![]() |
Denk
İklimlern renginde çizildi hayallerim Onlara denk dizildi sevincim,elemlerim Şaşmamalı o halde ahenklerin dansına Kimi bahar tadına,kimi kış ayazına Hacer Esma Yüksel |
Derbeder
İlhamımın ucuna yürek düştü kül düştü Bir bahtın karasına diken diken gül düştü Görmem diye zülfünün telini karasını Ümitsizlik eliyle tez elden elem düştü Ey güzel bir sevdadır aldı deli başımı Her nefeste hasretle katık ettim aşımı Ummanlara karışır sele meyleder diye Hep içime akıttım kandan da al yaşımı Gülüşünün hatrına dümdüz ettim dağları Birbirine bağladım eski yeni çağları Bilemedi kimseler kimseler göremedi Yüreğime ördüğün kor alevden ağları Hasretinin yadını nakış ettim ömrüme Sensizliği kılavuz yapıp da her günüme Pes etme kapısını ne vakit aralasam Söz geçmedi esirin ezel ebed gönlüme İlhamımın ucuna yürek düştü kül düştü Bir bahtın karasına diken diken gül düştü Sevdiğim nazlı yarim eller bayram ederken Kara toprak bağrına cismimden gölgen düştü Hacer Esma Yüksel |
Destan-ı Kahır
Bilmezdi sevda utangaçlığımı İnadına gelip konunca omzuma Dilim tutulur bir anda Donar kalır kaçamazdım İçimde bir yere hapsolan kaygımı Bulayıp bendeki en koyu kana Kuş misali bir canda Kahır destanı yazdım (1999) Hacer Esma Yüksel |
Deva
Ve ölümü içiyor ruhum bugün derinden Gözlerinin karası içimi acıtıyor Bir vahşet deryasında tereddütün elinden Yudumladığım deva canımı sancıtıyor Deva ki zehir zıkkım deva ki kesin bela Deva ki yüreğimi gün gün öldüren sevda Deva ki bir cismin bütün cidarlarında Kanadıkça kanatan derinden derin yara Hacer Esma Yüksel |
Devam
Bazen yaşamda akış Sabitte boşa kürek Öyle bir nokta ki bu Donar pes eder bilek Yine de devam dostum Allahtan güçlü yürek Hacer Esma Yüksel |
Dillerdeki
Halet-i ruhiyede nice alemler gizli Her birinin kilidi ayrı ayrı ellerde Mesneviler,gazeller Kaf Dağı'nın malıdır Ancak bir iki dize dolaşıyor dillerde Hacer Esma Yüksel |
Dinle
Uzak çağların haykırışında Kendini bulan seheri dinle Kapalı kapılar ardına gizli Elemin içine gir de serinle Dinle bir bakalım yakarışları Hıçkırığın izinde boğulan mı var Tutarken elinden çaresizliğin Çareyi sizlikten ayıran mı var Ezberden söylenmez kahır bestesi Zaman ifadesini yineler durur Usanmaz da hiç yinelemekten Bakarsın candan bir dinleyen olur Hacer Esma Yüksel |
Dipsiz Kuyu
Coşan duyguların ahengidir Eski çağlardan bir sevdadır bu İklimler ötesinden varolan İp erişmeyen dipsiz kuyu Var mı hala dibinde Bulunmakta mıdır su Bu bana pek düşmeyen Anlamsız,bahtsız soru Var mı hala dibinde Bulunmakta mı su... Hacer Esma Yüksel |
Diriliş
Hangi çağın ötesidir alnımızda beliren Kaç beşere nasip her nefeste can vermek Atimiz aldırmaz,mazidir bize gülen Öylesine güzel ki ölüm içre dirilmek... Hacer Esma Yüksel |
Donardı
Aynalarda görürürüm aksini Büyülü sevdandır yansıyan Ah bir de duyaydım sesini Donardı an, mekan, zaman Hacer Esma Yüksel |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:00 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.