![]() |
Abdülkadir Azaklı
Agos gazetesi.
Agos gazetesine, sabırlar diliyorum. Böyle cinayetler,i hiç tasvip etmiyorum. Bu nasıl iştir böyle, kime ne yararı var. Bunu yaptıranların, devlete zararı var. Hrant dink bu ülkenin, kayıtlı vatandaşı. İçimizden biriydi, elbet var çok yandaşı. Böyle cinayetlerle, bir yere varılmaz ki. İnsanı susturarak, vatan kurtarılmaz ki. Bu cinayet barbarca, işlenen bir oyundur. Demokrasimiz için. çözülmez bir sorundur. Her insan bir olamaz, bunu anlamalıyız. Karşı fikirlere de, saygılı olmalıyız. Her insan bir değildir, fikirler ayrı olur. Akıllı düşünenler, doğrularını bulur. Özgürce yazı yazmak, hakkımız olsa gerek. Memleketini seven, hata yapmaz bilerek Böyle cinayetleri, yapanlar yaptıranlar. Bunların ismi olsun, ülkeyi yıpratanlar. Sevgili arkadaşlar. çok yönlü düşünelim. Bunlar bize tuzak tır oyuna gelmeyelim |
Akıllı olan insan
Akıllı olan insan, İyi düşünmelidir. Geriye doğru deyil, ileri gitmelidir. Hep güleryüz olalım, hiç gönül kırmayalım. Menfaat perest olup, hayale dalmayalım. Yaşadığın bu ömrü, geçir mutlu olarak. Kederde yardımlaşıp, neşeyi paylaşarak Hep ileri bakalım ufkumuz geniş olsun. Kini nefreti bırak insanlar kardeş olsun. Hep güzel düşünelim, barış sever olalım. Gideceğimiz yolun, doğrusunu bulalım. Eğer komşun ağlarsa,sede onunla ağla. Elinden geliyorsa yaralarını bağla. Adaleti unutma, her an aklında olsun. Sen haklıdan yana ol isterse kafir olsun. |
Amatör bir şairim.
Amatör bir şairim, bazen şiir yazarım. Yaşanan olaylarda, doğruları ararım. . Dar görüşlü değilim, evrensel düşünürüm. Ezilen insanların, yanlarında olurum. Kutuplaşmayı sevmem, görüşlere açığım. Çok memleketler gördüm Türkiye’me aşığım İnsanları severim ırkı ne diye sormam. Ezilenden yanayım zalime taraf olmam. Bazı arkadaşlarım beni yanlış anlıyor. Olaylar karşısında adıl davranamıyor. Bir Türk vatandaşıyım, bundan gurur duyarım. Devletime bağlıyım kanunlara uyarım. Bazen eleştiririm devleti hükümeti. İsterim vatandaşın biraz olsun kıymeti. Devletimiz sağ olsun biraz zenginden yana. Mutluluk şarabını içiyor kana kana. Devlet vatandaşını koruyup kollamalı. Adalette hukukta bir ayrım yapmamalı. Vatan haini kimdir ve niçin hain olmuş. Devleti çalıp çırpan milliyetçi mi olmuş. Devletten çalınanlar halkın malı değil mi Bunların yandaşları yönetenler değil mi Halk nerde ben ordayım halkımdan ayrılamam. Halka zarar verecek düzeni savunamam. |
Anlaşılmak
Benim bu yazdıklarım.-yanlış anlaşılmasın. Insanlık karakterim-bunlarla ölçülmesin. Elbette herkes gibi-bende hata yapmışım. Yaptığım hataların-bilincine varmışım. Her ınsan hata yapar-bunu önliyemeyiz. Yaşam tarzı denişir-sonunu bilemeyiz. Ben bu yazdıklarımı-kendimde denemişim. Olumlu ve olumsuz-etkisini görmişim. Mukaddes kitabımız-şairi anlatırken. Fazla önemsemiyor-sözlerini yazarken. Yapamadıklarını-ınsanlara söylerler. Halleri perişandır-orda burda gezerler. Hepsi böyle deyildir-bazı istisnalar var. Sadece gerçekleri-anlatıp yazanlar var. Bende yazılarımda-gerçekleri anlattım. Cinden periden deyil-kuran'dan ibret aldım. Kuran bize diyorki-doğruluktan ayrılma. Göründuğun gibi ol-ınsanları yanıltma. |
Arayış.
Uyumak istedim, uykum gelmiyor. Aklım fıkrım hep bir, şeyler arıyor. Arıyan mutlaka bulur deniyor. Aradığım hakka yakın olmaktır. Dünyada çok gezdim, sabıt kalmadım. Bazen sefa sürdüm, bir tad almadım. Çok cefada çektim, islah olmadım. Galıba yolumu, denişmem lazım. Bu dünya fanıdır, gelip geçecek. Sefayla cefayla ömür bitecek. İnsan oğlu yolunu kendi seçecek. Bazı yolun sonu uçurun olur. Insan gençliğinde pek anlayamaz. Her yola baş vurur zemin aramaz. Akıl veren olsa oralı olmaz. Bugençlik hep böyle kalacak sanır. Habüki ömürler çabük geçiyor O güzelim saçlar beyazlaşıyor. Bu beyazlık bize haber veriyor. Ey insan geri dön yolun uçurum. |
Aşık olmadan şiir yazılmaz
Aşık olunmadan şiir yazılmaz. Hayalı sevgili kalbe kazınmaz. Öyle bir şeydirki,satın alınmaz. Onun sermayesi,güven olmalı. Seversin birini, güvenemezsin. O zaman bu işi beceremezsin. Önce sevdiğine güveneceksin. Onun sermayesi güven olmalı. Güvenerek seven,huzurlu olur. Güvenilenleri,mutluluk bulur. Doğru düşünenler dertten kurtulur. Onun sermayesi güven olmalı. Bende aşık oldum,bir sevgiliye. Onun hasretiyle döndüm deliye. Ne olursa olsun,dönmem geriye. Sonunda perişan olsamda bile. |
Aşık olmayan insan
Aşık olmayan insan, aşk şiiri yazamaz. Hayalı sevgiliyi, kalbine kazıyamaz Sevelim sevilelim, aşık olalım aşık. Sahte sevgililerle, olmayalım barışık. Sevenler sevdiğini, gönülden seviyorsa. Sonunda mutlu olur, ona inanıyorsa. Sevgiler daim olsun, ateşi hiç sönmesin. Hep ileri yürüsün, asla geri gelmesin. Seviyorum arkadaş, sevgide yalan olmaz. Sahte sevgililerin, sevgisi kalbe durmaz. Gönülden seven insan, sevdiğini unutmaz. Taşkın sular gibidir, onunla şaka olmaz. Bende çok aşık oldum,hepside gelip geçti. Ne kadar uğraştımsa, sonu hüsranla bitti. Şimdide vatanıma, aşığım sevdalıyım. Yeminim var andım var,sözümde durmalıyım. Vatan hasreti nedir,çekmeyenler bilemez. Menfaat peres olan vatanını sevemez |
Aşıklar şiir yazar
Aşıklar şiir yazar,sevdiğini anlatır. Çok güzel sözler bulur,insanları ağlatır. Bazı aşıklar vardır,bir kıza vurulmuştur. Sevdiğinin uğrunda, hayatından olmuştur. Bazıları da vardır,doğaya aşık olur. Kalabalıktan kaçar,yalnız başına durur. Bazıları da vardır,hakka aşık olmuştur. Sahralarda gezerek,doğru yolu bulmuştur. Bunların bazıları,insanları severler. İnsanlarla beraber,paylaşmayı bilirler. Toplumu sevenler var,toplumdan ayrılamaz. Toplum onu dışlarsa, kahrolur yaşayamaz. Bazıları da vardır, sevgi nedir anlamaz. Hep kendini düşünür,vefakar davranamaz. Böyle olan insanlar,sevmezler sevilmezler. Hep kuşkulu olurlar,kimseye güvenmezler.. İnsanlar sevgi ister,severse mutlu olur. Sevgisiz bir yaşamla,hayat çekilmez olur. Sevelim arkadaşlar,sevgisiz yaşanılmaz. Mutsuz bir yalnızlığın,acısı dayanılmaz. Ben bunları yazarak,sevgiye ulaşırım. Sevmesini bilenle,rahatça anlaşırım. İnsanları sevelim,bizi sevmeseler de. Sevgiyi anlatalım,hiç dinlemeseler de. Tanrıya inanmanın,yolu sevgiden geçer. Ne yaparsak yapalım,o sevenleri seçer. Eğer sevgimiz yoksa,inancımız zayıftır. Sevmeyi bilememek,bizim için kayıptır. |
Ayrılık
sizden ayrılalı altı ay oldu. Bır mektup bir haber alamaz oldum. Başımdan geçenler bir destan oldu. Kalemi alıp da yazamaz oldum. Sizden ayrılırken,üzgün deyildim. Bu ayrılık çabuk, geçer sanırdım. Bu yalan dünyanın,bitmeyen işi. Her zaman yolunda,gider sanırdım. Burada başıma,bir kaza geldi. Kader imkanları elimden aldı. Öyle dertliyim ki,kalbim daraldı. Tanrı'ya yalverıp,isteyin beni. Bu kazada benim hiç süçüm yoktur. Meğer bu ülkeye gelmek bir süçtür. işte burda benim durumum budur. Allah'ın izniyle,gelirim bir gün. garıp aşık doğru söyler,her zaman. Burada kanun yok,karktum el aman. Buradan kurtulmak isterim her an. Olmaz olsun böyle arap diyarı. |
Bana ne oldu dostlar
Bana ne oldu dostlar-yazı yazamıyorum. Bazen denesem bile-cümle kuramıyorum. Yaşım oldu altmışbir-artık geldi son bahar. Birazdan kış gelecek-yaşamak neye yarar. Beden ihtiyarlarken-gönüller gençleşiyor. Yalnız kalmak bir çile-insan söhpet istiyor. Ben bu geçen hayatı-doyasıye yaşadım. Hep bir yerde kalmadım-diyar diyar dolaştım. Arap ülkelerinde -tırlarla yük taşıdım. Çok acayıp çok vahşı-insanlarla tanıştım. Dınlerine aldandım-onlarla dostluk kurdum. Dostlarıma güvendim-kendimi hapse buldum. Bu cahıl insanlardan-kimseye fayda gelmez. Biz güvenmek istesek-onlar bize güvenmez. Sadık bir dost ararsak-kendimizden olmalı. Biz ağladığımızda-onlarda ağlamalı. |
Barış
Barış sever olalım, sözümüz selam olsun. Birbirini sevelim,gönüller sevgi dolsun. Birbirimize bakıp, bir süç aramayalım. Neşeyde ve kederde, hep beraber olalım. Allah'a inanalım,onu sevip sayalım. Birbirimize karşı, hiç yanlış yapmayalım. Vefakar davranalım,kalbimiz dürüst olsun. Güzel işler yapalım,Allah bizinle olsun. Yaşadığımız toplum, bize sevgiyle baksın. Öyle çalışalımki,düşmanlar ibret alsın. Sevgili arkadaşlar, bak neler söylüyorum. Kötü bir niyetim yok, herkesi seviyorum. Ben herkesi severim, beni sevmeselerde. Bunları söylüyorum, hiç dinlemeselerde. Düşünmene gerek yok, bu yoldadan devam eyle. İyiliklere sevin,kötülüğe sabr eyle. |
Bayram günü.
Bügün bayram günü, harkes kaynaşır. Eşiyle dostuyla, akrabasıyla. Kimisida benim gibi düşünür. Baş başa kalmıştır yaratanıyla. Ey insan dinle bak sen bu övüdü. Bütün insanlarla, ilişkin olsun. Yalnız gelirinde eksiltme yapma. Bütün dostlar gider haberin olsun. Bu dünyada herkes iyi gün dostu. Kötü günde dostlar yok olur gider. Yalnız bir dost vardır, bilebilirsen. Nereye gidersen, o senle gider. Insanlar paraya ıman ediyor. Artık karaktere bakan kalmadı. Herkes zevku sefa ile yaşarken. Ac süsüz varmıdır soran kalmadı. Eğer bir müslüman şuurlu ise. Sağına soluna bir göz atmalı. Malı yönden biraz ilerde ise. Komşüsü ac iken üyümamalı. |
Bazen.
Bazen efkarlanır, hep düşünürum. Acaba sonumuz,nasıl olacak. Belli bedenimiz,toprak oluyor. Tanrı ruhumuzdan, hesap soracak. Dünyada hep güzel,işler yaptıysak. Herkesin derdine,ortak olduysak. Hiç bir gönül kırıp, ah almadıysak. Belliki yerimiz güzel olacak. |
Ben ölürsem.
Ben ölürsem, üzülmeyin halime. Neşe ile koyun beni kabrıme. Orda ben yeterim, kendi kendime. Bana göre ölüm, bir kurtuluştur. Yaşamım boyunca, çok hata yaptım. Öyle anlar oldu, yolumdan saptım. Sabıt kalamadım, çok düştüm kalktım. Kimseye kul köle olmadım asla. Tanrımı çok sevdim, o sevmesede. Hep ondan istedim, o vermesede. Özür diliyorum, af etmesede. Bütün süçlarımın, arkasındayım. Artık bu gidişin, dönüşü yoktur. Allah'a güvendim, rahmeti çoktur. İşte sayın dostlar,sonumuz budur. Er geç bu dünyadan,göç edeceğiz. Insanları sevdim,taraf olmadım. Dınler arasında, ayrım yapmadım. Hiç kimseden asla zarar görmedim. En büyük zararı nefsimden gördüm. |
Bir dost arıyorum.
Bir dost arıyorum, bana eş olsun. Onunla yüreğim, sevgiyle dolsun. Samımı olalım, dürüst kalalım. İki dere birleşib, bir nehir olsun. Dostlarım dinleyin,benim sözümü. Dişardan bakanlar, bilmez özümü. Bakımlı bağ güzel, verir üzümü. Gelende yer gidende yer herkese yeter. Mutlu gönüllerde, saray kurulur. Sevenleri her yerde, mutluluk bulur. Onları hor görüp, kırmayın nolur. Billür kadehlerde, incidir onlar. Benim haddım midir,böyle olayım. Böyle bir dost ben, nerede bulayım. Onunla ağlayıp,onunla güleyim. Hayat bitti, ömür bitti,yol bitti. Mevsimler geçiyor,geldi son bahar. Bakarsın birazdan,belki kar yağar. Tipide yürünmez,insanı boğar. Yazı bekleyecek vaktım kalmadı. |
Bir zamanlar sevmiştim
Bir zamanlar sevmiştim-çok güzel bir kadını. Beraberce çıkardık-yaşamanın tadını. Sevgimiz çok ileri-boyutlara ulaştı. Sankı felek bizimle-bu konuda anlaştı. O zamanlar düşündüm-böyle sevgi bulunmaz. Taşkın sular gibiydi-onunla şaka olmaz. Aramızda epeyce- bir yaş farkı var idi. Bu açığı kapatan-amansız sevgi idi. Ben onun her şeyiydim-bensiz nefes almazdı. Beraberce ölmekten-hiç korkumuz olmazdı. Şımdı artık ayrıyız-kalplerimiz beraber. Arada telefonla-sorar bana ne haber. Aramızda ayrılık-küskünlükle olmadı. Beraber yaşamaya-artık imkan kalmadı. Mecburen ayrı düştük-şartlar öyle gelişti. Aramızdaki sevgi- dahada çok pekişti. Bu bizim dostluğumuz-sonsuzadek sürecek. Biz buna razı olduk-birşey yok üzülecek. Bu anlattığım şeyler-şaka gelmesin size. Eğer yaşamışsanız-hak verirsiniz bize. |
Bozuk düzen
Bu bozuk düzen ile, başımız dertte bizim. Bundan kurtulamayız, eğer yok ise azım. Bu nasıl iştir böyle, çocuklar eziliyor. İstismarlara karşı, bir önlem alınmıyor. Halımız ne olacak, ahlak sıfıra indi. Sonraya bırakılmaz, çare bulalım şimdi. Bunun için hepimiz, bir gayret sarf edelim. Bu işin şakası yok, durun ciddi bilelim. Ey anneler babalar, çok dikkatli davranın. Sonra çok ağır olur, acısı bu yaranın. Bu öyle bir yara ki, doktor çare bulamaz. Eğer önlem almazsak, bununla yaşanılmaz. Dertlerimiz çok fakat, umudu kesmeyelim. Her derdin çaresi var, iyi tespit edelim. İnsanlar fakirleşti, her yola baş vuruyor. Karnı doymayan insan, doğruyu bulamıyor. Vahşi hayvanlar bile, tok olunca saldırmaz. Eğer aç kalırlarsa, önlerinden kaçılmaz. İşte bizde durum bu, hem cahiliz hem de aç. Asla kurtulamazsın, nereye kaçarsan kaç. |
Bu ne sevgi
Bu ne sevgi ya rab,kalbim duracak. Ayrılırsam beni,dertler saracak. Ne oldu sana diye, dostlar soracak. Cevabım ne olur,bilemiyorum. Aşık olmak zordur,anlayanlara. Açılır kalbinde derin bir yara. Kim ne derse desin,etmezki para. Sonu nasıl olur bilemiyorum. Aşıklara yardım,eden olurmu. Onların halinden bilen olurmu. Akan göz yaşlarını silen olurmu. Sonu nasıl olur,bilemiyorum. Ey sevgili beraber,kavılleşelim. Kim ne derse desin işitmeyelim. Arada bir seninle söhpet edelim. Yanlış yaparmıyız,bilemiyorum. Sevenlere Allah yardım edermiş. Kalblerini yanlız bir o bilirmiş. Aşıklarda en çok onu severmiş. Bu sözler yanlışmı bilemiyorum. Artık geri gelmem,sevgim kalacak. İlerde mutluluk bizim olacak. Kalblerimiz beraber,bağlı kalacak. Sönra çözülürmü bilemiyorum. |
Bu sevgi
Allah'tan dileğim, sağlık afiyet. Dert veripte dermen arattırmasın. Ey aşık kendine etme eziyet. Kimseye hor bakıp ağlatamazsın. Günahım çok fazla, çekemiyorum. Keşke tövbe edip, bırakabilsem. Ben onu canımdan çok seviyorum. Onsuz yaşamaya, alışabilsem. Bu evgi kalbimi istila etti. Atık kurtulamam, bunun elinden. Düşünmek taşınmak,canıma yetti. Terk edip unutmak, gelmez elimden. İradem kuvvetlidir deniyeceğim. Ben bu sevgiliyi, unutmam için. Kendimi bu işe adıyacağım. Güvenli ve mutlu yaşamam için. Garıp aşık korkma, elbet yaparsın. Senin inancına, güveniyorum. Bu dünyaya deyil, hakka taparsın. sahte sevgiliden, iğreniyorum. |
Bu yazdığım şiirler.
Bu yazdığım şiirler,gerçeğin ta kendisi. Dürüst insanlar olsun,ülkemin efendisi. Yıllardır hükümetler,sermayenin yanında. Halkı düşünmeyenler,mahcup olur sonunda. Bu böyle devam etmez,doğruyu bulacağız. Devletimize karşı,dürüst davranacağız. Allah’a inancımız,dürüst olsun saf olsun. Yollar önemli değil,menzilimiz bir olsun. Bu ülke hepimizin,sahip çıkmamız lazım. Talan edenler varsa,yeter dememiz lazım. Allah’a inananlar,doğrudan yana olur. Beraber yürüyenler,aradığını bulur. Müslümanlar birleşip,güç birliği yapsalar. Emperyalist güçlere,kul köle olmasalar. Bu konu çok önemli,bunu düşünmeliyiz. Efendimi kölemi,bir karar vermeliyiz. Bu nasıl inanmaktır, her işte geri kaldık. Alem aydınlanırken,biz karanlıkta kaldık. Halbuki görevimiz,hep ileri gitmektir. Herkes kendini değil,birbirini sevmektir. Bu alışkanlık bizden,nasıl çıkıp gidecek. Sanırım bunun yolu eğitimden geçecek. Sevgili arkadaşlar,başınızı ağrıttım. Bunları söyleyerek,biraz efkar dağıttım |
Bugün yine kar yağdı.
Bugün yine kar yağdı,her yer bembeyaz oldu. Dağlara bakıyorum,gönlüm hüzünle doldu. Bu uzun *******de,sanki sabah olmuyor. Dertler fazla olunca,. insanı uyutmuyor. Yine dağ evimde'im,dertli ve düşünceli. Yanımda bir dost olsa,etse beni teselli. Ne yazık ki yanlızım,dertlerimle baş başa. Kocaman bir ömürü,nasıl geçirdim boşa. Hala direniyorum,çok bağlıyım hayata. Kolay kolay pes etmem,ermeyince rahata. Bu hayat böyle geçmez, her halde var bir yolu. Yalnızlık hissetmezsin,gönlun olursa dolu. Bende böyle beklemem,tekrar başlayacağım. Canı gönülden seven,bir dost arayacağım. Gönülden ınanırsan,mutlaka başarırsın. Sevmenin yaşı olmaz,yaşadıkça seversin. Hayatı seviyorum,zorlukları olsada. Sevgimi vereceğim,dertler bana kalsada. Dertlerle savaşmayı,birazda seviyorum. Nekadar zor olsada,yenmeyi biliyorum. Sevelim arkadaşlar,sevgisiz yaşanılmaz. Sahte sevgili ile, bu hayat paylaşılmaz. Ne mutlu sevgisini,dostuyla paylaşana. Mutluluklar dilerim,sevgiyle anlaşana |
Çileli dünya
Bu çileli Dünyada hep dert mi çekeceğiz. Dertlerden kurtulmayı,nasıl becereceğiz. İnsanlar çok değişti,kimse dürüst olmuyor. Doğruyu söyleyenler toplum dişi kalıyor. Bazı kafalar vardır,örümcek yuvasıdır. Doğruyu düşünemez şöhret budalasıdır. Öyle doğrular var ki herkes kabul edemez. Yanlışlarda direnir,asla geri gelemez. Yanlışa direnmezsek,sonumuz hüsran olur. Bizi mutluluk değil,her zaman dertler bulur. Bizim gayretlerimiz,hep mutluluktan yana. Irak’ta bir vahşet var,yazık dökülen kana. Buradaki insanlar,neden çile çekiyor. Haklı haksız demeden,herkes öldürülüyor. Irak’ı parçalara ayırtıp bölecekler. Bu küçük parçaları sonra sömürecekler. Susmayın ey insanlar,adaletiniz nerde. Ayağa kalkın artık,yeter yatmayın terde. |
Dağlar
Dağlar dağlar,karlı dağlar ak dağlar, Huzur sizde isyan sizde dert sizde. Size olan bağlılığım yücedir.. Sükün sizde rahmet sizde sır sizde. . Peygamberler sizde, görev almıştır. Evliyalar sizden, hikmet almıştır.. Erenler dervişler, sizde kalmıştır.. Ruhları hüzüra erdiren dağlar.. Bazen zalım olur,aşılmaşsınız.. Bazen dertli olur,hep ağlarsınız. Bazen insanları büyülersiniz.. Ruhları huzura erdiren dağlar. Sizi seviyorum hep seveceğim. Sizinle oturup dertleşeceğim. Sizden bazı sırlar öğreneceğim. Ruhları huzura erdiren dağlar. |
Dertlerim beni aştı
Dertlerim beni aştı---dağlarda dolaşırım. İstediğim gayeye---belkide ulaşırım. Durmadan arıyorum--Doğruyu bulamadım. Bazen bulduysam bile--netice alamadım. Ben yolumu birakmam--böyle yürüyeceğim. Menzile ulaşarak-----sonumu göreceğim. Inanmak çok güzeldir---bende ınanıyorum. Tatbıkata gelince ----doğruyu arıyorum. Ben her zaman yazamam--Aradabir dururum. Yacacağım sözleri.-----Düşünerek bulurum. Düşünmeyen ınsanlar---doğruları bulamaz. Aklını kullanmayan---Nasıbını alamaz. |
Diyalog
Dinler arasında diyalog kurun. Yanlışlardan kaçın doğruyu bulun. İnançlara karşı saygılı olun. Sonumuz Allah'a gitmek değilmi. Kitap indirilen dinlerin özü. Evrensel bakarsak,aynıdır sözü. Dürüst inananın,gülecek yüzü. Her inancın sonu,Allah değilmi. Hepimizi Allah yaratmadımı. Dünya imtihandır,bildirnedimi. Bize birçok yollar,göstermedimi. Bizi kurtaracak, iman değilmi. Bir insan isterse,müslüman olsun. Hiristiyan olsun,müsevi olsun. Yeterki gönüller, sevgiyle dolsun. Hepimiz Allah'ın kulu değilmi. |
Doğa ile yaşamak.
Doğa ile yaşamak,sağlık demektir. Doğaya harcanan,hoş bir emektir. Doğayı kollayıp,korumak lazım. Onu tahrip edenler,katıl demektir. Ormanlarımızı,korumalıyız. Talan edenlerle,savaşmalıyız. Devletimizin de,yardımı ile. Yeşili korumayı,başarmalıyız. Dünya kuraklığa, doğru gidiyor. Pınarlar irmaklar,gün gün kuruyor. Bir gün gelir çöle, döner ülkemiz. Duyarsız olanlar,umursamıyor. Bizler bu Dünyada,emanetçi yiz. Emanetimizin,bekçileriyiz. Dıkkatlı olmazsak,sorarlar bize. Sonra soranlara,ne diyeceğiz. Abdulkadır boşa,yorma kendini. Bilemezsin insan ların fendini. Doğru düşünenler,bizimle olsun. Yanlış düşünenler,sevsin kendini. |
Duygu
Yine duygulandım,düşünüyorum. Bu dünyenın halı ahvalı nice. İnsanlar ilahi güç tanımıyor. Maddıyata daldı kalpler iyice. Sorduğunda herkes, islamım diyor. Dil ile deyil kalb ile islam olmalı. Camıye gidipte,namaz kılarsan. Sözün ile özün, aynı olmalı. Ya ilahı bize merhamet eyle. Sensiz bu dünyada,var olamayız. Aşkın kabimize yerleşmeyince. Dünya sevgisinden kurtulamayız. |
Dünya nere gidiyor..
Dünya nere gidiyor,menzili belli değil. Çatışmalar savaşlar,hayra alamet değil. Orta doğu kaynıyor,sanki cadı kazanı. İnsanlar uyanıyor,af etmiyor azanı. Irak işgal edildi,özgürlük gelsin diye. Vahşet ve zülüm geldi,savaş bitmedi niye. Savaşı başlatanlar,belki de pişmen oldu. Direniş tırmanarak,planlarını bozdu. Bu savaşın bedeli,biraz ağır olacak. Her halde bu konuda,tarihler yazılacak. Filistin vahşetine,çare bulunamıyor. Genç ihtiyar demeden,herkes öldürülüyor. Dünyadaki devletler,elbet bir çare bulur. Adıl karar verseler,bu katliamlar durur. Bir başka devlet Lübnan,ateş oldu yanıyor. Menfaat bekleyenler,ateşi söndürmüyor. Bu emperyalist güçler,iyice vahşileşti. Kan peşinde olanlar,birbiriyle birleşti. |
Dünyada çok gezdim.
Dünyada çok gezdim hep bir şeyler aradım. Dolaştım ırakı arabistanı ve bütün orta doğuyu. Türist olarak değil tırla dolaştım,ve iyi insan aradım Bulabildinmi sorarsanız bulamadım.doğruyu Doğruyu bulamadım hala aramaktayım gayretle. Dinlere bakıyorum samimi olanı göremedim esefle. Aynı dinler bile birbiriyle savaşıyorlar bu neden. Mezhepler tarıkatlar dervişler hepsi çalıyor ayrı telden. Hepsinde gösteriş var saltanat var rıya var elbet. Biz bunlara aldanırsak tanrıdan grlir bize ancak musibet. Halbüki inançlar sadece Allah'a yaklaşmak için olur. Amaca ulaşan insanlar mutlaka sonunda mutlu olur. Bırakalım bunları Dünyada Dünya için çalışalım. Tanrıyla olan ilişkilerimizde bir çıkar aramayalım. Tanrı bize çalışmadan para pul ve şöhret vermez. Bunları biz bulacağız.onu unutmadan unutursak bizi sevmez. |
Dürüstük
Ey allah'a inananlar. İnanmanın sırrı budur. Kimlerin kalbi dürüstse. İşte onlar salıh kuldur. Allah inananı sever. Kötülüklerden men eder. Yanlış inanan insanlar. Ömür boyu çile çeker. İnanalım ey kardeşler. Doğru söze inanalım. Zamanı geçmiş söslerle. Vaktımızı almayalım. Allah bize çalışın diyor. Çalışmadan rızık vermez. Çok dürüst çalışmak lazim. Dürüst olmayanı sevmez. Ol cennetin anaktarı. Bimeliyiz dürüstlüktür. Orası kutsal bir yerdir. Orda fitne fesat yoktur. Ey tanrıya inananlar. Yolun doğrusunu bulun. Hal ve hareketinizle. İnsanlara örnek olun. İnsamlara iyiliktir. İbadetlerin efteli. Tarı bundan hönüt olur. Çok büyük öder bedeli. İşinde gayet titiz ol. Sakın adaletten şaşma. Sen kendinden sorumlusun. Sağına soluna bakma. İnsan oğlu düşünürsün. Bunları nerde bulursun. Bu sözlere uyabilsen. bilki saadet bulursun. |
Düşünmek.
Yıne düygulandım düşünüyorum. Bu dünyanın halı ahvalı nice. İnsanlar ilahi güç tanımıyor. Maddıyata daldı kalbler iyice. Sorduğunda herkes, islam'ım diyor. Dil ile deyil kalb ile islam olmalı. Camiye gidipte namaz kılarsan. Özün ile sözün aynı olmalı. Ya ilahı bize merhamet eyle. Sensiz bu dünyada var olamayız. Aşkın kalbimize yerleşmeyince. Dünya sevgisinden kurtulamayız. |
Efkarlıyım.
Bugün efkarlıyım,nedendir bilmem. Gözlerimden yaşlar,akarsa silmem. Bana gel desende,sana gelemem. Ne yazık ki gönül küstü neyleyim. Bana güven dedin,bende güvendim. Derdimin üstüne,dertler ekledim. Yanlış yapacağın düşünemezdim. Sevmek istesem de,sevemem artık. Seni unutmaya,çalışacağım. Sensiz yaşamaya,alışacağım. Kaderime küsüp oturacağım. Gelmek istesem de,gelemem artık. Sevdanın ateşi,şiddetli olur. İçine düşenler,yanar kül olur. Yardım isteyince, dostlar yok olur. Yalnızlık kaderim,oldu neyleyim. Hayırsız dostlardan,fayda beklenmez. Yardım istemeyi, gönlün istemez Dışardan bakanlar,derdinden bilmez. İçten içe yanar, küle dönersin. |
Farklılık ve insanlar
Allah insanları farklı yaratmiş. Mazlumu zalıme kölemi yapmış. Her zaman eziyor zalım mazlumu. Mazlum Allah diye diye aldanmiş. Bazı insanlar var doğruyu bilmez. Bazıları bilir işine gelmez. Doğruyu yanlışı ayıran insan. Mazlumu kendine köle eylemez. Bilmeliyiz dostlar gerçek bozulmaz. Gerçeği görmeyen insan sayılmaz. Gerçek görülmeyen memleketlerde. Düzen bozuk olur adalet olmaz. |
Geçen zamanın
Yaş ilerledikçe,düşünüyorsun. Geçen zamanına,üzülüyorsun. Eski dostlukları,bulamıyorsun. Diyorsun dünyayı,boşa geçirdim. Sevdiklerin senden,uzaklaşıyor. Çoluk çocuk hepsi,ayrı yaşıyor. Halın nedir diye soran olmuyor. İstemesen bile üzülüyorsun. İstiyorsun bende mutlu olayım. Sevdiklerim ile gülüp oynayım. Elimden gelirse yardım edeyim. Her şeye boş verip gidemiyorsun. Halbuki kendini düşünmen yeter Hasta olup yatmak hepsinden beter. Fazla düşünürsen sağlık da gider. O zaman taşınmaz bir yük olursun. İyi bak kendine sağlıklı yaşa. Muhtaç olur isen kalkarlar başa. Ele muhtaç olmak gider mi hoşa. Kimseye güvenme mahcup olursun |
Gerçekten sevdim.
Sevgilim ben seni,gerçekten sevdim. Ben sana hiç yalan söylemedim ki. Senin sevdan için canımdan geçtim. Seni mutsuz etmeyi düşünmedim ki. Ben sensiz olamam,bunu bilirsin. Ayrı kalmak bana çok zor geliyor. Seni çağırırsam belki gelirsin. Seni çağırmaya gücüm yetmiyor. Biraz korkuyorum,sevgilim senden. Korkumu yenmeğe çalışıyorum. Diyorum beklide vaz geçer benden. Sensiz yaşamaya alışıyorum. En iyisi böyle uzak kalalım. Eski günler bizi teselli etsin. Geçmişi düşünerek mutlu olalım. Bizim buluşmamız mazide kalsın. |
Gölcük depremi.
Deprem oldu yıkıldı, binlerce bina. Yaşlı genç demeden öldü insanlar. Bazıları diyorki, artmıştı zina. Dehşete düşüyor, bunu düyanlar. Dıyorlarki Allah yıktı bunları. Insan'lara bir ders, olsun diyerek. Hak tecelli böyle yazmış sonları. Bukadar ınsanı taşla ezerek. Bu sözler ınsana hiç yakışmıyor. Allah böyle bir şey yapmaz el aman. Bunları söyleyen günah işliyor. Yanlış yapanları af etmez zaman. Doğanın kanunu bunlar olacak. Evvel zamanlarda olduğu gibi. Yanlış yapan ınsan cezalanacak. Yevmıl kiyağmette olacak gibi. Allah ınsanları sever her zaman. Yeterki biz onu hatırlıyalım. Doğa kanununda dolmuştu zaman. Yanlışlık bizdedir unutmayalım. Yetkililer halkı sömürüyorlar. Biraz daha sal tanat sürelim diye. Bizi felakate sürüklüyorlar. Insanlar bunlara kanıyor niye. Insanlar yalandan çok höşlanıyor. Kaplerinde sevgi saygı kalmamış. Hep rahat yaşamı hayal ediyor. Belli ki geçmişten ibret almamış. Dını alet eden bazı ınsanlar. Böyle fırsatlardan yararlanıyor. Felaket Allah'tan geldi diyerek. Gelecekte kendine pay ayırıyor. Hiç bir dert ve keder, Allah'tan gelmez. Bütün felaketler kendimizdendir. Dünyanın sırrına pek akıl ermez. Bilelim ne yapsak elimizdendir. Çürük zeminlerde bina yaparsak. Elbette sonunda yıkılacaktır. Para için bunları halka satarsak. Yaşlısı ve genci hep ölecektir. Küçük bir azınlık bunu yapanlar. Bedelini halka ödetiyorlar. Rüşfet alıp buna göz kapayanlar. Allah'tan ve kuldan utanmıyorlar. Allah diyor bize akıllı olun. Sahtekarlar sizi aldatamasın. Bilmediğinizi bilenden sorun. Elinizden kimse zarar çekmesin. Abdulkadır yazar böyle bunları. Insanlar okusun ibret alsınlar. Yanlış yapanların yoktur sonları. Ergeç bir gün gelir yargılanırlar. . |
Gönül yeter artık.
Gönül yeter artık,bırak yakamı. Olmaz isteklerle bozma kafamı. Eşimle dostumla, açma aramı. Bırak istemeyi veremem gönül. Görüyorsun işte yapamıyorum. Kimsenin kalbini, kıramıyorum Hakkım olmayanı alamıyorum. Beni haksızlığa zorlama gönül. Bırak zorlamayı, böyle kalayım. Dürüst davranarak, örnek olayım. Sapıklığı değil hakkı bulayım. Bana bu yolumda, yardım et gönül. Adıl olan insan, elbet kazanır. Nerede olursa mutlak aranır. Düşmanları bile, ona yaranır. Bırak beni böyle olayım gönül. İnsanı seversen mutlu olursun. Serveti seversen mutsuz olursun. Allah’ı seversen adıl olursun. Sevgi ve merhamet ondadır gönül |
Hayat bir imtihandır.
Hayat bir imtihandır,kazanana aşk olsun. Kırık not alanlara,Yaratan yardım etsun. Böyle zor bilmiyordum, hayat imtihanını. Hocalar torpil yapmaz, kırık verir notıni. Ben hayat okuluna,senelerce okudum. Orta derece ile, imtihana katıldum. Düşündüm ki bir daha, imtihana gireyim. Bu sefer yutt dişinda,şansımı deniyeyim. Gittim arabistana, dolaştım pazarları. Hiç bize benzemiyor, buranın ınsanları. Bu arap alemini, merak idim görmeye. Şansım yardım etmedi, düştüm mahpushaneye. Yirni dokuz ay yattım, ırak'ın zindanına. Dost larımdan hiç biri,gelemedi yanıma. Bu dünyada düşenin, kimse sormaz halını. Düşmeyenler bilemez, dotunu düşmanını. Bu dünya yalancıdır, inanma sevdasına. Yakalanmayan bilmez, hayat fırtınasına. |
Hazıne
Kendinize gökte hazıne yapın. Hazınen nerdeyse gönlün ordadır. Bedenine işik veren gözündür. Eğer göz saf ise beden aydındır. Allah'ı arayın bulacaksınız. Kapıyı zorlayın açacaksınız. İsrarla isteyin alacaksınız. İstemeyi bilen geri çevrilmez. Sülh edenlerden ol kötüye bakma. Daıma doğru ol hiç yana kaçma. Adaletle hükmet kimseden korkma. Her nerde olursan korunacaksın. Dürüst olan ınsan gerçeği görür. Yalışlardan kaçar hep doğru yürür. Herkesi höş görür eylemez gurur. Onun aklı fikri yaratanladır. |
Her seven mutlu olmaz
Hayatta her seven,mutlu olamaz. Onunda belirli, şartları vardır. Bazıları arar, aşkı bulamaz. Bu aşkın oyunu, biraz kumardır. Bazen çok seversin, sevilemezsin. Ne yazık her sevgi, karşılık bulmaz. Bazende sevmeden sen sevilirsin. Bu gönül işidir, ölçüsü olmaz. Ne mutlu sevip de sevilenlere. Onlar bu kiymeti, iyi bilmeli. Aşk beraber girer, bu gönüllere. Tasayı kederi, dert etmemeli. Aşk bazen insana, bir hayat verir. Bu hayata iyi, sarılmak lazım. Kadrı bilinmezse, belli dert verir. Dert kalıcı olur, yok ise azım.. Ey seven gönüller, sabırlı olun. Sabrı bilmeyenler, başaramazlar. Dertte ve neşede, beraber olun. Candan bağlananlar, ayrılamazlar. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.