![]() |
Eyüp Selahattin Dalkıran
(A) a
Eylül vurgunu son fasıl. Bir gece vakti Paramparca olmuş Diz çökmüşüm önünde aşkının bittiği gün umutlarım gibi hançerlenip vuruldu. İçim cız ediyor Unutamadığım Unutulmayan sen için Yenemedim sensizliği Aşk bahar değil sevgilim. İşte Öyle Eyüp Selahattin Dalkıran |
(B) b
Bir gece vakti Bir eylül vurgunu gibi Umutlarım Kaynıyor Paramparça olurcasına. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(C) c
Bir yanım şair Bir yanım sonsuz Bir yanım esir bir yanım suskun Bir yanım sensiz bir yanım yalan Bir yanım hayal Bir yanım ufuk senin için. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(D) d
Sen giderken Kapıları,Pencereleri Sıkı sıkı kapadım. Peşinden anıları topladım Kaçıp onlarda gitmesinler diye. Aşkımızı dostça kilitledim kalbime sonsuza dek Belki dönersin diye. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(E) e
Sendin Yeminim olsun Hayalimde, Düşümde, Dileğimde. Yeminim olsun Benim suçum değil ******* böyle istedi Senin için. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(F) f
Devlerin aşkı Yağlı bir urgana Mal oldu baharda Parmak izi bırakarak ardından. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(G) g
Yüreğine al sakla beni Hayallerimizdi Ellerinden kayan Bu yüzden bende Kayıp gitmeyeyim diye elinden. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(H) h
Gözlerinde çoğalıyorsam Bu gece sen için Gözlerinde bir ben varım ya, hemde *******inde ondandır Çıkmaz sokaktaki evimizde. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(K) k
Aşk olsun Şerçe damlası kadar Gözyaşı döken gözüm Sanma mağrifet sende Onun gaflatinden ötürü seni sevdi. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(L) l
Aykırı Rüzgar gülü Bunu niye yapıyorsun Ne bir özgürlük var Ne bir ölüm senin için Niye sızıldanıp duruyorsun Bak Bağdatta,Afrikada,Türkiyede Açlık içinde çoçuklar Bir savaşa bir barışa Koşmakta yarınları Yarın ki günler için Niye sızlanıp duruyorsun Aykırı Rüzgar gülü. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(O) o
Sus sevgilim Sus bu gece Sabaha çok var. Su durudur Andır yaşamak sabahın dili acı bir yaşama Katmadan. Sevdamızı Kırmızı kar gibi sevelim Kurşunlar bizi Delik deşik etmeden Gelecek mücadele içinde. Eyüp Selahattin Dalkıran |
(Ö) ö
Saatlerimizi yarınlara ayarladık Yüreğimizdeki kavga için Seni düşünürken Bir soluk ötede Bize yetişmek için ölenler vardı Dağların ardında,sırtında Devrimler taşıyarak Yarın ki günler için. Eyüp Selahattin Dalkıran |
A Benim Avanak Sevgilim
Aç avuçlarını Avuçlarına bakıp güleceğim. Diyorsun ya gideceğim İstediğin yere git İstersen Cehenneme İstersen Cennete İstersen en güçlü Aşkları çağır yanına Şiir bahçelerinde Oturup aşkla ağlayın beraber. Aç avuçlarını avuçlarına bakıp güleceğim Ben git diyormuyum sana A benim avanak sevgilim Atmakmı istiyorsun beni Susuz ırmaklardaki otlar üstüne Göç telaşını yüreğime yerleştirmekmi istiyorsun. Sakın bana ayrılığın çayını demletip içirme A benim avanak sevgilim. Bilmiyormusun benim aşkım sana altıncı ayda gelmişti. Diyorsun ya gideceğim İstediğin yere git İstersen Ceheneme İstersen Cennete İstersen Musanın asasını bul Denizleri yar Git kendini Firavun gibi Aşkınla sulara göm A benim avanak sevgilim Ben sana git diyormuyum. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Acımazsız Sonbahar *******inde Sen Elinden Geleni Yap
ölüm Dar yollar gibi Öteler beni Gözlerinin o Yeşil sıcaklığına Uzaktan uzağa Tek perdelik oyun gibi. Önceleri ve sonralar ki Hesap ortada Gönül içine bırakılan anılara sığınmış bir mektup dolaşır olmuş öpmeyi unuttuğumuz yıllar gibi, geriye kalan ben oldum yağmur yağarken yalnız kaldırımlarda dövünüp yıkılan yüreğim ile. Söyleyemedin maviye çalan *******de aşkımın tarifini şiirler içinde. Biliyorum sen beni katmalıydın Ben seni o ufak ufak anlılarımızın peri kanatlarına. Acımazsız sonbahar *******inde Sen elinden geleni yap ne olur açık olmalısın Elma kabuklarında bulunan parlaklık ile hayatın resmini çizmelisin kendine Haydi hayatın çok uzaklardaydı bilirsin kendini suçlama Yoksa susar kırlangıç kuşları tepemizden geçerken. Ben varken sende vardın parmaklar uzanırken yarın ki hayatlarımıza yok oluşumuza varacak yok oluştaki çaresizlik gibi yüreğimizi kapılarda bırakarak. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Adama Göre Dünyanın Çivisi Çıkmış
Dünyanın çivisi çıkmış Çakacak adam yok diyor Kafa iyi adamda Çektikçe Şişenin dibinde kalanı. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Adamı Böyle korkuturlar İşte
Çıktı dediki Bağır bağır bağırarak Hakkımı istiyorum hakkımı Hadi ulan oradan dendi ananı alda git. Adam gitti Tekmeler yedi yumruklar yedi Vücudu yarabere Boy boy resimler Gazetelere manşet. Sonra utanmadan Çıkmış diyen kişi haklı Ben bilmeyerek yanlış yaklaştım Tabii ya çiftçiye bir parmak bal hani reklamlarda Bal parmak der gibi Adamı böyle korkuturlar işte. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Adamın Biri
Adamın biri birgün Kart kurt kart kurt demiş Ve başlamış Çıplak kadın resmi yapmaya Çiçeklerle karışık Ve kart kurtlar kart kurtlar İşi bitirmiş Çiçekle karışık çıplak resim yapana karşı. Kart kurt Kart kurt diyerek. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Ah Bir Bilsen
Kırılmışsın belli kaç kez Kaçmak neyi değiştirdi İstanbulun *******inden Ah bir bilsen İstanbul ve ben ne kadar kederli olduğumuzu Sen için. Birde martılar ve yürüdüğümüz yollar Beni yalnız görmek istemiyorlar sensiz. Bende sen olmayınca bu yollarda gezmek istemiyorum. İçimi hüzün kaplıyor. Ah bir bilsen seni ne kadar sevdiğimi Ah bir bilsen. Gittin gideli İçimdeki binlerce parıldayan yıldız Yerlere saçıldı Kırmızı akşamlarda Ah Ah Ah Artık gece karanlıklarını bile istemiyorum sensiz. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Alnından Sevgiyle Vurmak
Sokakların içinde terk edilmişlik Artık olmamalı seninle Ben olmalıyım yanında Öptüğüm karanfil çantanda Resmimizde öyle Ya arka cebinde taşıdığın Küçük cep ajandan,kalemin Güzel ellerini tuttukça ben Bana bakan gözlerin gülüyordu Her öpüçük,her buse Değdikçe alnına Öpmenin özelliğini taşırdı alnın Sana sevgi uzatılmıştı Nereden bildin diyeceksin? Sana verdiğim karanfilden,karanfilden Yıllardır ilk hediye ve can demiştin Saklanacak saklanacak bir ömür boyu Dudaklarının sözü ile. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Aptal Sevgili
Beni seni Meydanlarda toplanıpta Yüksek sesle bağıran Er meydanlarındaki en inatçı direnişler kadar yüreğinin güzelliği ile güzel slogan atanlardan daha yüksek bir coşkuyla candan seviyorum seni Aptal sevgilim. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Arama Var
Yolları kesmişler Çuval Çuval toplayıp Hangarlarına koymak isterler Devrimci,Dersimci Eyüp Selahattin Dalkıran |
Artık Attığını Vuramıyorsun Galiba
Artık inanmıyorum sana Eski dost yüreğimdeki,kafamdaki Düşüncelere uymuyorsun. Sendemi değiştin onlar gibi Sendemi küreselleştin,globalleştin,Kalleşleştin Bozuk plaklar gibi. Hani diyordun ya Attımmı alınlarından vururum Bu ülkeye bu vatana yan bakana Hani devrimler senin kardeşindi Hani Atatürkün izlediği Devrimci yol Senin çizgindi,Senin gururundu Artık inanmıyorum sana Eski dost Yüreğimdeki,kafamdaki Düşüncelere uymuyorsun Sendemi düsmanın dediklerine sarıldın Bir sarmasık gibi Artık attığını vuramıyorsun galiba Hani eski tüfektin paslanmaz Hani kimseler seni yenemezdi Asi kuyular içindeki asiller bile Yorgunsun galiba,çaresizlik gibi Bu yol ince yoldur,uzundur Adamın belinide büker,dişinide Artık inanmıyorum sana Paslanmaz eski tüfek eski dost. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Artık Gül kurusu Gülümserim
Ah yitirmişliğim ah Bir nefes, Bir sevgi, Sen kendini beyhude Ayak sesleri ile kandır. Deseydin ya *******in yüreği bendim. Bitti işte Duvarlar,dua ve duvak Ah yitirmişliğim ah eksik olma Artık gül kurusu gülümserim Ah yitirmişliğim ah Salkım saçak Saklanıyordun habersiz İki kelime ile gülümserim sana. Ah yitirmişliğim ah Siğaramın dumanı bile Sitem ediyor. Islanıyor kirpiklerim gözyaşlarım ile senden habersiz. Ah yitirmişliğim ah Umut adına Sürgünlerde oldum Yokluğunda kendime zılgıt uyguladım Umudum adına Ah yitirmişliğim ah. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Artık Paslanacak Bu Beden
Bir sen kaldın eskimiş bir buharlı bir tren gibi Yüreğimde. Bir zaman diliminde Senle ben ne güzeldik. Bilemezdimki Bir dağ yamacından beni yuvarlayacağını Gün batarken mavi *******in içine acımazsızca. Artık hüzünlü gece,gündüz gezer dururum. Artık paslanacak bu beden Söğüt ağacı dibinde sensiz gömdüğüm aşkın, *******in sarhoşluğu ile sonsuza sensiz. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Aşk Her Zaman İki Yüzlüdür
Herşey görmekle başlar tatlı sözlerin yanı ile beraber Sonra deriz sensizlik ölüm getirir İnanma bu söze hiç bir zaman,Çünkü Herşey yalandır,acıdır bu oyunda. Bir gün gelir vazgeçmek istersin Sevdandan,Yenisini bulmuşsundur Verdiğin sözlerin içinde boğulursun Bir anda sevgiğini sevgisini kesip atmak istersin. Yada acı planları yaparsın.kaçsın diye Beklersin veya yaparsın.yapacaklarını Zannetme ki bu sevgi içinde Senin,onun birbirinize söyleyeceğiniz Sevda sözlerinin doğru olacağını inanmalısınız her aşkta yalanın olacağını. Yaşlanıncada dersin kendi kendine Ben neler gördüm neler yaşattım sevdiklerime of,of,of İşte orda vurur elinin tersiyle aşkın iki yüzlü oyunu Adamın suratına şak.şak diye Ama iş işten geçmiştir elden birşey gelmez ettiklerinle. Bu yüzden aşk her zaman iki yüzlüdür. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Aşk Yok Artık Esmer Kız
Hasretin içimde kendini demliyor içimde bir güneş kırılması var hüzünlü lavları akıyor yüreğime Biliyorum bunu adı sevda Kalbimin çiçeği Gözlerimde kumrular uçuşuyor sessiz sessiz ******* gibi. Sensiz bir garip gönül işte Seni sevmiş ne yapsın Kapıyı tıklıyor içimde yanan aşkın Dalgın bir adam oldum borçlardanmı nedir yok yok parayla borçla bir ilişkisi yok dalgınlığımın Siyah kirpiklim bir ben idim görünüp kaybolan sevdanın içinde Eylünün mızraklarındaki kan ile Ayak üstü sevişmelerimiz geride kaldı aceleci bir şekilde Senin ve benim cebimizde parlayan yıldızlardı Korsan bir sevdaya bağlanmış gibi Aşk yok artık esmer kız Eh artık suskunum senin karşında Bozma sakın neşeni Seni sana bıraktım Beni düşünme sen artık ben kayboldum yedi rengin arasında. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Aşkın Yatağında Kulaklarımı kapatacağım
Gel git zamanların İple çektiğim Aşkın sonbaharında. Neye yarar Gönlümün sultanı Kırık kalemle ağıt yakarsa Sarı sayfalara karanlıkta. Bilirim onun Sözlerinden,kağıtlarından Yüreğinin kırgın olduğunu minik bir kuşun uçtuğu gibi. Artık düşlerimi saklayacağım bir gül tomucuğunda alacada duracağım Avuçlarını avuçlarıma alana değin. Hesap kitap olurken Aşkın yatağında kulaklarımı kapatacağım Nankör sözlere güleceğim alacada şiirlerimle Pembe gülüşlü akşamlara değin. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Ateş Gibi
Bir güneşe birde sana bakamam Bir ateşi birde senin elini tutamam En güçlü fırtınalar bile beni yerimden oynatamazken Sadece sadece senin rüzgarının esintisine koy vermişim kendimi. Bu alemde dayanılmaz sana ateş gibi birde birde çölde aranan bir damla su gibi hasretlik Ne biçim sevgi bu hastayım inan sıtmaya tutulmuş tirtir titremekteyim bir ateşli hastalık gibi bir sen için ben için. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Ayrılığa Karşı Aşk Mektubu
Yıllardır beyaz sayfaların içine dertler dinleten Kalemim yine kızgın. Al da oku dedi ellerim şiirimi, Neden? Eleştirilsel,düşünsel o gece,amaç değerlendirme Aman ne okuma ne bakış bu sevdiğim. Diyorsun ki Ben çantamda birkaç kuruşla dolaşırken Sen kalkmış hiç evi düşünmeden şiirlerinle yaşıyorsun Gelip gidiyorsun bir otel gibi Hiç ilgilenmiyorsun evinle varsa yoksa şiirlerin Ayrıca Neden ben yokum şiirlerin içinde? Hani Sevilerim,Dudaklarım,hasretim. Sanki şiirlerin içinde alaca karanlığın,aydınlığını Ve kendini öldürür gibiydin sevdiğim. Hep söylendin sabaha kadar,sanki ilham perilerimi gaza getirircesine. Al sana öylese Ah bir bile bilsen yüreğimdeki sana olan sevgiyi,saygıyı Ve benim içimdeki yorgun çoçuğun işinde orada,burada Canını dişine takarak koşuşup beklediği maaşını Amaç ne? Senle yaşamak Ne için? çoçuğumuz ve sen Kazanç kime Sana,çoçuğuma ve bana Ya sonra sen,bana İbret verici eleştiriler mor bir bakış,neden sevdiğim.? Olsun bu yürek dayanır senin söylediklerine Şu yirmi birinci yüzyılda sana söylediğim geçersiz acı sözlere senin yüreğin nasıl dayandıysa bana. Belki kendince haklısın On sekiz senelik yaşamın şeklini çiziyorsun Boşluktaki tualin üstüne Nede olsa sende güzel yaşamak istiyorsun Her dakikana şükreden yapınla Mısralar çok uzun olacak sevdiğim Belki anlatımlarım bir tırtılın yeşil yaprakları Kemirip karnını doyurması gibi olacak Yada Gündüzün,karanlığa Hafif rüzgarın,kasırgaya Yağmurun,doluya Yaşamın,ölüme Beyaz sayfaların,kara sayfalar Bunalımsızlığın,bunalıma Ölümün,ölümsüzlüğe Dönüşe bileciğini anlayacaksın,benle birlikte Ve sonra sen yüreğimde sevilerimde ,kurşun geçirmez bir sevgi Zırhıyla kaplı olduğunu anlıyacaksın? seni dünyada olmayan zümrütlerle süsleyip,sevdiğimi bileceksin Bilmezmisin senin ellerini tutmak için neler çektiğimi Kekeliyiyerek ne kadar zorda olsa anlatmıştım sevgimi Ne demiştin? evet,biliyorum beni sevdiğini Kahrolasıca parasızlık büküyordu belimi biliyorsun Dünya evine girmek kolaymı? Gece olmasını istemezdim,parasızlık yüzleşirim diye Mutsuz ve ziyan olmanı istemezdim. Bu yüzden Bir çift kuşun babil vaktinde Yuva kuruşu benim için emek ve sevdanın Soylu umutlarında yaşardı. Soylu umutlarda düş ve hüzün olmamalıydı ******* hergün geldikçe. Bir karınca misali yürüdük senelerce Ne için amaç evlemek birbirimizle Biz beklerken kaç minik kuş dünyaya geldi kimbilir Kaç atmaca boğazladı yerdeki tavşanı kendine göre avını. Kara günlerdi Emekle,aşkı bir arada götürmek Kim anlardı ki halimden Çalıştığım işyerinde hepsi aynı gaylede amaç para Olmayınca para içemiyorsun ki çayı zemheri soğukta,eller cepte iken Yirmi birinci yüzyılda Olsun yüreğim bunda dayanır Senin yüreğin bunlara dayandığı gibi. Kuru ve acımazsız sözler senden,benden uzak kalsın En güzel umutları toplayalım Yaşadıklarımızla bir demircinin örsüne vurduğu çekiç gibi. kötü sözleri vurdukça sen,bana,ben,sana. Şiirlerim benim sevgilimdir biliyorsun sen gibi Onu yaralayana karşı Bir kaplan bir şahin olurum Söylenmemiş,söylenmeyecek Boz bulanık türküler,şarkılarla inerim sözlerine. sevdiğim Usumda olanca kuşları uçurdum olanca hızıyla Cumayı cumartesine bağlayan gecede haberin olmadan Gökyüzü genişlesin diye Senin mısralarımda,sevilerimde,dudaklarımda Olduğunu,yeryüzünde olmayan zümrütler ile süsleyip Kurşun geçirmez zırhla kaplı yüreğimin en güzel yerinde Olduğunu anlaya bilmen için bir gün. Duvardaki saat bağırıyor yeter diye Kaleminde kan damlamak üzere. Neden mısralarında,sevilerinde yokum sözüne İlham perimi kızdırdın,işte Yazılmak istenmeyen bir şiirin hızına girmiş ha bire yazmakta senin için Ne yapmalıyım? Hanği sevincimi hanği güzel günü,hanği tatlı konuşmaları Hanği tatlı dakikaları anlatmam lazım. İlham perim bile bu söylediğin söze Bir ipek böceği gibi sessiz kalmakta,kalıyorda O deniz kenarındaki koca kayanın duvarına yaslanıpta Sevda sözlerimdemi seni inandırmadı halen olduğu gibi Ya denizin dalgaları ya iki üç martının bize baktığı zaman Sözlerimi duymadılarmı zannediyorsun Ya o kayanın sırtına yaslanmışken seni öptüğüm an Onlar şahit değillermi? dudaklarımız Bak sevdiğim yüreğin bu mısralara dayanırmı,dayanmazmı Onu bilemem ama bu mısralar Senin içindir Bu mısralarımda saçında kızıl çiçekler açmış,bir delikanlının Yüreğinin temiz sayfalarıdır. Bu sayfalarda kendinden ve herşeyden kaçış değildir Bir başkalık vardır şiirimin içinde. Yaşamın en güzel yanını alır yanına Ve bizim yaşamımızı Gel Bir ayna içinde Bir sen Bir çoçuğumuz Deli dolu olan Elinde eski bir rüzgar çıkını ile dolaşan Bir ben ile Demiyelim bu gidiş bu kadın,bu erkek Bana göre değil ayna içinde En iyisi yine birbirimizi sevmek Yüreğimizin en iyi yerinde Yüreğimiz zırhla kaplanmıştır zırhı kırmayalım,kırılmak Herşey kırılır kendince Dal,cam,kristal,şişe,çelik,bakır,yürek Bir kırılırsak kristal gibi dağılırız Her bir parçamız bir dağda kalır Hayır kırmıyacağız biliyorum Ben sana nasıl sıcacık bir gün ile güneşimle geldimse Sende bana güneşinle geldin Sevgimizde iki yana savrulurdu çiçekler Kavak ağaçlarının yaprakları titrerdi Denizin balıkları,dalgaları selama dururlardı. Gel kırmayalım Hem yeniyi,hem eskiyi,aşk üstüne,ölüm üstüne, Ayrılığa karşı olan yaşayan hayatımızı *******i ölümü düşünmeyelim sıkıntılar içinde Ölümün gerdanından su içmeyelim Kalblerimizi hüznün odasına kapatmayalım Hüznü dışımıza kilitleyelim Birimizin şu anda olan sevilerimizden Daha derin sevileri kuçaklıyalım Ayrılık öyküsünü Gömelim sulara bizsizlik nehirlerine girmeyelim Birbirimizin aşkı için aşkımızı ölümsüzlük ipeğine saralım Uzatalım ellerimizi duygularımızın en güzel eksenine Hadi gel öpelim birbirimizi gerçek sevgi,aşk ile. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Babalar sever (oğlum Yücel'e)
Önce dünyama senin girdi Sonra gözlerimden ta içime Minicik yüzünü,ellerini görmek istedim Göremedim,sarıp sarmalamışlardı seni. Biraz tuhaf biraz şaşkın olmuştum Seni tanıdığımda ve unutulmaz olmuştun Ve ben baba,herşeyin öyle gerçekti ki O an yüreğimde ölümsüzlüğü hissettim. Artık sen herşeyde vardın Gak desen yanında guk desen yine yanındaydık Sen herşey gibi gerçektin Büyüdükce,güldükce sen minik yüzünle. İlk gülüşün herşeye bedeldi Güllerin,elmasların güzelliği hiç kalırdı O inanılmaz güzel mimiklerinle Ben ve annen yeni doğmuş bir bebek olduk. SENLE Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Biraderim Bu İşler Senin bidiğin gibi değil (Nasihat) 4
Bak biraderim Bu işler Senin bildiğin gibi değil Bak biraderim Birinci ve ikinci dünya savaşlarının ne için çıktığını? Yada kore savaşını Yada vietnam şavaşını Hani oralarda insanların Üstünde denenen napalm Bombalarını,atom bombalarını Sebebsiz yere acımazsıca uygulandığını Duymadınmı,okumadınmı Yok abi eh azda olsa biliyorum ama Bana ne en büyük baba ben olacağım Keyfimi çatacağım Ulan bu herif delirdimi ne Peki Biraderim soruyorum sana Sen kime karşı bayrak açtın? Anlat bana hadi anlatsana Kime bayrak açtın vatan içinde? Sosyalistleremi? Faşiştleremi? Yoksa derin devletemi? Yoksa hortumcularamı? Yada silah kaçakcılarınamı? Yada aydınları vuranlaramı? Yada hayaletleri,bıyıklı,sakalı amcalaramı? Yada yada faili mechul cinayetleremi? Hangisine hadi be söylesene ulan Niye gözlerin öyle kıp kızıl oldu kızdınmı bana Belli bir bok için değil sırf kendin için vah vah Sen ne biçim bayrak açmışsın ne üdüğü belli olmayan Bak biraderim bu işler senin bildiğin gibi değil Neye uzansan ki neyle uzanmışsan Orayı kırarlar Alırlar seni CIA uçagına Uçakta sana işkence ederler Tırnaklarını sökerler gıdım gıdım alırlar seni Guetemaleya götürler Köpeklere ısıtırlar seni Utanmadan fotografını çekerler yayınlarlar kendilerinin olan ünlü gazetelerinde Seni korkunç suçlu olarak gösterirler ,suçsuz olsan bile Madara olursun şimdiki mafya babalarına Sana götleri ile gülerler zart zart diye Birde konuştun diye bir balon atarlara ortaya O zaman gelde ayıkla pirinçin midyattanmı, Kahiredenmi geldiğini tane tane ayıklayıp bakarak ne kadar uğraşsan çözemezsin Uğur mumcunu Planı çözülemediği gibi. susurluk kamyonun nasıl ve niçin çarptığı gibi Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Kalkmışsın cahil aklınla baba olacağım diyorsun Paranamı güveniyorsun,Yoksa hayaletlerinemi Hangisine hadi söyle bana izlemedinmi Kurtlar vadisi Operasyonunu Yalanda olsa diyorlar ya Türkiyenin puslu ve karanlık vadisinde oynanan söylenenlerin hayal olduğunu Onlar anlatsınlar öyle külahıma benim,hepsi bal gibi dosdoğru. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Biraderim Bu işler Senin Bildiğin gibi Değil Nasihat(1)
Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Öyle oyunlar oynanır ki Nereden geldiğni şaşırırsın,bu işlerde Görmüyormusun,duymuyormusun Abdi ipekçi'yi Bahriye Üçok'u Uğur Mumcu 'yu Bitlis'li Paşayı,Papa'yı,Özalı,Adnan Kahveciyi Nasıl nasıl sırayla vurulduklarını kimi gerçekten ölüme Kimi gerçek korkutulmaya. Fazla fazla gözükmeyeceksin bu işlerde Yoksa sende vurulursun Bir köşe başından,çatıdan,Bir kamyondan Belli olmaz nerde öleceğin. Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Bu işlerde hayaletler var Hayalletler Bir gölge gibidirler Her yerde burunun dibinde biterler aniden Nerden geldiğini şaşırırsın bu işlerde Bak biraderim Bu işler senin bildğin gibi değil Hele büyüklerin işine burnunu hiç sokma Görmedinmi apoyu,fahriye erdalı şimdi soracaksın biliyorum İşte onu hiç sorma Karşında iti varlar,otu varlar olacaktır Havadan dahi izlenirsin Sümüğünün resmini bile çekerler Bak görmedinmi,duymadınmı Çatlı'yı,ağca'yı Duymadınmı Peker'i Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Görmedinmi okumadınmı Koalisyon dönemlerinde,dönenleri Duymadınmı,okumadınmı Teröristlere,Yağmacılara,hortumculara Uyuşturuculara,şindiki adıyla organize suçlara, yardım ve yataklık edenlerin durumlarını Bak biraderim bu işler senin bildiğin gibi değil Oynarlar adamla kedinin fareyle oynaması gibi Görmedinmi,duymadınmı Kahramanlık adına yapılan faili mechul cinayetleri Duymadınmı Devletler adına yapılan kennedy suikastını. Bak biraderim bu işler bildiğin gibi değil Bu işlerde Teknoloji var petrol var altın var dolar var eroin var esrar var silah işi var banka hortumlamak var var oğlu var Yani anşlayacağın her bir bok var Öyleki Yukarı tükürsen Bıyıklı amcalar Aşağı tükürsen sakallı amcalar var. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Biraderim Bu işler Senin Bildiğin Gibi Değil (Nasihat ve ölüm) 5
Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Adamı domuz bağı ile topraga gömerler Hani arkalarında yeşil kuşak teorisi üreten Hayaletler var pentagon gibi,MOSSAD,KGB gibi Adama kuş gribi gibi bulaşır ve bulaştırırlar Kimyasal savaştaki gibi derilerin dökülür Burnun düşer yerlere yerden burnunu alacak fırsatın olmaz Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Hiç olmazsa arada birde olsa Haber türkte yayınlanan Komplo teorisi adlı yayını izle adam güzel düşünüyor Yakında onuda acı acı düşündürürler Korkudan oda konuşamaz hale gelecektir. İşin içindeki inanılmaz bilgilere ulaştıkça Bir gün bakmışsın ya kamyon çarpmış yada Kafasına bir füze düşmüş İsrailin Filistine,irana uyguladığı gibi altı yönden izlenerek. Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil İnan senden korkar oldum ya sende onlardansan Bu anlatıklarımı gider onlara anlatırsan Bu biraderim çok şey biliyor desen Eminin gözlerinin önünde benim Donumu çıkartıp kafama geçirirler Bizim Türk subaylarına yaptıkları gibi. Niye gülüyorsun kafanı sallıyorsun bana Anladım seni,demek seninde bu işlerde Parmağın var hangi delikte parmağın Gözlerin parlamaya başladı büyük büyük Sen babalığıda aşmış gibisin hal gidiş öyle gösteriyor çatlı gibi Ağca gibi,apo gibi Simdi ben Sana Bak biraderim Sen bu işlerde anlamazsın Diye bilirmiyim artık zannetmiyorum Sen aşmışsın bu işleri Eminim ki 12 eylülde seninde parmağın vardır Yada Susurluk olayında,faili mechullerde Aydınların öldürülmesinde bile belki Artık emin oldum sen ağcayıda,çakırıda,apoyuda Fahriye erdalıda,pekeride bu işlerde kullanmışsındır Çünkü en büyük baba ben olacağım diyorsun ya İşte orda ipin ucu ilkokul mezunuda olsan Ki Üniversiteliyi sekize katlar 1000'e bölersin Doğrumu Söylediklerim? Niye Gülüyorsun Sinirlerinmi bozuldu Bir hayalet yakaladım diye Bak Biraderim Üstünde Silah varmı? Var Tabii olacak bende aptalca soruyorum Bak biraderim Artık Söylemeyeceğim Sen bu işlerden anlamazsın Bu işler senin bildiğin gibi değil diye Çünkü Sen bu işlerin ta içinde ve dibindesin Sana kimse ulaşamaz ama ben ulaştım değilmi Cevap yok, Derler ya Sessiz atın tekmesi kuvvetli olur diye İşte cevap burada Şimdi sana soruyorum Nasıl olsa beni vuracaksın biliyorum Çünkü gözlerin bayağı parlamış büyük büyük Dahada çok Söyle bana Kimin için çalışyorsun? Kimin Eroinini,esrarını alıp sattın güney doğuda Kimin silahlarını alıp sattın ortadoğu'ya Yeni extazi üretimi sendenmi soruluyor Kimlere adalet uyguladın acaba ilkokul aklınla Paran varmı Hemde çok Bu söylediklerimi yaptınmı Yaptım hemde ne yapma Peki Ülkemin kadınlarını kandırıp Kadınlarımızı uzak ülkelere pazarladınmı Niye kafan yerlere düştü söylesene Yaptınmı,sattınmı Sattım,satarımda sana ne Demek bana ne ha Al Ulan Serefsiz Ülkemin baş belası Dan Bu eroini,esrarı alıp pazarladığın için Dan Bu silah alıp,satıp insanları birbirine kırdırdığın için Dan kadınlarımızı alıp sattığın için Dan buda çek senet işinde aldığın paralar için Dan buda vatan için Dan Buda Siperlerde yatanlar için Dan Çanakkelede ölenler için Dan Buda hiç yoktan öldürdüklerin için Dan hiç yoktan haraça bağladığın esnaf için Dan Haklı olan ama sizin aracılığınızla haksız çıkanlar için Dan Buda birlikte olduğunuz hayaletler için Dan Haksız yere vurulan aydınlarımız için Dan Buda aç yatan yavrucaklar için Not: Vasiyetimdir Bunu herkes böyle yapsın Vatan böyle temizlenir ancak.Ne mutlu Vatanı içinde Kardeşçe yaşayan halklar için birleşin ey halklar bunlara Karşı. Son mermide benim için Yaşasın Halkların Kardeşliği DAN. NOS Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Biraderim Bu İşler Senin bildiğin Gibi Değil (nasihat) 3
Bak biraderim Dinle Başladı ya müslüman,hristiyan savaşı Diğerleri işin içine girmeye başladımı Diğerleri kimler? Hayaletler biraderim hayaletler,Gölgeler Görünmeyenler arka planda çalışanlar Ver yansın ederler cepleri doldukça Yandan yandan göbek atarlar,darbuka çalarlar Keyiften,ağızlarından salyalar akar kudurmuş köpekler gibi. Bak biraderim bu işler Senin bildiğin gibi değil Osmanlı iki ileri bir geri yaparak İzmir marşına takıldımı girdiği topraklarda Baktı olmadı çekti beyaz bayrağı göndere gelin alın dediler güzel ülkemizi Baktı elden gidiyor ülke bir kaç yiğit başlattılar ülkeyi kurtarma harekatı Zorluklar içinde acılarla,ihanetlerle Hani o arkada duran hayaletler var ya Renkleri benizleri attı Gidiyor paralar elden diye Başladılarmı sakallı amcalar Din elden gidiyor sancılarıyla kelle koparmaya Vurduttularmı garibim ermeniyi,kürdü,çerkezi Cephelerde sipere yatmış yiğitlerin Analarını,babalarını,yavuklusunu Bebekleri süngülere taktırdılarmı acımasızca. O günün savaş şartlarında şavaş teknolijine dayanamıyan yiğitler Telgraflarla büyük komutanlarına geri çekilelim dedilermi İşte burda içindebaş komutanları bir söyle dedi ''Ben sizlere geri çekilmeyi değil ölmeyi emrediyorum'' dedi Biliyormusun biraderim bu sözler kimin? Bilmiyorum biraderim Yuh sana yuh Birde işlere gireceksin yuh Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil dinle biraderim Önce tarihini oku Komutanlık yapanları oku Ne mezunusun biraderim İlk okul Vah biraderim vah Ben nasıl anlatayım tarihi Biliyorum bir kulağından giriyor Öbür kulağın kaval çalıyor Bak biraderim bu işler senin bildiğin gibi değil Devam Edecek Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Biraderim bu işler senin bildiğin gibi değil Nasihat (2)
Bak birader Bu işler bildiğin gibi değil bazen bir kahraman Bazen bir rezil oluverirsin en iyisi sen bu işlere bulaşma yazık olur sana güzel yüzüne. Falcata çizgisi başlar alnında Anlat diyorsun anlat aç konuyu Bak biraderim Bu işler bildiğin gibi değil. Baba olacaksın ha? Sen iyisi git evlen bir çocuğun olsun Çocuğuna öyle bir baba ol ki Sana en büyük baba desin İşte o zaman alnından öperim seni. Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Ben sana derim ki Kapa kapını böyle sevdalara Yok yok diyorsun Ben bu yolun sevdalısıyım Bayrağı açtım En büyük baba ben olacağım. Belli, anlayış sen de hakim O zaman sana derinden derin devlet gibi anlatayım Bak biraderim Bu işler senin bildiğin gibi değil Geldiğin yer neresi? Soy olarak Türk olarak Orta asyanın Hangi boyundan gelirsin? Bilmiyorum O zaman Türkiye Yoktu Müslümanda değildi Sonra oldu Tarih böyle diyor Ben tarihin yalancısıyım Boylardan sonra birleştiler Osmalıyı doğurdular Dinin bile yoktu Şamandın Samanmı Yok Şaman Osmanlı oldun ya Yayıldın yayıldığın kadar Gelsin altınlar gitsin altınlar diye Ganimet diye Kimi zaman haklıyı bulmak Kimi zaman haksızı bulmak için Kimi zaman stratejik alan için Kimi zamanda kazan kaldırmasınlar diye Ümmeti için,yeniçerisi için Kimi zaman devşirme oğlanları için O zaman ümmetler,kadılar,valiler vardı Bölümmüştü şimdiki gibi her biri bir kol olmuştu Gelsinler, gitsinler kalsınlar için Gelgit zaman yürüdü aldı yürüdü aldı toprakları Öyle genişlediki Artık Yürüyemez oldu ve durdu Başladımı müslüman,hrıstiyan haçlı seferleri Onlar saldırdı osmanlı saldırdı Binlerce insan öldü Ne için kim için niye ve neye Duymadınmı padişahları Fındık kırarken yataklarda Kalb krizi geçirdiklerini bakire sultanlara fındık yedirmek için Bak biraderim Bu işler bildiğin gibi değil Osmanlıda yaşasaydın Babaları olacağım diye Seni kılıç kalkan ekibinin önüne atarlardı Göbek atasın diye ingilizler,iskoçlar gibi Etek girdirip eğlenirlerdi etekli baba diye Sonra kazıga uğratırlardı bir zahmet diye Sen ne zannediryorsun senden daha kurtlar Vardı orada Bak biraderim Bu işler bildiğin gibi değil. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bak Sizi Biri Küçük Biri Büyük Ağçaya Söylerim
Nasıl olsa yakında ikiside dışarda Allahıma sizi sabahın,akşamın alaca karanlığında Boğduracağım onlara pis Kapitalistler,Emperyalistler diye Nasıl olsa. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bana Bu Aşkta Çektirdiklerin İçin
Ben sana mayıs'ta Aşık olacağım her zaman. Haziran'da sana çok sarılacağım. Temmuz'da senin sadece ellerini tutacağım. Ağustos'ta beni sana Bağlayan gözlerine bakacağım. Eylül'de senden biraz Uzak duracağım her ihtimale karşılık. Ekim'de sorunlar yaratacağım Beyninden sarsılman için. Kasım'da aramalara mesafe koyacağım. Sözlerimin içinde güzelliğe hasret diye. Aralık'ta ise işte bunu hiç sorma Seni hiç aramayacağım neden diye sorman için. Hele seni yılbaşında hiçmi hiç aramam Ya bayramda onuda unut tamamen. Sadece arada bir,gizlice gözlerini seyretmek için uzaktan bakacağım Gözlerin ne halde ne durumda diye. Ocak'ta bir iki sefer arayacağım seni. şubat'ta ayında seni Bir sefer daha arayacağım. Sana seni ne zaman arayacağımı allah bilir diyeceğim. Sana çok ciddiyim diyeceğim Gülerek içim acıyarak. Sen oturup düşüneceksin Dişlerinin arasına sıkıştırdığım sekizinci renk ile. Masanın üstünde duran portakala Benim gibi nefretle bakacaksın. Salacaksın kendini caddelere hava almak için Benim gibi ağlayacaksın gizli gizli. Lanetler yağdıracaksın kendine Sandalyesi siyah olan yerlere,çimenlere,binalara. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bataklığın İçindeki Kız
Orda boyun bükmüş kız Başına gelenleri düşünmekte Emilen ve mayalanan yaşamını Karanlığın ortasında. Bağırıyor,tükürüyor Pisliğin kol gezdiği sokaklara Kahpece itilen yaşamının İçine. Bağırıyor ipek gibi Yazıklar olsun yeşil düşüncelerinize Ahlaksızlığınıza,zorbalığınıza Kara kokunuza lanet olsun. Sizi vebalı Kurtlar Dışkılardan daha kötüler Hepiniz çer çöpsünüz. Orda boyun bükmüş kız Kalakalmış orta yerde Yaşayamam diye söyleniyor Hep kuçaktan kuçağa. İnsana böylemi yapılır Taştanmıyım,heykeldenmiyim Eritiniz beni ve insana olan bakışımı aldattınız Pisliğin tozla çürümüşleri. Solucanların ihanetiydi Ona yapılanlar Yemin ediyordu orta yerde insanlara İntikam intikam intikam diye haklıda. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Bedenin
Ben,şair Deniz Sandal Yakamoz Ve batan güneş Sen yoksun işte Bu gün Yine. Durdum Yürüdüm Gördüm Bir minik çocuk Bir sandal Bir köpek Ve senin hayalin Ve o an Senin bedeninin Sonsuza değin Benle olduğuna inandım BEN İÇİN. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Ben buraları senin için sevdim
Anlat bakalım Bu aşkın içinde aşk varmı? Aman! boş ver İçelim Nasıl olsa ikimiz de için için yanıyoruz Hadi yeniden biz yaşamaya bakalım İki duvar arasında bırak yaşasın onlar Bildikleri gibi İmkansız aşkları ile. İla ki biz yaşayalım Çıkmaz sokakların ötesinde Biz bırakmayalım Yalan aşklara kendimizi Biliyormusun? Ben buraları yani senin bulunduğun Şehri sevdim Hadi gel kıralım inat kalemlerini Bir hakim gibi Gözleri ile suratıma bakan yüzünle Ay yüzlüm Haydi bırak niyetmiş,falmış vs’leri Ben nasıl seni seviyorsam sende sev Sev ki evren karışmaya tahta oturanlar için. Eyüp Selahattin Dalkıran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.