![]() |
İHTİYAÇ
Bu akşam içimde Tuhaf bir sıkıntı var Dünyada sanki bir ben kalmışım. Sanki herkes nerde keder varsa bırakmış Ben nerde bulduysam toplamış almışım. Önümde söğüt ağacı Her zamanki haliyle, çaresiz Havuzda su rahat İnsanlar susmuş Sessiz bir yağmur gibi başladı bende Konuşmak ihtiyacı. |
ÖZGÜRLÜK İÇİN
Tutsağın olmazsam senin bu gece de tüm ******* gibi kıyısız okyanuslara düşerim dalgasız denizlere. tutsağın olmazsam senin kanayan kanatlarımla enlemsiz boylamsız gezerim ülkesiz atlaslarda. Tutsağın olmazsam senin yaşadığım uçlar arasında çılgınlığı ararım sığamam küçük kalıplara. Tutsağın olmazsam senin çıktığım yazılarda ismini ve ismimi kazırım duvarlara yanyana. Tutsağın olmazsam senin yaşayamam tutsak et beni yoksa savaşamam. |
ŞİİRLERİN GÖĞÜSLERİ
Korkuyorum şiirin göğüslerini emerken. Mavisi silindi gökyüzünün ırmağın ötesinde hızlı adımlarla el sallayamadım dudaklarına seni bıraktığım kente kızıyorum şimdi ay ışığında yürüyemediğimiz kale kapılarına. Sahne: korkuyorum göğüslerini emerken şiirin. İmgeler duyun terk ediyorum kenti yaratmak için en büyük kalabalığı menekşe çoğaltıyorum martı seslerinde yeniden maviye boyuyorum göğü. Sahne: göğüslerini emerken şiirin korkuyorum. İçiyor geçmişin kuyusu seni de aşka dönüyorum o en büyük şiire yalnızlık bin damla kumsala düşen su eski bir yosun göçmen gölgede. |
Ben Bir Seni Sevmişim
Kim olsa yanımda Sen yokken yapayalnızım Ben bir seni sevmişim Sen hiç kimseyi Güllerin hatırına Dikeni sevmişim Gündüzlerin hatırına Geceyi sevmişim İyilerin hatırına Kötüleri sevmişim Leyla ile Mecnun'un aşkına Ben bir seni sevmişim Sen hiç kimseyi |
Enkaz
sensizliğin hüküm sürdüğü yine yapayalnız bir gecede, seni düşündüm de cigaramı bir başka çektim ciğerime! ne olurdu benim için atsaydı o zalim yürek, lüzumu kalmadı artık; çilekeş enkazımı kaldırmaya yeter bir kazma... bir kürek..! |
Gülüm
Bana sordular Sensiz kalir miyim diye Ölümlerden ölüm begenir Dizlerine yaslanirim Sensizlik bana yakişir mi Gülüm Sen çiçekli bir dal Ben yapragim Sen bir can Ben topragim Ayrilik bize yakişir mi Gülüm |
Nice Dost
Nice nice dost Tuttu elimi Nice nice dost Yıktı beni Küs kendine Dosta küsme Nice nice kötüleri Dost belleme Dost dediğin Hem güler yüzü Hem güvenilir Her bir sözü Kötülerin çirkin yüzü Küs kendine Dosta küsme Dost diyerek Nice kötülerin Peşine düşme |
Unutamadım Seni
Ölümler kaç ellidir Bilir misin sevdiğim Tutuverseler beni Üzülür müsün sevdiğim İnsanlar iki yüzlüdür Hep ağlatırlar seni Ağlatıp ağlatıp Ağartırlar saçlarını Sevgiler kaç dillidir Bilir misin sevdiğim Doya doya sevemedim seni Anlıyor musun sevdiğim Aşk dediğin Tutunulacak dal mıdır ki Hiç tutamadım Ben seni Umut dediğin Sonsuz deniz midir ki Hiç unutamadım Ben seni |
BEDAVA
Dağ başında karaçalı, Çaput bağlamak bedava. Felek gözün kör olsun, Oturup ağlamak bedava. Kısmet vermiş aşktan yanı, Seven kim, sevilen hani? Sözün kısacası yani, Gönül eğlemek bedava. Üzülmesi yoğa vara, Zaten talihçeğiz kara, Kuru kuru bulutlara, Umut bağlamak bedava. Emreyliyor ayak başa, Söz getirme göze kaşa, Müjde olsun dağa taşa, Derdin söylemek bedava... |
BİZİM ŞİİR
Bir cefa toprağı olduk, Her yağmurun seli bizim. Bahar vakti bahçelerin, Kuru kalmış dalı bizim. Dünya kaldı berbatlara, Çıktılar hep üst katlara, Bu kavganın feryatlara, Terkedilmiş teli bizim. Sonu yok dünya yasının, Kuluyuz nân kavgasının, Sofra erkan başkasının, Eşiklerin çulu bizim. Peşinde hayat göçünün, Mestiyiz dünya hiçinin, Şu dağdaki kel keçinin, Uzayacak kılı bizim... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.