![]() |
Cansın Erol
Aklıma Takılıyorsun
Terk ettiğim hayaller gibisin Düşünmek istemiyorum seni Tutup duygularımda saklanıyorsun. Tam kurtuldum derken Gelip aklıma takılıyorsun. Düşünmek istemiyorum seni Ne gecenin sihrinde, Ne ağaran tan yerinde, Kapatıyorum kirpiklerimi Gözlerimin ardında kalıyorsun Tam kurtuldum derken Gelip aklıma takılıyorsun.. Ne yeniden tatmak sevgiyi, Ne de ayrılıkları Aşk ateşinden kaçarken Kalbimde yanıyorsun Tam kurtuldum derken Gelip aklıma takılıyorsun. Cansın Erol |
Akşam şarkısı
Akşam..siyahın en koyu olduğu zamandı O saatler,duyguların yoğunlaştığı andı. Sarmıştı mehtabı tül rengi bulutlar, Deniz masum bir kadın gibi,ama davetkar Rüzgar kıyamıyordu,okşamayı dalları, Kuşlar kucak yapmıştı sanki ağaçları. Ve ben o an içimdeki senle büyüdüm Yedi kat göğe doğru sevginle yürüdüm Dindi benliğimdeki bütün çırpınışlar İçimde bitmesin bu saatler diye yalvarışlar Birden ateş yükseldi tan yerinden Kayboldu mehtap,ayrıldı denizinden. Sular hırçın,dalgalar sardı her yanı Rüzgar hırpaladı dalları,ağaçları Kuşlar uzaklaştı sığındığı kucaktan Başka duygular uyandı yepyeni bir zamandan. Ve ben sensizlikte küçüldüm,küçüldüm Başlayan yeni bir güne yapayalnız yürüdüm.. Cansın Erol |
Akşamın olduğu zaman
Güneş batar gün çekilir. Ufka pembeler dökülür, Senin hayalin görünür, Akşamın olduğu zaman.. Semada renklerden taçlar, Saatler bile yavaşlar Senle benim dünyam başlar Akşamın olduğu zaman.. Hissederim en derinden, Gözüm kamaşır sevginden Hayalin el verir enginden Akşamın olduğu zaman... Cansın Erol |
Anlamadım
Anlamadım kalbime nasıl yer etmiş sevgin. Bir ömür geçsede sensiz,yine kalbimde yerin. Neden sen yoksunda hep seninle yaşarım, Tattığım her güzellik de hala seni ararım. Neden şiir dolu akşamlar hüzünlü gelir sensiz, Sen olmayınca inan,şarkılar bile sessiz. Neden seni düşündüğümde alev,alev yanarım, Rüyalarımda bile tek seni hatırlarım. Anlamadım kalbime nasıl yer etmiş sevgin, Sensiz geçsede ömrüm hala kalbimde yerin... Cansın Erol |
Anneler Günü
Yurdumda bir bebek doğanda, Benim gönlüm binbir beşik, Bir evlat bir kurşun yese, Benim cismim delik deşik. Anneler.Çocuklar.Çocuksuz anneler,Evlatlarını kaybetmiş anneler.Kadınlar.Kadın olamayan kadınlar.Erkekler.. Anneler günümüz kutlu olsun, Yaşadığın dünyaya bir baksaydın, Beni sert topraklara atsaydın, Sıcacık kollarınla keşke sarmasaydın, Şimdi çok üşüyorum anam.. İlk adımımda çelme taksaydın, Yoluma kocaman taşlar koysaydın, Sıcak ellerinle tutmasaydın, Şimdi çok sık düşüyorum anam.. Verdiğin o güzel nasihatlar, Hepsi çoktan olmuş masal, Ya insan dediğin insanlar,! Şimdi çok üzülüyorum anam. Bana armağan ettiğin beni, Harcıma kattığın sevgiyi Bütün ümitler kırılsa da seni, Seni çok seviyorum anam Bakın bir küçük çocuk annesini o saf duygularıyla nasıl anlatmış; ANNE dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin,ete,kemiğe bürünmüş halidir. Nekadar üzsende 10 dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde bir yaratıcıdır, Yemek yemeyen çocuğunun dikkatini çekmek için elinde ki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir. Ksfayı çocuklarıyla bozmuş,göbek bağı kopsa da yürek bağı kopmayan,sevgi dolu fedakar insanın dişisidir.Bulaşık ütü vs gibi işler yaparken bile otomatik olarak çene çalan,kendi kendine konuşan,dırdır denilen mereti erkeklere daha küçükten ezberletendir. Yemek ve düzen insanıdır. Yavrularını yol tarafında değil,kaldırım tarafında yürütendir. Dizi,dizi inci ama laf sokuşturmada da birincidir. Sevgiliden ayrılma haberini verince,'aman ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik karakterdir.. 'Oğlum aradım yoktun.Mesajımı alınca beni ara emi aslan evladım. Kara börülcem,öptüm annen'şeklinde mesaj atan,ama karşılıklı konuşamazsa teknolojiyi reddeden,ya da kafasına göre yorumlayan,bilişim düşmanıdır. Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan,kucağına yatıran,öpüp koklayan tek varlıktır, Meleğin süt verebilen dişisidir.. Dünyanın en güzel kucağına sahip,en güzel anne kokan harifulade bir varlıktır. Olmadık yerlerde 'iyi ki doğurmuşum seni ulen seni'diyen benim hatırıma Freddy Mercury yi benimle dinleyen bir sabır ağacıdır. Evlatlarını birbirinden ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir. Evde bir yere uzandığınızda orada temizlik yapacağı tutan,temizlik konusunda kayışı kopardığında temizlikçi gelecek diye evi temizleyen,balans ayarı kaçmış sevimli,tatlı güzel bir temizlik hastasıdır. Mutfakta, evde yaşayan herkesi idare eden bir tür tatlı canlıdır. Evrende ki tüm sevgilerin güçlerinin birleştiği sulugöz abidesi bir yaratıktır. Oğlunun damat,kızının gelin olduğunu görünce,çocuğu mezun olunca,gol atınca hasta olunca,askere gidince üzülen,sevinen.. Çocuğu harçlıklarından beş dolar biriktirdi diye dolar kuruyla acayip ilgilenen, velhasıl buna benzer bir sürü şeye ağlayabilen hemen gözleri dolan,ağlamaya meyilli bir duygu pınarıdır. Çok uzakda olsa yakın hissedilen,asla vazgeçilemeyen,evlatlarına varlığını armağan eden..Islak,kuru ama hep duygulu,en önemlisi evlatları olunca,kadınlığını hiç kullanmayan tek kadın modelidir. Tekrar anneler gününüz kutlu olsun.Güzel ülkem,güzel insanlarım... Cansın Erol Cansın Erol |
Anlatamıyorum
Sözleri küçük yapmışlar söyleyemiyorum Günleri kısaltmışlar.düşünemiyorum İçimde büyüyorsun erişemiyorum Kağıtları ufaltmışlar.yazamıyorum Dünya ufak sığmıyorum Seviyorum doymuyorum Ne olacak bilmiyorum Anlatamıyorum Cansın Erol |
Anneme
Yaşadığın dünyaya bir baksaydın, Beni sert topraklara atsaydın, Sıcacık kollarınla keşke sarmasaydın, Şimdi çok üşüyorum anam.. İlk adımımda çelme taksaydın, Yoluma kocaman taşlar koysaydın, O güzel ellerinle tutmasaydın, Şimdi çok sık düşüyorum anam.. Verdiğin o güzel nasihatlar, Hepsi çoktan olmuş masal, Ya insan dediğin insanlar, Şimdi çok üzülüyorum anam. Bana armağan ettiğin beni, Harcıma kattığın sevgiyi Bütün ümitler kırılsa da seni, Seni çok seviyorum anam Cansın Erol |
Arka bahçe
Göz yaşlarımla büyüttüm yıllarca, Dikeninde çok kanadı yüreğim. Mor gülümü kimseler görmedi Hep arka bahçemdeydi benim.. Nice sırlar gömdüm toprağına Gölgesiyle avundum güneşinin. Her taşı yüreğimin parçası Hep arka bahçemdeydi benim.. Ön bahçede kahkaha çiçekleri Mutlu etti gelen geçenleri İkram ederken bütün sevgileri Hüzün hep arka bahçemdeydi benim.. Cansın Erol |
Arzuhalci
Yaz arzuhalci,ben söyleyeyim sen yaz. Sıkılma ne olur uzun sürerse biraz. Şikayetim var vefasızlardan, Kayıtlarını sileceğim anılardan Arkadan konuşup yüze gülen, Ümidimi inancımı bitiren Hep alan hiç vermeyen Kadir,kıymet bilmeyen Eski günleri aratıyor, Şikayetim var sevgilerden.. Yaz arzuhalci, Bir de dertliyim kalbimden Neden söz dinlemiyor ki bilmem, Açsa kapısını yeni bir aşka Vaz geçse beklemekten. Zevk bulurdu belki yaşamakta. Yeter arzuhalci artık yazma Sayfalar yetmez ki anlatmama. Nasıl olsa gönderecek kimsem yok. Dilekçem sende dursun Gün gelir gönderecek birini belki bulursun.. Cansın Erol |
Askere mektup
Azığın hazır bavulunda, gidiyorsun oğul Bıraz sonra otobüsün kalkacak Benim aklım sende yüreğim ezik Senin için askerlik başlayacak.. Daha dün bebektin bu gün askersin Vatan hizmetinde bak nöbettesin Elim ermez,gücüm yetmez duacıyım oğul zaman akıp gidiyor bir gün döneceksin.. İçime sinmez artık yediğim aşlar, Her yeni gün merak hasretle başlar Hava soğuk, tüfeğini çatıp düşünürmüsün İçim titriyor oğul acep üşürmüsün.. Bir gün hatıra olup anacaksın İnşallah yavrularına anlatacaksın Beni merakta bırakma haber et oğul Bütün mehmetçiklere selam et oğul Cansın Erol |
Aslında yoktuk
Bizler var gibiydik,gerçekte yoktuk. Bir yaşam rüyasında yola koyulduk. Dere tepe düz gittik aslında yokuş çoktu Hayal bahçelerimiz gerçeklerde yok oldu. Kendimiz misafirken sırça sarayda oturduk, Renkli düşlere dalıp,olmaz duraklarda durduk. Kapılar vardı gelen ve gidenlerden, Hiç haber gelmedi seven sevilenlerden. Bizler var gibiydik,aslında yoktuk. Bir cümleydi yaşamak sonuna nokta olduk. Cansın Erol |
Aşk
Ne zaman başlar bilinmez Hangi saat,hangi mekan Kalbinin vuruşu odur Bakarsın içinde her an.. Bir ateş düşer gönüle Zamanla eksilmez hayret! Sevmesem sevgiye hasret Sevsem sevgiliye hasret. Dilde gayret,gözde gayret Aman gönül sabret,sabret Yıllar akıp gider böyle Aman gönül sabret,sabret.. Aşk nasıl başlar bilinmez Hangi saat,hangi mekan Daha dün bir yabancıyken Onunla yaşarsın her an. Derler ki bu ateş söner Yorulursun bir gün elbet, İsyan etmiş bana bile Gönül arzu dolu hayret. Dilde gayret,gözde gayret Aman gönül sabret,sabret Yıllar akıp gider böyle Aşk bu gönül sabret,sabret.. Beste:Pr Dr Selahaddin İçli Cansın Erol |
Aşkın rengi
Aşkın rengi varsa eğer, Sen beyazsın. Güneş siyahtır yanında, Sen sabahsın. Solar mevsim,döner alem Sen baharsın,hep baharsın. Ne ateşler düşer gönlüme ısıtmaz, Şöyle içten bir bakarsın,yakarsın Güneş siyahtır yanında. Sen beyazsın,sen sabahsın,baharsın. Beste:Pr Dr Selahaddin İçli Cansın Erol |
Aşkın sırrı
Yağmurdan sonra ki yedi renkte mi? Gülün üstündeki billur çiğde mi? Yoksa sevgilinin gözlerinde mi? Şu aşkın sıırını söyleyin dostlar.. Erguvan,erguvan gelen akşamda Suların sesinde mahmur sabahta Dokunan bir elde bir merhaba da Şu aşkın sırrını anlatın dostlar.. Çiçeğinde mi dallarında mı? Kalbten kalbe giden yollarında mı? Hem doğuran,hem alan toprağında mı? Şu aşkın sırrını anlatın dostlar.. Cansın Erol |
Avni Anıl
Hüzün dalgaları artık çok sık ve hızlı vurmaya başladı gönül kıyılarımıza.Belki de yaşımız icabı kim bilir. Seni de sonsuzluğa yolladık kocaman yürekli,aziz bestekarım.Şarkılarıda ağlıyordur bizim gibi.. Bütün meyhanelerini dolaşsak yurdumun sen yoksun. Rüya gibi uçan yıllarda bitti Gönlünün mihrapları şimdi öksüz Seni tanıma mutluluğuna eren insanlardan biri olduğum için onur duyuyorum. Çok sevdiğin,sevdiğimiz dost bestekar Selahaddin İçli'yede sevgilerimizi ilet lütfen Şiirlerini,bestelerini bir dolu güzellikleri kalbimize bırakıp giden bütün aziz insanlarada.. Nur içinde YAT Cansın Erol Cansın Erol |
Ayrılık
Uyanırsın ya bazı sabahlar, Gökyüzü mavidir de gri görünür hani Ayrılık zümrüt saplı bir bıçak gibi Kalbine saplanmıştır sanki. Boğazında kupkuru bir hüzün Yerlere düşecek gibidir yüzün. Bir suskunluk ki anlatılamaz dilde Birden yaşlar konuşmaya başlar gözlerde. İşte bu mektubu nasıl yazdığımı anla İnsan dost olamıyor bazen zamanla Kavuşmamız belki uzak belki yakın Ama bu sabah hiç tadı yok Sensiz içtiğim sigarayla çayın.. Ben hiç günlük tutmadım.O anı sabitleştiren gülen,somurtan toplu yalnız çekilen resimlere, hatta çocuklarımın resimlerine de tarih atmadım..Şiirlerime de.Zaman akıp gidiyor dediğimizde,zamanın yerinde durduğunu,bütün canlı varlıkların sonsuz bir dönüşümle akıp gittiğini düşündüm.İnsan bir düşünce şaheseri.Çelişkiler yumağı.Sevgi denilen büyülü duyguyu yaşayan,yaşatan ya da onu yok eden.Ölümün mutlak olduğununu bilen,sonrada o ölümlüyü dünyaya getirmenin mutluluğunda sevinip,sonra da ölüme ağlayan insan.Seven,savaşlar çıkaran,öldüren,icatlar yapan insanı insanlaştıran ya da alabildiğine küçülten faniler. Yapmak istediğimiz,gerçek olmayan bir dünya da kalıcı bir şeyler bırakmak ve bir zamanlar ben de vardım diye yaşama damga basmak mı? Yoksa insani duygularla sonsuzluğu yakalama çabası mı. şimdi duvarları belki de iki yüz senelik bu yaşlı binanın bir odasındayım.Altı sene evvel sırf o istiyor diye özlemlerimi,duygularımı binlerce taşın altına gömüp,ellerimle gurbete yolladığım küçük oğlumun evindeyim.Türkiye' den binlerce kilometre uzakta. yıllar,ayrılıklar bana hüznü hasreti yakarak tattırdı ama, sevdiklerime uzak da olsalar daha yakın olmayı öğretti. Sevdiklerime değil sevgilerime sahip olmayı öğrendim. Çünki Ölümün dışındaki bütün ayrılıklar kavuşmanın mutluluğudur. Çocukları ve gençleri hep sevdim.Onlar yalın,oldukları gibi ve temizdirler.Onları bozan,gencecik yüreklerini beyinlerini kirleten,birbirine vurduran,yok eden çok gelişmiş büyümüş adamlar değil mi. Büyümüş bütün çocuklar,adam olmuşlar yazık. Ruhumdaki korku ve telaşlar,din dil insan ayırımı yapmadan aynı çatı altında buluşmuş üç arkadaşın dostluk şarkısında eriyip gittiler Roberto,Cristina,Murat.muradım.Siz ve sizin gibiler..... Savaş,kavga,açlık dolu bir dünyada bana ümit kapılarının tılsımlı anahtarını gösteren.güzel çocuklar.İkisi İtalyan,birisi Türk üç genç insan bu çatının dışında ki dünyanın kavgalarına,hırslarına inat sevgiyi hoşgörüyü bir güneş gibi kalplerine koyup, bu soğuk taş duvarları sıcacık bir yuva yapmışlar. O esmer şehirden, gri taş duvarlı evden ayrılıp İstanbul'a döneli çok oldu. Ayrılık bir ahtopot gibi yüreğimin her yerinde yine.Ama aynı yürek sizden gelen ümit, güzellik ışıklarıyla pırıl,pırıl. Çünki biliyorum sevgi yaşamdaki en kısa yoldur. , |
Babalar günü
Atam bu gün babalar günü.Zeytin gözlüm bestesinin şairi rahmetli Hüceste Aksavrın'ın bir şiiri vardır çok sevdiğim, Sana yürümeyi ben öğrettim Ama attığın her adımda Sen benden uzaklaştın. Babalar gününüz kutlu olsun sevgili babalar.Ve onlarla beraber olabilen ve baba anlamının bütün güzelliğini yaşayabilen sevgili evlatlar. Cansın Erol |
Bayram
Sevgi düştüğü an kalbime İçimde bütün ışıklar yandı. Bayram sevgilinin gözlerime aşkla baktığı zamandı.. Sonra bir minik çığlık Göğsüme bir ufak baş yattı. Yaşam büyüdü gönlümde Bayram onun doğduğu zamandı. Sevgi güven bağlılık ölümsüz yaptı dünyayı Bayram dostun dosta Candan el verdiği zamandı.. Cansın Erol |
Bebek
Bak ben çoktan büyüdüm bebek Yıllarımı alıp götürdüler. Sen geldin ya sevgilerle, Küçük avuçlarında şimdi bütün ümitler. Ben akşamlardayım bebek Sen yeni sabahların müjdesi, Bu yorgun kalbe neler verdin bilsen Yaşamımın masum,taze nefesi. Ben çok büyüdüm bebek. Yıllar bilsen benden neler götürdü Ama şimdi çok mutluyum çok O giden yıllar bana seni getirdi.. Cansın Erol |
Bekliyorum
Hayalin geçiyor penceremin önünden İşte bu gemidedir diyorum Son seferde bitiyor iskelede Bekliyor, bekliyorum.. Ya trenle geldiyse diyorum Kapıya koşuyorum delice Zili duymamışsam gitmişse Arkandan sana sesleniyorum.. Hayalin geçiyor penceremin önünden Elimi uzatsam tutacağım. Ama yoksun biliyorum Daha çok sefer yapacak gemiler Yoruluncaya kadar trenler Bekliyor,bekliyorum.. Cansın Erol |
Ben noktayı koydum
Ben ayrıldım o diyardan, Sen eski defterlerdesin. Ben noktayı çoktan koydum, Sen hala beklemektesin Seni deli gibi sevdim Bana özlemini verdin, Sensiz olmayı öğrendim Ben noktayı çoktan koydum. Güven olmalı sevgide Anın da kalmadı bende, Yalvarsan da,gel desende Ben noktayı çoktan koydum.. Sen satırın başındasın Ben hikayelere doydum, Sen virgül aramaktasın Ben noktayı çoktan koydum.. Cansın Erol |
Ben sakladım
Ben sakladım. Yine de bildiler sevdiğimi. Gözlerin söylüyor dediler Nasıl aşkla bakmışsam bilmem Beni ele verdiler. Ben sakladım Ellerim anlattı herhalde Seni her gördüğümde Nasıl da titrediler. Ben sakladım Kalbim tutamadı kendini Nasıl da belli etti sevdiğini Ben söylemedim sırrımı sakladım Sen aşıksın biliyoruz dediler Gözlerim,ellerim,kalbim, Beni ele verdiler. Cansın Erol |
Ben yoktum
Ben zaten yoktum ki dostlar. Öldüğüme sakın üzülmeyin... İlk yalanlar vurdu beni, Sonra da diller. Arkamdan vurdu son darbeyi, İnandığım sevgiler... Ben zaten yoktum ki dostlar.. İnancımı çoktan gömdüler derine, Hüzün sundular sevgilerin yerine Yaşarken kırıp da kıymet bilmezlere Yalandan ağlarlarsa,bir bakıp gülümseyin Dostlar ben sizinleyim,ne olur üzülmeyin Cansın Erol |
Bende gör
Gözlerine gölge düşmüş, Aç kirpiği güneşi gör. Yüreğin yalnız,üşümüş Tut kalbimi ateşi gör. Her gece biter seherde Işığın kaynağı sende Aşkı birde benden dile Gir kalbime sevdayı gör. Hayat deymez biliyorsun Seviyor,seviliyorsun Mutluluk nerde diyorsun Kavuşursak gel bende gör.. Cansın Erol |
Bendesin
Beyaz bulutları hüzne sarsalar Yağmur olup mevsimlerce yağsalar Seni terketti diye, bin defa anlatsalar Sen bende ki bende nasıl olsa benimsin Güneş batarken gitsen sabah yine gelirsin Buzdan olsa yüreğin,yüreğimde erirsin Sen kendini sende yaşa farketmez Sen bendeki bende nasıl olsa benimsin Sevgiler durmadan büyür içimde Okyanuslar damla değil gözümde Değil uzaklara,sonsuzluğa gitsende Sen bendeki bende nasıl olsa benimsin Cansın Erol |
Beni unutma
O güzel seneleri,sevgi dolu günleri Seni en çok seveni Beni unutma sakın. Başka eller tutsanda,gönlünü avutsanda, Her şeyi unutsanda, Beni unutma sakın. Taze baharlar görsen,sabrın sonuna gelsen, Kızıp yemin de etsen Beni unutma sakın. Dünya tersine dönse,bütün ümitler sönse Ömrüm bile tükense Sakın beni unutma..... Cansın Erol |
Benim adım kadın
Benim adım kadın. Saçım uzun eksik etek. Erkeğin hamurundan hamurum Elmayı yiyene dek.. Babamın başlığıyım ben Cebinin harçlığıyım ben. Bazen nazlı çiçeğim,el bebek büyüyecek, Telim duvağım ile beni gelin edecek. Kocamın karısıyım,çocukların anası Dışarda o erkeğin benim yine dalgası. Bazen saygı görürüm,çıkarım yükseklere, Bazen atarlar beni,çamur dolu yerlere. Benim adım kadın, Saçım uzun eksik etek Bilene münbit tarlayım severim ölene dek. Namuslu benim hürmet edilen ana Fedakar,şefkatli bulunmaz derler bana, Rezil edende benim,vezir edende Bazen de tutup atarlar sokaklara. Benim adım kadın, Saçım uzun eksik etek, Böyle geldim gideceğim Erkek tükenene dek Cansın Erol |
Bestekar
Sevgide,hasrette gönüller yandı. Neler hissetti kalp anlatamadı. Rüzgarın,ağaçların,denizin nefesini Bir kuşun şarkısını,bir çocuğun sesini Acı özlem ve sevgisini Sustu dudaklar anlatamadı. Sönen ümitler yarım hevesler, Sığmadı gönüle,mazi ve gelen günler Taşınca duygular birer,birer Kalem şair oldu anlatamadı. Gönüller,dudaklar çaresiz sustu Hatıralar canlandı,hayaller çoştu Ve perde,perde indi nağmeler Bir kalpten döküldü,hüzzamlar,nihaventler Ruhlar bestelerle birleşti,sonsuza kadar Duygulara hayat verdi bestekar Cansın Erol |
Bırak hüzünleri
Bırak hüzünleri yeter acılar, Yaşamanın sırrını seven kalp anlar. Bakışların yaşanmamış yıllardan bıkmış, Felek deydi diye kalbin kırılmış. Halbuki bu dünya bizden çok yaşlı, Yine de dönüyor heyecanlı,telaşlı. Gözyaşlarıdır dünyayı yıkayan, Güneş değil,sevmektir aydınlatan. Toprak türlü güzellikler verir, Otlar,dikenler,onlarla beraber sevilir. Gelecekten korkma,mazi seni üzmesin, O senin geçmişin,o hayat senin. Daha önünde nice yıllar var, İnsan mimardır,yıkılanı yapar. Sev...kalbini sevgilere açık tut, Gülleri düşün,dikenleri unut. Sımsıkı kavrasın yaşamayı ellerin. Gönülden verdikçe,daha çok gençsin. Bırak hüzünleri,bitsin acılar, Yaşamanın sırrını sevenler anlar.. Cansın Erol |
Bilemedim
Sevgi nedir dostlar,ben bilemedim. Biraz yol yordam gösterin bana. Bunca yıldır bildiklerim yanlışmış, Şunun doğrusunu öğretin bana Sevmek kutsal dediler,yalanmış, Bir gönül de,neler,kimler yaşarmış, Bize de ucundan,bir kaç söz kalmış, Şunun olurunu söyleyin bana... Çok pahalı şeymiş gönülden sevmek, Bir sevda uğruna bir ömür vermek, Sabırla,aşkla hakkı beklemek, Şunun yüzdesini gösterin bana.. Kıymet bilmezlere kolay görünmüş, Bizim gönül hayal köşk de oturmuş Sevmeye vurulanın kısmeti buymuş, Şunun biraz da karını gönderin bana... 1990 Cansın Erol |
Bilemiyorum
İçim yanıyor sevginle, Yine de gitme kal diyemiyorum. Biliyorum hasretin çekilmez ama, Beraber mutlu olurmuyuz,bilemiyorum Ne güzel sabaha gözlerin de uyanmak, Günleri,*******i,sende yaşamak, Zamanla bu aşkı ya hırpalarsak, Beraber mutlu olurmuyuz bilemiyorum.. Ruhum yalnız aşkını,seni istiyor, Gönlüm hep kalmalı,kalmalı diyor, Ama içimde ki şüpheyi silemiyorum Beraber mutlu olurmuyuz bilemiyorum..... Cansın Erol |
Bilmez dediler
Benim için yanmaz dediler. Boşa giden günlere, Acı,yalan sözlere, Değmeyen iyililiklere, Kaybettiğim sevgiliye, Bir yandım,bir yandım.... Benim için gülmez dediler. Sevmeyi bilmeyen kalplere, Hasetle bakan gözlere, Hayatı zehir edene, Bir güldüm,bir acıdım. Benim için sevemez dediler, İçi dışı biri, Gerçek dost olan kişiyi, Tatlı dili,güler yüzü, Aşkı veren sevgiliyi, Bir sevdim,bir sevdim.... Cansın Erol |
Bir dünya verin
Bir dünya verin bana yuvarlak olmasın, Tam tuttuğum anda ellerimden kaymasın. Bir dünya verin gözlerime, Bin tane güneşi olsun. Biri batarken ufukta biri yeniden doğsun. Bir dünya verin kalbime, Sonsuz sevgilerle çarpan, Yaşanan her anında,güzellikler yaratan. Gözlerime,ellerime,kalbime, Bana,bize,hepimize, Yeni bir dünya verin.... Cansın Erol |
Bir gün
Bir gün o yollardan yalnız başına döneceksin, Kalbinde bir ince sızı,içinde bir ağırlık, Düşünüp beni bulacaksın.... Her kilometre ayıracak bizi, Her an her saat. Kulağında bir hıçkırık, O an beni duyacaksın. Başka bir sofrada,başka bir evde, Başka bir dünyada,başka bir yerde. Hüzünlü bir akşam saat yedide, Her kadehte beni yudumlayacaksın.. Başka biri bakacak gözlerine, Günü,geceyi,ışığı onunla paylaşacaksın, Ama rahat bırakmayacağım seni, Tutsan da başka elleri Beni kalbinde bulup şaşıracaksın. Mehtab beni hatırlatacak ve şarkılar, Paylaştığımız o güzel anlar, Gözlerine dolacağım,ağlayacaksın.. Yıllar geçse de aşılmaz mesafeler, Bir söz,bir kanat çırpış,bir ses Beni hatırlayacaksın.. Bir gün yorulsan da sevmekten, Kurtulmak istesende benden, Tıpkı benim gibi,beni yaşayacaksın..... Cansın Erol |
Bir hüzzam şarkı
Bir hüzzam şarkıdaydın yine dün gece. Hazan bahçelerinde dolaşırken seni andık. Şiirlerde geçmişi hasretle anarken, Kalbimizde ki sana,hayaller de uzandık.. Nağmeler kemanın tellerin de uçuşuyordu, Mızrab uda sen,sen diye vuruyordu. Saba rüzgarı okşarken usulca bizi, Büyülü bir gecede sen sandık kendimizi... Bir hüzzam şarkıdaydın yine dün gece, ... Cansın Erol |
Bir kadın
Bir kuş kanat çırpıyordu uzaklarda. Vapur sesleri geliyordu. Güneş ışıklarını vurmuştu gecenin sinesine, Kızıl bir bardakta dansediyordu. Yeşiller mahmur,mavilerde bir neşe Bulutlar bitap düşüvermiş ateşe. Kaybolan gecenin siyahı bir çift gözde kaldı, İki zaman arasında yeni bir gün uyandı. İnsanlar yollara düşmüş,çocuklar el sallıyordu Sahilde bir eski masa, Masa da bir kadın. Nedense doğan güneşe doğru ağlıyor,ağlıyordu... Cansın Erol |
Bir şarkıda benden
Bir şarkıda benden olsun bu gece. Makam hüzzam,sazı kalbim,şiiri sen. Vur mızrabı duyguların üstüne, Her nağmesi senden,benden sevgiden.. Sen çal,çaldıkça titresin ruhum, Dökülsün kalbimdekiler hece,hece, 'Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır' Bu şarkıda benden olsun bu gece.. Cansın Erol |
Bir şiirde anılar Hoş geldin
Hoş geldin gönül bahçeme Bahar yüzlüm hoş geldin Bak nasıl değişti renkler Her taraf gonca doldu Hoşgeldin ******* boyu beklediğim Yağmurla gelen Seninle doldu en kuytu köşeler Her yer gülüyor sanki Çok mutluyum inanki Yeniden hayat verdin Hoşgeldin Bir yıldızdı istediğim Karanlık geceme Sazlım,sözlüm binlerce güneş verdin Can verdin gönül verdin Hoşgeldin Kaç yıl oldu bilmiyorum.Ama kendimi bildim bileli şiir yazar,müziğin o sihirli dünyasında dolaşır,ve hayatın siyah renklerini,sanatın,gök kuşağı renklerinde sevgiyle boyamaya çabalarım. Ama çok uzun yıllar şiir yazdığımı pek kimse bilmezdi..Halbuki çok güzel keman çalan eşimle,hep müzikle,ve o dünyanın güzel insanlarıyla beraber olma imkanım oldu.. Eşimi kaybettiğim o simsiyah günlerde çocuklarım ve içimden taşan, zapdedilemeyen dizeler tek tesellimdi galiba. Güneşin battığı yerde Bir dönülmez ufka gittin isimli ilk şiir böyle geldi.Küçük kara kaplı bir defterim vardı.duygularımı paylaştığım.Sevgili dostlarım Selahaddin içli ve eşi o günlerimde hep yanımdaydılar Bir gün baktım benim defter Pınarın elinde.Okuyor.Selahaddin bey müsadenizle bu defteri ben alıyorum dedi ve iç cebine koydu.O defter benim dedi, bir daha da geri vermedi..O günlerin anısına hala Pınar da duruyor.. Bir gün elime bir nota verdi sevgili doktocuğum.. Güneşin battığı yerde şiirinin notaları.O an hissettiğim duyguları nasıl anlatabilirim ki.Sonra hüzün,sonbahar vurgunu gece gözlüm....vs.Ahmet Özhan ın doyumsuz yorumları Benim acılı dünyamın kapılarını yepyeni ufuklara açtı,yönlendirdi.Bir dolu değerli şairde olduğu gibi, öksüz bir defterde kalacak dizelerimi o dost yüreği,ve yaratıcı bestekarlığının sihirli dokunuşlarıyla ölümsüz kıldı ve paylaştırdı.Kendi ölümsüzlüğüne ortak etti. Şiirle,müzikle hüzünle dolu bir akşam yemeğinde,sevgili Selahaddin bey Pınar ve dostlar çok sitem ettiler bana.Hep hüzünlü şiirler yazıyorsun artık yetti, biraz da keyifli şeyler yaz diye. Sonra gece herkes evine gitti. Masa öylece duruyor.Çocuklarım odalarında mışıl mışıl uyuyor.Dışarda usulca yağan yağmurun sesi dışında,hiç ses yok.Dostlar,gönül verdiğim sanat,ve hiç ölmeyecek sevgilerim..Birden içime şükür ışıkları doldu.Şiir masanın üstüden aldığım bir peçetenin üstüne dökülüverdi.. Hoş geldin gönül bahçeme bahar yüzlüm hoşgeldin. Noktayı koydum,Selahattin beylerin telefon numarasını çevirdim.Kapıdan yeni girmişler.Nefes,nefese Pınar açtı.Bak neşeli şiir yazdım dinle dedim.Sen delisin dedi ama şiiride çok beyendi.Selahaddin kağıt kalem al da gel sen bunu mutlaka bestelersin dedi. O yıl Sevgili Ahmet Özhanın yorumuyla hoşgeldin bir dolu ödüller aldı. Değerli bestekar Avni anılın bestesindeki şiir gibi, Rüya gibi uçan yıllar Biraz durun durun biraz.Yıllar durmadan rüya gibi uçup gidecek ama anı hazineleri,onlar hiç bitmeden nesilden nesile güzellikleriyle kalacak Yeter ki biz insanlar sevgisizlik ve dünya geçiciliğiyle onları yok etmeyelim Cansın Erol Cansın Erol |
Bir yer olmalı
Bir yer olmalı, Denizi ümitten,yağmuru yıldız Evleri sevgi tüten bir yer olmalı. Bir yol olmalı. Çıkmaza kedere sapmayan Sonu özleme varmayan, Zamana aldırmayan bir yol olmalı. Bir can olmalı. Gönülden kucaklayan, Her acıyı dağıtan, Aşkla baştan yaratan bir can olmalı.. Bir yer olmalı,bir yol olmalı,bir can olmalı Cansın Erol |
Bitmeyen Sevgi
Kendimi ceylan gözlü bir peri sanırdım. Bakışların da böyle bir iltifat gizliydi. Başka bir zamandı,büyülüydü duygular, Vuslat olmasa da aşkımız yaşamın iksiriydi. Ben hüzünlü bir güldüm nazarın da, Nağmelerin,şiirlerin bahçesin de gezinirdik, Hayal dolu dünyamız da ikimiz, Sonsuz duygularla sever,sevilirdik.. Artık hızla tükeniyor sevgiler,aşklar Dünya ellerimizden nasıl da kayıyor. Senin bakışların ve o ceylan gözlü peri Hala anılarla şiirler de yaşıyor.... . Cansın Erol |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:55 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.