![]() |
Bektaşinin birini ramazanda içki içtiği için yaka paça kadıya götürürler.Kadı bektaşiyi görür görmez:
--Behey kafir! Bu yaşta hala içiyorsun bu zıkkımı.utanmıyor musun?Bilmiyor musun haram olduğunu, der. --Sırtınızdaki ipek kaftanda haramdır,diye karşılık verir, Bektaşi. Kadı: --bunun içine pamuk katarlar. Bektaşi: --bu zaman da doğru adam mı kaldı,içkiye de yarı yarıya su katıyorlar!!! |
Harun Reşit rüyasında bütün dişlerinin döküldüğünü gördü. Sabahleyin bir rüya tabircisi çağırdı. Tabirci "Emirülmüninin'in ömrü uzun olsun. Tüm akrabalarınız sizden önce ölecekler" diye yorumladı rüyayı.
Harun Reşit "Huzurumda böyle üzücü sözler ettiği için yüz değnek vurun şu adama" dedi ve başka bir rüya tabircisi çağırdı. Rüyasını ona anlattıktan sonra rüya tabircisi "Emirülmüminin bütün akrabalarından çok yaşayacak" dedi. Harun Reşit "Bu tabir de ondan pek farklı değil ama söylemeden söylemeye fark var." dedi ve rüya tabircisine yüz dinar verdi. |
İngiliz Kralı, vergileri çok da ağırlaştırdığı bir dönemde, gizli bir yolculuk yapmak zorunda kalmış. Elinden geldiğince kılık değiştirmiş ve yolculuğun ilk gecesinde bir handa kalmış. Sabah kahvaltısında 3 yumurtalı bir omlet yedikten sonra, ücretin ne kadar olduğunu sormuş. Hancı:
-"15 altın!" demiş. Kral afallamış, çünkü bu para büyük bir paraymış: -O ne yahu? Yumurta kıtlığı mı var bu yörede? Daha geceden kralı tanımış olan hancı, gülümseyerek cevap vermiş: -Yok efendim, yumurta kıtlığı yok da, adam gibi kral kıtlığı var |
Saf köylü,kente iş için gelmiş.Bir evin bahçesinde gördüğü papağanın renk renk tüylerine hayran olur.
-Allahım... ne güzel yaratıklar var... Tam o sırada papağan konuşmaya başlar: -Ne bakıyorsun? Köylü,neye uğradığını şaşırır: -Kusura bakma hemşerim.seni kuş sandımda... :) |
Bir gün Gazneli Mahmut sırtında diken taşıyan zayıf mı zayıf bir ihtiyar gördü. Haline acıyıp "İhtiyar! Şu sıkıntıdan kurtulmak için iki üç altın mı istersin, bir eşek mi ? İki üç koyun mu, bir bağ mı? Dile benden." dedi.
- Altını ver, belime sarayım. Eşeğe binip koyunları önüme katayım. Bağa gidip ömrümün sonunda duacın olayım. Sultan bu cevabı beğendi ve ihtiyarın dileklerini yerine getirdi. |
Bir arap devesini kaybetmişti. Devesini bulursa bir dirheme satacağına yemin etti. Tesadüf bu ya , devesini buldu ama gönlü onu bir dirheme satmaya el vermedi. Bunun üzerine devenin boynuna bir kedi bağlayıp cerre çıktı:
-Boynunda beşyüz dirhemlik kediyle beraber bir dirheme deve satıyorum! Yoldan geçen bir arap bunu duyunca dayanamadı: - Gerdanlığı olmazsa ucuz bir deve ! |
Bir gün bi köyde cenaze omuzlarda giderken, cenazeyi taşıyanlar tabutu yere düşürür ve tabut yokuş aşağı tarladan yuvarlanmaya başlar ve dereye düşer. Derenin aşağısında bombayla balık avlayan adamlar acaba adamı bizmi öldürdük diye korkudan adamı askeriyenin tel örgülerine asarlar. Askeriyenin içinde bi asker ölü adamı düşman sanıp yaylım ateşine tutar. Ve sonra adam hastaneye kaldırılır. Hemen ameliyata alırlar. Ameliyat tam 6 saat sürer. Ameliyattan çıkan doktor şöyle der; Ameliyat uzun sürdü ama yaşama şansı var :)
|
At satıcıları padişaha bir kaç at gösterdiler. Padişah atları beğenip satın aldı ve yine at getirsinler diye bin tümen de peşinen verdi.
Bir gün padişah vezirine dedi ki: - Memleketteki bütün salakların adını yaz getir bana. - Önceden yazmıştım efendim. Listenin başında da zâtı-devletlilerinin adı var. - Neden o? - At satanlara tanımadan etmeden para verdiniz. Salaklık değil de nedir bu? - Peki, ya at satıcıları atları getirirlerse ne olacak? - O zaman isminizi silip, onun yerine at satıcılarının adını yazarım! |
Adamcağız da hemoroitten öyle çekmiş ki,
bir tanıdığı "kahve telvesi sür" deyince, kahveyi bol bol koyup pişirir,sonra da avuçladığı gibi poposuna sürer.Sürer ama ağlaya sızlaya dokto- ra koşar. Doktor da eğilmiş,poposuna bakarken,hasta sorar: _ Ne var doktorcuğum?N e gördün? _ Vallahi iki vakte kadar bir yol görünüyor. Bir de uzun boylu birinden toplu para alacaksınız. haa bir de mektubunuz var. |
Adam bir gün eve gelir adam ev halkına şöyle der :
size bir iyi bi kötü haberim var ev halkı ilk önce iyi haberi dinlemek ister adam patronum maaşımı 1 milyardan 3 milyar yaptı der ev halkı sevinçten havalara uçar şarkılar söylerler sıra kötü habere gelir adam ürkek bir ifadeyle : işten atıldım. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.