![]() |
Birtanem
Birtanem! benim ol da; kum tanem ol Kızgın güneşlerde yak, kavur beni. Benim ol da; denizlerde dalga ol En derin girdaplara savur beni. Birtanem! ay parçası, gün ışığım, Aşım, ekmeğim ol da; doyur beni. Beni değil, önce kendini düşün Her halinle seviyorum ben seni. Ziya Kara |
Biz Yazmadık ki
Kim bilebilir ki tanrıdan başka Gelecekte bizi neler bekliyor Tesellisi bile güzel meçhulün Değişmez bir son var ki o da ölüm! Alın yazımızı biz yazmadık ki İsteyince değiştirebilelim Biz kimiz ki hesabını vermeden Günahlarımızı silebilelim. Ziya Kara |
Bize Ne Dünden Bugünden
Ekmek senden su benden Damar senden kan benden Biz iki can bir beden Birleşsek gönülden Bize ne dünden bugünden. Dudak senden dil benden Bade senden ney benden Zamanı mı demeden Birleşsek gönülden Bize ne dünden bugünden. Ziya Kara |
Bu Akşam Sabah Olmayacak
İçim içime sığmıyor bu akşam Yatağım deniz, yıldızlar yorganım olacak Sabaha kadar dolaşacak Hıçkıra hıçkıra ağlayacağım Deniz taşacak sanırım bu akşam Yıldızlar görgü şahidim olacak Anılara sığınmayacağım Gün ağarsa da; sabah olmayacak... Ziya Kara |
Bu Gece
Bu gece bir başıma sabaha kadar Yıldızları seyrettim gök yüzünde Yıldızlar kayarken dilek tutulurmuş diyorlar ya Birkaç kayan yıldız da ben gördüm bu gece. Bu gece bir ilk di yaşadığım bu alemde Anladımki bana sen lazımsın, sana da ben Ama ne sen benimleydin ne de ben seninle Bir dilek tuttum bu gece, bil bakalım ne! ? Ziya Kara |
Bugünü Düşünebilsem
Seni bir anlayabilsem Sen bana açılabilsen Derdini söyleyebilsen Dermanı ben olabilsem Sen kendini bulabilsen Geçmişi unutabilsen Dünyalar benim olacak Bugünü düşünebilsem... Ziya Kara |
Bundan Böyle
Fasıl bitti, perde kapandı, oyun yok artık, Bundan böyle; sen yoluna, ben yoluma. Yeniden ayni sahneyi paylaşmanın Ne anlamı var; ne de manası... Ziya Kara |
Bütün Şiirler
Neden sana özel olmasın söyle Yoksa bir sakıncası mı var sence O her kimse ki bir çiçekse böyle İlham olur hep ihtiyara gence Ben güzele güzel demem demem ki Benim olmasa da güzel güzeldir Yazılan okunan bütün şiirler Bilinmez belki de sana özeldir Ziya Kara |
Cancağızım
Her türlü meşakkate katlandığını biliyorum İşte ben seni onun için bu denli seviyorum Bana bir şans verirsen elin, kolun, dilin olurum Senden hayatımın anlamı olmanı istiyorum. Göğe, yıldızlara bakıyor, hayaller kuruyorum Sen istersen; senin için ben dünyayı durdurum Cancağızım, bana inanacağını sanıyorum Seni, en az kendimi sevdiğim kadar seviyorum. Ziya Kara |
Canım Ciğerimsin
Seni düşünmek istememezlik edemiyorum Düşlerimde, düşüncelerimde, bende sen varsın Ben, seni kendimden bile daha çok seviyorum Sen canım ciğerimsin ama; bana benden çok uzaksın... 18.02.2007 Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.