![]() |
Fıkıhçı Ebû Mansûr Sicistânî'ye sordular:
- Kırda bir subaşına gelsek ve gusül almak istesek , ne tarafa dönmeliyiz? - Elbiselerinize doğru; yoksa hırsız götürür! |
Adamın biri bir gün çok acıkmış, ilk gördüğü lokantaya dalmış ,garson gelmiş -buyurun ne istersiniz adam;çok acele bir çorba istiyorum garson gitmiş ama bir türlü gelmek bilmiyormuş adam da çok aç ,bakmış yan masada bir adam oturuyor ve önünde de çorbası duruyor kendiside bir gazeteye gömülmüş hararetle okuyor. Bunun üzerine bizimki çaktırmadan adamın çorbasını almış ve başlamış içmeye ,, içmiş içmiş içmiş tam dibine gelmiş ki ne görsün ! kocaman bir hamamböceği, midesi bulanmış ve ne var ne yok tabağın içine çıkarmış .Yandaki adam gazeteyi doğrultmuş ve sormuş
-sen de mi hamam böceğini gördün! |
Adam kendisinden bahsediyordu.
- Ben akardionu çalmaya başlayınca herkesi ayağa kaldırırım. - Demek o kadar ustasınız. - Yok canım ben sadece milli marşı çalmasını biliyorum. |
Antikacı dükkanına giren adam,hiddetle bağırdı:
bana gerçek fildişi diye sattığınız biblo,meğer fildişi değilmiş,sahteymiş!.. antikacı hiddetli müşteriyi dinledikten sonra sakince cevap verdi: olamaz efendim,dedi.Çünkü bizim biblolarımızın,hepsi gerçek fildişidir.Haa,ama fil takma diş takıyorsa onu bilemem. |
Yakışıklı bir genç ve yaşlı bir Yahudi uzun bir tren
yolculuğunda aynı kompartımanı paylaşırlar. İhtiyar biner binmez, genç adam saati sorar, ancak yanıt almaz. Tüm gece süren yolculuk boyunca da hiç konuşmazlar. Ertesi sabah, varış¸ istasyonuna gelmeden önce, ihtiyar "Şimdi saat 8.30 oldu!" der. Genç, şaşkınlıkla "Niye ancak şimdi cevap verdiniz ki?" diye sorar. "Bakınız, genç adam: Size dün akşam saati söylemiş olsaydım, sohbete baslayacaktık. Bana muhtemelen, benim de gittiğim kente yolculuk ettiginizi ve belki de oraya ilk kez gittiğinizi söyleyecektiniz. Ben de, iyi bir insan olduğum için, sizi evime davet edecektim. Orada kızım ile tanışacaktınız. Çok güzel bir kız olduğu için, onu kesinlikle beğenecektiniz. Eh, siz de çirkin sayılmazsınız - o da, sizi beğenecekti. Kuvvetle ihtimaldir ki, bu iş evliliğe kadar gidecekti. Ben de düşündüm: Saati bile olmayan meteliksiz bir damatla, benim ne işim var. |
Oldukça seçkin görünüslü bir bayan uçakla Isviçreden dönmekteydi.
Yaninda oturmakta olan rahibe "Özür dilerim peder, sizden bir iyilik isteyebilir miyim?" diye sordu. Rahip "Elbette kizim, senin için ne yapabilirim?" diye cevapladi. Kadin açikladi: "Iste problemim; kendime yeni bir epilasyon aleti aldimve buna oldukça yüklü bir para saydim. Sanirim limitlerin oldukça üzerine çikti ve gümrükte elimden alirlar diye korkuyorum.Acaba gümrükten geçiste bunu cübbenizin altina saklayabilir misiniz?" Rahip "Tabi ki yapabilirim evladim ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem." diye yanitladi Kadin "Çok temiz ve dürüst bir yüz ifadeniz var peder, eminim ki size soru filan sormazlar" dedi ve pahali epilasyon aletini pedere verdi. Uçak havaalanina vardi. Peder gümrükten geçecegi sirada görevli "Peder,bildireceginiz herhangi bir yükünüz var mi?" diye sordu. Bunun üzerine Peder"Basimdan kusagima kadarki bölümde açiklayacagim herhangi birsey yok,evladim" dedi Bu yaniti garip bulan görevli "Peki kusaginizin altinda kalan bölümdeneyiniz var?" diye sordu. Peder yanitladi:"Kadinlarin kullanimi için dizayn edilmis mükemmel, küçük bir alet var,ancak simdiye kadar hiç kullanilmadi!!" Görevli kahkahadan kirilarak:"Tamam peder geçebilirsin, siradaki!.." |
3 profesör konuşuyorlarmış.Karşılarındaki binaya 2 kişinin girdiğini,3 kişinin çıktığını görmüşler.Bunun üzerine:
Fizikçi: -Ölçme hassas değildi, demiş. Biyolog: -Üremişlerdir. Matematikçi: -Binaya bir kişi daha girerse içerdekilerin sayısı SIFIR olur. |
Bir çocuga babası alfabeyi ögrenip ögrenmedigini söylemiş ve çoçuk evet babacıgım ögrendim demiş.Babası söyle bakalım a dan sonra ne gelir öteki harfler babacıgım.
|
Adam yorgun halde eve gelmiş karısı heyecanla kocasına koşmuş ve anlatmaya başlamış
-Bugün ne oldu biliyormusun? Nerden bileyim! -Bizim duvar saati varya az kalsın annemin kafasına düsüyordu. O saat zaten hep geç kalıyor! |
Yolda giderken iki arkadaş karşılaşır.arkadaşlardan biri diğerini zayıflamış görür.ve sorar:
-ne oldu sana böyle çok zayıflamışsın. arkadaşı cevap verir beyin ameliyatı oldum tam tamına 20 kilo verdim der.arkadaşı bunun üzerine:-yok yaa sen de o kadar beyin var mıydı?????? :) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.