![]() |
isa mesih, bir gün çölde gezinirken, ağlayan bir ihtyar görmüş ve yanına yaklaşıp, derdini sormuş. ihtiyar:
- kaybolan oğlumu arıyorum ama artık umudu kesmek üzereyim.. deyince isa mesih yaşlı adama acımış ve: - oğlunu beraber arayalım.. demiş. ve sonra sormuş: - peki, oğlunu tanıyacağımız bir işaret, bir iz var mı? mesela doğum lekesi filan... ihtiyar: -evet, oğlumun ellerinde ve ayaklarında çiviler vardı... isa mesih'in gözleri dolmuş ve haykırmış: -baba!!! ihtiyar da haykırmış: -pinokyo!!! |
Sivaslının teki bir gün kayseriye gider. Haliyle karnı ackan adam bi lokantaya girer ve bir tacak çorba ister. Çorba geldiğinde adam şok olur çünkü çorbanın içinde bir adet çorap vardır. Adam sinirlenir ve garsona ''ulan bu ne bee çorbamın içinden çorap çıktı'' deyince garsonda adama ''ne bekliyosun len dangalak takım elbisemi olcaktı'' demiş.
|
Adamın birine bir çekilişten bir haftalık bir tatil çıkmış.Bu bir hafta boyunca adamın her istediği olacakmış.Emirlerini bekleyen bir adam,yiyecek içecek dilediği kadar,deniz,kum,fıstık gibi kızlar istediği zaman beraber olabilecek,vs.Adamın tabi en hoşuna giden dilediği kızla birlikte olbileceği imiş.Adam birinci gün gitmiş kumsala uzanmış.Bakmış afet gibi bir sarışın ona gülümsüyor hemen adama onunla birlikte olmak istediğini söylemiş.Adam bir işaret vermiş kız gelmiş ve adamla birlikte olmuş.
Biraz dolaşayım demiş adam ve yürümeye başlamış.Birden gaz sıkıştırmış ve adam ossurmuş.Yanındaki adam da" buranın birkuralı var sana söylemediler mi burada ossuranı düzerler demiş ve adamı orada becermiş.Adam hemen oradan ayrılmak istediğini söylemiş.nedenini sorunca:"Benim şey kırkyılın başı bir kalkar ama bu göt günde 5 kez ossurur" demiş. |
Adamın tek geçim kaynağı olan ineği hasta olmuş. İneği alıp veterinere götürmüş. Veteriner muayeneden sonra; bu inek 3-5 gün sonra ölür demiş.
Adam çaresiz bir durumda Allah'a; "Eğer inek ölmezde yaşarsa, senin için 15 gün ocuç tutacağım" diyerek dua etmiş. İnek 3-5 gün sonra ölmemiş, adamda sözünde durup 15 gün orucunu tutmuş. Ama inek 16.gün ölmüş. Adam Allah'a hitaben; "Sen beni keriz mi sandın?... Ölen ineği gelecek yıl keseceğim kurbana sayar, tuttuğum orucu da ramazan ayında tutacağım oruçtan düşerim" demiş. |
İnşaat sektöründe çalışan bir işçi patronuna önceki gece gördüğü rüyayı anlatmaya başlar:
ikimizde uçakta giderken aşağıya düşüyoruz.siz bal çukuruna ben bok çukuruna der.tabiki bunu söyledikten sonra patron kasılır: eee patronluk işte der. bunun üzerine işçi:garip olan bu zaten ikimizde birbirimizi yalayarak temizliyoruz. |
Adamın tembel mi tembel bir uşağı vardı. Bir gün uşağını üzüm ve incir almak için çarşıya gönderdi. Uşak getire getire yalnız üzüm getirmişti. Efendisi"Ne zaman seni bir iş için göndersem, birkaç işi birden yapmalısın!" diye azarladı uşağı.
Aradan bir süre geçti. Tesadüfen adamcağız hastalandı ve uşağını doktor çağırmaya gönderdi. Uşak doktorla birlikte kâri, gassal ve mezarcıyı da yanında getirmişti. Adam yine çıkıştı uşağına: -Bunları ne diye getirdin yanında? Sana yalnız doktor çağır demedim mi? - Efendim, 'ne zaman seni bir iş için gönderirsem, birkaç işi birden yapmalısın' dememiş miydiniz? İşte ,tedaviniz için doktor getirdim. Tedavi kâr etmezse, başınızda Kuran okusun diye kâri getirdim. Cesedinizi gasletmesi için gassal ve gömmek için de bir mezarcı getirdim! |
çocuğun biri annesine sormuş.anneciğim ben nasıl oldum demiş.anneside yastığımızın altına şeker koyduk sen oldun demiş.çocukta birgün kendi yastığının altına şeker koymuş.sabah bakmış yastığının altı karınca ile dolmuş 4,5 tanesi bunu ısırmış oda demişki ulan şimdi 4,5 tanenizi vurup öldürürdüm ama baba yüreği dayanmıyor demiş
|
Yaşlı amca artık eşine yanaşamaz duruma gelince kendisini üroloji doktoruna muayene ettirmeye karar vermiş, Ürolog, amca nedir derdin anlat bakalım demiş, yaşlı amca ah oğul evvelden bu meret çok iyi çalışırdı son zamanlarda artık iş görmez oldu şuna bir bakıver bakalım bu meret çıkık mı kırık mı nedir?
- Doktor, peki amca çıkart bakalım donunu demiş, amca çıkartmış, doktor uzaktan söyle bir bakmış bakmış, amca bu ne çıkık ne kırık bu bıkık bıkık demiş, |
Adamın teki yeni bir araba almış.. Yolda gidiyormuş.. 70-80 km civarı.. Sonra yanından jet gibi bi vosvos geçmiş geçerkende vosvosun içindeki, adama bağırmış:
- Heyyyt koçum sen vosvosu biliyo musun? Adamımız sinirlenmiş bu sözler üzerine ve basmış gaza 100 km ile gidiyor. İlerde vosvosu görmüş ve gazlayıp geçmiş... 5 dk sonra yine vosvos jet gibi adamımızın yanından geçmiş, adam yine aynı şekilde.. - Sen vosvos'u tanıyo musun?? Adamımız iyice kızmış.. Kendi kendine "lan ne biçim araba almışım.. vosvos bile geçiyo bee" demeye başlamış..Ve basmış gaza... 150 km civarında filan giderken dikiz aynasına bakmış yine aynı vosvos arkadan hızla geliyor. Yine aynı olaylar olmuş. Vosvosun şoförü..: - Sen biliyo musun vosvosu ha? demiş. Adam yine sinirlenmiş aradan yarım saat filan geçmiş, adam ilerde aynı vosvosun bir ağaca bindirdiğini görmüş.. Hemen durmuş ve vosvosun şöförünün yanına gitmiş ve demiş ki..: - Bak görüyosun dimi o kadar hızlı gitmenin sonucunu.. Bana ööle "vosvosu biliyo musun" diye laf atacağına önüne baksaydın ya.. - Abi yanlış anlama, ben eğer biliyorsan frenin nerede olduğunu soracaktım... |
Tahsilli bir genç zengin bir adamın kızını istemeye gitmişti. Adam delikanlıyı görür görmez pek beğendi ve onu kendine damat yapmak için şöyle dedi:
- Benim üç kızım var. Hiçbiri de evlenmedi. Rahat bir evlilik yapmalarını istiyorum. Bu yüzden her birine düğün zamanı yaşına göre para vermek istiyorum ki koca evine eli boş gitmesinler. Mesela onsekiz yaşında olana onsekiz milyon tümen, yirmibeş yaşında olana yirmibeş milyon tümen, otuziki yaşında olana da otuz iki milyon tümen vermek niyetindeyim. Hangisini isterseniz, benim için farketmez. Delikanlı biraz düşündükten sonra sordu: - Afedersiniz, sizin yüz yaşında kızınız var mı? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.