![]() |
Yusuf Önder Bahçeci
19 Mayıs
Ondokuzmayıs Kurtuluşun başlangıcı, Ondokuzmayıs milletimin başının tâcı, Ondokuzmayıs Âli Devletimin, harcı, Ondokuzmayıs Kurtuluşun başlangıcı. Devletimin temelleri Samsun’da atıldı, Vatanını özden seven Atatürk’e katıldı, Bir bilsen, Devlet o zaman nasıl satıldı, Ondokuzmayıs, Kurtuluşun başlangıcı. Söylesene Ondokuzmayıs unutulurmu, Anaların gözlerindeki yaş, kurutulurmu, Gazipaşa olmasaydı vatan kurtulurmu, Ondokuzmayıs, Kurtuluşun başlangıcı. Bandırma Vapuru, ne güzel bir vapur, Atatürk’ün etrafında olanlar hep vâkur, Vatan, işte böyle, idealistlerle kurtulur, Ondokuzmayıs, Kurtuluşun başlangıcı |
A(N) adolu Liselim...
Anadolu liselim, seninle neden küselim, Seni çok seviyorum, şimdi nasıl edelim, Gel o eski güzel günlerden bahsedelim, Anadolu liselim, seninle neden küselim, Seni çok seviyorum, şimdi nasıl edelim... Yusuf Önder Bahçeci |
Abartmıyorum...
Çok seviyorum, sevdan kâlbimde bir dağ, Sen zannedersin ki seni seven gezer sağ, Derdin birgün infilak eder sanki yanardağ, Çok seviyorum, sevdan kâlbimde bir dağ, Abartmıyorum, gerçekten seni seviyorum, Yoldan gelecek yolcuların gibi bekliyorum, Bir dokunsalar ağlar ağlarım utanmıyorum, Sen zannedersin ki seni seven gezer sağ... Yusuf Önder Bahçeci |
Abi Gibi Seviyor Dediler
Seven adeta yalvarıyordu kızın annesine, Ablacığım kızınızla bir konuşsak diyordu, Annesi olmaz ne konuşacaksın diyordu, Seven kızın annesine adeta yalvarıyordu. Evladım kızım seni bir abisi gibi seviyor, Bir kardeşi gibi seviyor diyor indiriyordu. Bilki bu sözleri kızın kendisi demiyordu, Seven kızın annesine adeta yalvarıyordu. Biraz sonra böyle dediği, kızı geliyordu, Kızı belki bu söylenenleri de bilmiyordu, O Sevdiğinin gözüne dalıp ta gidiyordu, Kızı belki bu söylenenleri de bilmiyordu. Abisi gibi, kardeşi gibi seviyor dediği, Sevdiğinin gözlerine dalıp, dalıp gittiği, Görülmüşmü sevmeyenin böyle ettiği, Kızı belki bu söylenenleri bilmiyordu... Yusuf Önder Bahçeci |
Acaba Neyin Peşindeler
Şimdi de onsekiz yaşında, dansöz peşindeler, Yarışma düzenledik, arabalar vereceğiz derler, Bu aşağılık adamlar, acaba nelerin peşindeler, Şimdi de onsekiz yaşında, dansöz peşindeler, Yarışma düzenledik, arabalar vereceğiz derler... Yusuf Önder Bahçeci |
Acı Ahlat Yersin
Acı ahlat yersin, boğazında kalır, kalır, Alıcı kuşlar intikamını mutlaka alır, alır, Elin atına binen, vallahi yollar da kalır, Acı ahlat yersin, boğazında kalır, kalır, Alıcı kuşlar intikamını mutlaka alır, alır... Yusuf Önder Bahç |
Acı Gerçek
Sevgi de saygı olmazmış, bu acı bir gerçek, Çok sevdiğimden kıyamadım o gitti gerçek, Gel şimdi istediğin kadar fotoğraflarımı çek, Her karesin de hüzün, her karesin de nefret.... Yusuf Önder Bahçeci |
Acı Hayat
Pürdikkat izliyorum televizyon da acı hayatı, Benim hayatımı anlatıyor, sanki onun hayatı, Evet, evet, böyle oldu, diyorum, üzülüyorum, Pürdikkat izliyorum televizyon da acı hayatı... Yusuf Önder Bahçeci |
Acı Keder İçindeyim
Seni sevdim arıyorum, Şiir yazıp ağlıyorum, Sanma sağım yaşıyorum, Acı keder içindeyim. Birgün sana geleceğim, Sanma sitem edeceğim, Seni sevdim diyeceğim, Acı, keder içindeyim. Seni sevdim diyorum, Sana yandım diyorum, Seni sevdim ölüyorum, Acı, keder içindeyim. Benim derdim iyolmaz, Gönül huzur bulamaz, Seni sevmiş alamaz, Acı, keder içindeyim... Yusuf Önder Bahçeci |
Acımadılar Gözyaşlarına
Acımadılar gözyaşlarına, mahsun bakışlarına, Çok seviyorum dedikçede döndüler şaşkına, Ben seni nasıl seviyordum söyle Allah aşkına, Acımadılar gözyaşlarına, mahsun bakışlarına... Yusuf Önder Bahçeci |
Acımadılar...
Acımadılar sessiz sessiz akan gözyaşlarıma, Acımadılar sana masum masum bakışlarıma, Acımadılar baharıma, yazıma, karakışlarıma, Acımadılar sessiz sessiz akan gözyaşlarıma.... Yusuf Önder Bahçeci |
Acımasız Olan Sendin...
Acımasız olan sendin sen, ben değil, Kirman gibi çevirdiler, dediler eğil, İnanmıyorum benim sevdiğim bu değil, Acımasız olan sendin sen, ben değil. Beni kimse kandıramaz ki inanmam, Çok susuzum, bu sevdaya kanmam, Seni sevmişim başka sevdalanmam, Acımasız olan sendin sen, ben değil.... Yusuf Önder Bahçeci |
Acın Dinmiyor
Senden bana doğru esen tatlı meltemler, Bilseler, şimdi kulağıma neleri neleri der, Dilimden düşmüyorki senli tatlı nağmeler, Fırtınalar dinsede acın dinmiyor, dinmiyor. Yıllarca bekledin, olacak sabahı olmuyor, O yerlerde gezdim, derdim daha artıyor, Bu nasıl sevgi ise, bir türlü anlatılamıyor, Fırtınalar dinsede acın dinmiyor, dinmiyor. Yusuf Önder Bahçeci |
Acırım Gül Solarsa
Acırım ben eğer güller açmadan solarsa, Acırım en sevdiğim güle baykuş konarsa, Acırım gülden pembe olan yüzün solarsa, Acırım ben eğer güller açmadan solarsa. Ben kâlbimden, feryat figanların eylerim, Açmamış bir güldün kopardılar neylerim, Teneke çalan deliler gibi, gönül eylerim, Acırım ben eğer güller açmadan solarsa. Yazdığım her şiir, dualarım la, dileğimdir, Şimdi ne hallerdesin, Allah aşkına bildir, Seni bir gül gibi kopardılar onlar zalimdir, Acırım ben eğer güller açmadan solarsa. Yusuf Önder Bahçeci |
Aciz Hâllere Düşenler
Para için, mevkii için, şan ve şöhreti için, Şekilden şekile girenler yerlere eğilenler, Televizyonlarda, dilenciler gibi dilenenler, Çok, aciz hallere düşenler, haczedilenler, Değer mi, değer mi ki bir sorsam sizlere... Yusuf Önder Bahçeci |
Aç Susuz Şehit Oldular...
Sarıkamış Şehitlerine Fatihalar gönderelim, Tarih kitaplarının sayfalarını hep dönderelim, Aç susuz şehit oldulur bunu gayet iyi bilelim, Sarıkamış Şehitlerine Fatihalar gönderelim, Tarih kitaplarının sayfalarını hep dönderelim... Yusuf Önder Bahçeci |
Açık Açık Diyemiyorum...
Açık açık diyemezsin seni çok seviyorum, Sana benzer birini görsem, ben eriyorum, Kavuşmak hâyal olsa bile hep bekliyorum, Açık açık diyemezsin seni çok seviyorum, Sana benzer birini görsem, ben eriyorum... Yusuf Önder Bahçeci |
Açık Düşürdüler
Çıktım Kırkpınar'ın Er Meydanına çok iyi de hazırlanmıştım, Rakipler faülle açık düşürdüler, kule hakemleri görmediler, İnsanlar ne hale gelmişler yalanlar, iftiralar bühtan edenler, Rakipler faülle açık düşürdüler, kule hakemleri görmediler... Yusuf Önder Bahçeci |
Açılamadım
O'nun ayak bastığı gibi gelmiştim Samsun'a, İnan görür görmez aşık olmuştum, ben sana, Kendi kendime diyordum onunla konuşsana, O'nun ayak bastığı gibi gelmiştim, Samsun'a. Yıllar ne çabuk geçti, bir türlü, konuşamadım, Seni çok seviyorum Gül be diye açılamadım, Araya yalancılar girdi ayırdılar kavuşamadım, O'nun ayak bastığı gibi gelmiştim, Samsun'a. Şimdi, kime ne diyeyim, sen benim değilsin, Kimsenin önünde, eğilmeyen başım, eğilsin, İstediğin kadar, çocuğun olsun, elin değilsin, O'nun ayak bastığı gibi gelmiştim, Samsun'a. Tek farkımız O kurtardı bense kurtulamadım, *******i de Allah'a yalvardım, bir yol aradım, Beni, beni anlaması için, ne adaklar adadım, O'nun ayak bastığı gibi gelmiştim, Samsun'a. Yusuf Önder Bahçeci |
Açılır Gözlerinden Perde
Dünya bir leaşedir be talipleri de ancak köpekler, Üç kuruşluk Dünya için, herkes birilerini köstekler, Açılır gözlerinden perde Melekler arkadan itekler, Dünya bir leaşedir be talipleri de ancak köpekler... Yusuf Önder Bahçeci |
Adam Benziyor Madama
Adama bak adama, adam benziyor madama, Bıraksana madamı, adam benziyor maymuna, Adam kadın kılığında kantolar oynuyor kıvırıyor, Adama gel sen hanımım ol desen belki oluyor. Bunlar nereden türemişler, bunlar ne yemişler, Biz de aynı memlekette yaşıyoruz ne yemişler, Bunlar aklına geleni yapar Şeytanı neylemişler, Adama bak adama, adam benziyor madama. Yusuf Önder Bahçeci |
Adam Mankafa
Adam saman kafa değil be, adam mankafa, Benim dediğim doğru diyor doğrularsa rafa, Teres anlamadan dinlemeden bu nasıl çaba, Adam saman kafa değil be, adam mankafa. Çok bilmiş, kendini beğenmiş taarruz etmiş, Doğruluk benim tekelimdedir deyip diretmiş, Hele, şunun çabasına bakın, neler söylermiş, Adam saman kafa değil be, adam mankafa. Sen ancak cahilleri kandırırsın yalan dolanla, Zamanında çok çaldın be lütfen biraz laf anla, Artık gezemezsin, elindeki, patlak borazanla, Adam saman kafa değil be, adam mankafa. Yusuf Önder Bahçeci |
Adam Ol
Allah o anda sesini bir kesse konuşabilir misin, Boğazında son lokma kalsa yutkunabilir misin, Dişlerin olmasa o leziz yemekleri yiyebilir misin, O halde neden fazla düşünmüyorsun be neden. Sen mi yarattın hâşa o küçük küçük karıncaları, Arı bal yapıyor yiyorsun yediğin se çiçek tozları, Sonunda ölüm var, adam ol, bırak saldırmaları, O halde neden fazla düşünmüyorsun be neden. Yusuf Önder Bahçeci |
Adam Sandık
Senin boyuna bosuna bakıp ta bir adam sandık, Nasıl da faka bastık, nasıl da aldandık aldatıldık, Eğriçam ormanları gibi ormanlarda seni aradık, Senin boyuna bosuna bakıp ta bir adam sandık, Nasıl da faka bastık, nasıl da aldandık aldatıldık... Yusuf Önder Bahçeci |
Adamdan Fiş İstiyorsun
Adamdan fiş istiyorsun yüzüne acaip bakıyor, Bu adamlar besbelli işte böyle vergi kaçırıyor, Bu adamlara bir şey olmazsa aklımı kaçırıyor, Adamdan fiş istiyorsun yüzüne acaip bakıyor. Lokantaya girip yiyorsun çıkıyor fiş istiyorsun, Parayı veriyorsun, Allah bereket versin diyor, Allah'ı gerçek bilenler faturayı düzgün veriyor, Adamdan fiş istiyorsun yüzüne acaip bakıyor. Bütün barikatları aşarak zorla fişini alıyorsun, Sanki fiş almıyor da adamın cânını alıyorsun, Fişini böyle alınca oradan sanki kaçıyorsun, Adamdan fiş istiyorsun yüzüne acaip bakıyor. Neyse fişini alıyorsun, şöylece bir bakıyorsun, Adam, en sonunda yapacağını yapmış, sana, Yazısı okunmayan silik fiş vermiş deliriyorsun, Adamdan fiş istiyorsun yüzüne acaip bakıyor. Yusuf Önder Bahçeci |
Adamın Biri
Adam biri gündemden düştüm diye, Adam salvolarını gönderiyor hediye, Son zamanda rezil rüsvaymı olacak, Adam biri gündemden düştüm diye. Hödük bizler senide gördük gördük, Devamlı sancılandık sancıdan öldük, Çıkarttığın, palaz bile değildi, cücük, Adam salvolarını gönderiyor hediye. Yusuf Önder Bahçeci |
Adana'dan Bursa'ya...
Senin için yazdığım şiirler, Adana'dan Bursa'ya yol olur, Oku bu şiirlerimi o taş kâlbin belki merhametle yoğrulur, Sen beni bilmeden terkettin, sanma ki kâlbim doğrulur, Senin için yazdığım şiirler, Adana'dan Bursa'ya yol olur, Oku bu şiirlerimi o taş kâlbin belki merhametle yoğrulur... Yusuf Önder Bahçeci |
Adana'lıyık Dedik
Adana'lıyık be dedik, sevdik ama alamadık, Sadece sevdik be bir haber bile salamadık, Acılı şalgamı fıçıyla içip bak nasıl da ağladık, Adana'lıyık be dedik, sevdik ama alamadık, Sadece sevdik be bir haber bile salamadık... Yusuf Önder Bahçeci |
Adana'nın Yiğitleri
Sorsan Adanalıyık derler, Kebabı çokça yerler, Acıyı çok severler, Adana'nın Yiğitleri. Sevdiğini gerçek severler, Sevdiğine cânı verirler, Seni sevdim diyemezler, Adana'nın Yiğitleri. Sevdimi cân verirler, Sevdiğine kan verirler, İman ile cân verirler, Adana'nın Yiğitleri. Sevdiğini hiç üzmezler, Dünya'ya değer vermezler, Öbür Dünya'yı isterler, Adana'nın Yiğitleri... Yusuf Önder Bahçeci |
Adı Lazım Değil
Kötü yazsan yergi çok, iyi yazsan övgü yok, Dilin kemiği olmaz, dilimizde ölçü yok, yok, Beni sorarsanız, Allah'ım bilir suçumuz çok, Kötü yazsan yergi çok, iyi yazsan övgü yok. Adı lazım değil başka bir site, bu nasıl site, Birbirini övenler, önünü görmeyenler sitesi, Bu kafalarla bir yere varılmaz yanlış hevesi, Adı lazım değil başka bir site, bu nasıl site. Güzel yazan kim olursa olsun, kabulümdür, Güzel şiir yazmak aslında güzel bir ilimdir, İnsanların da en güzel huyları varya hilimdir, Adı lazım değil başka bir site, bu nasıl site. Adam öksürse methiyeler diziliyor, diziliyor, Adam bunu okuyor süzüm süzüm süzülüyor, Bu kafayla bir yere varılmaz, herkes biliyor, Adı lazım değil başka bir site, bu nasıl site. Not: Bütün şairler güzel yazar.... Yusuf Önder Bahçeci |
Adım Alımımı...
Aldım alımımı o gül yüzlü yârdan, Artık usul usul gidelim bu diyardan, Develer bir tutam ot için uçarmış yardan, Aldım alımımı gül yüzlü yârdan, Artık usul usul gidelim bu diyardan... Yusuf Önder Bahçeci |
Adım Gibi Biliyorum...
Adım gibi biliyorum, sende sevmiştin, Benim kadar olmasa da, gönül vermiştin, Belki sende, keşke keşke demiştin, Adım gibi biliyorum, sende sevmiştin. Adım gibi biliyorum, seni kandırdılar, Beni de, ekmek tandırında yandırdılar, Yabani hayvanlar gibi hep saldırdılar, Adım gibi biliyorum sende sevmiştin... Yusuf Önder Bahçeci |
Adın Şiir
Epik şiir, lirik şiir, serbest şiir, adın şiir, Hangisini yazarsan yaz sevdiğim denir, Alırsın kağıdı ve kalemi eline diline gelir, Epik şiir, lirik şiir, serbest şiir, adın şiir, Hangisini yazarsan yaz sevdiğim denir... Yusuf Önder Bahçeci |
Adına Kader Dediler
Yıllarca hep şiir yazdım, Yazıp yazıp hep ağladım, Seni elimden aldılar, Adına Kader dediler. Bilmediler nasıl sevdiğimi, Senin için öldüğümü, Bu Dünya'da yüzüm gülmez, Adına Kader dediler. Ayırdılar seni benden, Ayırdılar cânı tenden, Bu ayrılık söyle neden, Adına Kader dediler. Seni benden ayırdılar, Kaderi hep kayırdılar, Bize nasılda kıydılar, Adına Kader dediler..... Yusuf Önder Bahçeci |
Adını Yazdım Kâlbime...
Senden ayrı gezdiğim sahillerde, fırtınalar kopar içimde, Ben senin adını, sahillere değil, yazdım yazdım kâlbime, Bakma seni gördüğümde böylesi tebessümler ettiğime, Senden ayrı gezdiğim sahillerde, fırtınalar kopar içimde, Ben senin adını, sahillere değil, yazdım yazdım kâlbime... Yusuf Önder Bahçeci |
Affedilmeyecek Ne Vardı
Şu Dünya'da, affedilmeyecek, neler vardı, Şimdi ellerdesin, senin vicdanın, rahat mı, Ben her gece ölürüm ölmek meşakkat mı, Şu Dünya'da, affedilmeyecek, neler vardı. Bana göre dürüstlük bu değildir, bu değil, Ne olursa olsun, çaresi vardı be, bu değil, Şimdi el elindesin, kat be kat yerlere eğil, Şu Dünya'da, affedilmeyecek, neler vardı... Yusuf Önder Bahçeci |
Ağaçkakanlar
Bu bahçede ne kadar çok ağaçkakan var, Akşama kadar tak tak derde ağaçları oyar, Allah korusun birgün gagası kırılır sonu var, Bu bahçede ne kadar çok ağaçkakan var. Gagası kırılmazsa, bahçenin sahibi taşlar, Belki, bu taşlardan biri, ağaçkakanı hışlar, Artık bizler bilene bıktık derler papağanlar, Bu bahçede ne kadar çok ağaçkakan var. Yusuf Önder Bahçeci |
Ağdatır Kır Çiçekleri...
Neden neden sormadın bana gerçekleri, Sana nasıl anlatayım, ağlatır kır çiçekleri, İkimize ikimize rastladı yalan diyecekleri, Neden neden sormadın bana gerçekleri, Şiirler, güzel desinler diye, yazmıyorum, Seni, çok sevdim, daha çok seviyorum, Gözlerime bakarak gittin, diyemiyorum, Sana nasıl anlatayım ağlatır kır çiçekleri... Yusuf Önder Bahçeci |
Ağıtlar Yakan...
Kâlbin yaralı işte ağıtlar yakan, Boş vagonlara boş gözle bakan, Yıkılmaz denilen tabuları yıkan, Kâlbin yaralı işte ağıtlar yakan, Sevmemek gerekmiş anladın, Kimseler görmeden ağladın, Şiirlerin ağıt yürekler dağladın, Kâlbin yaralı işte ağıtlar yakan. Bekleme o tren gelmeyecek, O çok sevdiğini de bilmeyecek, Kutuplarda bile buzlar eriyecek, Kâlbin yaralı işte ağıtlar yakan. Şimdi dön dön asıl sevdana, Dört elle yapış yüce davana, Dualar gönder seni yaratana, Kâlbin yaralı işte ağıtlar yakan Yusuf Önder Bahçeci |
Ağla Ağla Açılırsın...
Ağlamak hakkım dersin, ağla ağla açılırsın, Sevdan Karun Hazinesine benzer saçılırsın, Düz yollarda giderken ayağın takılır takılırsın, Ağlamak hakkım dersin, ağla ağla açılırsın... Yusuf Önder Bahçeci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:57 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.