www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Abdullah Çatlı Kahraman mı? Hain mi? (https://www.cakal.net/showthread.php?t=10576)

Tathar Elanessé 02-14-2006 09:35 PM

Abdullah Çatlı Kahraman mı? Hain mi?

Arkadaşlar Çatlı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kimilerine göre bir faşist,devlet için çalışırken kendi çıkarlarını ön planda tutan bir hain.
Kimilerine göre devletini ve milletini çok seven,hayatını bu yola adayan bir kahraman.
Sizce hangisi ve neden?

Serhatbeyy 02-14-2006 10:00 PM

bence bölücü bi faşist abdullah öcalandan bi farkı yok

bluekeys™ 02-15-2006 12:04 PM

ben bu konu ilgili çok kitap okudum ve anladığım tek şey kimin çıkarlarına karşı geldiyse ona göre devlet düşmanı kimin yanında yer aldıysa çok iyi biri vatan sever ama bana göre esas zamanında devlet için çalışmış bişeyler yapmış ama belli zamandan sonra devletle ters düşmüş biri iyiliği kötülüğüde kişilere göre değişir...

watican_666 02-15-2006 07:47 PM

önce adamın hakkındaki gerçek bilgileri ögernip sonra yorum yapmalııı

ulakben 02-16-2006 02:08 PM

Arkadaslar gözünüzü sevim arastırın diyorsunuz..sizce hersey ortada degilmi ..
bir emniyet müdürü,bir aşiret reis ki hastanedeyken eli silahlı yüzlerce koruması vardı,birde devlete hizmet edildigi söylenen biri...
sorarım size hangi masumun bir emniyet müdürü arkadası ve bir aşiret reisi arkadası olabilir..
bizler neden bukadar eli silahlı insanları severizki anlamam..
acaba sorarım size şimdi ben çıksam o aşiret reisi çatlının arkadası olan adamın arabasına carpsam ve bir tartısma cıksa acaba benle hukuk çercevesindemi bir diyaloga girerler yoksa...
Devlete hizmet edenler kimlerdir bilirmisiniz..bilmezsiniz,bilemezsiniz..onlar yasar ve ölürler.isimlerini bile duymazsınız..ama güçlü insanların usagı olmazlar,bir ideal için millet için ülkü için yasar ve bu ugurda ölürler..hiç birim
onlara vefa bile gösteremeyiz..
kimlermi bunlar;dagda yıllarca yasayıp savasan yıgıtler,ermeni konferansında hainlere yuh diyen ve yumurta atan vatanseverler,hollandada özer çillerin karsı
sına cıkıp ''yazıklar olsun size vatandasın parasıyla sefa suruyorsunuz'' dıgen
sevgili vatandasımız,kıbrısta bayragımızı indirmeye calişan iti vuran sadıklar,
Afganistan da ingiliz askerlerinin keyfi tutuklamalarına karsı cıkma cesaretını gosteren yigitlerimiz.. sol örgütler cikar halkımız halkımız der,sagcılar cıkar
ülkemiz milletimiz der acaba sorarım hangisi cıktıda yılda yüz milyarları ceblerine indiren mafya babalarını bitirdi yada ülkeyi satan ,ihanet eden hainleri
yok etti..yok ama okadarda degil diyosunuz..ama bende diyorumki bunlar hepimizin iyi günleri...demedi demeyin saygılar

velcan 02-16-2006 06:51 PM

herkesin bu konudaki fikirleri farklıdır ama benim bu konuda bilgilerim yetersiz ...
yani yorum yapıp ortamı germeye gerek yok:d

çarşı 04-21-2006 11:13 AM

Alıntı:

İlk Gönderen Serhatbeyy
bence bölücü bi faşist abdullah öcalandan bi farkı yok

Keşke sen ABDULLAH ÇATLI olabilsen

çarşı 04-24-2006 09:43 PM

Alıntı:

İlk Gönderen watican_666
önce adamın hakkındaki gerçek bilgileri ögernip sonra yorum yapmalııı

doğru söylemişsin sağol

mustim007 04-24-2006 11:04 PM

mustim007

Alıntı:

İlk Gönderen flywalker
Arkadaşlar Çatlı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kimilerine göre bir faşist,devlet için çalışırken kendi çıkarlarını ön planda tutan bir hain.
Kimilerine göre devletini ve milletini çok seven,hayatını bu yola adayan bir kahraman.
Sizce hangisi ve neden?

Arkadaşlar bu konuda bazı arkadaşlarıma katılmıyorum. Abdullah çatlı arkadaşlarında bildiği gibi devlet için çalışan birisiydi. tabiri caizse robim hood gibi zenginden alıp yoksula veriyordu ve bu devlete faydası olduğu gibi yoksulada faydası olduğunu çoğu kişi bilir hem deniz gezmişe hiç böyle suçlamalar yapılmıyor hep çatlı, menderes vb. kişiler ateşe atılıyor buda bazı kesimlerin acayibine gidiyor ben dahil. ve apo pisliği ile aynı keseye konulması çok yanlış ve asılsız. bence biraz kitap okumaları lazım. ayrıca siz ahmet kayayı deniz gezmişi dinlemeye devam edin abdullah çatlı gibi insanlar varken siz teröre para gönderin devam edin

superman100 04-26-2006 04:33 PM

abdullah çatlı , kim ne derse desin bir kahramandır ona laf söylemek sizin gibilere düşmez. o hayatını türk milleti için adamış bir kişidir.

stelyo 04-26-2006 09:34 PM

Yaptıkları ortada....

Bence vatanseverdir Çatlı.Keşke bi tane daha olsa

dadaş2541 04-26-2006 11:07 PM

bir kahramanla adi birini ayırt edemiyecek kadar cahil bir milletmiyiz.

çarşı 04-27-2006 09:33 PM

Abdullah Çatlı gibi bir tane daha çıksa Allahım

melgibson3000 04-27-2006 09:39 PM

çıkar çıkar merak yok:)

CaKaLBoT 05-07-2006 02:36 PM

apto gevşeğiyle,çatlı arasındaki farkı göremiyorsan yazıklar olsun sana serhatbeyy.

rohat 05-15-2006 08:41 PM

abdullah catli derin devletin satilik silahidir

L331 05-27-2006 07:37 PM

Asalaya karşı 8 eylem yapmış kişi.Asala'yı çökerten kişi.sağın en büyük reislerinden biri...

ZaNdAR 05-28-2006 12:24 AM

okudum kitaplar gazeteler we makaleler çerçevesinde bilgim war sadece.

dewlet kullandı kullandı sonra deşifre olunca da hain ilan etmek zorunda kaldı.

bence bir kahramandır. çünkü dewlet için çalışmıştır.

selametle..

İNtEGraL 05-28-2006 02:11 AM

kendisi tam cennetliktir,mubarek bi şahıstır :biggrin:

scarface 05-28-2006 12:25 PM

Abdullah Çatlı hakkında kitaplar;
Onu savunan, kızının yazmış olduğu "Babam ÇAtlı" adlı kitap;
Ona karşı olan (en azından onu savunmayan), Soner Yalçın'ın yazmış olduğu "REİS Gladio'nun Türk Tetikçisi" adlı kitapları okuyabilirsiniz...

sezostris 05-28-2006 01:05 PM

bu dört kişi, ürkek adımlarla 56 no'lu apartmana girdiler. 2 numaralı dairenin önüne gelince, bellerindeki silahları çıkardılar. ercüment gedikli, kapıyı zorladı, açamadı. zile bastılar.
kapının açılmasıyla birlikte eve daldılar.
içeride, türkiye işçi partisi üyesi beş öğrenci vardı:
odtü elektrik bölümü öğrencisi, 23 yaşındaki serdar alten..
ankara devlet mimarlık mühendislik akademisi öğrencisi, 26 yaşındaki hürcan gürses.
ankara iktisadi ticari bilimler akademisi gazetecilik bölümü öğrencisi, 23 yaşındaki efraim ezgin.
hacettepe üniversitesi istatistik bölümü öğrencisi, 20 yaşındaki osman nuri uzunlar.
aynı okuldan, 20 yaşındaki latif can.
televizyon seyretmekte olan öğrenciler, elleri silahlı dört kişiyi görünce şoke oldular.
saldırganlar da şaşırdı. evde beş kişi olmasını beklemiyorlardı. bildikleri, en fazla üç kişi olduğuydu.
hemen hemen aynı yaşlardaki saldırganlar, evdekilerin ellerini arkadan bağlayıp, yüzükoyun yere yatırdılar. odaları dolaşıp arama yaptılar. haluk kırcı, "böyle devrimcilik mi olur, evde bir silah dahi yok," dedi.
evde silah yoktu. saldırganların evde bulabildikleri, genç öncü, çark başak ve yürüyüş adlı dergilerdi. ve başta aziz nesin olmak üzere, bazı ünlü yazarların kitapları...
saldırganlar, evdekilerin sayılarının fazla olması nedeniyle aralarında biraz tartıştılar. bir de arabada bekleyen reis'e danışmaya karar verdiler. kürşat poyraz ve ercüment gedikli, dışarıya çıkıp durumu anlattılar.
abdullah çatlı, kürşat poyraz'ı yanına alarak: "ben şimdi geliyorum, beni bekleyin" dedi. çatlı ve poyraz otomobille hareket edince, ercüment gözcülerin yanına gidip onları uyardı: "aman dikkat edin, sinek uçsa bize haber verin."
kısa bir zaman geçti.
reis çatlı, gittiği yerden döndü. onlara bir şişe eter ve pamuk getirmişti. kürşat poyraz ve ercüment gedikli, eteri ve pamuğu alıp eve girdiler.
yere yatan beş gencin yüzüne sırasıyla, etere batırılmış pamuğu bastırdılar.
tam o sırada, kapı kısa aralıklarla üç kez vuruldu. saldırganlar telaşlandılar, kim olabilirdi gecenin bu saatinde?
kapıyı açtılar. iki kişi daha gelmişti. türkiye işçi partisi üyesi faruk erzan ve salih gevence. evde bulunanların sayısı, bir anda, 7'si tip'li gençler olmak üzere, 11 kişi olmuştu. tekrar reisleri çatlı'ya koştular, durumu haber verdiler.
çatlı, 'soğukkanlılığını' kaybetmedi. emrini verdi: "sonradan gelen iki kişiyi alıp otomobile getirin."
kürşat poyraz ve haluk kırcı, salih gevence ile faruk ferzan'ı, çatlı'nın otomobiline getirdiler.
kürşat poyraz otomobilin önüne, çatlı'nın yanına, haluk kırcı ve tabanca tehdidi altındaki iki tip'li genç, arka koltuğa oturdular. araba, bahçelievler'den çıkıp süratle istanbul-eskişehir yoluna yöneldi.
10 dakika sonra, balmumcu yolunun 13. kilometresine vardılar. otomobil durdu. abdullah çatlı, aracın motorunu çalışır durumda tutarken, farlarını söndürdü.
iki tip'li genç, haluk kırcı ve kürşat poyraz tarafından, yol kenarındaki tarlanın içine doğru 600 metre götürüldü.
24 yaşındaki faruk erzan'ın kafasına üç, 26 yaşındaki salih gevence'nin kafasına da üç kurşun sıktılar.

Bahçelievler Katliamı'ndan...

Kime göre kahraman , neye göre kahraman , işte bu kişiden kişiye değişir.

CaKaLBoT 05-30-2006 12:13 PM

etki tepkiyi doğurur.vatanseverlerin kafasına silah sıkan vatan düşmanları kime göre kahramansa,neye göre kahramansa....!işte bu annesinin haram göğsünü emene ve helal göğsünü emene göre değişir.

ege10 05-30-2006 07:14 PM

Herkesin kendi fikrine göre degisir.

zapata 05-30-2006 09:44 PM

vatan hainleri ne zamandan beri cennetlik oluyo anlamıoyorum sezostris sen de saol artık cennetlik diyenlerin vatansever diyenleri görmek isterim alsınlar kapı bi belge YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN !!!!!!!

CaKaLBoT 05-31-2006 09:49 AM

ne zaman adam oluruz.bu ülkenin gençleri başka ülkelerin sembol resimleri yerine,şu anki yaşamlarını borçlu oldukları kahramanların,atalarının resimlerini mesajlarına yansıttığı ve abdulalh çatılının soğukkanlılığını kaybetmediğini iddia edecek kadar kendini hayal dünyasına kaptıran ideolojik ve taraflı yazarların objektif olmayan masal kitaplarına inanmadığımız zaman.

L331 06-01-2006 03:26 PM

Hangi vatandan söz ediyorsun şu zamannında kominist yapmaya çalıştığınız vatandan mı. Sen ülkenin anayasasını değiştirmeye çalıştır sonra gel bide burada bu konuyu tartış yürüyün kominist be emanetçileri.Helal olsun onlar gibi adamlar olmasaydı (yani ülke kominist olmuş olsaydı) bizimde analarımız diğer eski doğu bloğu ülkelerindeki kadınlar gibi başka ülkelere gidip biyerlerini satmak zorunda kalacaktılar...

L331 06-01-2006 03:29 PM

Ve kimse masal kitaplarına inanmıyor.Ben içimden gelenlere inanıyorum Allah vatanı kötünün şerrinden korusun...

sezostris 09-05-2006 11:14 PM

Arkadaşım ilk önce komunizm ile sosyalizm arasındaki farkı analiz et. ;)

vestelman 09-05-2006 11:48 PM

komunizmi bilmiyorsun dostum.halkın çıkarlarını gözetir her zaman.o dediklerinse dediğin ülkelerde oluyorsa komunizm hakkıyla yer bulmuyordur.

scorpıon 09-10-2006 07:12 PM

Alıntı:

İlk Gönderen rohat

bencede oyledır

DJIN 09-10-2006 08:38 PM

Alıntı:

İlk Gönderen vestelman
komunizmi bilmiyorsun dostum.halkın çıkarlarını gözetir her zaman.o dediklerinse dediğin ülkelerde oluyorsa komunizm hakkıyla yer bulmuyordur.

halkin çıkarlarını gözetmek kömünizm gibi bir rejimle olmaz halk kendi haklarını kendi gözetir(atatürk ü oku) devlet halkın kendi haklarını gözetmesini sağlar....
devlet halkın haklarını zorla gözetmeye çalıştığında rejimin adı komünizm olur ....(zenginin parasını zorla alıp paylaştırmak gibi)
komünizm hiçbiyerde doğru düzgün ayakta duramamıştır ...
ayakta durduğuna inanan kuzey kore , küba vs. ülkelerin haline bakabilir...kimse mutlu değildir..

konunun yeri rejimi tartışmak için deil ama komünizme sevdalı gençliğe bir cevap vermek istedim....(tanımadığın insana aşık olmak gibi birşey bu)

GeCeLeR 09-11-2006 02:09 PM

işte bu kardeşim her şeyi özetlemiş konuşacak bişiy kalmamamış bana...

Alıntı:

konunun yeri rejimi tartışmak için deil ama komünizme sevdalı gençliğe bir cevap vermek istedim....(tanımadığın insana aşık olmak gibi birşey bu)
bunu çok beğendim...

teşekkürler DJIN

Saygılar
GeCeLeR

ozz 09-11-2006 03:24 PM

Güzel devlet hizmetlerinde bulunmuş . Vatansever bir . devlet memuru .
ama illegal .... tetikçilik ne zaman kahramanlık oldu . EMİR ALIP EV BASIP ,
ADAM VURMAK .
ASLAN KARDEŞLERİM İYİ DÜŞÜNELİM ;

OKUYUN OKUMASINA DA . AZICIK TA ===DÜŞÜNÜN===
BUNA EMİR VEREN VAR , EMIR VERENE EMIR VEREN VAR , BELKI ONADA EMIR
VEREN VAR . KIM LAN BUNLAR . NE KADAR VATANSEVER , NE KADAR ADIL ,
NE KADAR , NEYE ÖNEM VERİRLER , İNSANMIDIRLAR , YOKSA YARI INSAN YARI
TANRIMI . KANUNLARI VARMI , VİCDANLARI VARMI . HATA YAPMAZLARMI .
PIŞMAN OLURLARMI . NE ZAMAN GİDERLER . YERLERİNE KİM GELİR . KİMİN GELECEGİNE KİM KARAR VERİR ...
BİZ VERMİYORSAK . NEDEN BİZİ GÜDERLER . DEBOKRASI DEGILMI BIZIM
DÜZEN imiz. YOKSA KIMIN DUZDUGUNUN FARKINDA DEGILMIYIZ.

GÜDÜLEN HEP AYNI . KEPENEGİN HER İÇİNE GİREN DE , ÇOBAN ...

HA BIDE KÖPEKLER VAR ...

qwer 09-12-2006 12:44 AM

arkdaslar komünizm sadece dünyada üçbeş ülkede uygulanırsa ayakta durmaz
komünizmin ayakta durması için bütün devletlerin komünist olması gerekir.
ha abdullah çatlıya gelince bence vatan hainidir.ben komünizm yanlısı biri olarak katliam yapmayla kahraman olunmaz diyorum.ama herkezin düşüncesine saygılıyım..

turkerr 09-12-2006 01:32 AM

Alıntı:

İlk Gönderen ozz
Güzel devlet hizmetlerinde bulunmuş . Vatansever bir . devlet memuru .
ama illegal .... tetikçilik ne zaman kahramanlık oldu . EMİR ALIP EV BASIP ,
ADAM VURMAK .
ASLAN KARDEŞLERİM İYİ DÜŞÜNELİM ;

OKUYUN OKUMASINA DA . AZICIK TA ===DÜŞÜNÜN===
BUNA EMİR VEREN VAR , EMIR VERENE EMIR VEREN VAR , BELKI ONADA EMIR
VEREN VAR . KIM LAN BUNLAR . NE KADAR VATANSEVER , NE KADAR ADIL ,
NE KADAR , NEYE ÖNEM VERİRLER , İNSANMIDIRLAR , YOKSA YARI INSAN YARI
TANRIMI . KANUNLARI VARMI , VİCDANLARI VARMI . HATA YAPMAZLARMI .
PIŞMAN OLURLARMI . NE ZAMAN GİDERLER . YERLERİNE KİM GELİR . KİMİN GELECEGİNE KİM KARAR VERİR ...
BİZ VERMİYORSAK . NEDEN BİZİ GÜDERLER . DEBOKRASI DEGILMI BIZIM
DÜZEN imiz. YOKSA KIMIN DUZDUGUNUN FARKINDA DEGILMIYIZ.

GÜDÜLEN HEP AYNI . KEPENEGİN HER İÇİNE GİREN DE , ÇOBAN ...

HA BIDE KÖPEKLER VAR ...

söylediklerinin hepsine katılıyorum haklısın. vatanımı seviyorum milliyetçiyim diye adam öldürmek doğru değil.
ayrıca kurtlar vadisinin tv de yayınlanan son bölümleri de abdullah çatlıyı halka sevdirme çabası içindeydi (misal polatın, nizametinin taburesini tekmeleyerek asması)

DoqqYstyLe 09-13-2006 08:57 PM

bnce konunun en dogru kaynakları ugur mumcunun elindeydi... oda coook onceden gitti... olay hasır altı edildi... kavram kargasası yaratıldı gerceklerde biz birbirimizle ugrasırken alınıp goturuldu....

scorpıon 09-25-2006 09:41 PM

Alıntı:

İlk Gönderen rohat (Mesaj 109517)

dogru tespıt

maYKıl 09-25-2006 10:51 PM

derin merin bu vatanı birilerinin savunması gerekiyor bazı yerde kanunlar yetersiz kalıyor

Asi___Genc 09-26-2006 09:02 AM

arkadaşlar abdullah çatlıı milletini devletini davasını kendi canından bile değerli görüp yaşayan bir kişidir abdullah çatlıının kim olduğunu ve neler yaptığını öğrenmek isterseniz GÖKCEN ÇATLI nın yazdığı BABAM ÇATLI isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim...

CaKaLBoT 09-26-2006 09:32 AM

Alıntı:

İlk Gönderen scorpıon (Mesaj 196309)
dogru tespıt

vaziyetten pay çıkarmayın...

üretken olmuyorsunuz...boşluğu başkalarının tutma fikri ile dolduruyorsunuz.....

devletin satılık silahı imiş......:mad:

siz kesin öcalan denen it'e muhabbet duyarsınız....

bırakın bu boş fantezi fikirleri....alıcısı yoktur....

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:45 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.