![]() |
Beni Bende Bırak
Beni bana bırak bende kalayım Şiirlerim sende kalsın sevdiğim Seni oya gibi kalbe işledim Öpüşlerim tende kalsın sevdiğim Can olmuşsun can evimde yaşarsın Kan olmuşsun damarımda sevdiğim Seni kendi özüm ile eşledim Bakışlarım sende kalsın sevdiğim. Bir gülüşe tüm ömrümü adadım Sitemlerin sende kalsın sevdiğim Her gece rüyamda seni düşledim Uykularım sende kalsın sevdiğim Nazlarına naz ekleyip kacarsın Kaçışların sende kalsın sevdiğim Ben kapatır sen derdimi açarsın Benim derdim bende kalsın sevdiğim Ayrılalı Bunca oldu sormadın Vefasızlık sende kalsın sevdiğim Hala tomurcuksun ,Bende,solmadın. Kuruyan gül sende kalsın sevdiğim Zamanı unuttum saatler senin Geçmişte verilen vaatler senin Tenim çürüse de bak ruhum senin Yaşananlar bende kalsın sevdiğim. |
Hey Sevdalım
Hey sevdalım, Hadi dal iğne ucu kirpiklerinle lanete Dişleye dişleye kurtar batırdığın allını (gurbetteki) acılardan Sokuştur yüreğini sevdana Düşün ve kurtar simdi kirpiklerini (göz tanesi) acılardan Bak, umutçuk zafer vaat ediyor hiçlerden Bırak acilsin tümüyle düşünce de kapılar Bil ki, ulu bir şafak çözülecek (zamanla suclu) acılardan Yineleyerek alıştım deme acılara Acılar değildir senin göz nuru sevdan Çünkü senin içli sevdan Prangasız düşüncedir yüreğinde Öyleyse,.. Artik zırhını kusanmış bir ask Dalıp gitsin hayatına Ve senin hayatından bir alınyazısına Bırak vursun hançeri anlına ask O zaman kurtulacaktır kirpiklerin (taa bursaktaki) acılardan O zaman kurtulacaktır ufuk bahtiyar’ca (içindeki senli) acılardan. |
Sessiz Çığlıklar
nereye gittiğimi bilmeden yürüyorum sokaklarda rüzğar beni nereye savursa sessizce kabulleniyorum başka çarem yok belkide aklım karma karışık ne yapacağımı bilemiyorum okyanuslardaki anaforlar gibi hızla kendi etrafımda dönüyorum yanlız kalmak istemiyorum bağırıyorum sesimi duyuramıyorum sessiz çığlıklarım yankılanıp dönüp yine beni vuruyor sessizce yanlızlığım çığlıklarımla buluşuyor |
Günah Söylemleri-3
Lut'un karısına benzerdi kadın sevi öyküleri okurdu *******i usanırdım Anbean kaldırırdı başını kitaptan dokunurdu parmaklar kandan kadehlere çevrilirken sayfalar nasıl bakardı nasıl utanırdım Soyunurdu ay sıyırırdı omuzlarından geceyi yırtık bir gömlek olurdu üzerimde ürperirdim ve ürkerdim bu yaşamsal karabasandan günahsız bir düşe dingin uyanırdım |
Karşı Yakada
Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili, Iki yakaları bir araya gelmedi, ya düşleri, Üç kez yıkanıyordu, yüreklerinin kanıyla, Çilede, birleşmede, ergimede. Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili, Hergün aynı ritüel, aynı sahne sergilenmede, Yakaladılar birbirlerini, ta derinlerinde, Kederlenmediler, umutsuz hiç, beklediler sabırla. Bir ırmağın iki yakasında, iki sevgili, O ırmak, kendilerini ayıran ve birleştiren, Seven ve nefret ettiren, iki umutkar, Bellediler-bellediler-bellediler. Bütün yokluklar, uzaklıklar, eksikler, Anımsattıkları ve bellettikleri için, Özlem duyulanın altını, kalın harflerle, Koyu koyu çizdikleri için, önemliler… |
Lambam Sönük
Bugün sensizliğin ilk günü Bugün bir başka doğuyor güneş Bu kez içimi ısıtmıyor Bu kez acıların karanlığına doğuyor Bugün bir başka ötüyor kuşlar Bir başka ağlıyor çocuklar Bulutlar başka uçuşuyorlar Kavaklar bir başka uğulduyorlar Nerden bilirdim Bu sabah sensiz uyanacağımı Dün gece meğerse ölümümün arifesiymiş Nerden bilirdim Bıraktığın mektup fermanımmış Dün gece son kez öpmüşün seni Son kez sarılmışım Nerden bilirdim Halbuki yarınlar bizim sanırdım Hayallerimiz gerçek olacaktı Sen benim karım olacaktın Sonra çocuklarımız olacaktı Bana benzeyip şair olacaklardı Sana benzeyip şiir Mutlu olacağız sanırdım hep Bu aşk varken bizde ölmeyiz derdim Şimdi ne aşk kaldı geriye ne de hayat Geldi çattı ölüm,kapıma dayandı Korkmam ama ben zaten çoktan ölmüşüm Gir içeri Lambam sönüktür,kapım açık Senden kalan hatıraları Resimleri,fotoğrafları yaktım sabah Küllerini sana göndereceğim Toprağıma gülleri değil de onları serp Arkamda da hiç bir şey bırakma Yak gitsin o evi,bir kibritle Hadi git Lambam sönüktür,kapım açık… |
Gidiyorum
Gidiyorum bu şehirden Yarınlarımı seninle yaşadıklarımı ... Her şeyi geride bırakarak Sensiz gidiyorum..... Geride sana solmuş bir gül, Kırılmış bir kalp bırakarak, Belki de bir daha dönmemek üzere... |
Yeter
Düşüverir anasının yorgun bacakları arasına gün ortasında tarlada ilk maması toprak olur ilk oyuncağı oraktır. Adı yeter konur. - ıı - Altıncı sahibi olur tahta beşiğin sevinç getirmemiştir neşe getirmemiştir. Yalnızca günde üç-beş kez anasının kurumuş memelerini kemirir... kemirir. Tahta beşiğin esaretinde her gün tarlaya gider gelir. - ııı - Yedisinde düşer okul yoluna önce saçları örülür çocukluğundan arta kalacak tek anı okuldur. ‘ben öğretmen olacağım’ der bu onun tek düşüdür. - ıv- Dünürler gelir yeter daha on üçündedir. Gelin olur on dördünde on dört yıllık düşleri yok olur bir gecede birlikte yiten çocukluk ve genç kızlığıyla. - v- Ve yeter çocuklar doğurur düşer.. Düşer yorgun bacakları arasına gün ortasında tarlalarda onun da çocuklarına mama olur toprak oyuncak olur orak. Yeter hep kurtuluşu arar. Son kızının adını o da ‘yeter’ koyar. |
Yalnız
Yalnızlığın kadarsın Yalnızlığın mis kokmalı Yalnızlık dediğin büyük bir zindan Dünyanın en kalabalık zindanı Dinden imandar çıkarır Ama öyle bir adam ederki insanı. |
Sevgi
Gökte yıldız, Gecede uyku, Damarda kan gibi sevdim seni Ve her batan güneşin Ellerine verdim hüzünleri *******in karanlığında Gözlerim görmeden yazdım şiirleri Bir an unutup bütün gerçekleri Sevdim seni sevgi. İnatlaşırcasına dudaklarımdaki nağmelerle Sardım seni sevgi Unutup kelepçeli bilekleri Susturup kalplere yer etmiş nefretleri Topları,tüfekleri,ateşleri Anaları,bacıları,sevgilileri Sana çağırdım sevgi Sesimi duyduğunu bilsem Bir bilebilsem İndirsem gözlerdeki zifiri perdeyi Dize getirsem diyorum Sana uzak kalmış tüm dizeleri Sevdim seni sevgi Yasaklar koymuşlar sevgiye yasaklar O yasaklara bir yasakta ben koysam Yasaklasam bütün yasakları Anlarlarmı seni sevgi? Oysaki bugün onların Geri kalan ömürlerinin ilk günü. Su gibi sevdim seni; Saf ,temiz. Düşler gibi sevdim seni; Yalansız,riyasız. Sevilmesi gerektiği gibi sevdim seni Eksiksiz. Yanına alırmısın beni sevgi? Küçükken uykuya dalmadan önce Saçlarımı okşardın, Ağıtlar,ninniler söylerdin bana, Ellrimi ısıtırdın üşüdüğümde Şimdi nerdesin sevgi? Kural mı gerk senin için, yasa mı, Yoksa yine yasaklar mı, Sende sarıl bana sevgi *******i göz yaşlarımla ıslattığım yastığımı Sabahleyin sardığım gibi. Adını çeyiz diye işledim bezlere Göz nuru olup şekillendi her bir köşeye. Hedefini bekleyen namludaki kurşun gibi, Toprak kokan köy çocukları gibi. Yüreğinin bir köşesine yaz benide sevgi. Ölüm gibi sevdim seni , Geçip giden zamana inat. Yağmur gibi sevdim seni, Çatlayan toprağa inat. Yaşam gibi sevdim seni, Kardeşi vuran kardeşe inat. Özgürlük gibi sevdim seni, Tutsak olmuş ruhlara inat. Sevdim seni inadıma inat, Kuşta kanat Denizde dalga Baharda çiçek gibi sevdim seni.... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.