![]() |
Anlıyor musun sevgili...
Aşk diyordum ya sevgili Aşk hissettiğin kadarmış Tabiatın kanunu iklimler gibi İlkbaharı-Sonbaharıda varmış Aşk diyordum ya sevgili tavşan kanı çay kıvamında son sıgara içimi tadında Çiğerlerine kadarmış Aşk diyordum ya sevgili Yaşananın toplamı bir karede saklı Gözünde hiç gitmeyen veda anı. Hatıraların izleri seni bulduğunda Duygularının yoğunluğu kadarmış Aşk diyordum ya sevgili Seni benim kadar kimse beklemedi Ne saçlarının siyahı ne gözlerinin feri .... |
Ey Sevgili...
parçalansa vücudum, lime lime dağılsa, savrulsa rüzgarda, toplar mısın sevgili? ateşlere atılsam, yanıp yanıp kavrulsam, sende sevgilim deyip, alevlerin içine, dalar mısın sevgili? martılar uçuyor gökyüzünde, denizden uzak bir yerde, aşkın martılar gibi, sensiz döner başımda, sen yoksun ey sevgili, sensiz sevgi olur mu? gel sevgilim ol desem, olur musun sevgili? bahar gülle, bezenir, bülbül sesiyle şenlenir, mutluluk dolar yürekler, neşelidir insanlar, sen yoksun ey sev |
Olsaydık...
olsaydık olsaydık da ne olsaydık ben gibi sen, sen gibi ben? olduk olduk da noolduk kim için sen, ne için ben… dinle sevgi kalp gözünde beslenir uzun kısa zayıf şişman esmer sarışın gözün gördüğü değil gönlün değdiğine seslenir yani o sesin biçilemeyen pahasını sahiplenen sahibim denilene teslim edilen bir iken ikinin iki iken birin sevdasına bağlanan sarhoşluğunda çağlanan uğruna türkülerce ağlanan isyanların kocaman köşelerinde küfür ya |
♥ Hicran Denizi...
•••Beklemek Bir kış mevsimi Hüzünlerin oynaştıgı Her yer buzul üşüyorum Ey aşk elimi tut Cözülsün Yüregimdeki sogukluk... •••Hicran denizi Güven sandalım hicran denizinde yol alır Tut ellerimden cıkar beni ufuklarına ey sevgili Lal olan kan kırmızı aşkın şarabından içir Gün ışıgı vurmamış eylül gecesi simsiyah gözlerimden Devşir aşkın en duru buselerini Sonbahar rüzgarı degmesin düşmesin en son yapragım |
ada...
Martının,kanat çırpmasındaydı sıra,sıra adadan, Sis dağlarını delercesine,şu sıra dağlardan... O adadan yükselen martı,şehrin her gecesinde,Aynı ötüşle uyandırır zamanı,her seferinde...Tatlı bir esinti kopar,gecenin her yavaşında...Her can bu tılsımı yaşar,ya içinde ya dışında...O tılsım göğe yükselmesin bir,adanın her yatışından,Çünkü bin haz çıkar, bir geceyi,güne sığdırışından |
Bu Çıkmazlar...
bu çıkmazlar kendini sana beni ise bana bırakmıyor sevgili öksüz kalıyor doğum günleri aşk ise terketmiyor gemisini inadına tutunuyor o acıya tüm benliğinle soruyorsun hayata sevgi mi bu yoksa bir alışkanlık mı? Ömer Çilo |
- Sevgi mi,aşk mı -...
Karar ver Sevgi mi? Aşk mı? Sevgi,bilgelik ister Sabır ister Aşk ise savaşçı Aşk,yalınkılıç dolaşır Sevgi tarlalarında Barbardır,hem de yağmacı Saçlarında rüzgar Kucağında sevgi var Zalimdir, üstelik talancı Aşk,özgürlük ister Onun için duyabileceğin Tekşey Tutku,zevk ve acı Bilgeye gerekli olan ise Hüzün ve sevgi Daima aşkı arar gözleri Karar ver Sevgi mi.? Aşk mı.? Ama unutma Bilge de bir zaman Olmuştu savaşçı.. 31.03.2004 işyer |
♥ G ü l * Y ü r e k l i m *...
Sabır yüregin çiçegi Sevmek yürek ister Gül yüreklim Sabır hayatın gercegi Sevmek emek ister Gül yüreklim Sabır alev alev yakar yüregi Sevgiyle acar ateş çiçegi Gül yüreklim Sabır miras kaldı Hz Yusuf`tan Sevgi ihtiras oldu gömlegin yırttı arkasından Sabır Mecnun oldu düştü cöllere Sevgi Leyla oldu beyhude kaşı gözü kara Sabır umman oldu Hz Nuh`un tufanında Sevgi cile oldu inanmayan oglu Kenan`da Sabırla büyüdü yüreklerde Hz Muhammed (s.a.v.) Sevgi nur |
Unutuş...
Yayılmış toprak gibi bir kadehte bütün bu aşk, yıldızlı ve dikenli sana verdiğim aşk, fakat gittin küçük ayaklarla, kirli topuklarla ateşte ve söndürdün onu. Ah, büyük aşk, küçük sevgili! İkircikli değildim kavgada. Hayata doğru yürümeyi bırakmadım, barışa doğru, herkese ekmek için, fakat kaldırdım seni kollarımda ve mıhladım seni öpüşlerime, ve baktım sana hiçbir insan gözünün sana bir daha bakmayacağı gibi. Ah, büyük aşk, küçük sevgili! Ölçümü almamıştın o |
Batış...
Güneştir düşen turuncusunda menekşeler sunarım Gece artık hiç dönülmeyecek yerlerdeki o sevgiliye Çocuklara kekik toplıyan o sevgiliye Bir kekik uzatan çocuk anne deyince Deniz dibinden çatı çeken Çocuk üstüne arkadaş üstüne Güneştir düşen yeşilinde bir yüz döner Değişmiyen o gençliğiyle sevgili Ölümden sonraki kurtulma gibi Döner döner de gelir karşıma Deniz dibinden cıkan ahtapot ölüleri Eski utanmaları çeker su yüzüne Güneştir kırmızı ve ben en çömezi bir rengin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.