![]() |
Ebu Cehilden ses çıkmadı
Günlerdir bekliyorum Söz vermişti gelecekti Bir tutam şiir yazacaktım Eğlenecekti Tavuk kokulu şiirle şiirlerim eğlendirecekti ilerleyen saatlerde Komitesini toplayıp O bana iftira attı Davacıyım veşair bey Pazar günleri güzel oluyor Böyle odaya kapanılmaz ki Balon uçurtmak Lâzım çocuklarla 30 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Egobatman
Şiirinin sesi Arındırır beni Kavanozuma alıyorum Solmayan renklerin için,çiçeklerini Soluklu mektubun Bir çırpıda açılmış Mısra hanelerinin düş'ü Alkışlıyorum,Duyuyormusun Bu gün seninle beraberim biliyormusun Ne de çok sorular soruyorum,kızıyormusunuz Başlığı kırmızı evde konakladık Yağmuru ıslanıyormusun Perdeler aldık Halk pazarından Üzerine ışık kalemiyle Gizemler döşemişsin Benim haberim yok Ergobatman Varım yoğum senoldun Üşüse ellerim sazına sarılmışı dinlemek istesem Her günümü doğum günüme çevirdin Her gün beklesem sen 30 09 07 Zeytinli/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Egzopotamya
Kızılderili kızlar inerdi suya Ortaköy'de Parıldayan gümüşlerinden önce Şiir kurusu Desteler gül yapraklarına sarılı Neşe kafeterya Etsiz kurular pişirir, Sen geleceksin diyerek... Kitap,kaset satışları artardı Sen Çığık''ın sayfalarını karıştırırken.. Hisar bankları Akşamı eder Kırıntı saatlerinde günün İskeleden vapur kalkar Coşkulu bir kayığı sallayarak 30 09 07 Zeytinli/Edremit |
Ekim bahçeleri
Gizli sevişmelerim *******e yakalandı Selviler gece gündüz Salkım Rûzgârla Sokak lambası gölgelerini saçar,kırık Fesleğen Omuza atılmış yan, istanbul ceketi Püskülü Düşlediğin bahçe Ekimine bıraktım Cumhuriyetini Çiçeklerinin 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Eko'su Fethiye'nin
Garibime giden Esprisi var Eko yapıyor çoğu zaman Sese itibar etmeden,kulakta çekiyor Göremiyorum elini,o,elit Aktif bir gelecek yapımcısımı? Zamanın değişken tınısımı kulağımda çınlayan Saatsem kurulan Saatler işkence Su gibi akıyorsa zaman Hadi su bitti 26 09 07 Zeytiniliden /Fethiyeye Methiye Ramazan Mehmet Tanal |
Ekvator çizgisi
Söylesene bana Gemici? Ekvatordan geçtinmi Çizginin altından, gEçTİİİm O'rada Hakkaten çizgi varmı? vAAARRRRR niye biz göremiyoruz PEEKİİİİ -Kaptan köşküne çıktınmı Çıktıysan caydınmı? 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Elastik
Kıvranan dişi düşünce Dahamı beyaz seninkisi Defterin kimlerden saklanmış ortapetik muayenerde Sakat raporu olmuş Sakat yolun Çeşnisi kızmanın Elinde maşan Ürkütüdürdün kıyamayacaktında damarına ruh iftıra ettin geleceğin çocuklarını Nerden çağırdım seni iftar sofralarına Kılıcı başım üzre koyup savaştığım an kıldığım Namazlar onuruna Savaştığım Türk damar Bir Babayı ikiye böldün.. Artık sen kork Tepe Göz 'den Bu öz bizim Bizim hikayemiz 27 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Element
Tanımlayamıyorsam Uyum sağlayamıyor isem Çöp karıştıracağım sanırım Bi de post bulursam okşanan tenime Kim nereden bilecek Çöpçü olduğumu O'yeni tanımlanası Ben eski çöpçü Kürdan gibi yani Dişlerimin Kıyısında Kürdanın ucunda Nasıl sevmeliş seniş Düğünlerin bitiremediği Re leri söyleyemeyen Ölee tutup kıvırasım geliyor canını acıtmadan Buda hoşuna gitsin Kuğularda sıkıldı dalıp Sana göz kırpmaktan 12 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Esengül 'ü kim vurdu
fatih sergüzeşt Bir yangının külü sebebi Olmaz ilaç ondan sineye sarılmış aile ortamına Hastayım yazıyorum Perçeminden kaçan yolculukları külbastılarıyla Ve koşmak çöküp güverteye Başka kuş kanatları basamadı bu sefer ocağında tözleyip kendi hesabına ince kâgıdına döşeyip Evli,güneşle bir tür evlendirilmez Evli ay'la Bir tür mehtap Esengül niye öldürüldü Bir tür evlenilemez Yetmezmiki birahaneleri zengin ettiği imç hak getire Aşkınada sevdalanılır Neden sen fotoğrafımı istemiyor su Neden,imzalı kırkbeşliğimi Bir tarafa atıyorsun Seni sevişiyorum Ramazan Mehmet Tanal |
Ev ödevim
Küçücüktür kalemim Ha gayret yandır elimden tutanım, Eskidenmiş o Akşamı etmek, Fikret Mualla S'kiden S'kiden Kollarım hep ama hep Askıntıdaydı, sevdikleri şiiri yazan içun Omuzlarım hazır kıta mısra neferlerinin Anlam da veremiyorum Bodrum Bodrum Boynuzları ürkütüyor beni Atsada kendini bir haraket halinde ki karavandan, Yada çarmıha, gerilmiş,bir,hamaktan Dalgasını geçmek üzre uyarlanmış bir sınanmadan Asla sinemam olmayacak bu senin olan reyhan Yine izliyoruz ilerleyen saatlerde Güle Bülbülü'de, yutturmuş olsanda aşiyan'da Hakkım kalmıyacak,Bu Denizcici aleminde Senin kendine dönük Bağrına basan kaleminde! ! ! Heeeee Ben kimi seviyorum? Kül tablası sana güzel gözüksün diye o' uzuun masanı Ben; utanacağım neredeyse Aşağıya tükürsem sakal Yukarıya tükürsem bıyık Ama sen Hamal,Ben Hamal,posta Hamal Senin bedenden ne üstünlüğün var Mutlaka senin kalemine,karışanlar var İmam osurur,Papaz dinler Cemaat zıçar,pazar kapanır Bana,gelince Bahçada orman budayorlar Ağacı ben dikmedimki, dediler şiir yazmışsın Ytl gazanamadım ki! ! 16 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.