www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Karışık Fıkralar (https://www.cakal.net/showthread.php?t=82487)

GooD aNd EvıL 08-24-2007 02:57 PM

Afrikadaki bir kabile diğer kabilelerle yaptığı tüm savaşları kazanmaktadır. Bu kabile karşısında kalan son kabile karşısında çok yakın bir zamanda savaşa çıkacaktır. Savaştan önce yapılan son toplantıda kabile reisi '' eğer bu savaşı kazanırsak bugüne kadar topladığımız tüm ganimetleri sizlere dağıtacağım ve sizleri serbest bırakacağım'' der. Kabile büyücüsü de '' eğer bu savaşı kazanırsanız hepinizin birer isteğini kabul edeceğim der ''. Bu kabilede kimse tarafından sevilmeyen HOKOMOKO adında bir genç vardır ve sevilmemesinin sebebi her lafa her söze gülmesidir. Kabile son savaşı da kazanır. Res söz verdiği gibi ganimeti paylaştırır ve hepsini serbest bırakır. Hepsi sırtlarında birer çuval altınla büyücünün çadırının önünde sıraya girerler ve sıranın sonunda Hokomoko vardır. İlk kişi büyücüye beni Amerika'ya gönder der. Büyücü sopasını tam havaya kaldırır adam
- Dur bekle eğer ben bu zenci halimle Amerika'ya gidersem beni kesin köle yaparlar. Sen en iyisi beni beyaz yap der.
Bundan sonra çadıra insanlar siyah girip beyaz çıkmaktadırlar. Hokomoko her çıkan beyazdan sonra daha fazla gülmekedir. Herkes beyaz olduktan sonra sıra hokomoko'ya gelir fakat o gülmekten bir türlü isteğini söyleyememektedir. En sonunda kabile büyücüsün yaptığı zorlamalar sonucu iseğini belirtebilmiştir.
-HEPSİNİ TEKRAR SİYAH YAP.

GooD aNd EvıL 08-24-2007 02:57 PM

Yaşlı bir çiftçi trafik kazasında mağdur olduğu gerekçesiyle, mahkemedesavunmak yapmaytaydı.Kazaya sebep olan nakliye firmasının avukatı sordu: -Kaza yerine gelen polis ekibine "İyiyim" demediniz mi? Çiftçi ifadesine başladı:-Traktörümün arkasında besili ineğim sarıkız ile birlikte giderken, bunakliye şirketinin kamyonu...... Avukat sözünü kesti;-Ayrıntıları sormuyorum, yalnızca şu soruya cevap verin.Kaza terine gelen polis ekibine "İyiyim" Dediniz mi? Demediniz mi? -Şimdi efendim, biz sarıkız ile birlikte giderken........ Avukat yine çiftçinin sözünü kesti ve hakime dönerek:-Efendim, Bu adam kaza yerine gelen polis ekibine, kendisine durumunusorduğu zaman "Çok iyiyim" demişti.Şimdi aradan 3-4 hafta geçtikten sonra mağduriyetini öne sürerek,müvekkilimi dava ediyor.Lütfen kaza sırasında iyi olduğunu söyleyip söylemediği konusunda ki sorumadoğrudan cevap vermesini söyler misiniz? Hakim:-Bir dakika. Önce şu sarıkız hikayesini duymak istiyorum. Çiftçi hakime teşekkür edip, ifadesini sürdürür:-Bu nakliye şirketinin kamyonu traktörüme çarptığında, ben bir hendeğe,sarıkız başka bir hendeğe savrulduk.Sersemlemiş bir halde yatarken, diğer taraftan sarıkızın yanık yanıkböğürmelerini duyabiliyordum.Belli ki çok acı çekiyordu.O sırada hemen ordan geçmekte olan polis ekibi durdu ve memurlardan birisigidip diğer hendekte yatan sarıkıza baktı.1 - 2 dakika sonra da tabancasını çıkarttı ve inlemekte olan sarıkızı ikikaşının ortasından vurdu.Ardından elinde dumanı tüten tabancası ile yanıma geldi ve bana "Sennasılsın Amca" diye sordu.Siz olsanız ne cevap verirdiniz?

GooD aNd EvıL 08-24-2007 03:16 PM

Efendim bizim Bayburtlu arkadaşlar İstanbul’da gurbetçilik yaparlar. Günün birinde acele işleri çıkar Bayburt’ a dönmeleri gerekir. Ne yapalım ne edelim derken uçakla gitmeye karar verirler. Uçak hareket eder Aşkale üzerinden geçerken pilot anons yapar
“-sayın yolcularımız şu anda Aşkale üzerindeyiz, biraz sonra Erzurum havaalanına ineceğiz.”
Bu anonsu duyan bayburtlu hemen yerinde kalkar ve aceleyle pilota doğru seslenir.
“- Vola ağa hele eyle biz burada ineceyük.”

GooD aNd EvıL 08-24-2007 03:17 PM

Birgün amerikada bir fuar açılır fuarda zencileri beyaz yapan bir makine varmış.2 zenci bu makineyi duyunca hemen fuara gitmişler.beyaz olabilmekiçin 10 dolar istiyorlarmış.1 zencinin 11 doları,ötekininde 9 doları varmış.9 doları olan zenci arkadaşından 1 dolar istemiş.arkadaşı demişki:önce ben bir girim deneyim eğer sen beğenirsen sana 1 dolarımı veririm.zenci makineye girmiş sonra beyaz olarak çıkmış.arkadaşı 1 dolar istiyince o demişki hadi oradan o.... çocuğu zenci.

Birgün kapı çalınmış. İçerdeki papagan; "Kim o?" demiş. Kapıdaki; "Elektrikçi" demiş. İçerden ses çıkmayınca elektrikçi tekrar zile basmış. Papağan yine sormuş; "Kim o?" Adam tekrarlamış; "Elektrikçi". İçerden yine ses çıkmamış ve bu böyle devam etmiş. Sonunda zavallı elektrikçinin kalbi buna dayanamamış ve oracıkta yığılıp kalmış. Bir süre sonra ev sahibi gelmiş. Tam kapıyı açacağı sırada ışıklar sönmüş ve kadının ayağı birşeye takılmış. Kadın; "Kim o?" demiş. İçerden bir ses; "Elektrikçi!!!"

Ticaret için o şehir senin bu şehir benim dolaşan çirkin ve köse bir adam anlatıyor :
Vaktiyle Isfahan'daydım. Bir gün bir sokaktan geçerken süslü püslü bir kadın yanıma gelip "Nerelisin kardeş?" diye sordu. "Kaşanlıyım; ticaretle uğraşırım" dedim.
"Kaşan'dan güzel ve akıllı delikanlılar çıkar " dedi ve "siz evli misiniz?" diye sordu.
Kadının bana aşık olduğunu sandım. Çünkü şimdiye kadar hiç nasibim çıkmamıştı. Hoşuma gitti ve "Hayır, evlenmedim. Bu ilginizin sebebini sorabilir miyim?" diye sordum.
Kadın "Maksadım Allah'a hizmet. Şimdiye kadar evlenmedinse, Allah aşkına sakın evlenirim deme!" dedi.
"Neden?" diye sorduğumda " Aman yeryüzünde neslin kalmasın! Çünkü bu halinle senden doğacak nesil adama benzemez de ondan !" diye cevap verdi.

Karadeniz'i gezen bir adam yolda aniden önüne çıkan tavuğu ezmiş.
Hayvanı ezdiği için üzüntü duymuş ve gidip sahibine en
azından parasını vermek istemiş. Almış tavuğu ve hemen oradaki
köye gitmiş. Elindeki tavukla kahveden içeri girmiş ve :
- Afedersiniz; ben hemen köy dışında bu tavuğu ezdim.
Sahibini arıyorum, en azından parasını vereyim diye.
Acaba bu tavuğun sahibi kim ? Bunun üzerine hep beraber
tavuğa bakan Lazlar :
- Hemşerim sen yanlış geldin. Bizim köyde böyle yassı
tavuk bulunmaz.

İki dilenci yakın aralıkla kaldırıma oturmuş dileniyorlardı. Hayırseverin biri dilencilerden birine bir sikke verecekti ki öteki dayanamadı:
- Beyim, sadakayı bana verirseniz, indirim yaparım!

GooD aNd EvıL 08-24-2007 03:18 PM

Köylünün biri ilk defa şehre gitmiş. Dönüşte köy kahvesindeki arkadaşlarına şöyle anlatmış şehri:
- Yav gardeşim şeer şeer diyola gidi gidi verdim şehre. Apartman apartman diyola damı damın üstüne gomuşlaa. Olmuş bi apaatmaan. Otel otel diyola. Gidi gidi vedim otele. Sıra sıra yatakları dizmişlee. Bembeyaz çarşaflara gıyıpda yatamadım. Maç maç diyola gidi gidi vedim maça. Beşiktaş galata diye bağırıyola. Çıkı çıkı vedile sahaya.attıla ortaya 22 malak. Bide ortada gocaman gabak. Gabağı depik depik edyola. Örümcek ağına gaçınca da çol çol diye bağırıyola. Bide utanmadan gısacık don giyiyola.

GooD aNd EvıL 08-24-2007 03:18 PM

bir gün hanımefendinin biri misafirlik amacı ile yakın arkadaşına gider. Hoş beş konuşurlar,daha sonra evin küçük oğluna kendisi ile durağa kadar gelmesini rica eder.fakat çocuk gayet rahat bir şekilde cevap verir.hayr sizinle gelemeyeceğim siz gidince yemeğe oturacağız.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:30 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.