![]() |
Gönlüm (8)
sevgi bilene kul gönlüm gonca güllere dal gönlüm nazlı yarine kavuştun hüzünlerini sil gönlüm... uslanmaz yaramaz gönlüm yerinde duramaz gönlüm bir vefasız peşindesin o sana yaramaz gönlüm... umman gibi engin gönlüm yunus gibi zengin gönlüm sevenler hep sevdiğiyle nerde senin dengin gönlüm... yıldızlardan taç gönlüm sevgiye muhtaç gönlüm nice güzel gördün de yine gözüm aç gönlüm... geceme yıldız gönlüm çöl gibi ıssız gönlüm onca güzel içinde yine de yalnız gönlüm... akan coşan sel gönlüm açan kokan gül gönlüm hüzünlerde kalınca feryat figan dil gönlüm... yüreğimde kor gönlüm sevenlere yar gönlüm nazlı yari görünce beni yalnız kor gönlüm... ferhat'a eş şirin gönlüm umman gibi derin gönlüm şükür hüzün keder bitti sen de artık sevin gönlüm... Abdullah Atay |
Gönlüm (1)
aşkın ile yandı gönlüm hicranınla soldu gönlüm hazanım bahara döndü gül yarini buldu gönlüm... gül oldu açtı gönlüm kuş gibi uçtu gönlüm her çiçeğe konarak başa dert açtı gönlüm... düştün bak sen dile gönlüm aşksız ömür çile gönlüm yeter ki yari bulayım ne dilersen dile gönlüm... kışı bahar eden gönlüm sevdayı yar eden gönlüm taşlaşmış buz yüreklere dünyayı dar eden gönlüm... baharımda yel gönlüm akıp coşan sel gönlüm her çiçekten bal aldın yeter artık gel gönlüm.... Abdullah Atay |
Gönlüm (2)
deli divane gönlüm yarsız virane gönlüm yar bende ben olunca bil ki şahane gönlüm... has bahçede gül gönlüm sevmesini bil gönlüm hicranım vuslat oldu sen de artık gül gönlüm... damarlarda kan gönlüm bedenlere can gönlüm hep gülden güle uçtun bir dilbere kon gönlüm... baharımda yel gönlüm akıp coşan sel gönlüm her çiçekten bal aldın yeter artık gel gönlüm... yalnızlıkta çöl gönlüm feryat figan dil gönklüm bitti zalim ayrılık gözyaşını sil gönlüm... sular gibi gür gönlüm kuşlar gibi hür gönlüm insanlığın yolunda özü sözü bir gönlüm... Abdullah Atay |
Gönlüm (4)
yare kapı açar gönlüm yar olmazsa naçar gönlüm beni bensiz bırakır da başka gönle kaçar gönlüm... aşk şarabı içti gönlüm güller gibi açtı gönlüm gonca gülünü görünce uçup benden kaçtı gönlüm... bedenime baş gönlüm sevmeyince taş gönlüm hicranlarda değil de vuslatlarda hoş gönlüm... batmayan güneş gönlüm sönmez bir ateş gönlüm yıllarca hep aradım yol ki sana eş gönlüm... geceme yıldız gönlüm arsızdır yarsız gönlüm mecnun olmuş çöllerde ağlıyor sensiz gönlüm... 7 Şubat 2005 İstanbul Abdullah Atay |
Gönlüm (6)
aşksız yürek çorak gönlüm çöle benzer kurak gönlüm yeter artık çok yoruldum beni benle bırak gönlüm.... sevda gitmez serden gönlüm vazgeçilmez yardan gönlüm senden başka gerçek aşkı var mı ki hiç tadan gönlüm.... hüzünlerde yorgun gönlüm can evinden vurgun gönlüm aynı çatı altındaki bedenine dargın gönlüm... beni benden çalan gönlüm hep bende ben olan gönlüm onca güzeller içinde tek başına kalan gönlüm... kendiyle barışık gönlüm kedere alışık gönlüm günlerime güneş olup geceme ay ışık gönlüm... çirkinleri görmez gönlüm ser verir sır vermez gönlüm nazlı yari geldiğinde hiç yerinde durmaz gönlüm... Abdullah Atay |
Gönül
sevgisiz gönüllerde gündüzler hep gecedir yari çirkin olanın bilmem hali nicedir... sevgi yüklü gönüller aşka asla doymuyor gece gündüz ağlarım o yar sesim duymuyor... yaralı gönüllerde sabahlar geç oluyor ayrılık rüzgarıyla kalbe hüzün doluyor... gönül gonca bir güldür şakıyan coşan dildir senden başkası yarsa sevdiğim beni öldür.... sevdalanan gönüller uçan bir kelebektir ağlayan bu gönüller gün gelir gülecektir... Abdullah Atay |
Gözler
O gözler yeşil gözler Nice sevdayı gizler. Ne kadar gizlese de O gözde kalır izler. Sevdaya vurgun gözler Uykuyla dargın gözler Sevdiği elin olmuş Dalıyor yorgun gözler. O gözler süzgün gözler Kendine özgün gözler Yarini görmeyince Kederli,üzgün gözler. Sürmeli kaşlı gözler Sevdalar aşlı gözler Sevip de sevilmemiş Ağlıyor yaşlı gözler... O gözler ela gözler Aşka müptela gözler Gurbet elde yarini Bekliyor hala gözler... Abdullah Atay |
Gözlerin
Bir değil bin ömüre Değer senin gözlerin Mehtap gibi gönlüme Doğar senin gözlerin… Kalbime kana kana Akar senin gözlerin Bendeki beni sana Çeker senin gözlerin… Sevdasıyla har gibi Yakar senin gözlerin Bir sevgili yar gibi Bakar senin gözlerin... Bakışın ruhum delip İçime nurun dolup Çölüme yağmur olup Yağar senin gözlerin… Bakışları derince Gülüşü ince ince Kalbim sonsuz sevince Boğar senin gözlerin… Bebeği sevda izli Gâh işveli gâh nazlı Bazen de gizli gizli Ağlar senin gözlerin… Abdullah Atay |
Güz Kuşlarım
Yar aşkıyla yana yana Süzülüyor gözyaşlarım… Gökyüzünde döne döne Süzülüyor güz kuşlarım Bir baharla bir yaz geçti Yarim gurbet eli seçti Buraların tadı kaçtı Yare gidin güz kuşlarım… Şimdi mevsim hazan oldu Yarsız gönle hüzün doldu Ayrılıktan yüzüm soldu Halim görün güz kuşlarım.. Gidin nazlı yari bulun Hanesine konuk olun Halin hatırını sorun Derdim dökün güz kuşlarım… Kimi beyaz kimi kara Göçersiniz sıra sıra Yari yalvara yakara Alıp gelin güz kuşlarım… Ecel şerbetin süzmeden Eş dost mezarım kazmadan Yarimi kırıp üzmeden Bulup gelin güz kuşlarım.. Alıp gelin güz kuşlarım... Abdullah Atay |
Güzel 'Sevgi...Sevgi...Sevgi...'
baharım yazım güzel gönlümde sızım güzel sen bende ben olunca hazanım güzüm güzel... aklımı aldın güzel sevdaya saldın güzel beni benden alarak kalbimi çaldın güzel... baharda gülüm güzel şakıyan dilim güzel iki can bir bedende seninle ölüm güzel... bağında üzüm güzel dilinde sözün güzel yüreğim senle çarpar meleksin yüzün güzel... dalımda gülün güzel elimde elin güzel bahar gözlü sevdiğim petekte balın güzel... damarda suyun güzel candaki huyun güzel ipek saçlı cananım melekten soyun güzel.... tenimde tenin güzel bu gönlüm senin güzel ahu gözlü nazlı yar bendeki benin güzel... aktığım ovan güzel kurduğun yuvan güzel gönüldeki baharsın bendeki havan güzel... damarda kanın güzel yürekte canın güzel canım gibi sevdiğim bendeki yanın güzel... baharda çiçek güzel seninle gerçek güzel yüreğim sensizlikle bil ki ölecek güzel.... Abdullah Atay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.