![]() |
Gitmez Olsaydın
gitmez olsaydın susmazdı böyle kalemim .. taçsız kalmazdı gönül sayfamdaki mabedin Bahadır Karaağaçlı |
Gönül Fırtınası
zamansız esiverdi ayrılık rüzgarı kurumuş gül misali soldurdu bu canı savurdu gönlümü aldı gitti anıları bitmeyen çilem oldu gönül fırtınası gönlümü yerle bir edipte gitti gururumu onurumu ezdide gitti sevdiğimi elimden aldıda gitti çekilmez hasret oldu gönül fırtınası Bahadır Karaağaçlı |
Gönül Sahnesi
beklemeye alınıyoruz bildik gönül kapısında bir kaç kazazede ile ve yine bildik bir senaryonun değişen figuranları gibi yüreğimizi ortaya koyduğumuz sahnede gururumuzdan tavizler vererek başrol kapmayı bekliyoruz tüm rezilliğimizle... Bahadır Karaağaçlı |
Gözyaşı Tuzlumudur Anne
ağlıyormusun içten içe gecemi gelmez gündüz mü yine? geçer zaman geçer günler sen sağ ben selametle gözyaşları tuzlumudur anne? yoksa ağlamayan bilmezmi anne? biriktimi içine hiç gözyaşların? damla damla kan aktığımı yüreğine? haykırdın mı? dağları delercesine sessizliğe gömüldün mü? onca sesin içinde fırtınalar hep sessizmidir bu limanda? yoksa gözyaşı değilde! tuzumu yakar içten içe kemirdikçe gözyaşları tuzlumudur anne? yoksa ağlamayan bilmezmi anne? Bahadır Karaağaçlı |
Gül Yüzlüm
gül yüzlüm üzülme hayat ne verdi diye içine kapanıp ah çekme geçmişe mutluluk bugünde saklı bugün gözlerinle anlamlı gül yüzlüm can özüm bugünüm seninle farklı Bahadır Karaağaçlı |
Hadi Birşeyler söyle! İstanbul'da Kurtulsun Bende
daha yaşanacak onca anı varken bu anlamsız gidiş niye? o mermiyi kilometrelerce uzaktayken sırtımdan vurmak niye? çıldırıyorum..şaşkınım ve ne yapsam bilmiyorum beynimi kemiriyor birşeyler kıyamet bu olsa gerek bırakma öylece bir kenara atıp bir evladı koparır gibi anne yüreğinden dayanılmaz bu acıyı serpme gönlüme.. sensiz her tohum acı vererek filizleniyor yüreğimde sessiz bir eylem yapar gibi gözyaşlarım İstanbul boğuluyor özlemlerinle hasretlerinle.. kapatsam gözlerimi dokunacakmışım gibi ellerine ve yüzyılar boyu sonu gelmeyecek bir yol gibi! ne zaman uzatsam elimi ellerine hadi yalan de..yalan de.. aç şu telefonuda İstanbul da kurtulsun bende! iskeleye yanaşmış gemiler gibi bir demirde sen atma yüreğime zıpkın yemiş bir balık gibi,gözyaşlarıma aldırmayarak daha önceden yaşamamıştım ölümü ve ölüm anında gözlerden şerit gibi geçen anları.. gözlerinin ışıltısındaki annem, eve geldiğini belli eden sesiyle babam, cıvıl cıvıl gülümsemelerde kardeşlerim. inan hiçbiri gözüme gelmedi her kare gözlerin her kare gülümsemelerin her kare- her kare...sen-sen-sen yağmalanmış şehirler gibiyim kaybolmuş mezarlar gibi son durağı sabırla bekleyen bir yolcu gibi kaptan daha çok var mı? unuttuğum bir şarkıyı başa sarar gibi vuruluyorum gelinliğini giyemeyen bir kızın kalbi gibi hadi rüya de uyanmak gibi hadi yalan de ohh der gibi de hadi birşeyler de İstanbul'da kurtulsun bende Bahadır Karaağaçlı |
Gülüm
içimi ince bir sızı kaplıyor ne zaman aklıma gelsen yüreğim yanıyor her geçen günmazi yaralıyor günlerim sensiz geçmiyor gülüm ben seni el üstünde tutarken aşkını kalbime sığdıramazken varlığında teselli bulmuşken neden ayrılığı seçtin gülüm kolay mı sandın maziyi bir anda silmek? zoruma gidiyor seni bir yabancıyla görmek kolay mı sanki bir başkasını sevmek? sensiz yaşarmıyım sandın gülüm? Bahadır Karaağaçlı |
Hadi Gelde Katlan Bu Vefasız Şehre
galiba sabah olmak üzere ve hayat herzamankinden bir fasıl daha çektiriyor. bir tütün sararım bu fasıllı sabahlarda, dumanı sana benzer,efkarı içime sığmaz. sızarım sere serpe yerlerde ayılışımda kapı pencere açık, ve acı bir tebessüm sinmiş dudaklarıma bir de kokun öylece başucumda. gün geceye karışmış yokluğun genzime galiba yine sabah olmak üzere sen hala genzimde. sarılacak tütünde kalmamış hadi gel de anlat yokluğunu bu kente hadi gel de katlan bu vefasız şehre.. Bahadır Karaağaçlı |
Hadi Git..Kalmasın Hatıran
hadi git daha ne duruyorsun? götür beraberinde kokuşmuş aşkını yalancı sözlerini ikiyüzlülüğünü götür beraberinde kalmasın ardından sahte sevginden hiçbirşey. hadi git daha ne duruyorsun? yetmedi mi hergün öldürdüğün? dinmedi mi öfken? bitmedi mi hırsın? rezil ettiğin yetmedi mi söyle? hadi git daha ne duruyorsun? git artık git.. hadi git daha ne duruyorsun? git artık kalmasın hiçbir hatıran? sanmaki kanarım bir daha üzülme ağlamam yanmam ardından hadi git git artık Bahadır Karaağaçlı |
Hak Yazmayınca
bir aşk masalı bu yıllardır yaşanan Yunus'a Veysel'e ağıt yaktıran Mecnun'u Ferhat'ı avare yapan kimi Leylaydı kimi Aslı Şirin'i yakan Karacaoğlanım sazımda nota adın Pir Sultan Abdal'ım aşka söz geçirmez makamım Hak yazmayınca seni alnıma Lokman Hekim olsam bulunmaz dermanım Bahadır Karaağaçlı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.