![]() |
****Umutlarımızı Dokuduk
ses verse bir çığlıklarıma dağlar türküler acıtır oldu yüreğimi bozkırın yalnızlığında yürek yangınlarında umutlarımızı dokuduk renk renk nakış nakış geleceği dokuduk evcimen ellerimizle körkandil olan gözlerimizle _erenköy 5aralık2005 Zeki Ergin |
****Uzun Yollar Yolcusuydun
___'cemil karagül hoca'nın ardından' güle oynaya koşardın alanlara sevdan yüreğinden taşar ışık ışık olurdu sığmazdın bir yerlere türkü türkü coşar koşardın seni çağıran sese uzun yollar yolcusuydun kalsan da nefes nefese dağ çiçeklerince özgürdün aydınlık bir yolda yürüdün yol boyu geleceği nakış nakış işledin _kadıköy 27nisan 2005 Zeki Ergin |
****Üç Kafadar
yıl 1968 aylardan mayıs üç kafadar söyleşiyoruz orman parkında 'ne olacak bu memleketin hali' diyor ismail ekliyor ahmet 'sömürüsüz yaşanabilir bir dünya barış içinde' ustalardan şiirler okuyor ismail sonrasında ahmet gür sesiyle 'drama köprüsü dardır geçilmez' diyor ardından peynir domates ekmekten oluşan öğle yemeğine başlıyoruz _erenköy mayıs 2004 Zeki Ergin |
****Vermişim Sırtımı Sis Dağına
menekşeler açar yakında fındık bahçeleri yeşile keser önümüz bahar sis dağında karlar erir çavuşlu deresi çoşar karşımda karadeniz solumda vona sağımda yoroz vermişim sırtımı sis dağına ciğerlerim dolar memleket havası yüreğimde karadeniz sevdası _erenköy 1 mart2006 Zeki Ergin |
****Yangınlar Dağladı Tenimi
yüreğimdeki fırtınalar sığmaz oldu bir yerlere ne gökyüzü ne de denizlere düşlerimi çaldılar bir gece vakti ocağımı söndürdü haramiler toprağım çorak ruhum sensiz yangınlar kavurdu her yanımı öksüz kaldım o yangınlarda dağlandı tenim _erenköy 21kasım2004 Zeki Ergin |
****Yarını Yaşıyorum
çocukluğumu aramıyorum artık ne kumlardan mendirek yaptığım ne de köşekapmaca oynadığım günleri şimdi kafamı her gün gıranit kayalara çarpıyorum hergün kolum kanadım kırılıyor hergün binlerce kol kazanıyorum çocukluğumu aramıyorum artık ne gökgürültüsünden korktuğum günleri ne de saçımın okşanmasını dünü değil ben artık yarını yaşıyorum _istanbul 1974 _Çağdaş Türk Şiiri ağustos1974 sayı:8 Zeki Ergin |
****Yaşayamadan
umudu unutup hayallerini yüklediler beynimize sevdayı kitaplarda okuduk kalabalık olduk düştük sevgisiz yollara yalnızdık varoşlardan aktık kentin caddelerine umutsuz bedenlerimizle yabancı ürkek ve korkak ve de hoyrat çaresiz harcadık güzellikleri gençliğmizi biz olamadan sonladık hayatımızı _beyoğlu 18şubat2005 Zeki Ergin |
****Yelken Açıp
mavi sularına çakılı kaldı bakışlarım dayanamam sesine denizin ve kuşların yelken açıp onlarla gidesim gelir denizaşırı kuşlar ki sevecen kuşlar ki özgür onları öpesim gelir _erenköy 30nisan2004 Zeki Ergin |
****Yüreğimi Seka'da Bıraktım
izmit'te harlanan yürekler yürek ateşiyle pişen aşlar gördüm erkeğinin yanında kadınlar gökyüzü bakışlı çocuklar gördüm umudu kamçılayan türkülerle gözlerinde yankılanan şavkı sevdamı bıraktım körfezin hüzünlü sularına çiçek çiçek sevdalarını aldım direnen yürekleri üreten bilekleri gördüm yüreğimi seka'da bıraktım _erenköy 3mart2005 Zeki Ergin |
***Ağaçlar Büyüdü
etrafıma bir bakıyorum çocuklar büyümüş ağaçlar büyümüş çocukların çocukları olmuş ağaçların meyveleri unutmak mümkün mü geçmişi o günleri sanki dün gibi bahçeme diktiğim çam ağacı üç yıldır fıstık veriyor dört yılda bir oy verdiklerim düşündüm de ne veriyor _erenköy 1kasım2003 _numune aralık2003 sayı:5 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.