![]() |
Cem İltir
Acı Verdi
Sesini fısıldar serseri bir rüzgar, İçimi acıtmaktan zevk alarak, Unutmaya yetmez peşinden akan yıllar, Uyanırım her sabah tenim sen kokarak, İnanmadın ki hiç sen benim sözüme, Yalan sandın en gerçek duyguları, Bilmez misin her sonbahar hüzündür sevgilere, Terkettin beni bir Eylül akşamı, Acı verdi günlerce pervasız gidişin, Meçhul bir maceraymış senin sevişin, Nasılda inandım ah nasıl aldandım, Zorlama hüzünmüş giderken ki halin. Cem İltir |
Acılanmakla Acı Durulmaz
Kurtardım içimdeki yangından hatıralarımı Son anda yetiştim yoksa hepsi yanmıştı Ne kadar ağladıysamda olmadı Söndüremedi gözyaşlarım üzerine düştüğü yangını Acılarla aşka yol olmaz Acılanmakla acı durulmaz Rüzgar ektim kalbime fırtına biçilir diye Ama anladım ki için için yanan ateşe fırtına derman olmaz Kaldırdım resimlerimizi yerlerinden Çıkardım tek tek çerçevelerinden Üşenmedim hatta yırttım ortadan Bitmiş bir hikayenin tanığı kalmasın diye Tanıdık bir şarkı eşeliyordu kulaklarımı Evet hatırladım bu bizim şarkımızdı Da ne işi vardı kalbiminin sınırları içinde Kanatıyordu her notası içimdeki yarayı Ne zormuş unutmak keşke unutulsaydım Ne olup bittiğini anlamadan yaşayıp dursaydım Hayatımı yeni baştan kursaydım Ne rüzgara ihtiyacım olsaydı Ne ateşe dost olsaydım Ne aşkı bilseydim Ne aşık olsaydım. Cem İltir |
Adın Okunur Gözümden
Severmiş gibi yapma Seveceksen sev Gözlerim hala yolda Döneceksen dön İstersen gül dökeyim yollarına Bitsin bu pembe dizi gel kollarıma Delice kanmışım sözlerine Gözü kapalı düşmüşüm ateşine Kimselerde yok ki senin bu havan Nasılda inanmışım ben gülüşüne Sustum olmadı Konuştum duyulmadı Çizik attım kalbime Aşkım durulmadı Dönersen geri söz çıkmayacağım sözünden Kimselere bakamam adın okunur gözümden. Cem İltir |
Adresi Belli Olan Kurşunlar
Hayattan alınacak intikamımız vardı Neden bu kadar çabuk pes ettin Bak ben tek başıma savaştayım Sen cepheyi çok çabuk terkettin Yine de son bir el ateş edeyim dedim Ölmeden önce hayata Elimi silahıma götürdüm yoktu yerinde Giderken yanında götürmüşsün, Çaresiz bıraktın beni hayat karşısında Sen nasıl kaybettiysen benimde kaybetmemi istedin herhalde Ama hatırlarsan bir söz vermiştik seninle; ''Ya hep olacaktık, ya doğmadan ölecektik'' Sen sözünden döndün, Korktun belkide başımıza ne gelecek diye Ama benim zaten son noktam sendin Senden sonra ha hayat beni vurmuş, ha ben hayatı Ölsem kurtulurdum, Yaşasam zaten ölüden beter olurdum Dedim ya sen benim son noktamdın Ve senden sonra benim zaten virgüle ihtiyacım olmazdı, olmadıda Beni en çok yıkan, dönüp gitmen oldu Bana hayatım derdin, Hayatı bana tercih ettin Nasıl bir çelişki bu bir türlü çözemedim Olmuyor deseydin bulurduk bir çare Herşeye rağmen vazgeçerdik ne kadar zor olsa bile Ezilmezdim en azından yıkılan hayallerimin altında Olan oldu artık, Kimi zaman gözlerinde yaş oldum Kimi zaman yüzünde gülümseme Şimdi son isteğim yaşanılanların hatrına, Ufak bir yer aç bana kalbinde Her zaman iyi bir ben olsun orda Beni öyle hatırla Ve son sözüm; Bir daha asla savaşan birini cephede silahsız bırakma Belkide kalan son kurşunu kendine sıkma hakkını kullanmak isteyebilir. Cem İltir |
Affetmek Allaha Mahsustur
Aylar sonra aklıma düştün nedendir bilinmez Belki özledim, belki nefretten kimse bilemez Mutluluğa senle alışmıştım tam hayata küsmüşken Seveni oynadın bana aslında hiç sevmeden Affedemem seni affetmek allah'a mahsustur Bakamam gözlerine o gözlerde mutluluğum mahpustur Küsemem ki sana arada onca hatıralar var Yerine başkasını düşünmek sende kalan umutsuzluğumdur. Cem İltir |
Ağaçlar Gibi Eğildim Hayata
Bilemiyorum ne olacak acaba Aylar sonra görünce birbirimizi Belki eskisi gibi kucaklaşıp Belkide tanımamazlıktan geleceğiz gözlerimizi Değişen hayatın girdabına bizde ortak olduk istemeden Ne sen eski sensin artık ne de ben eski ben Gittiğinden beri dönmenin hasretiyle yanıp tutuşurken, Hep kendim söndürdüm yangınımı kalbimi gözyaşıyla sularken Şimdi herşeyi eskisi gibi istemek haksızlıktır zamana Zaman akıp giderken hangi ağaç eğilmeden karşı koymuş ki hayata. Cem İltir |
Ağlarken
Resimlerimize bakıyordum geçmişi anmak için İçlerinde biri var ki o özeldi benim için Tüm mutlu resimlerim yerli yerinde duruyordu Ağladığım tek resmimin yerinde yeller esiyordu Onca mutlu anımız varken neden hüzünlüsünü aldın Yoksa sen benim gülmeme değilde ağlamamamı hayrandın O resim seninle son kavgamızdan sonra çekilmişti Ben odamda ağlarken kardeşim ansızın çekmişti Dikkatli bakınca gözlerime sanki sen damlıyordun O kavgadan sonra ayrılınca resimle sen diye konuşuyordum Bende kalan eşyalarını almaya geldiğinde, Neden resmimide koydun bavuluna Sadece kendi hayatınıda alsaydın bu evden, Niye beni de götürdün yanında Mutlu mu olacaksın her resmime baktığında nasıl ağlıyor diye Yoksa sende mi ağlayacaksın bu aşkı nasıl mahvettim diye Geç kalmış gözyaşı sadece yanakları ıslatır Şimdi zahmet edip ağlama, Islanan yanaklar değil gönül olmalıdır İş işten geçtikten sonra istersen yüz yıl ağla Beni kaybettikten sonra bana ağlasan ne fayda. Cem İltir |
Akıllandım Sanıyordum
Kendimi kandırdım bir hiç uğruna Olmayacak sevdayı gönlüme yazmakla Duyguları bırakınca kendi başına Hep imkansızı istiyor ısrarla Oysa ben akıllandım sanıyordum Olmayacak duaya ellerimi açmıyordum Birden sen çıktın karşıma, Kilitlendim aşkında Yok, sana bakınca beni unutuyordum Ne feci bir durum benimkisi Tek çıkar yol hasretinki Gidelim desem beraber hasretin peşinden Ben giderim de sen gelmezsin ki. Cem İltir |
Aklıma Gelmişken
Daha en başında aşkı sorularla boğduk, Olacağı varsa bile biz yanlış yola soktuk, Sevmeyi istemek yetmiyor, sevebilmeyi unuttuk, Biz galiba birbirimize bağlanmaktan korktuk İnadına gitmeseydik birbirimizin, Değeri yerle bir olmazdı sevgimizin, Aklıma gelmişken söyleyeyim, Seni unutmayı hiç düşünmedim Aklıma gelmişken söyleyeyim, Seni sevdiğime pişman değilim. Cem İltir |
Alacaklıyım Hayattan
Öyle aşklarımı feda ettim ki zamanında Şimdi alacaklıyım hayattan Hızlı yürüdüm, az yolum kaldı mutluluğa Dönmeyeceğim bu defa yolumdan Ne öldürür, ne güldürür İsterse süründürür senelerce Bazen ayrılık yazar kaderine Ta ilk görüşte Ne seversin, ne sevilirsin Yaşarsın öylesine Günleri doldurmakla geçer ömrün Dört duvar bir evde İşte aşk böyle birşeydir a canım Sakın verme gönlünü kimseye Bir defa aldın mı tadını imkansız Kanına işler sinsice Güvenme kimseye güvenme a canım Sonra acı koyar aşkın ihaneti Kimseye verme gönlünü varsın yaşasın yarım Ok yaydan çıksa bile inan vurmaz seni. Cem İltir |
Allah'ın Belası
Kimseyi sevmediğim kadar sevdim seni Yaktım kalbimi, uçtu rüzgarda külleri Savruldu bilmediğim diyarlara Kimse sahip çıkmadı silindi izleri Ağladı, sesini duyan olmadı Sustu, herşeyi konuşmadan anlattı Anlaşılmak için kendini aştı Dinleyen sadece bir vefasız çıktı Duydu, kulak vermedi Dinledi, anlamak istemedi Ne Allah'ın belasıymış ki Hep kendi söndürdü uğruna yanan kalbimi. Cem İltir |
Anadolu - Avrupa Yakası
Tamam sus, Bak bende sustum, Peki öyle olsun sen kazandın Al Avrupa yakası senin olsun İstanbul'un, Anadolu yakası benim, Yeter ki iki yakamız bir araya gelsin Bundan da kavga çıkarıyorsun ya, Ne diyim? Sen delisin. Cem İltir |
Anladım
Gülüşüne hasret senelerdi yaşadım sandığım İzahı olmayan bir özlemle hayaline sarıldım Zayi edilmiş aşktı kırıntılarına saklandığım Elimde kelimelerim hepsini sana yazdım Marifet yazanda sandım, yazdırandaymış anladım... Cem İltir |
Anlayacaksın Değerimi
Çok uzun zaman bekledim Ha bugün ha yarın dönersin diye Kalbime göz değdirmedim Bilirim aşkı paylaşmazsın kimseyle Sabır sabır bir yere kadar Taş olsa çatlardı ortadan ikiye Anla artık nasıl sevmişim Sayamadım, kaç ay tek girdim eve Ölü misali ses yok senden Nedir bu habersiz bırakmalar Çocuk değiliz ikimizde Yürümüyorsa noktalanır tüm aşklar Artık yalvarsanda kalmam bir dakika Zahmet edip gelmişin ama ne fayda Başını boş yastıklara koyunca, Anlayacaksın değerimi Bitti artık yeniden başlamak hata Pencere başında ağladığında Birazda sen bak boş gözlerle sokaklara Nasılmış gölgeni seyretmek anla Nasılmış gece yarılarında ağlamak, anla. Cem İltir |
Anne
Niye doğurdun beni anne Çok mu hırçındım içinde Niye attın bu dünyaya Bilmez misin herkes hasret gülmeye Doğduğumda tanıştım hüzünle İlk gözyaşım aktı ilk günümde Kederle başlanan hayata Kederle devam edilir mi sen söyle Hiç süçüm yok ki benim Ben istemedim doğmayı Bir tebessüm bile çalmadı kapımı Sayende ezberledim ağlamayı Neden doğurdun beni anne Çok mu kızdırdım seni Ne olur bırakıp gitme Güneşim ol; Aydınlat karanlık yollarımı Bu dunyadan koru beni. Cem İltir |
Artistik Aşk Dalı
Güzel gözlü, muzur gülüşlü aşkın ardından Gözyaşı bazlı bir ayrılık hediyesidir Kimi zaman bir Sezen Aksu şarkısı Çoğu aşkın finalinde gözyaşından damlayarak çalınır Aslında Sezen Aksu biten aşkların en büyük tanığıdır Yemin eden taraf hep terkedilendir, Unutmak adına Maksat unutmak değildir aslında Unutabildiğinin farkında olması güç verecektir Bir sonraki bozguna Mutlu günlerde gülerek çektirdiğin resimler Ayrıldığında sorun olur Ve aynı gülüş olmasına rağmen göze yaş doldurur Gülene ağlamak sadece aşkta mevcuttur Gitmek gerek diye düşünülür Uzaklaşmak için geçmişinden Bi hava değişimi ya da duygu temizliği bi nevi En azından bir süre, Onun adıyla hitap etmemek için sevdiklerine Biten aşk yeniden başlar mı bilinmez Ama başlayabiliyorsa neden biter? Acı çekmek hoşumuza mı gidiyor? Belkide çektirmek Kimimiz sadistiz aşkta Kimimiz mazoşist Aslında hepimiz biraz patinaj çekiyoruz Artistik aşk dalında Aşk buzda yürümektir elleri cepten çıkarmadan Giden gider matemini kalan üstlenir Aşkta dolaşan herkesin kalbi biraz incinir Başladığı anda bitmesi imkansız gibi gelir Ama her başlayan şeyin sonunu görmek Sadece insanlar içindir. Cem İltir |
Arz Edilir Hayatıma.. Saygılarımla...
Hüzünlenmekti sevmek bizim zamanımızda Ağlamadan ayrılanı görmemiştik biz, Taa ki seni sokunca gözümüze ortam Tabi zaman değişti artık, Eskiyi ancak bit pazarında bulursun Ki aşkın eskisi satılmaz orada Onuda yaşadıklarından bir kolaj yapıp, As gönül duvarına, Dediğinde amcam yaş itibariyle gençtim o zaman Ne kadar mı gençtim? Sakallarım yüzümde üçe üç maç yapıyordu o zamanlar, Ki hakemsiz oynanıyordu bende müsabakalar Çekip gidince sen, Bende kış geldi sonbaharı atlayarak Yağmurlarımın yerini kar aldı sokaklarımda Ben yazdan düştüğüm için kışına, Kısa kollularla baş ediyordum karınla Ve yakınımda bana, Al giy bunu üşüteceksin diyen biri de yoktu, İşte o zaman çok aradım annemi Ki onun en korktuğu şey hasta olmamdı Ve o olsaydı az hasarla atlatırdım aşkın soğuk algınlığını Alıngan biri değildim aşkta Alamadığımı zorla verdiler, Verdiklerimi geri alamadım aşkında Düşe kalka, kalbimizi sürterek sevdik, Ve az dirsek çürütmedik severken (Ki kollarım feda olsun o ayrı mesele) Bir tek gülüşün yeter, Sadece bana gül, Güllerimi koklayıp bakarken yüzüme, Demiştim hatırlıyorum, İlk gülümü buluşturunca ellerinle Gülmeni özledim, Gülerken beni görmeni, Gördüğünde gözlerimin içine bakıp, Kendimi sana teslim etmeyi Özledim özlenebilecek her halini Ki rüyalarda galiba bunun için var Özleyipte göremediklerinle özlem gideriyorsun, Bizzat görerek Aldıklarınla verdiklerimi karşılastırdım, Sonunda çaldıkların fazla çıktı Ki bu iyi mi bilemiyorum Benden çaldıkların ilerde işine yarayacaksa helal olsun Sen başkaları değildin, Başkalarıda sen olamayacak sanırım, kesinlikle, galiba Seni sen varken anlayamadım ki ben Bilemiyorum ki nasıl çözecem yokluğunda? Bir yerinde mutlaka olacaksın hayatımın yaşarken Ama bilemiyorum diğerleri nasıl katlanacak buna? ''Unutmaktan korktuğun kişiyi, Sevmekten başka bir şey yapamazsın'' Al sana anafikri hayatımın Bir cümleyle tarafınıza arz ederim Saygılarımla..... Cem İltir |
Aşk
İnkar etmekte bile bir kabullenmek yatar Sen ne kadar aşka inanmıyorum de Aslında aşk sana yakındır gözyaşın kadar. Cem İltir |
Aşk Adıyla
Yalnızlıktı aslında peşinden koştuğum İmkansıza hevesle göz kırparken Vazcayamadığım bir tutkuydun sen Ezelden ebediye hüküm süren Aşk değildi benimkisi O kadar kolay değildi Aşk adındı Adın kalbimden ibaret Benim sana yaptığım aşk adıyla ibadet. Cem İltir |
Aşk Çıkmaza Girdi
Aşk çıkmaza girdi ikimizin yürüdüğü yolda Beraber attığımız adımların sesi hala çınlar kulağımda Elele gün batımını izlediğimiz, Başın göğsümde geceyi gün ettiğimiz, Birbirimize ''hangimiz daha güzel bakıyor'' oynadığımız günler, Dün gibi aklımda Ve onlar dünde kaldı, Bugün; aşk çıkmaza girdi ikimizin yürüdüğü yolda Bitmemiştik oysa, Bitirildik en güzel yerimizde Tam taşlar yerine oturmaya başlamışken, Yıkıldı hepsi üzerimize Ağır yaralı çıktık bu enkazdan Son bir ümitle sarıldık hayata, Ama hayat bizi, bizim onu sevdiğimiz kadar sevmiyordu Bıraktı ellerimizi, Bıraktığı gibi savrulduk yol kenarına, İşte o zaman anladık; Aşk çıkmaza girdi ikimizin yürüdüğü yolda Son kez konuştuk, Konuşulması gereken herşeyi Son sözleri sana bıraktım, Edebiyatın iyi olduğu için Aşk için çok çalıştık Ve son kez bakıştık ayakta uzunca bir süre Son sözü söyledin, ''Biz dost olarak daha çok yakışıyoruz'' O anda gözyaşıyla karışık hüzün yağdı üzerimize Ve en başta söylediğim şey apaçık duruyordu ortada, Aşk çıkmaza girdi ikimizin yürüdüğü yolda Oysa ben bizim için, O yolu açmak için, Çoktan başlamıştım harfiyat çalışmalarına. Cem İltir |
Aşk Gizemdi Kalbime
Bilinmez bazen en bildik gerçekler Kör olur gözün görmek istemez Onun gülüşünle tutunuyorsan hayata Ölüm ayrılık kadar üzmez Biliyordum gerçeği yıllardır kabullenemedim Gözlerimde ki seni kaybetmemek için Karşılıksızdı sana yazdığım şiirler Ama hepsi sen kokuyordu, unutmayı beceremedim Aşk gizemdi kalbime Her haliyle bir bilmece Cevabını bilsem bile Korkardım söylemeye Terk etmek ne acı bir kelime Unutmak keza Terk edilmenin ertesinde Unutacak biri değilim Sen benden gitsen bile Ben seninle devam edeceğim Cem İltir |
şk Savaşı
Gözlerimde görürüm seni Her aynaya baktığımda Yıldızlardan çalarım seni Küskün, hüzün akşamında Dualarım karışır rüzgarın sesine Bulutlarım ağlaşır gözlerimin yerine Gideni unuttu sanma, geleni sevemedi O aşkı bitirsede kalbim bitirmedi Faydasız biliyorum döktüğüm diller Çaresiz yüreğim seni bekler Aşk savaşı bu sonu belli olmaz Yüzlerce insan ölsede aşk hiç vurulmaz Elveda dedim tüm dostlarıma Biliyorum ağlamak yersiz, Öleceğim gözyaşlarımla. Cem İltir |
Aşk Sevebildiğin Kadar Yaşamak
Yorgan yakmak gibi bir durumum var benim aşk için Ve kaç yorgancı dükkanı heba ettim bu yüzden Sevmekse sonuna kadar Sevilmekse sevmekle bağlantısız İnsan sevebildiği kadar aşktır Aşk sevebildiğin kadar yaşamak Bugün penceremden batırdım günü Kızıla boyadım gökyüzünü Kızıl damladı avuçlarıma Gün denizin ardına düşerken İsmin yazıyordu denizin üstünde Kızıla boyanmıştı adın Ya da kan damlıyordu gökyüzünden adının üstüne Kapattım perdelerimi Ki bu fayda etmiyordu Sızıyordu ay ışığı perdemin arasından Ve yakamoz düşmüştü adının üstüne Kızıllığın geçmişti hafiften Lakin içimde bir his vardı, Birşeyler olacaktı bu gece Çok geçmeden anlaşıldı Olay vukuu buldu tam da dolunay saatlerinde Senin adın kızıla boyanmıştı Benim hayatım kana bulandı Aynı yolda ayrı adım atmaya karar verdik Taa ki yollarımız birleşip adımlarımız bir oluncaya kadar Biz ayrılınca bitmeyecek herşey Biz birleşip kalplerimizi değiş tokuş edeceğiz ki özümüze dönelim Ki buda baya bir zaman alacak Ve ben bu yüzden çok mutluyum Daha uzun bir süre senden mahrum kalmayacağım, Rüyalarda bile olsa... Beni sevdiğin için sağol Ki ben seni sevmeyi hiç bırakmayacağım. Cem İltir |
Aşkım
Dayanılmaz gelir yokluğun Varlığınsa tamamen tesadüf Tüm yollarım sana çıkar içimde şimdi Oysa tanıyalı daha kaç gün oldu Gözlerini düşünmeden uyku sokmaz gözüme ******* Öyle feci tutuldumki aşka seninle Bilmiyorum nerede acil çıkışlar Hadi gel aşkım Gelde güldür yüzümü İçime aşk dök biraz Yaza döndür güzümü Biraz bak aşkım Gözlerimin baktığı yerde ol Her anımda imzan var Sana çıkar içimde her yol Arada bir öyle deli bak ki bana Aklım sana kaçsın *******ce Ben razıyım ölümüm aşktan olsun Eyvallah derim ben herşeye seninle Eğer son darbeyi sen vuracaksan kalbime. Cem İltir |
Aşkım Dediğinde
Yalnızlık değil bizim sonumuz Aşk bize bu kadar erken veda edemez Gözyaşı çözmez dilimizde ki düğümü Kalbimde adın varsa sonu hüzünlenemez Bitemez, bu kadar çabuk harcanamaz Aşk dudaklarımızda can bulurken Mutluluk böyle çabuk kuruyamaz En güzel suyuyla sana akarken Sana yazdığım her satır Benim kalbimden kopuyor senin gözlerine Sana baktığım her an İçim ince ince titriyor aşkım dediğinde. Cem İltir |
Aşkım Kar Tanesi
Hüzünler sarmış gönlümü rengarenk Sevgim kaldı ellerinde siyah beyaz Eridi yolunda aşkım kar tanesi gibi Bu kederle aşk bir daha ki yaza çıkmaz Kayboldu ansızın tüm hatıralar Ya da ben bir yere koydum, hatırlanmıyor Çınlıyor aklımın bir köşesinde ağlamalar Yoksa kaybettiğim gözyaşlarımla birileri mi ağlıyor Vazgeç aşk, ne benden hayır gelir sana ne ondan Çözümünü bilseydik sana muhtaç kalmazdık zaten Umutlarımdan bir dağ yaptım hiç yoktan Yamaçlara kar yağmazsa aşk çalınır şeytanın elinden. Cem İltir |
Aşkın Silahı Kurusıkıdır
Ne uzak ne yakın bir yolun ortasındayım Her yere aynı uzaklıkta Her acıya dayanıklıyım Gönül bahçesi tarumar bir güzelin, Bahçesinden gül kopardım gayrı ihityari Alışkın değildi güller kopartılmaya, Hemen battı yüreğime dikeni Az önce yağmurdan çıkmış bir göz bakıyordu bana, Biraz tatli biraz nemli Ve ben güneş tuttum yüzüne, Yağmurdan sonra gökküşağını görebilsin diye Her ne kadar dudakları bir süreliğine gülmüş gibi yapsa da, Aslında onun gülmeye engel sadık acıları vardı Bir yolun ortasındayım Her yere aynı uzaklıkta Sana nefes kadar tanıdık, Ama aşk kadar uzağım Sevmeyi bilmeyene sevgi öğretmek yazmaz bizim kitabımızda Çünkü biz sevmeyi kendimiz öğrendik düşe kalka, Birazda aldatılarak Kaç aşkın günahına şahit olduk, Kaç kez ifade verdik boş duvarlara en yeminlisinden Üzüldük, harap olduk ama ölmedik Çünkü bizim ölmeye engel borçlarımız vardı aşka karşı, Ödemeden ölemezdik Biz böyle okumuştuk aşkı tecrübelerin yazdığı kitaplardan Biz hiç ölmedik aşkın sıktığı kurşunlardan Çünkü biliyorduk ki aşkın silahı kurusıkıdır, öldürmez En koyu sevdalardan istifa etsen bile, Hiçbir acı sonsuza dek sürmez. Cem İltir |
Aşkların En Güzeli Yaşanmamış Olanıdır
Aşkların en güzeli yaşanmamış olanıdır Duyguların kalplerde saklı duranıdır Belki bir şiir, bir şarkı sızlatır kalbini Ama yaşanmamış aşkların sayfası hep bembeyaz kalır Aradan seneler geçse de kalbinde bir uhdedir Solmuş bir resim geçen senelere şahittir Hasretle anılan ismidir sessizce dudaklarda Sımsıkı sarıldığın tek şey artık hayalindeki halidir Kuru bir daldır Koskaca ormanda aşk Etrafını sarsada güzeller Önemli olan o dalı tutmak Cem İltir |
Ayın Göz Hapsindeyim
Ayın göz hapsindeyim bu gece, Yıldızlarla yıkanıyor bahtsız aşkım, Bakışlarım daldı yakamoz sürülmüş denize, Gözyaşlarım yanaklarımda soğuyor, yalnızım Dur desemde faydasız, Söz geçmiyor içimde esen hüzne, Ayrılık bu acımasız, Damla damla saplanıyor gidişin gönlüme Her güzel şeyin neden kötü bir sonu olur? Sevdiğin insanla aranda neden hep yol olur? Aşkın katığı göz göze duruş mudur? Sevmek yol beklemek kadar zormudur? Sen istersen bu aşk sürer, İstemessende yüreğimde izin kalır, O da bana zaten yeter. Cem İltir |
Ayrı Dünyalarda Yalan İstanbul Var
Pazarı kurulan eskimiş eşyalar kadar yorgun, Hapishane koğuşunda cezasının bitmesini bekleyen, Bir mahkum kadar ümitsizdi bizim aşkımız Güne hakkını veremeyen, Dünü bugünde arayan, Zamanı bir gün sonrasından yakalayan, Takvimlerle işi olmayan bitkin iki insandık Biz bazı şeylere inanmadık Suçu aşka attık Duysa çok kırılırdı aşk Biz onu anlayamadık Koca dağlar, denizler, rüzgarlar aşk Biz kör kuyuda küçük birer taş Nasıl uyar frekanslar Nerede kaldı kısa dalga radyo yayınlar Omzuma dokundu biri Ben aşkım dedi Baktım, benzetemedim Hadi ordan dedim Küstü, döndü arkasını gitti Ama sonra intikam fişini bana Türk usulü kesti Yürüyerek, sağlam adımlarla geldiğim bu aşk yolunda topladığım puanları Aşkı tanımamakla birden kaybettim, Sıfıra indim, dibe vurdum, yenildim Önceden tanıdıklarımın aşk olmadığını Şimdilerde acı tecrübelerle test ettim Biterken biz usulca, İstanbul'un ne denli yalan olduğunu anladım Aşık olacaksan Paris'e uçacaksın Paris aşk şehri, İstanbulsa ayrılık Yetemedik birbirimize, Kopardı bizi herhangi bir otobüs firması Sen binip giderken, Sanki öğlen vakti karanlık çöküyordu otogara peşinden Farlarını yakmış, Sanki gülmeyen kaderime ışık oyunu yapıyordu son sürat giderek Ayrıldık, ayrı kaldık, ayrı dünyaların insanıydık, Biz bi türlü aynı yastığa baş koyamadık Doğrudan sapmaya az kalmışken, Sen yoluna gittin, ben yoluma Biz aşık olmaya çalıştık, Ama yanlış zamanda yanlış yerde tanıştık Aslında bu işe hiç başlamamalıydık Yolun soınundaki ışığı görmek için, Biz karanlığa saplandık Meğer karanlık içinde ışık görmekte değilmiş marifet Gün ışığı çarparken yüzüne, Gözünü kırpmaksızın o ışığa bakıp, Karanlık çökünceye dek, Bakışlarınla söndürebilmekteymiş keramet Ama sönen biz olduk, Gazı yavaşça biten gaz lambasında. Cem İltir |
Barış İçin Savaşırız
Hayır diyorum savaşa Her kötü şeye hayır dediğim gibi Kimin aklı alıyor bilemiyorum Kim bu katliamı istiyor ki Daha yaşanacak seneler var çocukların önünde Daha çok güneşli sabahlara uyanacaklar Rüyalarının en tatlı yerinde Bırakın giden gitsin kötünün peşine Biz yolcu edelim savaşı, Bize uğramadan ellerimizde çiçeklerle Ölümlerden ölüm beğen diyorlar hiç utanmadan Ama bilmiyorlar ki biz ölmek istemiyoruz Silahların gölgesinde oynayamayız oyunlarımızı Bizi oyun diye tankların önüne atıyorlar Geçmişte kalan hesapların, Geleceğe devretmesine gerek yok Üstü kalsın, hepsi sizin olsun Bir inat uğruna kimsenin, Binlerce insanı öldürmesine izin yok Ya barışı kabul edin, Ya da biz barış için savaşırız. Cem İltir |
Başka Gönüllerin Bebeği
Gülüşüne hüzün karıştılırmış sevgi Ya siyah ya beyazdır hayat, olmamalı gri Sevmekle bitmiyor aşkın görevi Sevebildiğin kadarda beklemeli Ben senin müptelan olmaya hazırken Sen başka gönüllerin bebeği Tek birlikteliğimiz, Yan yana çekilmiş fotoğraflar değilmi? Ben sonsuza kadar da beklesem Sen bir kere bile bana bakmayacaksın Ben boş hayallerimin bekçisi olurken Sen kendi dünyanda aşkınla yaşlanacaksın Yağmuruna güneş sürülmüş gökyüzü sadece senin Gözyaşıma kahkaha katma, Ağlayabildiğim kadar sevebilirim. Cem İltir |
Batıp Çıkmak
Anlamaz ki tok açın halinden Nafile teselliler kar etmez Sarmaz ki yaraları derinden Erişilmeyecek hayallere uzanan ellerim Kısa kalıyor her defasında Ve ben dökmüşüm gibi tüm sütleri Kedi gibi sırnaşıyorum Beni sevmeyen hayatın paçasına… İçine içine damlatınca her derdi Bir derya birikiyor ufacık yüreğinde Hani yüzme bilmesende Cahil cesareti, atlamak istiyorsun Boğulacağını bile bile... Sen seni çözsen de Çözüm karşı tarafın ellerindeyse Ona anlatman gerekiyor kendini İnandırabildiğin kadar mutlu oluyorsun İnandıramadıkların bir damla daha ediyor Batıp çıkan yüreğinde Kimsesiz kalmak gibi bir şey bu Anlatıpta anlaşılamamak Olupta erişememek Doğruyu bilipte yanlışın savunulduğunu görmek Üzüyor insanı Üzüntü kendine teselli olmuyorsa Böyle yazıp duruyorsun kendine Anlayacağın haybeden kelime israfı… Cem İltir |
Bedelli Aşık
Bayılıyorsun hayata kolay yönünden bakmaya Aşk bir oyun sanki senin dünyanda Askerliği senin gibiler nasıl kolaya kaçıp bedelli yapıyorsa, Sende aşkta kolaycısın, bedelli aşıksın bu aşk savaşında Zoru görünce eyvallahı çekip gidersin Araya uzak, araya özlem girince kendine dönersin Seninle geleceğe bakmak ne mümkün Gönül gözün bozulmuş uzağı göremezsin Aşk bir tek senin avuçlarında can çekişiyor Sen aşık gibi değil, harem ağası gibi davranıyorsun Bugün bunu tavladım, yarın diğerini Her çiçekten bal alırsın, Esti mi kafana hepsini rafa kaldırırsın Yanlış yolda adım harcıyorsun Yanlış akla prim veriyorsun Senin derdin ömrün yettiğince, Bakabildiğin kadar güzelin tadına bakmak Kelebek misali daldan dala konuyorsun Dikkat et bastığın dal birgün kırılmasın ayaklarının altında aniden Ve üstüne çökmesin aşkın ahı Hayat bu belli olmaz ucundan yakıverir kalbini Sevda yanığı kolay geçmez, İz bırakır bıçak yarası gibi Ne sözünden dön, Ne döneceğin sözü ver aşka Herşey affeder birgün seni, Yalnız iki şey affetmez; Biri Tanrı, biri aşk Ve ikiside süründürür aklın başına düşsün diye Aşkla oyun olmaz, Eğer oynayacaksan karşına Tanrıyı almışın demektir Bedelli aşıksın bu aşk yolunda Her ne kadar adına bedelli dediysemde, Aşkın bedelini ödememişsin daha Cebinden yiyorsun aşka karşı kredini Bi dene be, sevmeyi dene İnan sevince daha mutlu olacak hem ruhun hem kalbin Her an aklının bir yerinde, Yemek yerken, çalışırken Herhangi birşey onu hatırlatacak sana Sesini duymak için telefona uzanacak elin Konuşunca tarifi mümkün olmayan bir sevinç saracak içini İşte o zaman eriyecek aşka karşı içine yer eden, Umursamaz adamın buz gibi kalbi Ama yok illa ben bedelli aşığım dönmem yolumdan, Aşkla oyun oynamazsan rahat uyku uyuyamam diyorsan, SAna diyeceğim tek lafım şu olur; Gün gelecek öyle çizgiler saracak ki yüzünü, Aynaya bakıp içine düşünce kaybolacaksın O zaman kimse bakmayacak yüzüne Eğer sen şimdi aşka layıkıyla değer verirsen, Oda sana yıllar sonra bile o çizgilere bakıpta, ''Aynalar buruşmuş'' diyebilen Yüzüne içten gülümseyebilen Ve geçirdiğiniz yılların dedikodusunu yapabileceğin birini verir Ve işte o zaman hem aşka inandığın için kendine teşekkür edersin Hemde ölüme yapayalnız gitmezsin Kararını sen ver bedelli aşık; Ya er olarak uzun dönem bu şak savaşında gönlünü ortaya koyarsın Ya da kısa dönem bedelli seversin, Aşka inanmazsın, Karanlık puslu bir vadide bir başına aşkın kurşunlarıyla can verirsin Güneşi kışın bulutların ardına saklar Tanrı Yaza kadar özlensin diye Aşkı sadece hakedenlere verir Tanrı Haketmekte insana, dönüp gitmekte. Cem İltir |
Ben Sende Varım
Ben sende varım, sen zaten bendesin Gittiğinden beri hala arıyorum seni, Her uyandığımda yanımda Her gece adını anmadan Uyku uğramıyor gözlerime Sabahlar umutla başlayıp, Hüzünle gömülüyor güneş geceye Bir defaya mahsus Rüyamda sevişeyim seninle Öyle özledim ki seni, Anla işte öylesine çok Ben sende varım Başka çarem yok Deli rüzgarlar aralıyor gönül kapımı arsızca Yeni ümitler ekiyor çiçek açmayacağını bile bile Gönül atlar mı bir sevdadan diğerine Ben sende varım, hayat buluyorum gözlerinde Ağaçlar sonbaharı karşılıyor kederle Yapraklar veda ediyor dallara, eziliyor yerlerde Güneşsiz yarınlarda kim ısıtacak ellerimi nefesiyle Ben seni istiyorum, sense benden çok gurbette Eski neşesi yok artık evimin Hatıralar damlıyor duvarlardan yağmur gibi Kendi köşemde ağlıyorum kimse bilmiyor Ben göğsünde ağlamak istiyorum eskisi gibi Ne bir gülmek hatırlıyorum gittiğinden beri Ne de bir sevmek Bu böyle sürüp gidemez Ya seninle yaşarım Ya da ilaç gibidir yalnızlıktansa ölmek. Cem İltir |
Ben Seni Hiç Aldatmadım
Beni affet diyemem Affetsende artık sana dönemem Bakamam yüzüne Gözlerindeki eski beni göremem En büyük deprem bu kalbimin yaşadığı En kötü kader bu Tanrının yazdığı Senin aklında şüpheler dans ederken, Ben ne kadar gerçeği söylesemde, Boşa bu aşkımın son çırpınışları Ben seni hiç aldatmadım İnanmak istesende gururun buna engel Aşkımı ayaklar altına almadım Diyemem ki sana bırak oraları hadi dön gel Sen baharımdın güllerini koparmadım Ben seninle tomurcuklandım Gülmeyi senle sevdim, sadece sana ağladım Bitanem ben seni hiç aldatmadım Biliyorum kaçırdık biz o son treni Artık olmamız zor eskisi gibi Ne olur alma benden resimlerini Onlarda olmasa ne basarım ben yüreğime taş misali Adın dilime dua oldu sensiz akşamlarda Tanrım ne olur affet beni Senin yerin başka gönlümde Onun yeri başka. Cem İltir |
Ben Senin İçin Yaşarım
Ömrümden bir gün daha geçti sensiz Bir günü daha yırttım takvim yapraklarından Avuturum özlemimi yaşadıklarımızla Bir günü daha çizdim duvardan yavaşça sönen umudumla Ben senin için ölürüm ya Ya da yok yok ölüm çok kolay olur Ben senin için yaşarım. Cem İltir |
Beni Senden Başkası Anlamaz Diyordum, Anlamadı da
Anlaşılamamaktı beni aşkların ihtişamından uzaklaştıran, Anladığım dilde aşk yaşayamıyordum, Anlatılanlarıysa almıyordu kafam Bildiğim yolda ilerlemek zor olmasa gerek, Lakin haritasız seyahate çıkmış gibiydim, Kayboldum kendi yollarımda Kendi kurduğum düzenimde karıştı aklım Kendime bir tercüman gerekiyordu, Tercüme etmek için beni Kurallarını kendi koyduğum oyunlarda kaybediyordum Aşk trafiğimde hep benim olduğum şerit tıkanıyordu, Boşalttığım yollarsa daima açık Güneşe şemsiye açıp, Yağmura perde kapatıyordum Beni senden başkası anlamaz diyordum, anlamadı da Tek bu konuda kendimle övünüyorum Aramıza neler girdi bi düşün, Neler yaşadık görünüşte aylara dağılan, Aslında bir kaç gün mutlu olduğumuz günlerde Ben güne senle başlamayı seviyordum Sen '' bir bardak sütle'' Ben sana ''aşkım'' diyordum Sen bana ''dur bi saniye'' Belki bu yanına hayrandım geçmiştekilerin aksine, Ben sana sunuyordum, Sen reddediyordun Beni senden başkası anlamaz diyordum, anlamadı da Geçti artık buda bitti, Anılar hafizalarda yer edindi, Başka bir hayatta görüşmek üzere, Bu hayatta sona erdi. Cem İltir |
Beş Para Etmezmişsin
Adım adım yürüyorum sana Biliyorum çok yolum var daha Kaybetmedim inancımı Sonunda varacağım kapına Ve o gün geldiğinde anlatacağım çok şey var Dinlemek istemesen de dinleteceğim sana zorla Öyle çekip gitmek kolay, Bitirmek kolay aşkı en güzel yerinde Duyduklarına inanamayacaksın Düşecek yüzün duyunca yerlere Dinle bakalım şimdi; Artık bende zenginim Bir zamanlar istediğin hediyeleri, Artık ayaklarına dökebilirim Ne oldu, niye bakamıyorsun yüzüme Sana bir gün ondan daha zengin olacağımı söylemiştim Hadi ne duruyorsun, oynama bana şimdi masumu Zamanında yemiştim artık yemezler bu oyunu Çok merak ediyorum şimdi ne yapacaksın Zamanında bana yaptığını ona da mı yapacaksın Beni bıraktığın gibi onu da mı bırakacaksın Ama dur o sana pahalı hediyeler almıştı, Bu yüzden gitmiştin değil mi ona Oyunu kuralına göre oynayalım Benden ne istiyorsun, Ona göre satın alayım seni Ya da sat bana kendini makul bir fiyata Sana yazıklar olsun aslında beş para etmezmişsin Ama olsun şimdi istediğin fiyata anlaşalım, Seni bu paralar içinde boğmazsan ben de adam değilim. Cem İltir |
Elini sürdüğün hiçbirşey benim değil
Kalbime dokundun artık oda senin oldu Hayatımın en güzel yerinde ismin yazıyor Adını yazdın şimdi sıra kaderimde Bir bıçak yarası gibi saklıyorum seni bende Mevsimi geldikçe sızlıyor aşkım Avuçlarında can çekişiyor zavallı hayatım İstediğin an öldürürsün beni sana savunmasızım Cem İltir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.