir de ben hüzün yoktu gam yoktu bu gece dışarıda kar var alaca kelebek gibi ahenkle dans ediyor kulağımda seni hatırlatan müzik sesi gözlerimde gözlerin yüreğimde sevdan seninleydim yine bu akşam bu gece sert rüzgara inat, kışı sevdim yar bir peri kızı gibiyim gözlerinden içeri giriyorum yüreğinin sıcaklığındayım üşümüyorum bu gece ay şavkını vurmuş üzerime her şey benden yana bu gece hüzünlerim bile aydınlattı semayı ruhumun pusulası seni gösterdi / aldırmadı geceye geceyle dostum artık *******den çıkardım gündüzleri karanlıktan korkmuyorum karanlığa adını verdim sevgili Çiğdem Çimen 11 /12/2007 03.53 Emirgan Çiğdem Çimen |
Karayel
Ben aşkın yüreğini tuttum kendimi gözlerde parlayan kıvılcımda buldum sevginin sıcaklığıydı sım sıkı saran ben aşkın sesini tuttum aşk şerbetiydi içtiğim aşkımdan habersiz kanatlandı yüreğim uçuyor yasaksız silip süpürdü eskiye dair ne varsa yüreğim karayele kaldı savunmasız anılarda ne varsa tuttum attım gümüş rengi denize yüzlerce martı çığlık atıyordu işte bu aşktı. bir martı seçtim adını karayel koydum kanadına şansımı yazdım yüreğine sevdamı dışarıda kar var ayaz mı ayaz bir mevsim gördüm gözlerde adı yaz yüreğindeki sıcaklık ilkbahar gibi hiç doyulmaz 05/01/2008 22.06 Emirgan Çiğdem Çimen |
Kaybolursun Karanlığımda
Ben tanırım aşkı sevdayı bende tanırım duyguyu duygulanmayı dışarıda bırakmazdım o yüreği bende o yürek var kalpte var sevmesini bilirim bende eğer benimde yüreğim dışarıda bırakılmasaydı ve derin yarıklar açılmasaydı sevmek ölmektir bence bende sevmiştim ölmeden önce sevme beni çünkü içimde yaşıyorum sevdayı yoğun duygularımda kaybolursun yakınlık bile uzak kalır sana sende kaybolursun karanlığımda arama sıcaklığımı buz keser ellerin sen bende donarsın eteklerinde hiç kar kalkmaz hep kışı yaşarsın sevme beni sevdalardan vurgun yedim sevme beni göm beni yalnızlığa belki yalnızlığım anlam kazanır 04/04/2007 12.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Keşkeler Hiç Olmasa
Umutların yürekte var olması ne güzel ne güzel umutların yürekte boy vermesi yürekler çocuklar kadar hep şen olsa hep bahar yaşasa gönüllerde kış mevsimi hiç olmasa özgür olsa beyinler kilit vurulmasa dillere yüreklere fırtınalar hasar yaratmasa kalplerde keşke hasretler özlemler olmasa göz yaşları boğmasa sevgileri selle takılıp gitmese sevdalar yıllar tüketmese aşkları bıkkınlık yaratmasa ayrılıklar sevdalılar sevdasına artık gelsen de nafile demese ilk heyecanlar yaşansa hep yürekte ah keşkeler hiç yaşanmasa 07/03/2007 13.30 cevahir cafe şişli Çiğdem Çimen |
Kokun Üzerimde Hâla
Zamanın içinden kopup gelen ayrılıktı Bedenlerimizi ayıran bir birinden Karanlık *******de beliriverir aniden hasretin Ruhumun ta derinliklerinde Saçlarımı okşadıkça bedenimi kuşatan kokun Hala üzerimde Her an yanı başımda hayalin hiç aklımdan çıkmazcasına Elime her alışımda kalemi Kederden ağlar nağmeler susmazcasına Bir türlü bitirip son vermediğim mektubun elimde hâla Susturdun her şeyi derin bir sessizlik ile Düşünürüm beraber geçen günleri Zamana mı yenildi aşkımız Yoksa yollara mı yenik düştü Geleceğim bir gün elbet Yanı başında belireceğim aniden Aslında şimdi daha iyi anlıyorum Seni ne kadar çok sevdiğimi Çiğdem Çimen |
Koru Beni Korkmaktan
Kendime takılıp düşüyorum canım acıyor. yüreğimde, gidişin esiyor deli deli sensizlik sızıyor penceremden korkuyorum yar koru beni kendimden esen rüzgara yenik düşüyor yüreğimde yanan mum ışığı içimi ısıtan gülümseme yürekte asılı kaldı ayaza kesti tebessümler üşüyorum, üşürken üşümeyi öğret yar yüreğimin şehrini gecenin karanlık mavisi sardı gökyüzündeki yıldızlar sönük bakıyor korkuyorum yar koru beni karanlıktan gönlümün radyosunda ayrılık türküleri çalıyor yüreğimin gözleri hep vuslatı gözlüyor korkuyorum yar koru beni ayrılıktan gecem gündüzüme karıştı güneşim bir batar bir doğar içimde beynimle yüreğim çarpışır dilim lâl olur çığlıklar boğulur bir yudumluk nefesimde korkuyorum yar koru beni kendimden Çiğdem ÇİMEN |
Mantığım Duygularımda
Duygularım kontrolsüz şelale gibi Belli ki kapılmışım akıntısına Acı ve kederin akıntısına Takılacağımı bile bile Kurtulma çabasında değilim Geçmiş yıllarımdan öç alırcasına Yaşıyorum yarının hesabını yapmadan Günün içine sığdırıyorum yaşamı Her saniyesinde yudum yudum Nefes alarak Kalbimin içten içe kanadığını his ederek Duygularıma verdim mantığımı Kendim için yaşıyorum Dolu dolu her saniyesini 21/07/2002 Levent/Çeliktepe Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.