![]() |
Savaş Aslan
1.1.2004/Sana Şiirler
uyumak vardı gözlerine uzanıp… bir yüzüne bir gök yüzüne dalıp, uyumak vardı sesini koynuma alıp, acısız duman gibi dağılarak birbirinin içine ayrılıksız yan yana kalıp… uyumak vardı uyumak yok... geriye bir tek uyanmak kaldı Savaş Aslan |
1.12.2003/Sana Şiirler
nasıl da gözüküp yitiyor yeniden her yer sımsıcakken her şey upuzak birden Savaş Aslan |
1.7.2004/Sana Şiirler
sen değilsin ama, gözlerin sevgilim, asla sen değilsin elbette sevgilim! ama konuştun diyelim, sesin benim sevgilim, sen değilsin ama çizgilenmiş ellerin… ve diyelim yürüyorsun, yürüyüşün sevgilim, duruşun da öyle, yüzündeki güzellik de, içindeki bilgelik de… asla sen değilsin elbette sevgilim! ama sevgin, sevgin benim sevgilim Savaş Aslan |
1.9.2001/Sana şiirler
hep bütün demek geliyor içimden güzelliğinden söz ederken, bütün alışılmış mutluluklardan bütün aşık olunmuş kadınlardan bütün kazanılmış kavgalardan ve düşüncelerimden sayfalara dökülen bütün kelimelerden; daha güzelsin sen |
10.1.2002/Sana Şiirler
işte bir gün daha devrilip gitti, yarın da bugün gibi yüzümdeki aşk kervan gözlerine mutluluk olsun, yarın da bugün gibi kervan gözlerin içimdeki hasretine umut Savaş Aslan |
10.10.2001/Sana Şiirler
bir gün...iki gün...üç gün... özlemek bir oyun değil artık şuramda bir sızı... bir gün...iki gün...üç gün... ne anlamsız bir boşluk bu özlemek bir oyun değil artık ansızın...birden...bazı... Savaş Aslan |
1.12.2001/Sana Şiirler
yaşlansak seninle duvarlarımızda hayattan resimler, sıkı bir battaniye bol kış bol ateş dudaklarımızda gençliğimiz yüzümüzde sakin çizgiler Savaş Aslan |
10.11.2003/Sana Şiirler
yüzyıllarca sürdü mü aşkınız bütün ırmakların bir tek denize döküldüğünü gördünüz mü bütün sokakların bir kızı sevdiğini, hani hiç ölmeyecekmiş gibi oldunuz mu o yaşadıkça ve eklediniz mi her gününüzün sonuna: bugün de heceledim ismini, bugün de dün gibi aşığım sana, sarayların kapıları kilitleniyordur sen geçerken şimdi sen geçerken ille ki renkler birikiyordur adımlarına ve ben hâlâ aşığım sana nereye giderim nasıl söylerim bilmem ama ille ki bir rüzgar geçer yanımdan dokunurum saçlarına, ve ben hâlâ aşığım sana Savaş Aslan |
10.5.2003/Sana Şiirler
bende biraz sen olsan ben benden de çok ben olurum sende biraz ben olsam sen senden de çok sen Savaş Aslan |
11.12.2003/Sana Şiirler
uçuşan milyonlarca kelime ayak izi ve bal küpü, söylenip duran kendi kendine, yangınlardan arta kalan kan suların değişmeyen ışıltısı ve siluetler, dudaklar, cümleler, yaşadıkça yaşamak yüzbinlerce, aydaki gölgeden bahçedeki kiraza yanaşmak ve dokunmak yüzüne, mavi mi olurum siyah mı bilmem ama bilirim nasıl söylendiğini kelimelerin bir de içimdeki ışığını senin uçuşan milyonlarca kelime ayak izi ve bal küpü, söylenmedik hiçbir şey kalmasın diye seninle bitirsin aklım sensiz her gününü Savaş Aslan |
11.7.2004/Sana Şiirler
bu sıcak yaz da bitecek kışın ortasında kalacağız yine sen ve ben bol bol güneşi seyrediyorum ısınsın diye soğuklarda gözlerin, gözlerimden geçerken Savaş Aslan |
12.11.2001/Sana Şiirler
yeryüzünün en güzel yanardağı gözlerimden içime baktı dedi, anlat hemen sevebilir miyim sıradan bir insanı böylesine derin ve sıcakken, anlattım... yeryüzünün en güzel yanardağı gözlerimden içime aktı Savaş Aslan |
12.6.2004/Sana Şiirler
şu gün ışığının ısıttığı yollar üzerinde sen olmadan ne ki sevinç ne ki sen gülmeden, bir dağ gibi düşündürmüyorsa adamın yüreğini gözlerin gibi aşk ne ki Savaş Aslan |
12.9.2004/Sana Şiirler
bir zamanlar bir kadınla bir erkeğin içinde yürüdükleri mavi bir hava varmış kar da yağsa bu mavi hava ikisine hep baharmış Savaş Aslan |
13.11.2003/Sana Şiirler
bir şey var sende çağırsam gelecek bir şey söyleyemediğim… benimle ölecek bir şey Savaş Aslan |
13.3.2002/Sana Şiirler
son serçesi de uçtu ağacın ne serçeye kırıldım ne ağaca ne serçeyi unuttum ne ağacı ne serçeden vazgeçtim ne ağaçtan Savaş Aslan |
13.6.2001/Sana Şiirler
düş kuşları gördüğünde, aslında seninde uçmayı bildiğini bilmendir kurabiliyorsan... ... sonra bazen bir çocuğun avuçlarından bir ordunun tanklarına bakan sapanın içindedir ... çocuk düşer sapan kırılır tank kazanır ... toprakta çocuğun ellerinden düşen düşleri kalır ... bir başkası alır sapan kırılır tank kazanır ... bir başkası alır sapan gerilir tank kazanır ... bir başkası alır sapan boşalır tank devrilir düş kazanır ... düş özgürlüğünün yaşamdaki kanatlarıdır görebiliyorsan... Savaş Aslan |
13.6.2005/Sana Şiirler
günler ayaklarıma yapışıyor zaman bir an önce geçsin istiyorum hani gelecek neyse, gelsin... her şeye hazırım SENsizliğe bile sevdiğim, ama korkuyorum işte bundan bu mutsuzluktan hiç-yoktan. hayatlarımız bizim değil...; günlerimize yapışan bu boktan... çok gördüm çünkü ayaklarında bununla gezinenleri hem de iyi bir şeymiş gibi sevgili Savaş Aslan |
13.6.2004/Sana Şiirler
İspanyolca konuşalım artık seninle Las Palabras De Amore.. Savaş Aslan |
15.11.2003/Sana Şiirler
bir gün gölgeniz kalkacak üzerimizden unutturduğunuz gülümseyişlerimizle dolacak hava ve sözlerimiz kaybolmayacak boşlukta bir gün aşk...bir gün düş...bir gün şu susmuş kavga... gözlerinin yüzüme dokunuşu gibi, yayılacak dünyaya Savaş Aslan |
15.5.2005/Sana Şiirler
SIR yıldızlardan da düştüm bir gün oldu bir gün oldu ağır yaralarım göğsümde ağrılarım ölmüş uzun zamanlarım, bulutlara da çıktım bir gün oldu bir gün oldu dünyanın sahnesinde buruşmuş kağıtlar gibi sulara attım kendimi sonra sular da dar geldi, işte hepsi sen yoksun diye oldu bir gün oldu sen yoksun diye ben başkası oldum bir gün oldu sen yoksun diye başkası benimle... ne olduysa oldu bir gün oldu iki gün oldu üç gün oldu... tam bir yıl oldu tam iki yıl oldu... hep sen yoksun diye oldu ben bile sen yoksun diye oldum yoksa, ne sen yoksun diye bir şey vardı ne ben buydum gözlerimdeyken güzelliğin güzelliğinin gölgesi gölgenin rüzgarı bile.. eskidendim ben eskiden gözlerin eskiden gözlerimde hiç sırası değil şimdi sensizliğin hem de böyle sonsuzmuş gibi... sensizlik benim en zor yerim ... Hiç emek harcamamış olsak bile Varlığın emek senin Savaş Aslan |
15.6.2004/Sana Şiirler
bir gün gittiğim her yerden döneceğim her gün gittiğim her yerden sana dönüşüm gibi ben senin yaşadığın şehirde öleceğim unutsalar…unutmazlar ki bir çivi gibi çakılmış sanki akıllarına herkesin ismi unutsalar…unutsunlar ikimizi…unutmazlar ki sonra yemyeşil bir ormanda kaybolur gibi... sonra siler gibi gözlerinin buğusunu ömrümle... bir gün gittiğim her yerden döneceğim her gün gittiğim her yerden sana dönüşüm gibi ben senin yaşadığın şehirde öleceğim Savaş Aslan |
15.7.2004/Sana Şiirler
uzun yıllar önce yavaş yavaş unuttuğumu anladım, istemeyi doğrulup seni - istemediğim - o her gün için bağışla beni Savaş Aslan |
16.3.2002/Sana Şiirler
siyah bir atın nalları altında yeryüzünün bahçelerini geziyorum siyah bir atın nalları altında eziliyor, eziliyor, eziliyorum toprağa kanım düşüyor; aklım çimende çiçekte toprağa kanım düşüyor; aklım bir kez olsun anlatabilmekte o siyah ata: üzerine binmek için değil beraber koşabilmek için geldiğimi yanına Savaş Aslan |
16.6.2004/Sana Şiirler
ve bana dedi ki güneşi göster! canım sıkılıyor! ellerini ellerime aldım bak, dedim orada ve bana dedi ki gece olacak... olunca sen, dedim gidecek misin? Savaş Aslan |
16.4.2005/Sana Şiirler
ne var çırılçıplak olsak hani ne var sen ve ben sırt sırta sıcak kaçırsak aklımızı birbirimize doğru, birbirimize doğru kaçsak hani ne var sen ve ben unutsak unutulsak Savaş Aslan |
16.7.2001/Sana Şiirler
gitmişsin benden gülüşünle çoğaltıp ömrümü ne yollar kötü ne sensiz yaptığım yolculuklar, ayrılığın da güzel; ayrılırken gözlerime bıraktığın aydınlığın gibi gidişin de güzel senin daha hiç görmemek de olsa varlığın da Savaş Aslan |
17.11.2001/Sana Şiirler/Sesine Yakışan Şiir
gönlüm seni yeniden doğuracağım -kulağına rüzgardan bir ezgi şimdilik- kalbimde ince bir keman sesiyle yemyeşil bir ormanda kaybolacağım Savaş Aslan |
17.3.2004/Sana Şiirler
zaman neden uslu durmaz; değiştirir içimizdeki güzellikleri bozuk paralarla, belki sana da oldu bu / olmazdı olsaydım yanında belki bana da Savaş Aslan |
17.5.2004/Sana Şiirler
kelimeler duyguları anlatamaz en fazla duyurur herhalde, kelimelerden yol yapamazsın mesela yürüyüp gidemezsin özlediğine.. kelimelerin ölse, gömemezsin de kelimeler duyguları anlatamaz bir bulutun gökyüzündeki duruşundadır aslında tanımlardan da çok özgürlük, hiçbir kitap bunu anlatamaz ama kelimeler duyguları anlatamaz -ama kelimelerdir duygularımın gölgeleri- kelimeler duyguları anlatamaz ben seni.. Savaş Aslan |
17.5.2005/Sana Şiirler
öyle şanslı ki kelimelerim gözlerini görebildikleri için belki ben sadece aracıyım aranızda ve gördüklerini seven sensin sevişini seven ben mutluluğunu bir de yüzünün gülümseyişini hem de başka ihsan eylemem... yoksa yarısı hüzün olurdu ruhumun ağlasan bir dirhem Savaş Aslan |
17.9.2001/Sana Şiirler
hiçbir gölgenin evine uğramadım sana gelirken ve yüreğimin tüm ışıklarını yaktım düşmemek için, şimdi nedensiz, sonuçsuz, yalın, çırılçıplak şimdi sınırsız, katıksız, vurgusuz, sorgusuz kinimi, kirimi, derdimi gövdemden toprağa bırakarak görkemsiz insanlığımla güzelliğinin karşısındayım işte Savaş Aslan |
18.11.2003/Sana Şiirler
sanki karardı havalar sarılmak kaldı bize ve hasreti öğreniyorum şimdilerde, sanki karardı havalar günler geçmiyor da birikiyor, bir yerde öylece kaldı zaman sigaram bitiyor ama, takvimler değişiyor hem de ve hasreti öğreniyorum şimdilerde hasretin…; ince mi ince gülümsüyor bir de bana düşününce, hasretin güzelliğine benziyor acımsa dinmiyor şu kararan havalarda dayanılır değil, dayanmak gerek ama Savaş Aslan |
18.12.2003/Sana Şiirler
aşk da özgürlük gibidir uzaklarda öyle bir parıldar ki insanın koşup sarılası gelir, tutup kanayası gelir insanın dokunası gelir aşka da özgürlük gibi dokunamaz ama… kırarlar o vakit adamın ellerini, adamın aklına giremezler ama aşkı da özgürlük gibiyse adamın, adamın dudaklarına söz geçiremezler çarpıp çıkmışsa tüm kapıları, adamın bir tek kavuşamaz aşka da özgürlük gibi şu zamanda ama hep onunladır aslında aşk da özgürlük gibi aşkı da özgürlük gibiyse adamın aşk da özgürlük gibidir istedikçe güzelleşir tutup adamın şurasına yerleşir güzelleştirir adamı aşkı da özgürlük gibiyse adamın Savaş Aslan |
18.6.2004/Sana Şiirler/Şarkı
istiyorum ki ömrüm bir yolsa bakışlarını çevirip bak o yola bazen nereye gidiyor diye istiyorum ki ömrüm bir yolsa yanından geçtiğinde adımlarını atıp yürü o yolda bazen nasıl gidiyor diye istiyorum ki ömrüm bir yolsa uzaklarda olduğunda kalbine getirip düşün o yolu bazen neden gidiyor diye biliyorum ki ömrüm bir yolsa o yolun içinden kim geçerse geçsin. bakışların geçsin de adımların geçsin de kalbin geçsin de o yolun önünü kim keserse kessin dinlemez yine Savaş Aslan |
18.7.2004/Sana Şiirler
inan kaparsan gözlerini ben sana sihirler getireceğim, denizin kendisini getireceğim kalanından müze yapsınlar! Ay'la anlaşamadık şimdilik ama biraz bekle, deniz geldi gelecek görmeden edemez o suretini denizde inan kaparsan gözlerini ben sana sihirler getireceğim, dağın kendisini getireceğim söyledim, uzun uzun seyredin dedim varken çünkü dönmeyecek bir daha geriye güzelliğini görünce, güzelliğin yanındayken inan kaparsan gözlerini ben sana sihirler getireceğim, kalbimin kendisini getireceğim gölgesini okusun dursunlar sayfalardan çünkü kalemimden dökülen çoğu kez inci değil acı kan oysa kalbimi sana getirdiğim zaman... inan kaparsan gözlerini ben sana sihirler getireceğim seni bu dünyadan alır gibi yapıp ruhumdaki yıldızlara götüreceğim Savaş Aslan |
17.6.2005/Sana Şiirler
bak işte göğsümdeki miğfer delindi sevdiğim tarihin çöplüğüne aktı içimin pis kanı; o gizlice sızan düşlediklerime, bak işte sevdiğim kalbim yeniden şarkı söylüyor seninle sesim hala yorgun ama karanlığım koyu, gözlerin gibi... ama senin siyahında bende olmayan bir şey var senin karanlığın yıldızlarla dolu yıldızlı ******* kadar Savaş Aslan |
19.5.2004/Sana Şiirler
yaşamak vardır: denizin dibi yaşamak vardır: göğün rengi yaşamak vardır: sandalların altındaki dalgalar gibi istemek vardır: denizin dibi istemek vardır: göğün rengi istemek vardır: sandalların altındaki dalgalar gibi özlemek vardır: denizin dibi özlemek vardır: göğün rengi özlemek vardır: sandalların altındaki dalgalar gibi ne denizin dibi ne göğün rengi, sandalların altındaki dalgalar gibi... Savaş Aslan |
19.6.2005/Sana Şiirler
bu dünyada yaşamak çok zor çünkü bu dünyada anlaşılması gereken çok şey var hem de her gün en az bir önceki gün kadar oysa ben seni gördüğüm o ilk andan beri anlıyorum sevgili...kendimi anlar gibi... elimde değil bu böyle hep tanıdık bir yanı var ruhunun getirdiklerinin yüreğime... ben bu yüzden şarkı söyledim hep sen bana bunca uzakken, sen bana bunca uzakken başımı yastığa kor komaz uyudum mutlu çocuklar gibi çoğu kez ya da bazen yaralı bir aslan... ama hiç uykusuzluk çekmedim, yalnızlıktan şimdi yine akşam olacak ve ben yine uyuyacağım derin derin... hem de sen bana yine bunca uzakken yine bunca uzakken ellerine ellerim... Savaş Aslan |
2.1.2004/Sana Şiirler
benim şiirim yürüyebilir sokaklarda, bilekleri ince ve beyazdır elleri çizgi çizgi gözleri kara… benim şiirimin sevinci unutturur hiçliğini insana Savaş Aslan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:21 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.