![]() |
Çocuk Fotoğrafları
(Yıldız Çocuk Enesten) Dikenli bir bahçedeyim Güllerdir çocuk fotoğrafları Tekrar tekrar Yakar gözlerimi çocuk fotoğrafları Gel beraber yanalım Şu çocuk fotoğraflarında Ülkemin çocukları bunlar Şu fotoğraf bir sokak çocuğuna ait: Oturmuş bir taşa Sokak çocuğu Sokak çiçeği Elinde kara kuru ekmek Bir lokma ekmek Bir lokma şefkat onun için Kuru ekmek taş ekmek Kalktı oturduğu taştan Bir alev düştü taşın içine Beşiği meşeden Gülüyor neşeden Öpülmüş gül yanakları Şu çocuğun Sabahtan –akşama Gözleri pencerede Annesinin tarladan dönmesini bekliyor Bir köylü çocuk bu fotoğrafta. Anne,öpecek bir dudak Okşayacak bir eldir … Duvar diplerinde Tozla evler yapıyor Başka oyuncağı hiç olmamış belli. Yamalı pantolonuna Yeni yamalar yapmış annesi şu çocuğun; Ama sökük yüreğinin yaması … Şu fotoğraf, Akşamın ilk karanlığı ile Uykuya dalan Tarlada annesine akşama kadar Yardım etmiş bir çocuğa ait. Bir fotoğrafta Seccadede iki çocuk. Mübarek gecede Namaz kılan şu iki çocuk Seccadede iki yıldız. Başlarına takmışlar Beyaz bulutları … Diğerinde: Bayram ziyaretinde Tutmuş babasının elinden Şeker topluyor evlerden Ayşe kız Şeker veren evler Şeker evler İnci evler... Güzel ülkemin güzel çocukları bunlar |
Çocuklar Papatya Yüzlü
Önümde çocuk fotoğrafları Önümde papatya fotoğrafları… Işık vurmuş yüzlerine Şefkat güneşlerine Kelebek gibi uçuşları çocukların Çiçek çiçek gülüşleri çocukların… Çocuklar papatya yüzlü Yüreklerinde kuşlar var Gözlerinde ışık… Bak okullarda Saman yolu çocuklar… Gelen bahardır onlarla Evlere sokaklara… … Işık vurmuş yüzlerine Şefkat güneşlerine Kelebek gibi uçuşları çocukların Çiçek çiçek gülüşleri çocukların… Çocuklar papatya yüzlü Yüreklerinde kuşlar var Gözlerinde ışık… Bak okullarda Saman yolu çocuklar… Gelen bahardır onlarla Evlere sokaklara… |
Çocukluğum
Kış olunca Köyümün sokakları hamur teknesi Yaz olunca Tarla tarla gezermiş kundak sesi Bir kamış at bir tel çember sonrası... Şehirli çocuğu olurdum her gece rüyalarımda Altın bir tastır çocukluk Fakat ben zehir gibi doğdum Ta o yaşlarda garip oldum. |
Çöller
Geç kaldım Geç kaldım Eli yüzü kirli çocuğum Yangın yıllar yaşayan Tabip ellere geç kaldım… Bülbül dilim susmuş yıllarca Gül sofralara uzaklardayım Bir bahar rüzgarı essin Gözüne ışık düşsün şu gönlün… Vah gönlüm Vah gönlüm Gurbetlerdesin gönlüm Yolları gösteren ışıklar yok Sıladan ışıklardan uzaksın Buzdan sular kim getirir Çöl asırda susuzsun gönlüm |
Dağ Çiçeği
Yaş tam elli Ne varsa dünyaya ait Karanlık çöktü üstüne... Yaş elli Kırıldı oyuncaklarım Dağlar Gönlü dağ olan dağlar Bana bir dağ çiçeği şimdi... Zirvenizde açan çiçeği verin Gönlüme bir çiçek verin dağlar |
Dedemin Seccadesi
Dedem öldü öleli Duvarda asılı seccadesi Duvarda gül seccadesi Anlatıyor bu gece sanki bana dedemin ağlayışlarını,zikirlerini Tüyleri ıslak,tüyleri sıcak hala... Asalı yıllar oldu Eskimedi Rengi solmadı Duvarda bana dedemin gözleriyle baktın bu gece Gül kokulu Gül seccade... Sıcak yatağım diken oldun bana bu gece... .... Şükür Allaha,şükür Allaha... Dedemin duası kabul oldu bu gece Bu gece güneş oldu bana seccade Duvarda taze gül oldu seccade Gel seccade Gül seccade. Alnım susuz bir çöl seccade |
Dedi ki Kuşlar
Çocukken ben Dedi ki kuşlar: Kara toprak Kara tahta… Yaz yaz dolmaz. Biz dolduramadık sen de yaz Koştum okula Okuma yazma öğrendim... Büyüyünce ben Dedi ki kuşlar: Şu gökler kitaptır Oku oku bitmez Biz bitiremedik sen de oku Cahil kalmak olmaz... Haydi koş okuluna Her şeyin okulunu oku... |
Değnek Atım İçin
Sana değnek demesinler Sen değnek değildin Yağız atım oldun Sana değnek demesinler Bir değneksin öyle mi; Nasıl olur Gözlük taktım Kuyruk taktım Gem taktım sana… Köyümün tozlu yollarında Her sabah kahramanını beklerken … Bir değnek olmadın hiç Sana değnek demesinler Sana değnek diyenler Sana değnek diyecekler Benim gözümle bakmayanlar Koştun tozları en altın yollarda Nasıl değnek olursun sen |
Denize Açılmak
Denize açılmak işim oldu seherlerde… Rahlelerin denizindeyim Maviliğindeyim … Girmişim bir yola Kılavuzum Yunus İlahiler söylüyor Yunus: Bizim işimiz sevi için Biz gelmedik kavi için…. Sevgilerdeyim Kavgalarda değil Ve gözümde yaşlar … |
Denize Açılmak Gibi
Şu fotoğrafta bir çocuk: Rahlelerin denizinde Maviliğinde rahlelerin bir seher vakti … Dualar okuyor Kur’andan İlahiler söylüyor Yunustan: Bizim işimiz sevi için Biz gelmedik kavi için…. Sevgilerde bu çocuk Işıklarda bu çocuk Gözünde ki,yaşlar İncidir bu çocuğun … Gönüllere. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.