![]() |
Fatih Güler
29 Ekim 2023
29 Ekim 1923 Gökkuşağı çaktı rengarenk dağlara Irmaklar aktı buz gibi çağlara Çeşit,çeşit çiçekler açtı bağlara Kırmızı beyaz boyandı yollara. 29 Ekim 2007 Gökyüzünde kuşlar uçuyor özgürce Yeryüzünde insanlar geziyor kardeşçe Yıllardır Bayrağımız dalgalanıyor cesurca Yabancıdır,oyunlar oynar kalleşçe. 29 Ekim 2023 Gizli emelinizi Cumhuriyetimize vur, Sonrada bizden saygı bul, Hele orda bir dur, Hür sesimizi yerinde duy. Fatih Güler |
Abdulhamit Amcam
Sert bakışlarıyla üşütüp Yumuşak yüreğiyle yorgan örten, Görüntüsüyle başlarını taşa koydurup Baba duygusuyla taşı yorgana çeviren Abdulhamid amcam. Maralı nasıl görecekler Dağa varamayınca, Berivana nasıl değecekler Dağdaki karla boğuşamayınca, Abdulhamid amcamı nasıl anlayacaklar Ruhuna giremeyince. Fatih Güler |
Adam Gibi Adam
*******inizi aydınlatan, Yollarınızı asfaltlatan, Köprülerinizi yaptıran Bu adam gibi adam benim babam Vay be. Birbirlerinizi birleştiren, Kaynaştıran,barıştıran, Büyük küçük,zengin fakir, Güçlü zayıf ayırımı yapmayan Bu insan gibi insan benim babam Benim için ne gurur Vay be. Yüreğinde kin,nefret olmayan, Hak ve halk için bağrını yırtan, Beyninde aç gözlülük, Kötülük beslemeyen Bu insan gibi insan benim babam Bu ne mutluluk Vay be. Yürürken karıncaları coşturan, Konuşurken halkı aydınlatan, Mecburi yatarken hep bilgilenen, Bu adam gibi adam benim babam Bu ne şans Vay be. Beyin kütüphanesinde zeka, Bilgi,kültür fışkıran Bu adam gibi adam benim babam Bu ne sevinç Vay be. Işığınızı yakarken, Yollarınızın zamanını azaltırken, Köprülerinizi kurarken Neyini mi verdi insan gibi insan Ailesini,zamanını, Yüreğini,uykusunu,bilgisini, İnsanını verdi sizlere İnsan gibi insan. Bu adam benim babam Ne önemli insanım Vay be. Hem milliyetçi,hem demokrat, Hem salcı,hem solcu, Hem Sünni,hem alevi, Hem İslam, Hem herhangi bir din Fark etmez babam için Kainatın tek hakimine inansınlar, İnsan olmaya çalışsınlar Yeterlidir babam için Bu insan benim babam Bu ne mutluluk Vay be. Babamın büyükleri ve küçükleri Onun beynini okuyun, Onun kuvvetiyle birleşin, Onun duygusuyla tanışın O zaman görün Gerçek insan alemini Dünyaya düşerse Bana da gururlanmak düşer Bu ne onur benim için vay be. |
Ağlarsam
Ağlarsam,gökten kan akar toprağa Ama ağlamak yakışır mı erkekliğime. Kızarsam,isyanım dağları titretir Hiç yakışır mı kızmak insanlığıma. Tükürsem,zehrim yılandan beterdir Değmez ki fani dünyada tükürmeye. Gidersem,şafak sönünce giderim Çünkü benim için ışıldıyor. Ve gidersem,ölmeden giderim Kader bunu da istiyor bendenizden. Ölürsem de,aşkımla ölürüm Vefasızlık yakışır mı duyguma. Fatih Güler |
Ahım Gitmiş Vahım Kalmış
Bozuk yıllarım yolumu şaşırttı Çukurlu virajlardan derde düştüm Her yanım kırıldı parçalandı Kırık dökük geziyorum odalarda Yolgeçen hanıyım geçmişin kenarına Uyurgezer çarparım bugünün köşesine Yürümeye çalışırım yarının zamanına Yetişmeye koşarım hayatın yarışına Gaza bassam,frenim patlak Tamirciye götürsem,parçam eksik Satsam,neresinden bakarsan çürük Ahım gitmiş vahım kalmış Fatih Güler |
Alacakaranlıklara Uçtunuz
Daldan dala kondunuz Garip güvercinler gibi. Dallardan zehir aktı midelerinize Kusun ki içtiğiniz zehirleri görün midenizdeki. Alacakaranlıklara uçtunuz Yuvasız kuşlar gibi. Tüten bacadan bataklığa attınız kendinizi Yüreğinizde karardı yüzleriniz gibi. Fatih Güler |
Aldığım Nefesten Bıkasım Gelir
Güzele bağlandım,söyleyemedim Gönül sazı alıp,dinletemedim Mecnunum,Leyla’ma kavuşamadım Aldığım nefesten Bıkasım gelir Gurbette dediler,düştüm yollara Gösterip resmini,sordum kullara Ağarttın saçımı,küstüm yıllara Kurduğun düzeni yıkasım gelir Nereye gittiysen,söyle geleyim Kapına çöpçü yap,kölen olayım Sen unut diyorsan,ben ne edeyim Kendime kurşunu sıkasım gelir Artık hal kalmadı,öldüm ecelsiz Döndüm viraneye,oldum düzensiz Senden ayrılalı,hayatım renksiz Yanık bağrıma taş basasım gelir. Fatih Güler |
Ama Anlayan Kim Sadece Laf
Yıllarca okurlar Şerefli onurlu görevi almak için. Sonunda alırlar onurlu şerefli görevi Ama anlayan kim sadece laf. Genç yaşta tayinleri köye çıkar Genç yaşta uzak yolla, Çamurla,cahil halkla, Ufacık lojmanla, Genç yastaki öğretmenin İçindeki gizli korkuyla uğraşır Ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen komik maaşla Midesini doldurmaya, Öğrencilerin eksiklerini almaya, Yuvasını kurmaya çalışır Ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen katledildi diyenler Asker,polisi şehit edildi diyorlardı Niye mi Çünkü öğretmen silahsız, Çaresiz,üvey evlat, Kendin kendilerine, Sadece öğrencilerini öğretip eğitiyorlar, Reklamsız,ama anlayan kim sadece laf. Öğretmen hafta içi okulda, Hafta sonu pazarda çalışırlar, Çünkü öğretmen komik maaşla doyamıyor. Baş öğretmen Atatürk Bu günü sizlere armağan etti Bari bugün eğlenin. Ey komik maaşı verenler, Siz öğretmenin sayesinde Rahat koltuklara oturuyorsunuz Lütfen öğretmeni anlayın artık Sadece lafta kalmasın. Onlar bu devletin öğretmeni Başka devletin değil. Fatih Güler |
Anlayanlar Anladı
Bayanlar ve baylar, Uzun lafın kısası, Zaman haklığı haksız çıkardı. Eğer seviyorsanız beni, Haklı iken, Daha fazla haksız duruma düşürmeden Öldürün beni. Dikkat,beni mutsuz edin, Bana acılar çektirin, Benim canımı yakın demiyorum, Sadece beni öldürün diyorum. Sizlere tavsiyem, İçeriyi görmeden İçeriye girdiğinizi zannetmeyin, Veya içeriyi görmeden dışarıya dalmayın Anlayanlar anladı. Eğer onu yalnız bırakıp hayallerini yıkarsanız Sizler cehennemde bile kaçacak delik arayın Nerden mi bahsediyorum, Zaman her şeyi söylerde, Haklığı haksızı seçemez. Eğer benim için üzülüyorsanız Milyonlarsa sakat insanların içinden Bir tanesine zaman ayırın Ondan sonra üzülürsünüz bana. Edebiyat öğretmeni olsaydın olmaz mıydı Kimden bahsettiğimi anlayanlar anladı. Kuru karı ve yalakaları Bebekler daha ölmedi Ama hala ölüden beterler Anlayanlar anladı. Benim papatya lakaplım En özel gününde beni bekleme Çünkü sabrımı getiremem. Sizi unuttuğumu, Size küstüğümü Eğer zannediyorsanız yanılırsınız, Sizlerin hakkınızı Bu dünyada manevi olarak ödeyemem Benim için çok sevap kazandığınız Anlayanlar anladı. Özgürlüğümü tamamen elimden almayın Anlayanlar anladı. Gerçek dost lafını Bana duyurmaya çalışanlar, Dostun yalanı gerçeği olmaz, Dost yürek işidir Anlayanlar anladı. Fatih Güler |
Anneler Cennetliktir
Anneler şairdir Sözleri şiir gibi gelir bebeklerine. Anneler çiçeklerdir Güller gibi kokarlar bebeklerine. Anneler saygıdır Gözlerinle sevgi saçarlar bebeklerine. Anneler aşçıdır Bazen ellerinde hamur, Bazen gözlerinde soğan yası. Anneler cennetliktir Ruhlarında melek vardır. Anneler cennettir Yüzlerinde melek vardır. Anneler bazen yumuşak yastık, Bazen sıcak yorgan olurlar bebeklerine. Bebekler annelerin kucağında uyurken Huzur duyarlar. Bebekler anneleri alınlarından öperken Bedenleri rahatlar. Annelerin çift bedenleri, Çift ruhları, Çift dünyası vardır bebekleri için. Anneler bebekleri için zamanı geldiğinde Suçsuz mahkum, Zamanı geldiğinde yalancı şahit, Zamanı geldiğinde Günahsız günahlar olurlar. Anneler ne altın, Ne elmas,nede pırlantadır Kainat Hakiminin İnsanlara hediye ettiği En büyük miraçtır. Anneler bebeklerini önce karınlarında, Sonra kucaklarında, Daha sonrada ruhlarında yaşatırlar. Anneler bebeklerinin gözyaşlarıyla sel, Üzüntüleriyle dağdaki kar olurlar. Anneler için ne çiçeklerin doğal kokusu, Nede parfümlerin etkileyici kokusu Bebeklerin ter kokusu kadar güzel değildir. Kadınların annelik görevi Karınlarında başlar Toprağa kadar hiç azalmadan devam eder. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu Şey anneleridir. Fatih Güler |
Asıl Çubuk U Sel Aldı
Yine geldin çattın Çarşamba. Aşık ettiren, O gün güldüren, Bugün ağlatan Çarşamba. O gün kırmızı gül tohumu eken, Bugün kırmızı yerine sarı açtıran, Ayrılık,hasret rüzgarı estiren Çarşamba. Amacın beni ağlatmaksa,başardın, Güldürmekse,başaramadın Çarşamba. Haftalığın kutlu olsun kırmızı gülüm. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, Ayrılığın gelişi kaderimden belliydi, Çarşambayı değil Asıl çubuk u sel aldı. Fatih Güler |
Aşığım Evet Aşğım
Aşığım evet aşığım Kainat Hakimine,meleklerine, Aileme,dostlarıma,sevenlerime, Sevdiğimi söyleyemediğim aşkıma Aşığım evet aşığım Vatanıma,ay yıldızlı, Kırmızı beyaz renkli, Göklerde dalgalanan bayrağıma Aşığım evet aşığım Suya,toprağa,yeşilliğe, Kuşlara,çiçeklere,hayvanlara, Yaşayan bütün varlıklara Aşığım evet aşığım Şiirlere,şarkılara,türkülere, Şairlere,ozanlara,ressamlara, Sanatla uğraşan yüreklere Aşığım evet aşığım Kürtlere,Alevilere,Sünnilere, Lazlara,Çerkezlere,Türkmenlere, Ülkem için ölenlere Aşığım evet aşığım Avrupa’ya,Afrika’ya,Asya’ya, Amerika’ya,Avustralya’ya,balkanlara, Barış güvercinlerini uçuranlara Aşığım evet aşığım Ekmeğini ikiye bölenlere, Vicdanının sesini dinleyenlere, İnsan olmaya çalışanlara Aşığım evet aşığım Çirkinlere,güzellere,yakışıklılara, Bebeklere,çocuklara,gençlere, Yaşlılara,kıymet bilenlere Aşığım evet aşığım Savaşa,kana,kötülüğe, Kine,cine,şeytana, Tilkiliklere,caydırmalara inat Aşığım evet aşığım Özümde,sözümde,kalemimde, Değişmeyen çizgimde,yolumda, Tozlanmayan kitabımda budur. Fatih Güler |
Aşk Mevsimi
Aylardır seslenmeyip gülmedin Gönül arzumu sorup bilmedin Gönlüme merhem olup sürmedin Dağları gerip yanıma gelmedin Konuş ki dağların şarabı kalksın Konuş ki içtiğim suları silsin Konuş ki kurduğum seraplar çıksın Konuş ki bulut sabahım dağılsın Aşk mevsimi soruyorum dinle Ne farkım var bugün ile dünle Hep ağlayıp çağladım böyle Umut dol,yarınlarımı düşle Umudun beni de alıp götürsün Aşk trene binip yare götürsün Yarin dizinde uykuya götürsün Bedenimi sonsuzluğa götürsün. Fatih Güler |
Aşk Sarar Yarayı
Yara nere yarar yar sarmayınca Tuz değer yaraya Yar gelir oraya Aşk sarar yarayı Ateş sarar bacayı Aşk tüter balayı Bina kurar yuvayı Sıcak ısıtır aşkı Aşk çıkmaz çıkarı Ayrılık girmez içeri Mahşere kadar yanar aşk lambası. Fatih Güler |
Aşk Talihim Mezarda Güler
Yıldırım aşkla bağlandım yar Yasak aşkla gizledim yar İmkansız aşkla yoruldum yar Kalbim sana çarpıyor,duyuyor musun Şiirlerim hasreti yazıyor,okuyor musun Yüzünü hayal ettiğimi görüyor musun Bende sevdim kerem bağlanışla Haddimi aştım aslı bağışla Yoluna yürüdüm kör anlayışla Unutmaya çalıştım kaç kere Dağları aştım bin dere Unutulmuyor,inanmazsan sende dene Seni sevmek cesaret ister Seni görmek hayaller süsler Seni üzmek insanlık biter Bütün kullar senin Rabbim Güzel gönlüme girdi Rabbim Sana emanet ettim Rabbim Bende gülüm,dikenim yok Omzuma konacak bülbülüm yok Solmadan koklayacak canım yok Çayı kıskanırım şeker atılır Dağı kıskanırım kar yağar Kendimi kıskanırım dostlarla yalnızım Bu garip fatih GÜLER Tarihim ağlar sevgim güler Aşk talihim mezarda güler Fatih Güler |
Aşkım
Hicranıma ayrılık ateşi dökme Hasreti daha fazla güldürme Gönlümü sevda neminle ağlatma Artık gel beriye aşkım Yüzüm gülmeyi unuttu Başımı yastığa vurdurdu Umudumu sensizlik durdurdu Hayat sensin aşkım Fatih Güler |
Aşkımı Benden Çaldın
Aşkımı benden çaldın Benim hayatımı da Adını söyle dünya Felek misin kader mi. İlkbaharı görmeden Sonbaharı gösterdin Derdini anlat dünya Papatya mı yaprak mı. Fatih Güler |
Aşkımı Söyleyemem
Aşkımı söyleyemem Konuşamıyorum ki Hep gözlerim anlatır Çılgınca sevdiğimi. Yanına gelemem ki Yürüye mi yorum ki Hayalini görerek Senin hep yanımdayım. Fatih Güler |
Ayna
Ömrümce seninle yıldızımız barışmadı Ben sana şekerliyim,sende bana ayna Ben sana bakarken hicran çekiyorum Sende bana nefret kusuyorsun belli ayna Dostlar barıştırırken,bizde inatlaşıyoruz İçimizdeki karabulutları dağıtamıyoruz ayna Sevmeye çalışacağım,eğer sevemezsem seni Her çatlayışınca bıkkın bakışımı hatırla ayna. Fatih Güler |
Babam Benim
Üzüntümle derin düşüncelere dalarsın Düşünceli babam benim. Hastalığımla hıçkırıklara boğulursun Aslan babam benim. Gülüşümle kahkahalar atarsın Babam benim,neşem benim. Sevincimle coşarsın Babam benim,mutluluğum benim. Hatalarımı örtbas edersin Babam benim,korumam benim. Kollarını benim için kanat yaparsın Babam benim,kartalım benim. Hasta yatağında bile beni düşünürsün Vefalı babam benim. Benimle hem kadeh kokuşturursun, Hem de insan olmam için Bana nasihat edersin Demokrat babam benim. Senin acıların hiç bitmedi, Benim acılarımda hiç bitmedi, Senin göz yasların hiç dinmedi, Benim göz yaslarımda hiç dinmedi, Sendeki yangın hiç sönmedi, Bendeki yangında hiç sönmedi Ama tek fark vardı Ben her şeyi belli ettim Ama sen babam benim Göz yaslarını çiçeklere serptin, Yangınını rüzgarlara söndürtmeye çalıştın, Acılarını da tatlı sözlerle Kendi kendini tatlandırmaya çalıştın Babam benim. Ben yapraksam Sen ağaç oldun Beni tepende taşımak için babam benim. Lütfen babam benim lütfen İki elini başının arasına al iyice düşün, Senin bedenin olmazsa Bu gemiyi senin kadar Hangi kaptan taşıyacak. Öbür gemileri kurtaracağım diye Kendi gemini biran unutmak bile Kendi geminin batmasına her an yol açabilir. Kaptanların ilk görevi Gemilerini batırmamaktır Kaptan babam benim. Fatih Güler |
Bahar Kız
Savaşıyor sabaha kadar Bahar kızı unutmak için beynim İlkbahar gecesinde, Sonbahar gecesinde olduğu gibi. Yorganım darmadağın,yastığım yerde, İki elim başımın arasında Bahar kızı düşünüyorum İlkbahar gecesinde, Sonbahar gecesinde olduğu gibi. Uykusuz *******de Bir kalem anlıyor beni, Birde kağıt Bahar kızı yazıyor,çiziyor İlkbahar gecesinde, Sonbahar gecesinde olduğu gibi. Ekmeğim sıcacık taze, Çayım sıcacık demli, Kahvaltım dört dörtlük İlkbahar sabahında, Sonbahar sabahında olduğu gibi. Saçım gibi keyfimde bozuk İlkbahar sabahında, Sonbahar sabahında olduğu gibi. Perdem örtük, Boynum bükük,özlem büyük, Canım sıktın İlkbahar öğleyin de, Sonbahar öğleyin de olduğu gibi. Lambam açık, Vücudum durgun,ümidim bitik, Beynim yorgun İlkbahar akşamında, Sonbahar akşamında olduğu gibi. Bahar kızı ilk gördüğüm gün Sonbahar akşamında Çiçekler sanki ağlayarak Açıyordu yeniden. Çimenler sanki inleyerek Yeşillenmişti yeniden. Bahar kızı ilk gördüğüm gün İlkbaharı biran yaşadım Gözlerinde gökkuşağını görüyordum, Bahar kız gülerden Güllerin açısını hayal ediyordum, Saçlarından kendisi gibi Tatlı serinlik geliyordu yüzlerime. Çiçekleri sonbaharda Rengim gibi soldurmasınlar Çiçekler her mevsim açsın. Aşkın,sevginin en büyük güvencesi Çiçekler,çimenlerdir. Fatih Güler |
Bahar Yağmuruyla Ağarır Saçım
Masum bakışın beni bitirdi Üstelik yeniden aşık ettirdi Hayatıma güzel oh çektirdi Bin şükür Rabbim dedirtti Saçından tel kopar ver Kaybedersem seni rüzgarlara bırakırım Savurup dağıtır dünyaya aşkımı Yavru ceylanı ağlatır sevgim Unutma ki bende canım Dünyada adalet için varım Eğer kışımı ısıtmazsa yazım Bahar yağmuruyla ağarır saçım Fatih Güler |
Bahar Yorgunu Geldim
Bahar yorgunu geldim Sürünecek haldeyim Tek kıvılcım beklerim Mutluluk kervanına. Ağacı yorgun ettin Aşkımı bahtsız ektin Gülüm bülbüle bezgin İlkbahar mevsiminde. Fatih Güler |
Bana Aşkını Unut Diyorlar
Bana aşkını unut diyorlar, Bilmiyorlar ki yüreğim acılı, Bilmiyorlar ki gözlerim yas dolu. Bana aşkını unut diyorlar, Şiirlerimi kuşlara mı yazdım, Şiirlerim öksüz mü kalsın. Bestesiz güftelerimi denizlere mi yazdım, Bestesiz güftelerim garip mi kalsın. Bana aşkını unut diyorlar, Beki gül dikenden ayrılıyor mu, Balıklar denizden ayrılıyor mu. Onu özlediğim zaman Yüreğime diken batıyor ama Onun hasret kokusu Beni kendisinden ayrılamıyor. Aşkım yanımdayken Deniz balıkların Nasıl yaşam kaynağı oluyorsa Benim yaşam kaynağım aşkım oluyor. Bana aşkını unut diyorlar, Aslında onlarda haklı, Ömür boyu acı çeken yavrusuyla beraber Acı çekiyorlar, Birde yavrusuyla beraber Aşk acısı çekmek istemiyorlar. Bana aşkını unut diyorlar, Eğer aşkı unutmak kolaysa Aşık Veysel gözleri görmemesine rağmen, Çıplak ayağına dikenler batıyor olsa bile Elindeki sazıyla kışı,fırtınayı, Kavurucu sıcağı, Kalbindeki aşkıyla bunları yalnız yeniyorsa, Aşkı için şarkılar türküler besteliyorsa, Bütün bunları reklam için değil Sadece aşkı için yapıyorsa, Aşkın o kadar ucuz olmadığını Anlatmaya gerek var mı. Bana aşkını unut diyorlar, Sevgisini,duygusunu, Etini satanlara değil, Melek huylu kıza karşılıksız aşığım. Fatih Güler |
Bari Sen Dur
İnan,inan ki çok korkuyorum Senin güzel saçlarına dokunduğum için. Hayalden olsan bile korkuyorum Saçların benim yüzümden beyaz olacak diye. Pamuk gibi ellerini tutmaya korkuyorum Ellerin bozulacak diye. Ela gözlerine bakmaya korkuyorum Ela gözlerin ağlayacak diye. Sen tatlı gülerken Seni üzerim diye çok korkuyorum. Bunlar hayal olsa bile korkuyorum. Sen böyle aşk, Böyle sevgi gördün mü. Dur ne olur gitme Sen hayal olsan bile Efsane sesinle konuş benimle, Bakışlarınla uyuştur beni, Gülüşlerinle coştur beni, Gerçeğini göremiyorum bari sen dur. *******i yastığa sarılarak değil Sana sarılarak uyumaya çalışırım, Sabahları senin sesinle uyanırım, Gündüzleri seninle oturur seninle dertleşirim, Gitme hayal güzeli. Kalbimin içine kırmızı mendil koydum Kalbimin kanı belli olmasın diye. Her taraf sanki sen misin gibi Her zaman karşımdasın. Güzeller güzelini ilk görünce Kendimi kafesteki kuşa benzettim. Hayal güzeli gerçeğini görünce Aşkımı yemsizle susuz bırakmasın Korkmasın ayakkabısı eskimez, Korkmasın onuru eskimez, Sadece ona O çok dertli Canı çok sıkılıyor de Belki yarım saat gelir yanıma Sakın aşık olduğumu söyleme Belki benle, Kalbim ona sevdiğimi söylemek ister Ama gururum,ümidim, Zaman aklının ucundan bile geçilmez. Hayal güzeli o gelsin Boynumu bükük, Kalbimi öksüz bırakmasın. Hayal güzeli o gelsin Aşkımın kapısı sadece ona açık. Bana gülsün,benimle dertleşsin. Hayal güzeli Eğer ben ondan önce ölürsem Cennete gidersem O benimle cennette evlensin. Cehenneme gidersem Onun yanında yanmak istediğimi ona söyle. Pembe gelinlik ona çok yakışır Bu vahşi dünyada giydiremem Ama cennette pembe yanaklı güzelime O gelinliği giydirmeyi çok istiyorum. Ah hayal güzeli ah Sen gerçek olsan olmaz mıydı. Eğer kalbimin kanı dinmezse Umutta biter,acılarda biter. Hayal güzeli gerçeğinin lakabı Diken olmayan, İlkbahar yağmuru yağınca,burcu Burcu kokan papatya,aşkımda burcu Burcu kokuyor, Aşkımda karıncayı bile incitmez, Bu yüzden onun lakabı papatya. Hayal güzeli Lütfen gerçeğin ara sıra yanıma gelsin İnsan hiç nefessiz yaşaya bilir mi. Fatih Güler |
Başka Dünyalı Mıyız
Denizle okyanus temiz duygularla El ele tutuşuyorlarsa, Gökle toprak sevgiyle bakışıyorlarsa, Güneşle bulut birleşip renkleri kaynaştırıp Gökkuşağı köprüsünü kuruyorlarsa, Hayvan başka cins hayvanı koruyorsa, Acaba biz başka dünyalı mıyız insan evlatları. Fatih Güler |
Başkan Hasan Coşkun
Planlarını aklında sıralayan Sıra halinde koyan Sonrada halka sunan Başkan Hasan Coşkun Sevgililer günü bilmezlerdi İkinci plana atılırlardı Engellilere kucak açtı Başkan Hasan Coşkun Siyaseti yalana çevirmez Kimseye aldırış etmez Bildiği yolundan dönmez Başkan Hasan Coşkun Sarayı saray yapan Saniyesini boşa harcamayan Gecesini gündüzüne katan Başkan Hasan Coşkun Boğazından haram geçmez Cebine rüşvet girmez Alnına leke sürmez Başkan Hasan Coşkun Ben şair yazarım Belki yarın yokum Hep doğruları yazarım Başkan Hasan Coşkun. Fatih Güler |
Belki Bir Gün
Belki bir gün sonum gelir diyerek Bugün kalbime toprak koydum, Sevdiğim kız gözyaşlarıyla ağaçlarda, Çiçeklerde yaşatsın beni diye Belki bir gün sana sormadan Bu dünyadan giderim diyerek annem, Şimdiden ruhumu cennete verdim, Sen melek huylusun diye Belki bir gün senden habersiz Bu diyardan giderim diyerek babam, Yağmurla yanına gelmek için Bedenimi şimdiden bulutlara verdim Belki bir gün Bu alemden giderim diyerek kardeşim, Seni yükseklere uçursunlar diyerek Şimdiden kanatlarımı kuşlara verdim Belki bir gün tayinim öbür dünyaya çıkarsa Bütün akrabalarım, Saçlarımı sizlere dağıtırsın diyerek teker Teker güvercinlere verdim Belki bir gün Bedenim iflas ederse bütün dostlarım, Duygularımı anlamayısınız diyerek Şimdiden yüreğimi yüreklerinize bağışladım Belki bir gün ölürsem, Beni candan sevenler ağlasın Belki bir gün ölürsem, Mezarımın yerine bir fidan dikinde Aşk,özlem, Hayat,sevgi,kardeşlik ağacı olsun Bari o ağacı yaşatın,koruyun Belki bir gün ağaç olursam, Gönlümün dört özel insanı Bende buluşsunlar. Belki bir gün canım öteki dünyaya giderse, Gözyaşı yerine sevgi, Saygı dökün Çünkü bu can çok zor dayanıyor artık. Fatih Güler |
Ben Askere Gidiyorum
Ağlamaya alışmayısınız Çünkü ben askere gidiyorum Resimlerimi yırtabilirsiniz, Beni unutmaya çalışmayısınız, Anıları unutun, Adımı dilinizden çıkartın, Beni beyninizden tamamen silin, Benimle geleceğe planlar kurmayın, Giysilerimi hemen ihtiyacı olanlara dağıtın, Şehitlik cennetin yolu olduğunu anlayın Çünkü ben Vatan borcumu ödemeye gidiyorum Sevgilim sen beni hiç Görmedin,bilmiyorsun, Babam ben senin oğlun değilim, Annem sen beni karnında hiç taşımadın Çünkü ben sizleri korumaya gidiyorum Kardeşim bahtında, Alnında açık olsun Çünkü ben Mehmetçiğimize gidiyorum Bütün akrabalarım Tek kelime için bile Sizlere teşekkür ediyorum. Bütün dostlarım Benimle yediğiniz tek dilim için bile Sağ olun Çünkü tezkere vakti geldi, Belki de birbirimizi unutma vakti geldi Biliyorum bütün bunları yapmak Çok zor olacak Sizler içinde,benim içinde Bir buçuk yıl içinde belki gelirim, Belki gelemem Çünkü ben askere gidiyorum. Fatih Güler |
Ben Duygumu Döküm
Ey dağlar, Aranıza beni de alın, Gökteki karlar yağarken, Siz suyunuzu, Ben duygumu döküm. Fatih Güler |
Bende Ölerek Yaşayacağım
Annemin ak sütünü içemeden, Anne,baba diyemeden, Yürüyüp de kucaklarına sarılamadan, Döküp,kırıp,parçalamadan, Bende yolcuyum yalan dünyada. Sildi,kalem,defter,kitap, Diplomalar sahibi olamadan, Namus borcumu, Vatan borcumu yapamadan, Bende gidiciyim başka dünyaya. İstediğimi alamadan,yapamadan, Özgürce davranamadan, Yaşım gibi yaşayamadan, Bende ölümü bekliyorum. Eş,evlat duygusu tadamadan, Hayatın tadına varamadan, Zamanın hesabını bilemeden, Bende hayatımı yitireceğim. Cayırda,bayırda koşamadan, Yağmurla düşünemeyip,karla boğuşamadan, Kuzuyu,tavşanı kovalamadan, Bende evlada diyemeden öleceğim. Aşk çiçeğimi koklayamadan, El ele verip mahşere varamadan, Kalbimi coşturamadan, Bende gözlerim açık öleceğim. Arkadaşımı seçemeden, Gerçek dostumu bulamadan, Aileme,çevreme faydalı olamadan, Bende göç edeceğim öbür dünyaya. Bezimi çıkartamadan,ağzımı kurutamadan, Canımın çekenini yiyemeden, Hiçbir hayalimi tiyatroma çeviremeden, Bende son perde diyerek defnedileceğim. Dünün hesabını soramadan, Bugünü sorgulamadan,yarına bakamadan, Hayata sarılamadan, Engellilerin ölerek yaşadığı gibi, Bende ölerek yaşayacağım. Fatih Güler |
Bende Sevmiyorum Seni
Sen değil miydin Gülümü soldurup çekip giden Ben miydim Vefasız çıkıp dikeni kalbine batıran Artık geri dönme Şimdide kendim gidiyorum uzaklara Hiç sevmeye çalışma Çünkü bende sevmiyorum seni Sakın masal anlatma Kerem ile aslı aşkını Asıl ben yazıyorum Fatih ile aslı romanını Okurken ağlamayacaksın Çünkü kaleminde aşk mürekkebini bitirdim Belki ağlayacaksın Zor okunası hayatımın boş yapraklarına. Fatih Güler |
Beni Candan Seven Kimse
Sevgi duvarı örsünler dostların, Martılar uçsun sevinçlerine, Mutluluklar dolsun gözlerinin nemine, Ömründe su gibi berrak, Saf,temiz geçtin, Ballar aksın girdiğin peteklere, Çiçekler açsın gönlündeki bahçelerine, Dikensiz güller değsin yüzlerine, Kalkan yelek olsun yüreğin düşmanlarına, *******i yıldızlar düştün saçlarına, Sabahları güneş doğsun günlerine, Beni candan seven kimse. Fatih Güler |
Benim Kadınım
Benim kadınım mert gözükmeli Sert bakışlı,yufka yürekli Benim kadınım cesur davranmalı Demir yumruklu,hakkını savunan Benim kadınım çağdaş düşünmeli Gönlü engin,dünyası geniş Benim kadınım saygı kazanmalı Elinde hamur,çalışan kadın Benim kadınım sevgi kokmalı Dışında ter,içinde gül Benim kadınım sadık olmalı Kuralcı olmadan evine bağlamalı Benim kadınım uyanık görünmeli Tilki beslemeden çevresi için Benim kadınım Türk kalmalı Osmanlığımızın geleneği,Cumhuriyetimizin göreneğiyle. Fatih Güler |
Benliğimi Kaybettim Hükümsüzdür
Bebekliğimi,çocukluğumu,gençliğimi, Saçlarımı,dişlerimi,düşlerimi, Aşkımı,aslımı,neslimi, Uykumu,duygumu,fikrimi, Mutluluğumu,tebessümlümü, Gülüşümü,kahkahamı,heyecanımı, Benliğimi kaybettim hükümsüzdür. Bulanların yarınlarıma getirmeleri Önemle rica olunur. Fatih Güler |
Bıçak,Ateş,Su
Dün gece ıslattım seni kırmızı Kırmızı,hep içimi kan ağlatıyorlar da. Çiçeklerini suladım kırmızı Kırmızı,çiçeklerimi hep soldurttular da. Seninle dertleştim dilsiz sessiz Duygularımla hep oynuyorlar da burada. Güler yüzlü hüseyninim Belki bulutlar da, Belki cennettesin. Belki duyuyor,belki duymuyorsun beni. Nerede olursan ol Beni de yanına iste ecelden Nedenini sorma söyleyemem. Sen simdi duygumu dinledin Bunlar duygumla oynadılar,oynayacaklar. Ne çabuk unutmuşsun sen Yıllarla oynamaya çalışan elleri, Bazen çifte telli, Bazen öbür tellerden. Canları şarap gibi içen, Malları kağıt gibi yiyen para yaratıklarını. Zehirli ellerini her yere bulaştıran Dişi yarasaları. Yüzlerine maske takan arkadaşlıkları. Yamalı yürekleri. Tilki beyinleri güler yüzlü hüseyninim. Zemzem suyunu benimle içmek istiyorsan Cennet trenini yolla bana Yaratanın kulları Cehennem ateşi suyunu içirtmeden, Trenlerini göndermeden bana. Ara sıra ruhuna giriyorsam Hisset ki Bedenini ecel almış olabilir Ruhunu alamadılar benden Bu kadar çaresizim. Üç seçeneğim var Bıçak,ateş,su. Fatih Güler |
Bırakında Öleyim
Hasretinden nem kaptım Yağmura tutuldum gözlerinden Düşüremedim toprağa gözlerimden Bırakında ben öleyim Tiryakiyim kadehlerde,dumanlarda Seni çekiyorum içime Sabahın köründe başlamadan Bırakında gece öleyim İntihar kokuyor sokağım İp asıldı odama Elim bıçağa sarılmadan Bırakında erken öleyim Bak dostlarımda kaçıyorlar Senin gibi çıkıyorlar Beni canımdan ediyorlar Bırakında bari öleyim Sürekli sabır diyorsunuz Nasıl neşeliydim biliyorsunuz Neden hala konuşuyorsunuz Bırakında konuşmadan öleyim Sevgisi gizli kalmışken Gurbete kendini kaçırmışken Ömrümden seneler çalmışken Bırakın,bırakında öleyim. Fatih Güler |
Bilinmedi İstanbul
Ne padişahlar eskittin, Ne şöhretler getirdin, Ne yükler aldın da Yine de kıymetin bilinmedi İstanbul. Olaylara göğüs gerdin, Özel misafirlere hoş geldin, Düşmanlara boş geldin dedin de Yine de kuvvetin bilinmedi İstanbul. Edebiyatımız dilinde, Tarihimiz kökün de, Eserlerimiz müzen de Yine de kültürün bilinmedi İstanbul. Ay ve yıldızlar tepen de parlar, Güneş yüzünde doğar, Gökkuşağı gözünde çakar Yine de değerin bilinmedi İstanbul. Saçların kışları ağarır, Sonbahar yaprakları dökülür, İlkbahar yağmurları düşer, Yaz güneşi terletir Yine de farklılığın bilinmedi İstanbul. Satırları dökerim seni görmeden, Gölgene dahi değmeden Aşık oldum herkes gibi sana Yine de sana aşkım bilinmedi İstanbul. Fatih Güler |
Bir Akşamın Hikayesi
Bir akşam başlıyordu yeniden Yine hava karanlığa bürümüştü, Hayatımın yepyeni yola gideceğini Ben dahil kim bilebilirdi, O akşamın benim için bir ömür boyu Düşünce alemine sürükleyeceğini ben dahil Kim bilebilirdi. O akşam bir yerde eğlence vardı Aynı zamanda Televizyonda dünya kupası elemeleri Baraj maçları vardı. Annem bana eğlenceye gel Maçı bırak diyordu. Benim gönlümde maçı izlemek istiyordu. Ama o eğlenceyi babam yönetiyordu Gitmezsem olmazdı. Tamam babam kızmazdı,küsmezdi Ama benim vicdanım rahat etmezdi. Eğlenceye annemin istediği gibi Gitmeye karar verdim Benim için tarihi bir karardı. Saat yedi buçukta Babam bizi götürmeye geldi. Saat yedi kırkta sandalyeye oturdum. Saat yedi kırk beşte Tanımadığım bir kadın yanımda fenalaştı, Yakını kadını Hemen solumdaki sandalyeye oturttu Kadının burnu kanamaya başlayınca Elimdeki tertemiz mendili kadına uzattım, O kadında yok sağ ol yavrum istemem dedi. Otuz saniye sonra Yakınları kadını dışarıya götürdüler. Saat sekiz, Gözüm annemi arıyor, Annemde önümdeki çapraza oturmuş bile. Önümden üç tane kız geçiyor, Sıra halinde yanıma oturuyorlar. İki kız tanıdığım, Öbürüde onların arkadaşı. Arkadaşına baktığımda Vücuduma kaynar sular döküldü Oturuyor muyum,eğlencede miyim, Etrafımda insanlar mı var umurumda değil. O kızı anlatmakla bitmez. Eğer hemen arkamdaki oturan Bir okulun müdür yardımcısı Olanları anlamadıysa Ya o adam dikkatsiz,yada neyse. O kız adımı öğrendiğinde, O fatih sen misin dedi. Eğlenceye ara verildiğinde İki kız dışarı çıktılar O kız çıkmadı. Fırsat bulmuşken o kızın yanına yanaştım Eğlence bitene kadar yanından kalkmadım. Eğlence bitmiş, Simdi havai fişeklere gelmişti sıra. Beni Erhan abı çetin amca götürdüler Kızlar önde bizde arkadaydık Havai fişek gösterisi de bitti Aynı grup geri döndük. Lojmanın önüne geldiğimizde Uzun ayrılık başladı. Eve girdiğimde kendim kendime, Eyvah hapı yuttun oğlum dedim. Saat on birde Annem çay demlerken kahvaltı hazırladı. Sofrada anneme, O kız kimin kızı diye sordum. Annemde hangi kız dedi. Kızların arkadaşı dedim. Annem niye sordun dedi. Hiç merak ettim sordum dedim. Annemde şunun kızı dedi. Saat on iki olmuştu, Bir akşamın hikayesi bitmişti. Ama o gece insanlar uyku alemindeyken O kızın hayali Bütün gece aklımdan hiç bitmemişti. Yedi yıl geçti aradan O kızın hayali aklımdan hiç bitmedi. Belki de o kızın hayali Aklımdan hiç bitmeyecek. Unutulmaz akşamda tertemiz mendili Burnu kanayan kadın istemedi Ama o unutulmaz akşamdan sonra Kanamaya başlayan çaresiz kalbim istedi Kalbime verdim. Tamam kanayan kalbimi durduramadı, Belki hiç durduramayacak Ama o mendil bile anladı beni. Fatih Güler |
Bir Akşamın Hikayesinin Devamı
Uyku girmiyordu gözlerime, O gece hep o kızı düşünmekten Topu topuna on dakika uyuya bildim. Ertesi akşam annem bir yere misafirliğe gitti, Belki o kız gelir diye uykulu Uykulu bende gittim gelmedi. O gece tek kişilik koltukta Uykusuzluktan dalıp Dalıp gidiyordum,onlarda dün gecenin Mükemmelliğinden bahsederek Ara sıra benim halime bakıyorlardı. O kızı görmeden iki ay önce Doksan yedi yazın sonlarında Babası babam ben ak kuzulu köyüne gittik On dakika durduk geri geldik. Evlerinin önüne geldiğimizde Babası çay içmeye davet etti ikimizi Babam oğlum bilir dedi, Keyfim yok diyerek hayır dedim. O kızı ikinci görüşüm, İlk zehir içtikten iki beş gün sonra Annemin dizinde yatarken Annem bana hangi kızı seviyorsun dedi, Cevap vermedim. On yirmi dakika sonra hizmetçinin karısı Bahçemizde birisiyle konuşuyordu, Annem balkona çıktı Bende kapıya yanaştım Hayal görmediysem Annesiyle beraber bahçemize geldi Her şeyi belli ederim diyerek içeri kaçtım. İçeri girmediler Çünkü o zaman samimi değildiler annemle. Beş on gün sonra, Akşam balkonda annemle pasta yiyorduk Kimi sevdiğimi söyledim. Annemde o ufacık kız mı dedi Boyundan bahsetti yaşından değil. Bir ay sonra babam, Daha sonra o kızla beraber ailesi, Daha sonrada ilçemizin yüzde kırkı öğrendi. Belediyeden ilan verseydim Bu kadar olmazdı. Valla öğrenmeleri kötümü, İyimi oldu onların takdirine kalmış. Üçüncü görüşüm, Doksan dokuz mayıs başlarında Erhan abı babam ben arabayla geziyorduk O kızda yürüyerek geziyordu. Dördüncü görüşüm, beş on gün sonra Kız arkadaşının nikahıydı. Beşinci görüşüm, beş on gün sonra Aynı arkadaşının evine Annemle beraber gündüz misafirliğe gittik Bir ara o kızda geldi çayımı doldurdu, Ders çalışacağım diyerek gitti. Altıncı görüşüm, Doksan dokuz kasım başlarında Düğünde gördüm. O dönemlerde korkunç Hastaydım yinede gittim. O düğünde Hemen solumda bir kadın oturuyordu O kızın annesiymiş. O kızda sol çaprazdaki masada Arkadaşlarıyla oturuyordu. Düğünden ayrılıyken Annesi bizi herhangi bir gün çaya davet etti. Yedinci görüşüm, Kendisi memurluk sınavını kazandı Tercih formunu babamla doldurmak için Babam ailesini akşam çaya davet etti Doksan dokuzun kasım sonlarında Evimize ilk girişiydi. Ondan sonra her ay Öyle yada böyle gördüm o kızı. O kızın evlerine ilk gittiğim gün İki bin kışın bayramıydı. Otuz ekim iki binde Düğünde o kızla dans ettik. İki bin bir ekiminde Babaannem,annemle evlerine gittik Meğer bu gidiş ayrılıkmış. Aynı ay babam belinden yattı O kızı bekledim asım amcasına gelmedi. Babam kalktıktan sonra İkinci zehir içtikten üç beş gün sonra Akşam bilgisayarımın başındaydım. Babam Mustafa amcayla Ellerinde viskiyle geldiler. Beni çağırdılar,Mustafa amca Yavrum,kuzum, Aslanım diyerek sarılmaya başladı Olacak iş değildi bu. Daha sonra Eşi kezban teyzeyi getirttiler. Daha sonrada Adnan abı eşi ramize ablayla geldi. Üçü de daha önceden hem içmişler, Hem de ağlamışlar belli. Babam hokey oynayayım dedi Oynadık ben Adnan ağabeyle oldum. Ev telefonunun başında Mustafa Amca vardı Telefon çaldı açtı Her zaman öylelim diyerek Telefonu babama verdi. Babamda ya öylemi kızım Hayırlı olsun yok bilmiyor dedi. Ben o kim diye sorunca dilek ablan dedi. İçimden telefondaki o kız diyordu. Hokey bitmiş yerde otururken O kız nişanlandı mı diye sordum anneme. Annemde anlamazlıktan gelince Tekrar soramadım. Anlayabiliyordum ama içime sindiremiyordum. Nişanlandığını iki Ocak iki bin ikide söylediler bana. Ne yapacağımı şaşırdım Yarama tuz serpecek dostum yoktu. Yani garip her yerde gariptir. Sadece akşamlar dostumdu yani içkiler. Üçüncü zehir babamın yardımıyla içmedim. Daha sonrasını ne siz sorun, Ne de ben söyleyelim. Fatih Güler |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.