![]() |
Hoca,camide ickinin kötülügünden bahsediyormus.Cemaat arasinda bulunan Bektasi,nin fena halde cani sikilmis.Gitmek üzere kalkayim derken,koynundaki sarap sisesi düsüp kirilmis.Ortaligi sarap kokusu sarinca Baba bozuntuya vermeden:
-iste kör olasicayi kaldirip attim,Sizde varsa,tam zamani,sizde atin! |
Bir çocuk babasına sormuş:
-Baba! İnsanları yapmadığı bir şey için suçlamak dorumu. Babası: -Elbette hayır! Demiş. Çocuk kararlı bir şekilde şunu demiş: -İyi o zaman ben ödevimi yapmadım |
Bir sarisin, bir kizil ve bir esmer kiz yanmakta olan bir binanin çatisinda mahsur kalmislar. Itfaiye hemen olay mahaline gelmis, gerekli cihazlari cikarmislar. Çatidan atlayanlari tutmak için yanlarinda getirdikleri çarsafi tuttuktan sonra çatiya dogru seslenmisler;
- "Atla. Bu tek sansimiz." Esmer olan kiz çatinin kenarina kadar gelmis ve kendisini asagiya birakmis. Tam çarsafa gelirken, itfaiyeciler birden çarsafi kenara çekmisler. Esmer kiz domates salçasi gibi yere yapismis. Itfaiyeciler tekrar çatiya seslenmisler; - "Hadi atla. Yoksa kurtulamayacaksin." Kizil saçli asagiya bagirmis; - "Atlamam. Biraz once yaptiginiz gibi çarsafi çekersiniz siz". Itfaiyeciler; - "Hayir, çekmeyiz. Biz sadece esmerler icin bunu yapariz". Boyle söylenince, kizil saçli da kendisini çatidan asagiya birakmis. Itfaiyeciler esmer kizda oldugu gibi yine aniden çarsafi kenara çekince kizil saçli da elmali kek gibi yere serilmis. Çatida sadece sarisin kalmis. Itfaiyeciler daha önce de yaptiklari gibi; - "Atla, atla.Yoksa yanarak öleceksin" demisler. Sarisin; - "Kesinlikle atlamam. Iki arkadasim atladiginda çarsafi çektiniz. Ben atlarken de çekersiniz" Itfaiyeciler; - "Kesinlikle çekmeyecegiz. Söz veriyoruz." Sarisin kiz; - "Bakin, sizin çarsafi çekmeyeceginize güvenemiyorum. Simdi çarsafi yere birakin ve etrafindan çekilin..." |
Erzurumda ustalığı ve disiplini ile tanınmış, Kavaflar çarşısı esnafından rahmetli Kunduracı Yunus Usta, bir yorgunluk çayı içmek için dükkanının bitişiğindeki İki Kapılı kahveye gitmişti Oturur oturmaz garson önüne yarım bardak çayı koyunca Yunus Usta sinirlenerek garsonu çağırdı.
-Buyur Beybaba? -Oğlum bu nasıl çay? -Beybaba yeni demledim. -Oni demirem. Bah burada tiryakinin ögüne bele yarım bardah çay goydun mi ona söymüş kimi olursan, annadın mi! -Beybaba dudak payı istemez misin? -Ben pay isdemirem, çay isdirem çay! |
Adamın biri bara girmis. Garson, herkeze içki ver kendinede al demis. içkiler içilmis garson hesap için gelince adam: Para yok demis. Tabi garson bunu bir guzel dovup disari atmis. Diger aksam tekrar gelmis ve yine garson herkeze içki kendinede al demis ve sonuçta parasi olmadigi icin yine dayak yemis ve gitmis. Bu uç aksam boyle devametmis. Dorduncu gun yine gelmis ve garson herkeze içki fakat bu sefer sen içme, içince sapitiyor, sonrada kavga çikariyorsun.
|
İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı
Churchill radyoda konuşma yapmaya gidiyormuş. Radyoevinin kapısına gelince, bindiği taksinin şoförüne sormuş: - Beni yarım saat bekleyebilir misin? Karanlıkta müşterisinin yüzünü seçemeyen şoför: - Özür dilerim, sör, ama başbakanın konuşmasını dinleyeceğim. Churchill yurttaşının bu ilgisinden pek hoşnut kalarak iki sterlin uzatmış. Şoför parayı aldıktan sonra yerlere eğilerek selam vermiş: -Zaten kimin umrundaki Churchill, sizi bekliyorum, efendim |
bi gün bi adam sirke iş için gitmiş. "ben çok iyi kuş taklidi yapıyorum demiş". fakat adam "bunu herkes yapıyo bu yeterli bi özellik değil" demiş. iş arayan adam da "peki" demiş açmış camı, uçarak gitmiş.
|
İsrail'li güzel casus Suriye'den dönüp İsrail Genelkurmayı'na rapor verir: - Hafız Esad'ın son saldırı planını gece masasından çaldım.Üstelik, bununla kalmayıp oğlunu da hapsettim. Generaller sevinçle haykırıyorlar: - Harika, oğlunu hemen bize ver, sorguya çekelim. Güzel casus üzgün bir yüzle cevaplar: - işte bu hemen olmaz, dokuz ay beklememiz lazım.
|
yıllardan beri sünetcilik yapan biri kestigi bütün aletlerin derisini çuvallarda biriktirmiş.Bir gün bu çuvallarla birlikte bir terziye gitmiş terziye demiş ki bunları al bana işe yarar bir şeyler dik demiş terzi tamam demiş bir hafta sonra adam gelmiş terzi sünnetçinin eline küçücük bir cüzdan vermiş adam köpürmüş bu ne demiş onca çuvaldan küçücük bir cüzdan mı çıktı demiş terzi sünnetçiye amca sinirlenme demiş cuzdanı okşayınca bavul oluyor demiş::
|
Babası,üç yaşındaki oğlunu yatırdıktan sonra kendi yatağına giderken,oğlu arkasından seslendi:
Babaaa... Susadım,bana su getirirmisin? Baba mutfağa gitti,oğluna bir bardak su getirdi ve yeniden odasına döndü.Beş dakika sonra içeriden oğlu yeniden seslendi: Babaaaa... Bir bardak su getirirmisin lütfen? Tam uykuya dalmak üzereyken oğlunun seslenmesine sinirlenen baba bağırdı: Suyunu şimdi içtin dedi.Gözlerini kapa ve uyu... Aradan beş dakika geçtikten sonra oğlu içeriden bir kez daha seslendi: Babacığııııım... Çok susadım... Bu kez uykusundan fırlayan baba,daha sert bir sesle bağırdı: Bir daha beni uyandırırsan,gelir popona,üç tokat atarım... dört beş dakika sonra oğlu,içeriden yine seslendi: ''Popoma üç tokat atmaya gelirken,bir bardak da su getirirmisin lütfen baba?'' |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.