![]() |
İstanbul'da
Gidişlere inat Gelişlerde Yaşanan Mutluluk günlerindeyken Mevsim Seninleyim yine Bir ağustos gününde İstanbul'da Seninle olmak vardı Şimdi Kaldırımlarda yürümek Amaçsız başıboş Dalgaların sesine Aldırmadan Üsküdar'da Salacak'tan bakmak Kızkulesi'ne Ağustosta İstanbul'da Ahmet Salih Bak |
İstanbul
Gelişini bekliyorum Bu şehirde Günlerin kovalayışını izliyorum Birbirlerini Kovalamalarını seviyorum Seni bana getiriler diye Unutmak belki de seni Mavi gözlü bu şehirde Dayanamıyorum artık bu acıya Buzları üşüten rüzgar gibiyim Kapatmak istiyorum Penceresini Ömrümün Artık hazırım Hoşçakal gençliğim Hayallerim Umutlarım Hoşçakal İstanbul Ahmet Salih Bak |
İstanbul.
Kız kulesindeyim İstanbul'u izliyorum Esintisine aldırmadan rüzğarın Galata kulesine bakıyorum Sultanahmet'e Topkapı sarayına Gözlerim doluyor Yaşlarımı saklıyorum Uçuşan martılardan Bu şehir beni çok ağlattı Umutlarım oldu Umutsuzca, Salacak sahilinde. Deniz aldı kederlerimi. Tulumbacıların bagrıltılarını duyuyorum Gelmeyişini bekliyorum Arnavut kaldırımlarını arşınlarken Ahmet Salih Bak |
İstemiyorum
Özlemek istemiyorum Seni Uçurtmalarımı Topaçımı Kartopu atan Çocukları Kömür ütüsünün Bıraktığı izi Kız kalesindeki Kızı Özlemek istemiyorum Yaptığım Şaraptaki tortuyu Masadaki tabakları Şömine ateşinin Duvarda çizdiği resmi Özlemek istemiyorum Artık Kadehimde eriyen Kar tanelerini Çamlıca'da Ahmet Salih Bak |
İsterdim
Aynı kadehte iz Sigarada duman Göz kapağında uyku Üşüyen ellerinde ateş Olmak isterdim. Gitmeseydin gitmeseydin Verdiğim son nefeste Ahmet Salih Bak |
İşte Gidiyorsun
Son çırpınışlarıydı Sararıp solmuştu Artık gücü Kalmamıştı Sıkıca sarıldı Son kez Sevdiğine İşte gidiyordu Esen rüzgara Yenik düşmüştü Boşluktaydı Süzülerek buluştu Islak topraklarla Sararmış solmuştu Ve çaresizdi Küçük ceviz yaprağı Ahmet Salih Bak |
Kadehler
Kırık dökük Şarap kadehlerinde Bogulan duygularımdın Sen Ahmet Salih Bak |
Kadınım
İçindeki çocuğu sevdim Bana gülüşünü Sarılışını sıkıca Bırakmadan Kokunu sevdim Bana verdiğin sevgini Tavırlarını çocuksu Gelişini koşarak Terketmeyişini Batarken ve doğarken güneş Bana ne bana ne deyişini Bendeki seni çok sevdim Bir tanem Benim bir tanemsin Yaşadıkça öyle kalacaksın Kadınım Ahmet Salih Bak |
Kahırların Taşınmazlığı
Bütün yazılanlar Yaşlı çınara Asılmıştı Ortadan ikiye ayrıldı Yüz yılın kahrını Taşıyamayan çınar Ahmet Salih Bak |
Kanayan Yaram
Yokluğun Ölümcül yokluğun Kalp atışlarını susturan Gelinlik kızların Anne acısı ayrılıkların Polenlerin düşmesi Arı ayaklarından Kalbime saplanan Pas kokulu çivilerin acısı Yokluğun Ahmet Salih Bak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.