![]() |
Karar
Uzaksın gönlüme uzaklardasın Aklını başına al tuzaklardasın Kalbime kazınmış yasaklardasın Seni sevmiş olsam da bu neye yarar Düşünsemde seni günler boyunca İçimdeki seller beni boğunca Birde hakkında bazı şeyler duyunca Anladımki bu sevgi aklıma zarar Biliyorum sen hiç benim olmayacaksın İstesemde gönlümde kalmayacaksın Aradığın şefkati bende bulmayacaksın Unutmalıyım seni işte son karar Denizli-30.11.1998 Mikail Tatar |
Kaybettim Kendimi
Hayalin bir an bile bırakmıyor peşimi Seni düşünmekten kaybettim ben kendimi Bitsin artık bu hasret ayrılmayalım Seninle sonsuza dek mutlu olalım Her yerde hayalini görürüm Sesini bir gün duymasam ölürüm Rüyalarımda hep seninle olurum Hasretin aklımı başımdan aldı Mektuplar her an durur cebimde Ağlıyorum güzelim resmin elimde İsmin her saniye inan dilimde Benliğimi kaybettim şiirlerinde Çal-13.02.1994 Mikail Tatar |
Kirli Yüreğim
İçimdeki ateşi küllendi sanma Sen onu asla söndüremezsin Unuttuğumu sanıp sakın aldanma Kalbimdeki sevgiyi dindiremezsin Sen unutsanda ben seni unutmam Çiçek açan gülleri kesip kurutmam Korkma! Gönlümü başkasıyla avutmam Bana bir başkasını sevdiremezsin Sevemem bir daha başka birini Önüme sersende gönül kirini Kalbimi doldurmuş sevgi irini Onu bir başkasına sildiremezsin Biliyorum sende çok seviyorsun Benimle mutluluğu hep istiyorsun Aşkını yüzüme diyemiyorsun Fakat başka türlü bildiremezsin Çal-08.09.1996 Mikail Tatar |
Köyüm
Tozlu yollardan geçerek Berrak derelerden su içerek Tertemiz havada bazen dinlenerek Giderim akşamları güzel köyüme Öyle bir köy ki çukur ortası Verimlidir bağı, bahçesi, tarlası Sergide, harmanda bayram havası Tozlu yollar aşarak giderim köyüme Okulu, camii, tarihi çeşmesi Ta uzaklardan duyulur ezan sesi Düğünde, bayramda boldur neşesi Şarkı, türkü söyleyip giderim köyüme Temizdir havası, insanı hoştur Dağları yeşildir, akşamlar loştur Köyüm çok güzeldir; gerisi boştur Övgüler yağdırarak giderim köyüme İçinde yaşar türlü canlılar Cıvıl cıvl kızlar delikanlılar Duyun sesimi ey Selcanlılar Elbet döneceğim birgün köyüme Çal-16.10.1990 Mikail Tatar |
Mahkum
Aradığı herşeyi sende bulduysa Her gelip gidene seni sorduysa Kalp atışlarında seni duyduysa Bu gönlüm seni sevmeye mahkum Harcasa ömrünü senin uğruna Uyacaktır her zaman senin çağrına Yokluğunda taş bassa da bağrına Hasretin burnumda tütmeye mahkum Sevemedi gönül başka birini Kimse alamadı bende yerini Seviyorum senin ölünü dirini Bu canım seninle ölmeye mahkum Bir çiçek görürsen dalında solan Ağlamaktan bıkmış, gözü yaş dolan Senden başka yoktur gözümde olan Uğruna bedenim solmaya mahkum Sarılırsa vücudun bir gün kaputa Girerse bedenin ağaç tabuta Anla ki yanındayım beni kim tuta Ben senle mezara girmeye mahkum Senden başka kimdir bana sarılan Küçük sevdalardır yelde kırılan Aşk; bir yoldur, mutluluğa varılan Kollarım tek seni sarmaya mahkum Aşkınla yanarsa bir gün bedenim Sevgin olacaktır ölüm nedenim Ben aşkına ömür feda edenim Bu hayat seninle bitmeye mahkum Seni bulmak için geldim dünyaya Yüzünü görmek için daldım rüyaya Boş hayallerle dalmadım hülyaya Mutluluk bizimle olmaya mahkum Kalbim aşkının sarsılmaz kalesi Sevgin ruhumda ışık halesi Sensin hayatımın tek bahanesi Kalbim aşkınla çarpmaya mahkum Sanma ki MİKAİL tutmaz sözünü Senden başkasına çevirmedi gözünü Gizlemedi, dışa vurdu özünü HATİCE’m bunları bilmeye mahkum Siirt-21.03.1998 Mikail Tatar |
Maziden
Birgün yaşananlar mazi olacak Beni hatırlarsan bu sayfaya bak. Bu günleri andıkça gözün dolacak İşte o zaman bir sigara yak. Siirt-31.03.1998 Mikail Tatar |
Mutlu Olamayız
Saat gecenin ikisi olmuş, Ben hala seni düşünüyorum Ağzımda sigara, elimde resmin Aklımda daima sen varsın... İçimde bir sıkıntı var Sebebini bir türlü anlayamadığım Sevgimiz kayboluyor mu ne? Yüzünü görmeyeli bir yıl oluyor Nasılda özledim seni bir bilsen Hala karşımda duruyor gibisin Seni gördüğüm son anı unutamadım Ölüm döşeğinde bile unutamayacağım Çükü senin kadar kimseyi sevmedim Kimseyle paylaşmadım duygularımı Bir de ayrı kalınca uzun süredir Sevgim öyle arttı, öyle çoğaldı ki... Fakat bazı sorunlar var aramızda Seni eskisi kadar sevmiyorum galiba Hani bir zamanlar bir sevgimiz vardı Bütün aşkların üstünde tuttuğumuz Hani başka kimsenin olmayacaktık; Bir sevgimiz vardı ikimizin... Aslında sana büyük bir oyun oynadım Ne kadar arasam da gerçeği bulamadım Daha önce gizlediğin duyguların Acaba benim için miydi göz yaşların Aramızdaki uçurumları aşmamız, O koskoca engelleri kırmamız zordu Kalbim seni tanımıyor artık; Başka birini de tanımayacak... İsmin anıldığında çarpacak belki Beynimi kurcalayacak anılarımız Şuna inan ki; ARTIK SENİNLE MUTLU OLAMAYIZ Çal-12.11.1994 Mikail Tatar |
Mutluyum... Ama Resminle
Yine seninleyim bu akşamda Mutluluğu sen verdin bana elinle Hasretle yollarına baksam da Aşkımı paylaşıyorum hayalinle İçimdeki özlem seninle bitti Kalmadı hüzünler; kaybolup gitti Bu yalnızlık artık cana tak etti Yine de mutluyum, ama resminle Herşeyimle sana geleceğim birgün Gözlerindeki yaşı sileceğim birgün Aradığım hayatı bulacağım birgün Tek başıma değil, elbet seninle Gönül bahçemize açmış bak güller Bizim için dua eder bülbüller Mutluluğu istiyor seven gönüller Ne olur dön bana bütün sevginle Varsın gözümde yaşlar olsun Hasretin acısı sevgiyle solsun Gönüllerimize yine aşkımız dolsun Bekliyorum seni seven kalbinle Siirt-05.06.1997 Mikail Tatar |
Ne Diyorum
Son sigaramı yaktım düşünürken Ansızın kapımı çalsan diyorum Hasretin içimde devleşiyorken Yavaşça odama girsen diyorum Aylardır yüzünü göremiyorum Günlerdir sesini duyamıyorum Senden başkasını sevemiyorum Sende yalnız beni sevsen diyorum Bu aşkı dünyaya biz duyuralım Yeter! Bir an önce kucaklaşalım Artık bundan sonra ayrılmayalım Kolların boynuma sarsan diyorum Gözlerin benim için ağlıyorsa Dilin ismimi her an anıyorsa Hayalim rüyana hep giriyorsa Resmimi bir daha öpsen diyorum Çal-28.03.1994 Mikail Tatar |
Ne Olur
Aşkına tutuldum kaçamıyorum Bir kuş olup sana uçamıyorum Senden başkasını bulamıyorum Saçından birkaç tel versen ne olur Zehir diye içerim aşkın suyunu Ölsem de bozamam ben bu oyunu Kalbinden çıkarıp sevgi okunu Yay gibi kaşınla atsan ne olur Kalpten geçiyormuş sevginin özü Ağızdan çıkıyor o sevgi sözü İçimde bulunan tatlı bir sızı Elma yanağından versen ne olur Seni seviyor bu garip gönlüm Uğruna feda olsa da ömrüm Seninle geçecek olsa bir günüm Ettiğim feryadı duysan ne olur Çal-12.05.1995 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.