![]() |
Ondan Gayrısı
Böyle dert derde devadır Aşığa zulüm nerde revadır Haktan gayrıya meyletme gönül Ondan gayrısı hepsi hevadır Şadan Yenişafak |
Ondan Sonra
Bu güzellik bu zerafet ondan sonra Sanki yeniden doğuşum ondan sonra Hayatımın anlamı var ondan sonra Sevilecek başka kim var ondan sonra Şadan Yenişafak |
Onlar Yaşarken Leşti
Meydanı boşmu buldu kudurmuş çakal dölü Gönüller doldu taştı sanki her yer kan gölü Bizim yavrularımıza şehitlik tacı haktan Onlar yaşarken leşti, şimdi kokmuş bir ölü Şadan Yenişafak |
Onu Anmadan Olmaz
Yer yüzünü mescid kılmış her adımı saf gibi Nimetini bol eylemiş her birisi af gibi Hacerül esved misali ol Resule selamla Her alemde her bir zerre dönerler tavaf gibi Gece bize görünür toplanırlar yıldızlar Af kapısı açılsa görür yalnız has kullar Kulumun zannı üzereyim demiş Rabbülalemin O diler ise taşı şefaatçıda kılar Ölüden dirilere diriden ölülere Tohum çiçek misali isterse neler vere Kapısına geleni eli boş hiç göndermez Hele Habibindeki dert ile gelenlere Makamı A li eder isterse eder zelil Kimine gafur olur kimine olur Celil Kah uyanık kah gaflette geçirsen koca ömür Onu anmadan olmaz yeterki bunu sen bil Şadan Yenişafak |
Onun Muhabbetiyle
Rabbimden gelen nurla Yüreğini yardılar Tümalemi kuşatan Sevdasıyla sardılar Maksadı maksuduna Giden bu kutlu yoldan Onun muhabbetiyle Hak rızaya vardılar Şadan Yenişafak |
Öğretmenim Öğretmenim
Cahillik bir baş belası Dahada çok yüz karası Cehalete yenik düşen Olur onun maskarası Edep ilimin aynası Her anında var faydası İlim irfan öğrenmeyen Gönüller hep tutar yası Öğretmenim öğretmenim Kim' liğimi öğretenim Sen ve ilmin baş tacımdır Cehalete kinim benim Şadan Yenişafak |
Ölüm Güzeldir Senle
Ardından bakakaldık Sen düşünce yollara Ayrılık uzun geldi An'lar döndü yıllara Güller boynunu büktü Açsamı açmasamı Yar senin bu gidişin Çekilecek tasamı ******* hep matemde Simsiyah sabahadek Ey kafile al beni Markatlı köyüme çek Sımsıkı bağla sana Gönşlüme pranga vur Seninle olayımda İster yaşat ister vur Başka ne isteyeyim Dile benden desende Sensiz hayatmı olur Ölüm güzeldir senle Şadan Yenişafak |
Özlemim
Özlemim bitmez Yare varsamda Yarin yüreğine Giremedikki Özlem sevdamın Çırağın yakmış Yanmaktaki dermanı Bilemedikki Şadan Yenişafak |
Özrümü ifade ediyorum
Elimin altında bilgisayar olmadığı için gelen mesajları iyi takip edemiyorum dolayısıyla sizlerden gelen güzellikleri ve paylaşmam gereken duygulara ortak olamıyorum beni bazan mazur görmenizi isteyerek özrümü ifade ediyorum sağlıcakla sevgiyle kalın Şadan Yenişafak |
Paylaşacak Okadar Çok Şey Varki
seven sevdiğini taklit eder taklit ettikçe ona benzer kendimize soruyormuyuz sevdiğimizi iddia ettiğimiz insanlara neremiz benziyor nekadar benziyoruz. iki birbirini seven uzaktan bakışırlarken kız elinle saçını tutsa erkekte saçını tutar kız kulağını tutsa erkekte kulağını tutar yani ona seninle ilgileniyorum seni beğeniyorum seni seviyorum sana yakın olabilmek gönlüne girebilmek için sana benzemek istiyorum sen ne yapıyorsan bende onları yapmak istiyorum biliyorumki sana yakın olabilmem için senin hoşuna giden bir tarzda giyinmem konuşmam lazım senin gibi oturup kalkmam lazım herşeyimle sana benzeme gayretinde olup seni inandırmam lazım sen kimi seviyorsan sevmem sen kimi sevmiyorsan sevmemem lazım vel hasılı sen olmam lazım ben sizim sizde ben olsanız paylaşılacak okadar çok şeyimiz varki sevdiklerimizi gerçek manada anlayabilmek duasıyla Allaha Emanet Olunuz (Hz Aliyi r.a gerçekten seviyormuyuz Şadan Yenişafak |
Pembe Lale
Pembe lale Benzemiş istemiş birgün güllere Gelin çiçeği diye verilmiş yaban ellere Nezaman topraktan sökülmüş ele verilmiş Gül gibi dayanamamış boynunu bükmüş Ne dikeni var korunmaya Nede dallarından bastonu Gurbet ellere varır varmaz Bir günde geldi sonu Herşeyin bir yeri var Herşeyinse bir ömrü Lale mevsimlik açar Gül kuşatır tüm ömrü Şadan Yenişafak |
Perdeler
Göze gönüle iner Zaman zaman perdeler Hakikate set çeken Nerde demir perdeler Güneşe engel olsa bazan kara bulutlar Hakkın nuruyla dolu İman yüklü ufuklar Şadan Yenişafak |
Pir Olmaz
Her animiz bir olmaz Herkes birde bir olmaz Her dost etegin tutan Ne yapsanda pir olmaz Şadan Yenişafak |
Piri Sultan
Dolaşırmış piri sultan alemde İşin sırrı levhi mahfuz kalemde Herkes keyifte ararken saltanatı Bu gönül dermanı buldu elemde Elemler muhabbet olur o demde Şadan Yenişafak |
Rabbim Seni Anmayı
Öyle çok özledimki Rabbim seni anmayı Lütfun ile nasip et Aşkın ile yanmayı Sevdanla tutuşandan Boşa göz yaşı akmaz Aşkın ile yananı Cehennem narı yakmaz Kendine hak zikrini Eyler isen arkadaş Cehennem ateşini Söndürür bir damla yaş Müjdeyle gönderdiğin İsminde yer verdiğin Dünya ve ahireti Ayağına serdiğin O sevgili habibin Benim canım tabibim Cemalullaha giden Ben yoluna talibim Şadan Yenişafak |
Rabıtamız (bizim)
Rabıta yapanlar ev sahibi gönlüne misafir ettiğide mürşidi kamildir insan misafirine nekadar hürmet eder nekadar ikramda bulunursa oda bir gün mürşidine misafir olduğunda mürşidide kendisine onun kendise ikramından daha fazla ikram eder. Bizler değerli rabıtamıza değersizce harcadığımız zamanımızı gerektiği gibi ayırmıyoruz. edeple oturup kalbimizi bütün muhabbetiyle viran olan gönlümüzü gelişiyle mağmur edecek gönlümüzün kurtuluş mimarına açıp Gel ey gönlümün tabibi bu harap olan gönlümü sen saray eyle öyle girki bu fakir haneme o hane hiç bir zaman böyle bir misafir görmesin o misafirki girince feth ettiği gönlümün asıl sahibi olsun o gönlüme girerken onunla birlikte benim gönlüme giren ilahi aşk muhabbet hep o olsun bir benki bende sendeki sen olsun nakışınla işlensin gönlüm ilahi desen olsun. HOŞ GELDİN SEFA GELDİN EY EFENDİM Şadan Yenişafak |
Radyo Onbeş
Gönüllere doğuyor Yeniden güneş *******in sırrına Hem ortak hem eş Vuslata ermeye Çıkan yolcuya Kılavuzluk edecek Radyo onbeş Şadan Yenişafak |
Rahmeti Dizi Dizi
Tutan kutlu eliyle Gören nurlu gözüyle Bizi magfiret eden O verdiği sözüyle Sarar kucaklar bizi Rahmeti dizi dizi Kendisine götürür Sevdiklerinin izi Batsakta günahlara Kulak verir ah'lara Ben pişmanım dedikçe Çıkartır ferahlara Dostlarına gönderir İstikamet yön verir Günahlardan çoğalan Ateşe bir son verir Zerre kadar imana Mahşerde müjde verir Şefaat edenlere Orada izin gelir Rabbim elest bezminde En güzel hitabıyla Bizlere lutf eyledi Mukaddes kitabıyla Dünya ve ukbamızı Kur'anla aydınlattı Verdiğimiz o sözü Yeniden hatırlattı Adı ile yazmıştı Habibinin adını Ol ismini ananlar Bulur cennet tadını Verdiği nimetlere Şükretmekte aciziz Bilmemki hangi yüzle Cennetine talibiz Ne saymak nede anmak Layıkıyla mümkündür İsyanla yaşadığım Rabbim senin mülkündür Ne olursun kabul et Resulullah hatrına Bizimki kulluk değil Sığınırız affına Hem isyan hemde kusur İşliyoruz bilerek Bu kadar günahlara Dayanamaz bu yürek O sevgili Habibin Nelerden sığınmışsa Bizlerde sığınırız Gösterme Rabbim eza O sevgili Habibin Senden ne istemişse Bizde senden isteriz Ne olursun ver bize Açtık ellerimizi Boynumuzu bükerek Sana gelmek nasip et Son nefeste gülerek Şadan Yenişafak |
Ramazan
On bir ayda bir gelir ama ömre sultandır Bu ayda ikram olan o hediye Kurandır Allaha yönelenin abdes suyu nurdandır Af olmak isteyene Ramazan bir burhandır Şadan Yenişafak |
Ravzana Vardım
Ravzana vardım bedenimle ben Bir nazar eyle şu gönlüme kereminle sen İstemeyi bile ben bilmez iken Merhamet senden Ey Resulü Ekrem(s.a.v.) Şu gönlüme sevdanın tohumunu eksen Şadan Yenişafak |
Resmini Çizdim Gönül Sayfama
Resmini Çizdim Gönül Sayfama Her fırçada ayrı hatıralar var Tanımak nekadar zor şu anda seni Karşımda sanki bir başkası var Birgöz odalı fakir hanende Dahada mutluydun sen o halinle Yüzünde neşe vardı gözünde hayat Şimdi bitmiş tükemişin kürkler içinde Bahset derlerdi bana biraz kadından İlk önce Annem sonra sen hiç çıkmazdınız aklımdan Birinniz Anamdınız Biriniz hayalimdeki ana Birtürlü olamadın çocuklarıma ana Doğman ile ölmen bir oldu hayatımda Şadan Yenişafak |
Ruh Ruhtan Ayrı Kalmaz
Canın cananın olursa Can canandan ayrılmaz Canı canan olanın Zaten gönlü uyumaz Ayrılır beden candan Ruh ruhtan ayrı kalmaz Şadan Yenişafak |
Rüzgar Bizi Çağırıyor
Rüzgar bizi çağırıyor Sevgiliye götürecek Ona olan hasretimi Ebediyen bitirecek Faniye meyledenler Herşeyini yitirecek Gerçek aşka düşen gönül Bir ölse, bin dirilecek Şadan Yenişafak |
Saadetli Asrına
Cehalet karanlığı *******den zifirdi Güneş gibi doğuşun karanlığı bitirdi Ey Habibi kibriya seni anmak ne şeref Senin hatrına Allah saadetler getirdi Herşey emrine hazır bir tek ağzından çıksın Senin tek derdin ümmet sen bize şefaatçısın Sonsuz merhametinle hiç yalnız bırakmadın İman nurunla bizi aydınlatan ışıksın Binlerce asır geçse o gelişin dün gibi Her zerre hayat bulur *******im gün gibi Biraz insaf ve izan insan hiç düşünmezmi Başka ne şeref verdi getirdiğin din gibi Daha iyi anlıyor seni semalar ve arz Bizdeki bu kulluğa hangi bela gelse az Eski ümmetler gibi kaç kez helak olmuştuk Eğer olmasa idi Rabbimle aranda naz Bir lütuf bir ihsanın bize büyük keremin Gülün güle aşkıyla güllerle güllenelim Seninle olmayı okadar çok özledik Saadetli asrına bizleri götür Nebim s a v Şadan Yenişafak |
Sana Aşık Güller
*******i uyku girmez gözüme Buram buram hasret düşer özüme Ellerinden tutup tövbe ettimde Sadık olamadım ey dost sözüme Viran olur gönlüm ayrı kalınca Çaresizlik her yanımı sarınca Karanlık geceme güneşler doğar Bir tek senin ben yanına varınca Çağırırda gidecek yüzüm olmaz Onlar nefes hayat nefessiz olmaz Nedamet eyleyen gönül yeşerir Ona aşık güller ebedi solmaz Gönlündeki muhabbet sana akar Sevdası yürekte aşk olup yakar Ölü gönüller onda bulur hayatı Nazarı Abu hayat olurda bakar Yine gel yine düşelimyola El üstünde eller girmiş kol kola Rabbim nasip eylemiş böyle kapı Daha büyük bir nimet varmı bir kula Zamanın gavsıdır pirlerin piri Onu gören gönüller olur diri Kurtuluşa giden kervanın başı Başımızın tacısın ey sevgili Şadan Yenişafak |
Sana Bu Susuzluğum
Senibir nefes gibi Solusam derin derin En ücra köşesinde Hissetse hücrelerim Hani bazan korkuyla Ürperirya tüylerim Hepsiyle tek tek seni Kucaklamak isterim İçsemde hayalini Su gibi yudum yudum Elde değil bitmiyor Sana bu susuzluğum Kuruyan toprak gibi Günbe gün kurumuşum Bir yağmur misali gel Açsın aşk tomucuğum Ayrılık kabus gibi Çiledolu her günüm Sensiz geçen hayatın Hiç anlamı yok gülüm Ne açlık nede tokluk Ne hayat nede ölüm Bir başına kalışım Bana en büyük zulüm Şadan Yenişafak |
Sana İhtiyacım Var
Şu gönlüme hasretten Kalan büyük acın var Tıpkı hava su gibi Sana ihtiyacım var Bir anlık ayrılığım Bana bir ömür gibi Ateşinle yanarım Tutuştum kömür gibi Ayrılık kuyusuna Düştüm ben yusuf gibi Semaları gözlerim Tıpkı bir çocuk gibi Kapansada gözlerim Hep seni görür gibi Aşkının muhabbeti İçimi bürür gibi İçimdeki bu sevdan Sanki bir deniz gibi Şu gönlümü yarda geç Bir kızıl deniz gibi Ne olursun artık gel Dayanamaz bu beden Son bir kez görmeye Ömrüm yetermi bilmem Şadan Yenişafak |
Sanadır Bu Göçümüz
Hicretimiz sanadır sanadır bu göçümüz Duan ile kalkar omuzlardan yükümüz Çileli bu yolda bizi karşılar ensar Seni biz çok özledik şefkatinle bizi sar Şadan Yenişafak |
Secde Gülleri
Yayılır yer yüzüne baharda her nebadat Renkleriyle her biri sanki yedi kıraat Onlardaki namazın vakti bütün mevsimdir Toprakta her açanın güller efendisidir Çiçekler büyüdükçe kıyamda dizilirler Olgunlaştıkça güller vakardan rüku eder Soldukça düşen yaprak tahiyyatta toplanır Secdeye varmak için toprağına uzanır Yer yüzüne yayılmış kuşatmışlar her yeri Onlarda o alemin itirazsız erleri Solup kuruyana dek daimdir zikirleri Sıratı mustakimde renk renk secde gülleri Şadan Yenişafak |
Seçilmiş Olmak Seçkin Olmak Demek Değildir
Seçilmiş olmak seçkin olmak demek değildir İnsanlar islam fıtratı üzerin doğarlar ile İnna lillahi ve inna ileyhi raciun arasında başlayıp biten hayatımızda gel gitler vardır her nefes alış verişimizde mümin yatıp mümin kalkamamak gibi Rabbimin rahmeti insan olarak yartılmış olmamız en büyük nimetlerden biri ve nimetler zinciri biz kıymet bildikçe devam ediyor Dünyadaki Altı milyar insan içinde bulunan bir buçuk milyar müslümandan biri olmak bir buçuk milyar müslüman içindende birkaç milyon sofiden biri olmak nimet değilmi bazen bu halimizi seçilmişlik diye düşünürüz seçilmiş olmamız seçkin olmamız demek değildir Asıl seçilmiş olanlar Peygamberlerdir a v onlar hem seçilmişlerdir hemde seçkindirler Allahın ahlakıyla ahlaklanmış o ahlaka ram olack fıtratta yaratımış ve üzerimize rahmet olarak gönderilmişlerdir evliyalarda seçkin olan o peygamberlere itaat etmekle seçkin olmuşlardır Bizim iradeyi cüziyeyle sınırlı özelliğimiz bile Rabbimin rahmetiyle kuşatılmış istememizi' isteyen o' isteten o' veren yine o bizim seçilmişliğimiz ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim diyen Rabbülalemin ikramlarından biri olan af edilip Cemalullahla şereflenmemiz için şefaat edenlerin şefaatlarinden nasiplenmemiz için ( Seçilmişiz) en iyi itaat edenlerden değilsekte Allahın af etmeyi murat ettiklerindeniz Allah Nimetlerinin kıymetini bilenlerden eylesin Şadan Yenişafak |
Semerkand
Sizi hayata yeniden bağlayacak, yeni bir sevda Semerkand Dergisi Semerkand,buhara, maveraün nehir beldelerini eshabı suffe' r.a. fideleriyle eken eshabı kiram' r.a. bizlere, dünya ve ahiret pehlivanı olan nice alperenler yetiştir'miştir onların gazalar'ının bayram'larını kutlamakta bize kalmış'tır. Semerkand Dergisi'de bize o bayramların hediyesidir. Dergi hakkında kendi yorumum Şadan Yenişafak Semerkand yeni bir sevda yeni bir hayat... Şadan Yenişafak |
Sen Ebedi Bir Gülsün
Her yaprağın kol gibi Sevgiyle sarar bizi Her sevda unutulur Senin silinmez izi Sen bir tomurcuk gülsün Ömrünce yüzün gülsün Bizler solarız elbet Sen ebedi bir gülsün Şadan Yenişafak |
Sen Geride Kalırsın
Biz kimizki neyimiz var bizlerin Nereye gittin ise hesap verir dizlerin Gece gündüz dırdır edip konuşsan Hak olmazsa neye yarar sözlerin Aklınla öğünürsün kendinindir sanırsın İbreti nasihatten değilde müsibetten alırsın Tavşan gibi yenilirsin sen her zaman kibrine Kaplumbağa öne geçer sen geride kalırsın Hakikati görmen lazım sen her zaman gözlerle Allahın hakikati vardır Evliyanın konuştuğu sözlerde Kulağını iyi aç dinle sana anlatılanları Zaman gelir bulamazsın sen o anlatanları Kalbinde yer etsin çıkmasın hiç aklından Yoksa ahirette işinb zor olur kabir gelir hakkından Eee Sen bilirsin bizdendir söylemesi Fazla inad edenin geç kalınca makbul olmaz tövbesi Şadan Yenişafak |
Sen Olmasan
Andıkça ismini selam verilir Hayat bulur ölü kalpler dirilir Karanlıklar kaplasa tüm alemi Nurun ile ey yar yollar bulunur Sen olmasan olurmuydu sevgiler Sevdan ile sever tüm sevgililer Harı narı kor edip kül eylese O sevdaya düşen başka ne diler Adı ile adın kapılar açar Sıdk ile sarılan kalmaz hiç naçar Ram olanlar o ebedi sevdaya Bu alemden sana aşkınla göçer Şadan Yenişafak |
Sen Olmasaydın
Ne güzel bir sevdasın bu alemde sen Yüzüm yok biliyorum bu halimle ben Tadı yok hiçbir şeyin sen olmayınca Sen olmasaydın eğer olmazdı alem Sana gelen bu yolun vuslatı çok zor Sensizlik daha beter her yan alev kor Dün geceki rüyamda sen yine yoktun Ne olursun rüyamı sen hayıra yor Sokaklar karanlık ışıklar sönük Gök yüzü dört duvarım boynumsa bükük Çık bir dağın ardından gir penceremden Kalksın artık üstümden bu taşınmaz yük Mevsimimin baharı yazı bekliyor Senden gönlüme gelen hazı bekliyor Yağmur ol yağ sevdamın çiçeklerine Ha açtı ha açacak seni bekliyor Şadan Yenişafak |
Sen Onsuzda Yaşarsın
Uyandınmı sırdaşım Gözün bahar gördümü Senin sevda sunduğun Arayıpta sordumu Hasretini çektiğin Göz yaşını döktüğün Bir sevdası uğruna Ömrünü çürüttüğün Boşa dert ediyorsun Bu kısacık ömürde İ İnsan nasıl kıyarki Seni böyle görürde Boş ver sen aramasın Sen onsuzda yaşarsın Bu yürek sende varken Ne zorluklar aşarsın Unutmak zorda olsa Nice yeni gün doğar Kadrini bilen gelir Seni sevgiye boğar Şadan Yenişafak |
Sen Sen Sen
Uyur ******* Karanlığı örter üzerine bir yorgan misali Benimse gözlerime sensizlik yerleşmiştir Göz kapaklarıma inat İçim geçiyor gibi oluyor bazan Ama sensizlik hep aynı nakaratta Takılmış bozuk pilak gibi Sen sen sen sen sen sen sen Bendeki sensizliği bitirecek birtek sen Nasıl etsem senle olabilse bu bendeki sen... Şadan Yenişafak |
Sen Sevda Olsan
Gönlüme damlayan sen sevda olsan Bentleri yıkıpta taşar giderim Bitecek ömrüme son nefes olsan Yinede peşinden koşar giderim Şu fani dünyada engeller olsa Herşeyi boş verip yaşar giderim Hasretin kavursa yaksada beni Sana gelen yolda pişer giderim Şadan Yenişafak |
Sen Son Durağım
Nice çiçeklere kondum hepside soldu Kimisi hayalim kimisi özlemim oldu Küserken hayata vede sevdaya Sen son durağım sevdan burağım oldu Şadan Yenişafak |
Sen Varken
Gözüm yolda hasretini yudumlarken Deryalara bile kanmam sen varken Ferhat dağlar mecnun çöller geçtide Hayalinden bile geçmem Bu gönlüme sen yarken Şadan Yenişafak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:44 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.