![]() |
Güzeller güzeli incecik belli
Korktum soramadım yaşını senin Çift çift yaratır Hak sen teksin belli Kimseler göremez eşini senin Neden ince boynun böyle bükülür Hüznün yeli ile zülfün sökülür Konuşsan ağzından cevher dökülür İnciye benzettim dişini senin Çatıktır her zaman ne yapsam küser Poyraz olur derdin çölünde eser Konuşmak isterim sesimi keser Başta kılıç sandım kaşını senin Sürmeli misin sen elalı mısın Güneşi mi dünyanın hilali misin Sureti misin aşkın hayali misin Kime nasip görmek düşünü senin İzini bulurum nergiste gülde Yoldaşım olur sefil bülbül de Savrulursam bile dumanlı külde Ölürüm bırakmam peşini senin |
Gariban gönlümün viran evini
Kirpikten oklarla basmak hak mıdır Esir kalbin kıldan ince boynunu Gamzeden kılıçla kesmek hak mıdır Ciğeri yandırdın çatınca kaşı Hem ciğeri hem de şu dertli başı Yangını söndürmez gözün yaşları Yel olup yangına esmek hak mıdır Hangi sultan etmiş bunca zulümü Hançerden kakülle biçtin ölümü Yellere savurdun ince külümü Mazlumu susturup susmak hak mıdır Düpedüz zulümdür ki bunun adı Ne amanı dinledin ne imdadı Rüyada başlayan körpe muradı Zülfünün teliyle asmak hak mıdır Hak mıdır yüzünü yana çevirmek Hak mıdır vücudu yakıp devirmek Hak mıdır bir canı tenden ayırmak Yürekten sevene küsmek hak mıdır |
Selam olsun benden şu Has Turizm'e
Benim bu sesimi duysun bir zahmet Bir yolcu olarak vasiyetim var Beni de adamdan saysın bir zahmet Ne halde olduğunu diyemeyen var Ekmek ile soğan yiyemeyen var Atılan giysiyi giyemeyen var Soyarsa zengini soysun bir zahmet Denmesin ki bütün maksat paradır Denmesin ki bütün emek karadır Denmesin ki mal için gözü karadır Hırsı bir kenara koysun bir zahmet Azraille biter ömürde pazar Bir dost bulunursa mezarı kazar Bereket kitabını dürüstler yazar Hak için malına kıysın bir zahmet Bütün arabalar hep dolu kalksın Dolar ile Euro sel olsun aksın Yoksula da insan gözüyle baksın Yahya'nın şiirine değsin bir zahmet |
Bir defa geldim dünyaya bin defa pişman ettin sen
Neyse yalnız çekip gitsen dostu da düşman ettin sen Dünyaya meydan okuyan barut gibiydim dağdım Hasretin kor ateşiyle halimi duman ettin sen Yanaktaki goncalardan ibaret kıldım bahçemi Yüz çevirdin saçlarınla gülleri talan ettin sen Sarhoş bülbül görünce nasıl ona hak veririm Şayet kızardıysa bil ki goncayı hayran ettin sen Ben eğer hiç sevmeseydim rahmet kılar mıydın acep Mazlumun aldın ahını zalime aman ettin sen Dostlarım yok selamımla arzu halim yare desin Söylesin ki varmadıysan bu aşkı ziyan ettin sen Yahya artık müstehaksın demişti bir sarhoş bana Rahmet kılsaydı sevmezdin dinsize iman ettin sen |
Her akşam izle şehri ışıkları
Ay da varsa hele Yarım yamalak olsun fark etmez Yarım kalması azaltmıyor güzellikleri Bir kış günü mesela Yoğun bir trafikte Buğuluyken camları arabaların Geçip giden binlerce ışık içinde fark et beni Sayısız ışıklar içinde bu şehirde Bir ışık benim için yanıyor de Bir ışığın olsa bile Ümidi olmakla gurur duy Halesiyle ay kadar şaşalı değilim belki ama Sayısız ışıkların içinde şehrinde bir ışığım Sönük bir ışığım ve gözlerinin ışığına aşığım Ben de şehre bakıyorum her akşam Işıklı yollarına trafiğine sokak lambalarına Yıldızlarla birleşen sayısız ışığına Sayısız sonsuzluk içinde bir ışığım var diyorum Bir tanecik ama olsun Çok bile bana Ayın görünmeyen yarısı kadar uzak sevgisi Nice bin ışık içinde Benim de seveceğim ışık var O güzeller güzeli ışığa sevdalı Benim gibi bir aşık var |
Savrulmasına bakıp kahrolma sakın
Toprağa hasret yaprakların Allah kavuştursun onları bırak rüzgarın dansıyla Gökyüzü gibi bulutlansın gözlerin Gözyaşı bu gözlerindeki sevdanın tozunu siler Ve kökleri derinde nice sevgileri besler Her yazın ardı kış korkusunu bırak Hakkın olmaz her kışın ardındaki baharı beklemeye Adım adım öğrenirsin daha emeklemekten korkma Başka şarkılar başlar daha hiç duymadığın notalarla En güzel rengi bulmadın ki daha Aşkın resmini çizesin Fırça mı boya mı bitti Allah'ını seversen Yok mu yani şimdi hiçbir kelime Aklına gelmiyor mu hiçbir mısra Mutluluğu şöyle tutup kucaklayacak Pencerene yapışan kar tanelerinin Canına okur bahar güneşi Ve her karamsar bulut Boğulur gider mavi göğün derinliklerinde Merhabalarını duymazsan serçelerin Ayıpların en büğüğünü edersin Papatyalara hiçbir şey sorma o zaman boşuna Küsmek de iyidir hayata bazen haklısın galiba Çünkü barışların zevki kalmaz ki o zaman |
Her yerde birbirine benziyor kaldırımlar
Sokak lambaları aynı sebepten kırılmış hep Bulutlar uçaklar Dilenciler kaçaklar hep aynı Ayaklarımn değdiği her yer aynı toprak Hangi rüzgar esse dalda aynı hışırtı Cankurtaranların feryadı hep aynı Şemsiyemi alıp yürümek istedim yağmurda Ya şu yüzüme değen damlalar aynı Aynı çukurlardan pantalonuma sıçrayan çamur da aynı Çalar saatin zili aynı Aynı gecenin sabahınndan ne beklenir Sabahlar zaten aynı Kendimden kaçamadıktan sonra her şehir aynı Her şehirde Akan nehirler aynı Hastanedekileri hep kıskanmışımdır biliyor musun Derman belli zaten Koş ilk eczaneden al ilacı Tarihe kat derdini İlaç bitmeden Dert aynı Derman aynı Hatta hapishanedekilere de imrendim inanmazsın Suçun çek cürmünü Çiziktirdin mi takvimi Soluğu dışarda alırsın Ama benim derdimin devası yok Suçumun cezası Gideceğim şehir Göreceğim nehir Hiçbir öz Hiçbir söz Hiçbir göz Aynı bulutların aynı damlalarını tınlamıyor Sönmedi sönmüyor içimde bu köz |
O kadar çok derdim var ki
Hesabım pek iyi değil Saymaya kalksam boşuna Hesabım pek iyi değil İş eş dost aile para Hiç mavi yok hepsi kara Neler eklendi bunlara Hesabım pek iyi değil Azdır gökteki yıldızlar Dertlerim bitmez sonsuzlar Kaç açıdan gönlüm sızlar Hesabım pek iyi değil Şu ayrılığın acısı Dertlerimin sonuncusu Bilemedim kaçıncısı Hesabım pek iyi değil Denizdeki kum tanesi Yağmur dolu kar tanesi Bende derdin kaç yarası Hesabım pek iyi değil |
Dalıp dalıp gidiyorum
Ben galiba aşık oldum Fazla olur fikir yorum Kesinlikle aşık oldum Gülüşü ah hep aklımda Onunla tanıştığımda Geçen aynaya baktım da Evet evet aşık oldum Yağ yağmur yağ es rüzgar es İsmi camlardaki nefes Pes hasrete korkuya pes Hakikaten aşık oldum Nehir kenarında oturup İsmiyle cümleler kurup Çiçek yolmak durup durup Basbayağı aşık oldum Sırılsıklam ya divane Bana şiir yazdıeran ne Anne müjde anne anne bak bana ben aşık oldum |
Kalacak yerim yoktu gideceğim yer de
Hüzün şiirleri yazıyordum Aşk şarkısı söyleyeceğim yerde Fırtınalar sürüklemişti beni derdin sahillerine Başımı taşlara vurmak vardı kaderde Yok vardı sadece senden önce Var daha yoktu Laleler serçeler efemdime söyleyeyim Kum saatinde taneler Cayır cayır sobalarda mis gibi kestaneler yoktu Evvel zaman içndeydim daha Kalbur saman içinde Yollarım çok uzktı Uçurumlar derin Bir bilsen Senin ruhumdaki yerin de derin Ne iyi ettin de geldin ömrüme Aferin Hoş geldin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.