![]() |
Ziya Kara
Sonsuza Kadar
Yıldızlardan daha ötelerde Ne varsa gidip bulmalı Ayaklarının altına serebilmeli Seni üzerinde yaşatabilmeliyim. Bunu yapabilmeliyim ki; Seni ne denli sevdiğimi anlayabilesin. Eğer, bir terslik olur da Zamansız bir zamanda Tek başıma sonsuzluğa ulaşırsam Yıldızlara bir göz atman yeter; Sana el sallayacağım oralardan. Sözüm vardı, bir şey yapamadım Yıldızları ayaklarının altına seremedim, Seni nasıl sevdiğimi Sana ispat edemedim diyeceğim! Daha ötesi olmayan Temelli kalacağım gittiğim yerden Sana dönememek Beni ruhen sarsacak... Sen bunu anladığında, Sana olan sevgim Senin tarafından karşılık gördüğü an; Yer gök birleşecek! Ben sana dönememiş, Yanına gelememiş olsam da Sen, o an bana ulaşacaksın Sonsuzluğa uçacak Sonsuzluklarda yaşayacağız, Sen ve ben Sonsuza kadar... Ziya Kara |
**Bu Gece**
Beni benden al bu gece Yatağıma gir bu gece Gir, benim ol istiyorum Geceyi paylaş benimle. İçimi titret bu gece Bedenim hissetsin seni Tek benim ol istiyorum Dolu dolu yaşat beni. Seviş benimle bu gece Sabaha kadar da olsa Sen benim ol istiyorum Yer gök inlesin bu gece. Ziya Kara |
^Birtanem^
Benimde bir zamanlar Elma gibi al al yanaklarım, Kiraz gibi dudaklarım, Neşe saçan vurgularım, Kederi unutturan kahkahalarım Ve de hepsinden öte, bir sevgilim vardı. Kulağıma hep şunları fısıldardı: Bir Tanem! Seni ben, sen olduğun için sevdim, Bir Tanem! Seni ben, elma gibi al al yanakların, Kiraz gibi dudakların, Kederi unutturan kahkahaların için değil, Seni ben, sen olduğun için sevdim, Bir Tanem! Aradan geçince uzunca seneler Muhakkak çöker bütün çehreler, Seni, sen olduğun için sevdiğini bile söyleyenler İnan artık, onlar da yüzüne hiç gülmezler. Ziya Kara |
Adam Gibi Adam
Bedenin bende kalmasın al götür Ben senin yüreğine sevdalıyım Bütün bu olanlardan sonra da Kabul et adam gibi adamım ben. Sana zararım dokunmasın diye Koyduğun yasaklara boyun eğdim Demek ki seni çok önemsiyorum Kabul et adam gibi adamım ben. Ziya Kara |
Adil Olacak İsek
Dengede dengesizlik var ise Dengeyi Ölçüde ölçüsüzlük var ise Ölçüyü bulamayız. Adil olacak isek; ki, olmalıyız Taraf tutamayız Yakışık almaz, Tarafsız olmalıyız! Ziya Kara |
Ağlama Ağlat
Aramızda neler yoktu ki Bir çırpıda hepsi yok oluverdi Ne derman, ne takat, kalmadı bitti Silindi gözümden hayali gitti. Sen, sen ol da dostum ağlama, ağlat Sevgini, duygunu açığa vurma Karşılık görmezsen içinde yaşat Sen, sen ol da dostum ağlama, ağlat! Sanmam, o da beni unutabilsin Belki de pişmandır şimdi neylesin Kırılan dökülen şişe, cam değil Kalbi tamir etmek hiç kolay değil. Sen, sen ol da dostum ağlama, ağlat Sevgini, duygunu açığa vurma Karşılık görmezsen içinde yaşat Sen, sen ol da dostum ağlama, ağlat! Mayıs, 1985 Ziya Kara |
Ağlama Sakın
İçinde yılların birikimi var Belli oluyor bu dudaklarından Bir daveti arzu edercesine Ateş sarmış o güzel bedenini... Yılların acısını çıkarmak hakkın Sana savaş açan bırak da açsın Özlediğin ne varsa yarın kadar yakın Hadi gül sen artık ağlama sakın. Ziya Kara |
Ah Ah
Sana olan sevgim bitti tükendi Bu akşam seni gördüğüm o yerde Eski hamam eski tas bir naz bir eda Görünce inanamadım adeta Ah ah! Nasıl da sevmiş bu deli gönül seni Göz göre göre de kör kuyulara Ateşe yangına atmış kendini İlk defa bu akşam fark ettim bunu Ziya Kara |
Ah Bir Akşam Olsa
Her gün Hiç düşünmeden Ah bir akşam Akşam olsa diyoruz. Günün, Yorgunluğunu atmak için. Aslında Bu deyişle, Dönüşü olmayan Son bir yolculuğa, Adım adım yaklaşıyoruz. Düşüncesiz, Ah bir akşam Akşam olsa diyoruz. Ziya Kara |
Aklım Başımda Değil
Aklım başımda değil, Zamanı boşa harcıyorum. Sana zaman ayırmak yerine; Bencilce kendimle uğraşıyorum. İçimde gizliden gizliye Fırtınalar kopuyor. Bir o yana, bir bu yana savruluyor, Düşüyor, kalkamıyorum. Sana ben olmasam da, Bana sen varsın. Ama ben, seni hak etmiyorum. Bırak beni ne olursun! Ziya Kara |
Aklımdan Geçen
Ansızın çıkıp gelme sakın sen Yüreğim yetmez bu heyecana Beden bedene yaşamak varken Sevinçten ölebilirimde ben... Aklımdan geçen, gönlüme düşen Geceyi, günü, bütün bir ömrü Can cana, kan kana, dolu dolu Yaşamak istiyorum seninle... Ziya Kara |
Alışacağım
Neden? Niçin? Nasıl? sorular sorma Yolunu değiştir, yoluma çıkma! İsyana hakkım yok, katlanacağım, Öldüm say, arama, alışacağım. Bugün böyle, yarın belli değilki; Bugünden yarınlar bilinir mi ki? İsyana hakkım yok, katlanacağım, Öldüm say, arama alışacağım. Mutluluk mu desem, umut mu desem? Yaşadığım çağda kaybolup giden İsyana hakkım yok, katlanacağım, Öldüm say, arama, alışacağım. Ziya Kara |
Allah Aşkına!
Gönül kapısı açık olmalı insanın; dostuna, düşmanına. Minnet duymalı özünde anasına, babasına, atasına... Yaşadığı sürece, hakkı olmamalı doğduğuna isyana Terk ederken bu dünyayı dualar okunmalı, allah aşkına! Ziya Kara |
Allah Biliyor
Kimi sevdim Kim beni sevdi Önemsiz gibi gözükse de Aslında çok önemli! Kime yüreğimi açtım Kimden nasıl kaçtım Ben gizleyip saklasam da Olup bitenleri allah biliyor. Ziya Kara |
Allah Bilsin
Dilin kemiği yokki kırılsın; Sen de söylersin, ben de söylerim. Sen mi bıraktın, ben mi terk ettim Bırakalım da bunu allah bilsin! Bir yürek ikiye bölünürse Ölümüne sevda yaşanamaz Hayallerde bir bir tükenirse Gönül yeniden çiçek açamaz. Ziya Kara |
Allah Yardımcımız Olsun
Sizin orası bizim burası derken Seni bana beni sana düşman ettiler Yaşadığımız hayattan zevk almak varken Bizi dünyaya geldiğimize pişman ettiler Yine de allah yardımcımız olsun Ve biz halimize şükredelim... Ziya Kara |
Allaha Havale Ediyorum
Mecburen, mecburiyeten, Katlanıyorum diyorsan eğer, Yüzüne gözüne dursun. Yazıklar olsun sana! Oysa; ben, seni el üstünde tutuyor, Yere göğe sığdıramıyordum. Gecem de sen, gündüzüm de sendin, Sen, yaşama sebebimdin, Hayallerimi suya düşürdün, Şimdi de; ben, seni allaha havale ediyorum! Ziya Kara |
Allahım
Ne uğurlayanım oldu, Ne de bir bekleyenim var. Gökten zembille inmişim sanki; Allahım; bana reva mı bu? Ziya Kara |
Allahsızlık Değil mi
İnsan; olması gerektiği gibi bir insan ise, Nereden geldiği, nereye gittiği ve gideceği zaten belli. Kimin kim olduğu, dili, dini, ırkı, mezhebi önemli mi? Yakıp yıkıp zulüm etmek, asıp kesip öldürmek, Allahsızlık değil mi? 04.01.2007 Ziya Kara |
Allahtan Sonra
Seni çok seviyordum; Allahtan sonra, Kendimi sevdiğim kadar çok. Sen ne yaptın? Ağza alınmayacak, Söylenmeyecek sözler söyledin. Yaraladın beni; Kırdın, incittin, Öldürmekten beter ettin. Öldürmek isteseydin, Karşı koymaz, Sana yardımcı olur, Hatta; sevinirdim bile... Hiç olmazsa; Bir kere ölmüş olurdum. Ama, gel gör ki; Sayende, Her gün; yeniden ölen biri oldum! Ziya Kara |
Ama Ben Seni
Yalnızlığı içimde yaşıyorum Duygularımı dile getiremem Hayalimdeki sana tapıyorum O kim diye sorsalar söyleyemem. Ama ben seni çok seviyorum! Elini tutuyor sarılıyorum Kördüğüm oluyoruz can sen ve ben Ne seni benden alabiliyorlar Ne de sen benim oluyorsun canım. Ama ben seni çok seviyorum! Ziya Kara |
Anlam
Yaşamak ölmek kadar acı Ölmek yaşamak kadar zor olmasa Hayatın bir anlamı, Ölümün, bir korkusu kalmaz. Ziya Kara |
Anlamadım
Konuşamıyorsam; Suskunluğumun sebebi, Sözün bittiği yerde Ruhumu hicran sardı. Ne oldu? Neden oldu? Nasıl oldu? Anlamadım! Sen bana surat asıp, tavır koyunca; En gerçekçi, en güzel sözler bile Boğazımda düğümlendi kaldı. Oysa; daha düne kadar Geleceğe yönelik Toz pembe hayallerimiz vardı. Bugün; bana ait ne varsa Hiç biri, hiçbir şey bende değil, Tümüyle seninle, sende kaldı... Ziya Kara |
Anlamalıyız
Her sabahın bir akşamı her akşamın bir sabahı Her sevenin bir allahı bir de gönül bağladığı Olmasaydı olur muydu hiç yaşamın bir anlamı Anlamazdık ki biz hiç zaten yaşadığımızı. Yaşarken gülüp mutlu olamıyorsak İstemesek de hiç durmadan gözyaşı döküyorsak Bilmeliyiz ki bir eksikliği var yaşamımızın Anlamalıyız zamanı geçmeden anlamamızın... Ziya Kara |
Anlayabilmek
Daha dün beraberdik seninle, Bu gün yine sırra kadem bastın. Seni anlayabilmek mesele! Sen; olmasan da bendesin, benimle... 11.10.2006 Ziya Kara |
Anlayamadığın
Seni her gün biraz daha istedim Ayni şeyleri senden de bekledim Suç mu işledim hata mı ettim Karşılığını henüz göremedim. Benim sana olan ölümsüz sevgim İçimde dal budak filizlenirken Anlayamadığın göremediğin Kendimi değil seni düşündüğüm... Ziya Kara |
Anne Anneciğim
Anne, bana sütünü helal etmesende Ve de; beni hiç bir zaman affetmesende Haklısın, ben sana evlatlık yapamadım. Sen bana karnında dokuz ay katlandın Dünyaya getirdin, besledin, büyüttün Uykusuz kaldın, ninniler söyledin Beni bu günlere sen getirdin anne, Ama ben senin kıymetini bilemedim. Şimdi yoksun ve ben seni arıyorum Benim için ne kadar önemliymişsin Ben bunu yeni anlıyorum anne, anneciğim! Kendimi sana nasıl affettirebilirim? Ziya Kara |
Anneciğim
Anneciğim, el bebek gül bebek büyüttüğün küçüğün için Kimi görsen, kime sorsan, o, adam gibi adam oldu diyorlar Anneciğim, bu gurur senin, beni, evladını sen yetiştirdin Zoru başaran sensin, ben senin hakkını nasıl ödeyeceğim! Ziya Kara |
Antiparantez
Kalubeladan beri hiçbir kimse sevmedi böyle benim gibi İzdivaç teklifim isteklendirememişse seni, üzmüşse eğer Benim için inzivaya çekilmek inşirah bulmakla eş değer Benden besbeter olsun her kim ise bu ayrılığın müsebbibi! Ziya Kara |
Apaçık Ortada
Benden sonra beni anmayacaksınız Bunu yediğim ekmek gibi biliyorum. Sizi gidi sizi; beni çekemeyenler, Ardımdan belki küfür de edeceksiniz. Fani yaşamın başında da, sonunda da Gün ışığında her şey apaçık ortada. Hakkımda ne düşünürseniz düşünedurun Verilecek hesabım varsa, o da allaha. Ziya Kara |
Ararsam Eğer
korkma aramam artık Sen arasanda yokum Beni anlamamışsın Ona kalben üzüldüm. Sensizlik kolay değil Seninle de olmuyor Sen benim için öldün Seni kalbime gömdüm. Düşüncelerim berrak Duygularım tertemiz Rüya değil, bir gerçek Her şey bitti bitecek. Seni ararsam eğer Elim kırılsın kopsun Ağzım dilim tutulsun Ve ben, o an öleyim! Ziya Kara |
Arayacaksam Eğer
Benden önceki ben, Benden sonraki beni, Arayacaksam eğer; Yaşayacağım son güne kadar, Adam olamayacağım demektir ben! Ziya Kara |
Asıl Mesele
Alacaklı olsam da; Ne kıymeti var! Ben de; herkes gibi borçluyum. Benim de bir borcum var, Bu öyle bir borç ki; Asıl mesele, Bu borcu, Nasıl ödeyeceğimde! ... Ziya Kara |
Asıl Yaşamak
Asıl Yaşamak Sevmeyi Sevmesini Severek Yaşanabilecekleri Yaşamayı Yaşatmak Ve de yaşamak Asıl yaşamak... Ziya Kara |
Aşığım Aşık
Ah ah inan ben böyle olsun istemedim Of of neden niçin neyi nasıl söyledim Bak ben yine kendi kendimi ele verdim Aşığım ben, aşık; öleceksek birlikte ölelim. Ziya Kara |
Atatürk'ü Anlamak
Atatürk'ü tanımak değil; anlamak önemli! Olanlara gönül katlanmamalı, göz de görmeli. Ulus oluşumuzda devrimlerin yeri büyük. Onun bize armağanı Demokratik özgürlük! Hani biz onun; cumhuriyetin bekçileriydik? Ne oldu bize bu kadar gerildik, geriledik. Muasır medeniyetin çıtasını biz yükselttik, Sonunda; dostumuzu düşmanımızı öğrendik. 14.10.2006 Ziya Kara |
Ayrılacağım
Yer yüzünde bir sen kalsan; bir de ben, Seninle beraber olmaktansa yeniden; Kıyametler kopsun, oynasın yer yerinden! Sen ne dersen de; senden ayrılacağım ben... Ziya Kara |
Ayrılık
Ayrılık! İçimde bir deniz. Açılmışım sahilden epey Belki de; Boğulmak üzereyim. Kim bilir? Belki de; Sürüklenir, kıyıya vururum. Belki; kurtarıcım sen olursun. Belli olmaz, Belki de; İçimdeki ayrılık denizinde boğulurum. Ziya Kara |
Ayrılıyoruz
Güle güle! Sana uğurlar olsun... Ayrılıyoruz. Yolun açık olsun... Tanrım seni korusun. Biz, ikimiz; Anlaşamadık, yapamadık, Kimyamız tutmadı, Kanımız uyuşmadı, Olmadı, olmadı... Hata sende ya da bende; Önemli değil bundan böyle. Beni boş ver; Sen kendine bak. Arzuladığın, hak ettiğin ne varsa; Yaşa ve yaşat! Ben bakarım başımın çaresine... Ziya Kara |
Az Kaldı
Susup; bir söz söylememektense Kötü de olsa bir şeyler söyle Niyetin beni üzmekse böyle Az kaldı, öleceğim sayende! Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.