![]() |
Şadan Yenişafak
. Kim İstemezki
Kim istemezki Aşereyi mübeşşereden olmayı Cennetle müjdelenenden olmak için değil Sonun sonuncusuda olmak ne büyük nimet olurdu Seni görmek ne büyük devlet olurdu ey devletlim benim Seni görenleri görmek, görenleri görenleri görmek silsilenin en son halkası ben olsamda görenleri görmek sevenleri sevmek övenleri övmek daha ne servet isterimki bunlar cana nimet Sonunda burda olmasada bir umutta olsa varya seni orda görmek Havzının başında ümmetinin susuzluğunu giderip şefaat edeceklerini sancağının altında toplarken o ne güzel gölgedir o ne güzel serinliktir Sana yanmak kadar değilsede o ne alevdir şefaat gölgenin düşmediği mahşer meydanı Ya Resulallah şefaatına inanmıyanları nasıl ikna edebilsekte onlarda senin şefaatinin ne büyük nimet olduğunu anlayabilselerde şefaatini anlatabilmek için mücadele etseler Rabbimin ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim demesindeki hazinenin en güzel mücefferlerinden birinin herhalde sana verdiği senin hatırına dostlarına verdiği şefaat mücefferi olsa gerek Çünki senin Cemalini görme nimetine bizler kulluğumuzla değil ancak senin rahmetinle ikramın olan Habibinin şefaatında uımuyoruz Hani fakiri sevindirmek için bineğini kaybettirip sonra buldururmuş ya Bizde nefsimizle baş başa bırakıp günah bataklarında bocalarken tövbe etmemizi nasip edip seyyiatımızı Hasenata çevirmiyormu Ne büyük hazinedir affımız için verdiği müsade ve tövbeye meyleden kalp Kalbimin yönünü kendine çeviren a Şükrederim o ne güzel vekildir o ne güzel şefaatçıyı şefaatçıları bize vekil etmiştir neylerse güzel eyler sırrıyla Şefaat ne büyük rahmettir onunla dirlir ölü gönüller Şadan Yenişafak |
. Başıma Tac Efendim
Karanlıktı gönüller Bir ışık görünmezdi Sensiz alınan nefes Ruhuma can vermezdi Issızdı dağlar gibi Kabustu *******im Korku hüzün iç içe Titrekti hecelerim İsmin teşrif buyurdu Tevrat zebur incilde Sana sevdalılar var Aşkları binbir dilde Mucizeler doluydun Rabbimin bir nuruydun Kur'anla ışık saçan Sen kurtuluş yoluydun Seni duyduğum o gün Yeniden doğduğum gün Saadetli asrını İçim yaşıyor bu gün Mİracın hatırlatır Ahde vefayı bize Alınlar baş koymakta Secdede kutlu ize Rahmetin nüfus etti Doğuşunla aleme Herşey kıyama durdu Ey Nebi şerefine Sen alemler rabbine Gerçek kul ve neferdin Hakikat limanına Kalkan en son seferdin Allahümme salli ve sellim Sensin benim tek tesellim Dünyada ve ukbada Başıma tac s a v efendim Şadan Yenişafak |
. Bir Yusuf Doğdu Sevdalara
Bir yakubun yolu düştü yesribe Bir kuyu oldu yürekler Bir yusuf doğdu sevdalara Ayın ondördü gibi Dedesi s a v efendimiz misali Yusuflar; Günahlara, çaresizliğe Düşmüş olanları çıkarmak için Girecekler kuyulara Nefsin zindanlarını hakikat nuruyla aydınlatacaklar Yusufu görenler Ellerini kesmiyecekler Onun eliyle uzattığı Felaha tutunacaklar Züleyhalar yusufta yakubu Yakupta Alemlere rahmeti görecekler Hoş geldiniz Efendim İyiki doğdu yakuplardan yusuflar İyiki doğdunuz Seyyidim Sultanım Efendim Şadan Yenişafak |
. Cansın Sevgili Nebi s a v
Gönlümdeki geceye güneş gibi doğdun sen Karanlıkta kalırdık Gelmeseydin eğer sen Dünya ve ukbamıza saadetler getiren Kurtuluşa götüren Yol'sun sevgili Nebi Herkeste sevdası var herkes dışına vurmaz Gerçekten sevenlerin göz yaşları hiç durmaz Kalpleri hep Allah der, ondan hiç gafil kalmaz Seni gerçek sevene cansın sevgili nebi Hani nerde aşığın hani sana yananlar İsminizi andıkça sanki suya kananlar Yakışırmı mümine isyankarlık, yalanlar Gittin gideli böyle, halim sevgili nebi Güllerin her toprakta gonca açmasa bile Tüm insanlık muhtaçtır elbet açacak güle Onun sevdası ile kainat gelir dile Zerre kürre heryere şifa sevgili nebi Senden gafil olanlar hazanları yaşarken Taşınamaz çileler omuzları aşarken Sana inanmayanlar yollarını şaşarken Ne büyük bir lütufsun bize sevgili nebi Ömürler mevsim gibi bazan kış'larda olur Rahmetinden bihaber çiçekler bile kurur Karanlıkta kalanlar seninle yolun bulur Ömrümü aydınlatan nursun sevgili nebi Adı ile adını şeref ile anarız Dünyada ve ukbada senin hatrına varız Şefaatın olmasa biz ateşte yanarız Gönül bahçemde açan gülsün sevgili nebi Hep anlatmak isterim içimdeki bu hali Üveys gibi sevsemde bana deseler deli Bilirsin Ya Rasulüm bu yollar çok çileli Ümmetin çok yoruldu Yetiş sevgili nebi Şadan Yenişafak |
. Duanız Duamız Olsun Duamız Duanız Olsun Ya Resulallah S a v
Ya Resulallah s a v Yine tayfta yürüseydim Yoluma dikenler atsalardı Yine beni çocuklara taşlatsalardı da Ümmetim böyle biçare perişan olmasaydı Dediğin oluyormu Çünki içimizde seni öyle çok sevenler varki Onlar hep senin yerine Tayfta biz taşlansaydık Dikenler bizim ayağımıza batsaydı Uhutta bizim dişimiz kırılsaydı Kerbelada Hz Hasanda Hz Hüseyinde biz olsaydık diyorlar Onlar senin özleminle tutuşup Sana kavuşmanın hayaliyle yanıyorlar Ve bizlerde onların ışığında seni arıyoruz Ya Resulallah s a v Ne tayfta taşlanabildik Ne Hz Bilal gibi kızgın kumlara gömüldük Ne Hz Hasan Ne Hz Hüseyin olabildik Ne Fatih olabildik surlar açan Ne Yavuz olabildik Hilafeti ayakta tutan Ne Abdülhamit Han olabildik Filistine sahip çıkan Ya Resulallah s a v Sen hepimizin sesiydin hepimizin duasıydın Sen bizdin hepimizdin Ama biz hepimiz bir sen olamadık Ne olur Medet et Ne olur Himmetinle biz bütün ümmet Hiç olmazsa bir Filistin olabilsek Ya Resulallah s a v Senin iki ismin arasında edilen dualar geri dönmezmiş Duanız duamız olsada Duamız duanız olsa Ya Resulallah s a v Şadan Yenişafak |
. Efendimiz Yola Çıkmış
Fırtına estikçe esiyor kum tanelerinde çölde bir telaş herbir kum tanesinin heyecandan iştiyaktan içi içine sığmıyor herkes biran evvel sahradaki yerini alabilme telaşı sevdası içinde Huuu Huuu diye esen rüzgar çölün yabancısı değildi ama o aşinalığa rağmen rüzgar bir başka esiyor kumlar bir başka uçuşuyordu çünki Allahın cc Sen olmasaydı sen olmasaydın hiçbir şeyi yaratmazdım dediği Resulullah s a v efendimiz Mekkeden yola çıkmış Medineye geliyordu Öyle bir gelişle geliyorduki hatırına yaratılmış bilinen bilinmeyenki sır tecelli etmiş Alemlere rahmet oluşu alemi kuşatmış yaradılışı ve doğuşundaki hikmet medineye gelişiyle kemal buluyordu medinelilerse onda rahmandan bir cemal buluyordu onunla öyle hemhal oluyorlardıki ne verecekleri birşey kalıyordu nede veremeyecekleri birşey O güzeller güzelinin sevgililer sevgilisinin gelmesiyle muhacirle ensar birbirlerinde fani oluyordu Ashabım gökteki yıldızlar gibidir buyuruşu rahmet güneşinin onlara yansıyan ışığıyla onlarda bizlere ışık oluyorlardı Onlar kum taneleri kadar çok değillerdi ama Nur taneleriydiler Nur üstüne nur olan efendimizin muhabbetiyle tutuşan ışığıyla aydınlanan sahabeler. tabiinler tebei tabiinlere bağlanan her biri nurdan birer halka olan zincirin Ümmetimin alimleri beni israilin Nebileri gibidir müjdesine mashar olan peygamber as varisleri olan alimlerini ahir zamanda günah çölündeki fırtınadan kurtulabilmemiz nefsin kızıl denizini yarıp hakikat kıyısına varabilmemize Mekkeden Medineye doğru yola çıkan Ey habibim senin elini tutanlar aslında benim elimi tutmuşlardır sana biat edenler aslında bana biat etmişlerdir (Fetih Süresi ayet 10) müjdesindeki çizgide bize ulaşan ışıkla dünyamızı Ahiretimizi aydınlatan içimizi coşturan o ıssız çöl *******ine özlem duyuran hasret tohumları eken Allaha binlerce Hamd olsun Ve onun Habibi sevgililer sevgilisinede binlerce Salatu selam olsun Şadan Yenişafak |
. Güller Gülü
Hasret Kaldım, Ben Güllerin Bağına Güller Gülü Ekilmiş Medinenin Bağrına Kulak Verdik Himmetinle Çağrına Ancak Gönlümüzü Yolcu Edebildik Hacılarla Yanına Ravzanı Arıyor Benim Gözlerim Havzına Susamış Benim Yüreyim Sana Kavuşmaktır Benim Dileğim Güller Gülü Kokuyorsun Burnumda Özlemin Var Buram Buram Ruhumda Gece Gündüz Durmaz Akar Yaşlarım Sen Olmazsan Nice olur İşlerim Hasretinle Dolu Benim Düşlerim Güller Gülü Özlemin Var İçimde Hayalin Var Gonca Gonca Gözümde Ehli Beytin Goncaların Yurdumda Canlarımız Feda Olsun Uğrunda Şehitlik Var Bu Milletin Ruhunda Güller Gülü Açıyorsun Bağrımda Bizi Topla Ne Olur Sancağında Boynu Bükük Beklenmiyor Çaresiz Bu Davalar Aşılmıyor Yarasız Dost Eline Varılmıyor Çilesiz Güller Gülü Hasretin Var Özümde Duman Duman Tütüyorsun Gözümde Şadan Yenişafak |
. Hoşgeldin Ya Rasulallah
Bir ürperti olur küçücük yüreğimde, bir taşsa yüreğimden kasırgala kopar. Öyle bir eserki ne dalgalarının nede rüzgarlarının önüne geçemezsiniz. Gönlümdeki bu coşkuyu abartıyormuyum dersiniz? Hayır. Ben yere göğe sığmam ama kulumun kalbine sığarım diyen ALLAH'ın (c.c.) sığdığı o yürek için yeryüzünün altını üstüne getirecek fırtına nedirki? Nekadar coşsa, nekadar esse, nekadar titrese gönlümdeki ayrık otlarını kökünden koparıp atsa az bile. Çünkü bu yürek bir müjdeye mazhar olmuştu. O müjdede binlerce lütuf binlerce ihsan bulmuştu. İşte o yürek o muştu ile coşmuştu. Öyle bir gündüki o gün kainatın efendisi Hz. MUHAMMED (S.A.V.) efendimiz doğmuştu. Kainata rahmet dolmuştu. Ben gizli bir hazineydim diyen Rabbul Alemin nebiler resuller hazinesinin en değerli mücevheri olan efendimizle bizlere dünya ve ahiret saadeti sunmuştu. Bu ne güzel bir gündü ki, bu güzellik bütün ömrümüzü mayalıyor, ahiret saadeti oluyordu. Seni tanımak ne büyük şeref ümmetin olmak ne büyük nimet. Kardeşlerim demen ne büyük devlet. Getirdiklerin ne güzel bir miras, ehli beytini sevmek ne kutlu bir vasiyet. Ya Rasulallah. Sen doğduğundan beri havzının başındaydın. Ümmeti ümmeti derken mahşerde bize kana kana havzından içirmeyi murad ediyordun. Ve hala havzının başında bizleri bekliyorsun. Çünkü sen söz verdinmi bizler gelene kadar söz verdiğin yerden ayrılmazsın. Geleceğiz Ya Rasulallah yüzümüz olmasada. Senin ümmetinin çokluğunu göstermek için. Yüzümüzün karasıylada olsa geleceğiz. Ya Rasulallah. En azından senin kainata gelişine sevindiğimiz o anı şahit olarak getireceğiz. Ehli beytini sevmiş olarak geleceğiz. Ve yaşadıkça kutlu doğuşunda sana hoşgeldin Ya Rasulallah diyeceğiz. HOŞ GELDİN YA RASULALLAH. Şadan Yenişafak |
. Makamı Mahmuda Uzanan Yol
Reslullah s a v efendimiz sahabelerle birlikte bir kabristanın önünden geçerken bir kabirdeki inleme sesini duyunca bir ağaçtan yeşil bir dal koparıp inleme sesi gelen kabire diker sahabeler merak edip sorarlar Resulullah s a v efendimiz kurumamış yapraklı yeşil dalın Allahı zikrettiğini o zikrin kabirdekine nur olacağını kabirdekinin azabının kalkacağını ve kabirdekinin felah bulacağını anlatır Resulullah s a v efendimiz bu gün sahabeleriyle yine yoldalar bu sefer gönlümüze seyahat ediyorlar ufkumuza ışık nur oluyorlar ölü kalbimize iman din ehlibeyt sevgisinin fidanlarını dikerek ilahi kelimetullahın muhabbetiyle ölü gönlümüze hayat veriyorlar onun makamı mahmuda uzanan yolculuğu ne büyük rahmettir ne büyük ikramdır ki bizim gönül durağımızada teşrif ediyor ve bizi selamın en güzeliyle selamlıyor Allahın rahmeti bereketi üzerine olsun ya resulallah Şadan Yenişafak |
. Ravzandaki Rahmetle
Salavatlara tutunsamda görünsem göz ucuylan Ravzandaki rahmetle lütfunla yunsam Ne yüzüm var bakacak ne verecek bir ikram Sendeki güzelliği yine sana sunsam Hasretin büyüdükçe goncalar olur hep gül Gülüşün göz yaşıma en büyük ödül Yandıkça yüreğim közler olur hep kül Hicranı bitmez feryatta bülbül Sussammı konuşsammı bilemez oldum Seni anmayan dile ben küse durdum Hali ahvalimi ehline sordum Dermanı maşuka hicrette buldum Hatrına kurulmuş kainat alem Derdi sen olana dermandır elem Dünyada tahtlara kurulsamda ben Sana hasret olmak en büyük çilem Şimdi vuslatın son demindeyiz Kalplerde sevdan silinmez bir iz Çağlayan gönlüme bahar yok hep güz Cemaline hasret biçare bu yüz Bitmezki yazsamda anlatsam seni İçime nakşedsin rabbim sevgini Gül gülüstanlık çöl gibi olur Neyleyim ey yar sensiz alemi Şadan Yenişafak |
. Bir Güneş Gibi Doğdun
Sen haktan bir lütuftun Ben senden bi haberdim Ümidim tükenirken Bir gece çıka geldin Ya Resulum Ya habib Sensin derdime tabip Sana öyle sevdam var Yazamaz hiç bir katip Bir güneş gibi doğdun Bir nefes gibi oldun Seninle hayat buldum Adınla şifa buldum Ya Resulum Ya habib Sensin derdime tabip Sana öyle sevdam var Yazamaz hiç bir katip Müjdeler dolu geldin Bir ışık oluverdin Sendeki beni buldum Ve ben sen oluverdim Ya Resulum Ya habib Sensin derdime tabip Sana öyle sevdam var Yazamaz hiç bir katip Şadan Yenişafak |
. Bu Nurlu Kervan
Hasrettir hasret bu gönlüm sana Bir ışık sevda bu kervan bana Hancıda göçtü yolcuda sana Varmı binmeyen bu son kervana Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Mekkede doğdu rahmet güneşi Kisrada söndü küfrün ateşi Onun nuruyla ışıdı alem Hatrına Allah koymadı elem Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Sıddıkı ekber dostu yariydi Ömerül faruk yare yar idi Hazreti Osman nura gark idi Küffara cenkte Çare Aliydi Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Hasan Hüseyin derdim dermanım Ceddini sevmek emrin fermanın Sendeki ahlak ruhul furkanın Başımın tacı şefaatkanım Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Evladı resül bir çınar gibi Dalları sardı mağrib maşriki Ehlibeyt aşkı sardı kalbimi Sahibül zaman kalbler tabibi Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Tabibi bulan habibi bulur Yolcuya azık hancıda olur Dosta dost olan yitiğini bulujr Hancılar bir gün yolcuda olur Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Mahsülün vardır harman zamanı Ayırır ehli sapla samanı Bir gün gelirse varma zamanı Hak nasip etsin bize imanı Öyle bir devran bu nurlu kervan O kervancıya kara sevdam Şadan Yenişafak |
. Salat Ve Selam Sana
Sen asri saadet mevsiminin baharısın Kuruyan toprağımda rengarenk solmayan gülleriyle açan Sen inci inci yağan yağmur taneleriydin Diriliş muştularıyla gönlümdeki kuraklığa Sen son nefesimin şehadetiydin Adıyla yazılmış adınla Sen sevdanı burak ettin Livaul hamd sancağına sıratı göstermeden götüren Mizanımsın şefaat Ya Resulallah yakarışımı Günahlarıma ağır bastıran Sen ruhlar alemindeki bela deyişimdeki sırrım Sen gizli bir hazineydimdeki onsekiz bin alem Sen havzının başında ebedi susuzluğumu gideren Burnumun ucunu bile göremiyecek kadar körken ben Hatırına Cemalullah ne büyük bir kerem Daha ne isteyeyim sen varken Dile benden ne dilersen desen Sen bir lütuf Sen bir ihsan Ve Baki olan Allah bize Kafi Hamd Alemlerin Rabbine Salat ve Selam sana Ya Resulallah Şadan Yenişafak |
1 Açarsın Elini
Açarsın elini ona hak diye Bu günahkar halime rahmet et diye Eller semaya gönül kıbleye Güç ver Allahım kalpten tövbeye Şadan Yenişafak |
1. Ezanlarla Birlikte
Her ezanla başlar yepyeni bir yolculuk Sende tekrar ederek bu sefere bir yol tut Ezanlarla birlikte o sesler yükseldikçe Şahit olur melekler sen şahitlik ettikçe Dolaşırken alemi arşı ve semaları Meleklere haz verir kulların nidaları Ezandaki ikrarı namazla tastik eder Seccadeden yolculuk Miraca devam eder Tek bir ile birliğe dirliğe davettir bu Salahta Felah verir sen dedikçe Mevlam Hu Ebedi alem için nimet olan kulluğu Nekadar kolay etmiş Rabbim bu yolculuğu Şadan Yenişafak |
1. Allahı Bir Sevebilsek
Gönlü olmayan insanın Gözündeki saray değil En sevgiliye sevgili Olmak hiç kolay değil Bir dilekçe kapısıdır Çalmasını bilirsen Hazinesi çok boldur Almasını bilirsen Zamanlar bize lazım Yarın varmı belli değil Allahı bir sevebilsek Gerisi hiç sorun değil Şadan Yenişafak |
1. O En Güzel Sevgi İnsan Sevgisi
O sevgi başlamış rabbul alemde Habibinin sevgisi cümle alemde Kalplere nakş olmuş sevmek hasleti İnsanlarda sevmek allah vergisi Kimisi kucaklar sarar özlemle Kimisi kucaklar seven gözlerle Yeşersin solmasın bütün özlerde O en güzel sevgi insan sevgisi Şefkatli olmalı analar gibi Sarmalı sormalı her bir garibi Sevgiler aratmaz bazan tabibi Çare olur dertlere insan sevgisi Selamlar sevgiler sarsın dünyayı Hoşgörü süslesin artık rüyayı Hatırına yaratmış güneşle ayı Rabbimden bir ikram insan sevgisi Bakmayın köyüne kaşı gözüne Her hali benziyor özü özüme Dolmasın bir daha yaşı gözüne Tüm alemi birleştirsin insan sevgisi Şadan Yenişafak |
1. Canlar Namlu Ucunda
Dostlar hep dostluk bulur Dostluklar ocağında Dostluklar mayalanır Dostun dost kucağında Vatanın her ili Belki her bucağında Herşeyimiz vatan için Canlar namlu ucunda Şadan Yenişafak |
12 Eylül Öncesi
Kurtulacak Olan Vatanımsa Kurtaracak olan Düşmanım Olsun Şadan Yenişafak |
2 Akrostiş (cennetyeli)
Cennetteki yelini içime üfürürsün En sevgili nebinle kemale götürürsün Nedamatten perişan biçare bu gönlümü Nadide çiçek açan güllere döndürürsün Ehlibeytin ile bize hayat ömürsün Tutunacak dalımsın yüzümü güldürürsün Yeşeren bu gönlüme sen su gibi yürürsün Ellerinden tutupta verilen hak sözümsün Leylayı sebep edip cemale götürürsün İçimde gerçek aşkım sen güllerin gülüsün Şadan Yenişafak |
2 Bu Gece Mirac
Aç elini Allaha ol hakka ilhak Kur'andadır müjdeler ey ehli kitap Mahşer mizan gününde düşmeden bitap İcabet et davete bu yol hakikat Hakikatı görünce yıkıldı kisra İlahi aşkı anlatır her satır mısra Mekke Medine Kudüs ordan her asra Medeniyet fışkırır kur'anda isra İnsanlar biçare hidayete aç Susamış rahmete beklerler ilaç Gelenler boş dönmez gel sende el aç Samimi tövbe et bu gece Mirac Şadan Yenişafak |
3 Aşıklar Uyumaz
Aşıklar uyumaz kapansada gözleri Sevda olur saplanır hihmet dolu sözleri Aşıklar uyumaz sen uyudu sanırsın Onların her halinden sen Allahı tanırsın Şadan Yenişafak |
3 Adı Adı Olmuş
Adın adı olmuş Soyadınsa kokusu Rabbim kolay eylesin Sana yolu yokuşu Edep ile var Sen lütuf tepesine Uçmadan sevgiliye ****sten gönül kuşu Şadan Yenişafak |
3 Af Kapısı
Af kapısı rahmettir Af ettikçe açılır Af edene nemutlu Kalbe rahmet saçılır Bazı dıyarlar vardır Haram yalanla dolu Allahın dostlarına Koşar gibi kaçılır Şadan Yenişafak |
3 Ah Sultanım
Ah sultanım şah sultanım Şu kalbimi yak sultanım Benim nefsim bir put olmuş Bir nazarda yık sultanım Günahım var dağlar gibi Ruhum heran ağlar gibi Zalim nefsim seller gibi Sen önüne geç sultanım Bir nefes var bir nefes yok Son nefesten hiç kaçış yok İman ile can vermeye Himmet eyle sen sultanım Ömür kısa dertler çoktur Tövbe edin vakit yoktur İrademiz zayıf bizim Medet eyle sen sultanım Minaresi üç tanedir Hasret kalpte bir yaredir Sırat köprüsü üstünde Veliler bir vesiledir Ahir zaman can pazarı Söz vermişiz biz ezeli Ömre bedel bir nazarı Medet eyle sen sultanım Ah sultanım şah sultanım Şu kalbimi yak sultanım Benim nefsim bir put olmuş Bir nazarda yık sultanım |
3 Asrı Saadetten
Biz yıkıktık ' zaten virane Bizi kabul etti bu hallerle bir hane Asrı saadetten gelen bu hane Açıkta bırakmadı ne aşık ne divane Şadan Yenişafak |
3 Aşk Dağıtan
Mecnunmusun ********* Hak aşığı velimisin Hakikatın menbağının Aşk dağıtan elimisin Şadan Yenişafak |
3 Benim Şeyhim Pirler Piri...
Gönlü açar güller gibi Bakışı ise gel der gibi Uzat elin ver der gibi Benim Şeyhim Pirler Piri Kafileler kalkar her gün Nurla dolar gece ve gün Çorba çıkar iki öğün Benim şeyhim pirler piri Evlatları beş tanedir Dergahıysa aşk hanedir Yer yüzünde bir tanedir Benim şeyhim pirler piri Heybeti var dağlar gibi Bereketli bağlar gibi Hak kelamı söyler dili Benim Şeyhim Pirler Piri Torunudur ol Resulun Müjdecisi kutlu yolun Sizde gelin tabii olun Benim Şeyhim Pirler Piri Şadan Yenişafak |
3. Gelde Ey Yar
Sen bir rahmet bulutuyla gelirsin Gönüle aşk canlara can verirsin Tükenirken an be an geçen ömrüm Gelde ey can, canın canan diriltsin Gözüm bekler yolunu gece gündüz Bu sensizlik baharım ediyor güz Sen gelince şaşıran yolun bulur Gelde ey yar ******* olsun gündüz Elin tutan sanki dağları aşar Gönülleri muhabbet olur taşar Zikir ile kalpleri hayat bulur Onlar ölmez aşıklar daim yaşar Sev dersin sevdirirsin her kulu Nurla dolu kutlu kervan bu yolu Ocağında sevda közünde pişen Hakka aşık nice sadıklar dolu Buldukmu tutacak bir dal, bir eli O elki Rahmana giden aşkın seli Zerre kadar imanın olsun yeter O dostlarki, mecnunu eder veli Şadan Yenişafak |
3. Ol Haneyi Yarda
Dün gece ol haneyi yarda Bir battaniyem birde yastığım vardı Verdiği söz ile yunmaya gelmiş Ahdine vefayla duranlar vardı Nedamet duymuş boynunu bükmüş Rahmanın kapısın çalanlar vardı Bir ömür boyu yitirdiğini Tövbeyle bir anda alanlar vardı Dillerisusmuş lal olmuş gibi Aczini gönülden sunanlar vardı Teneşir üstünde bir meyyit gibi Kendini dost eline salanlar vardı Bir damla suya muhtaçken alem Abu hayat deryasına dalanlar vardı Kulluktan uzak per perişanken Cennete yol bulanlar vardı Şadan Yenişafak |
3. Yar Aşkını Ateş Yakmaz Be Kardeş
Kıymet bulur yar adıyla sözlerin Söz odurki şifa bulur özlerin Binasipsen anlatılan kıssadan Burdan girer ordan çıkar be kardeş Dertleri dert etmezsen eğer son bulur O dermandır ararda seni bulur Sermayeni ehli eline verde Altından sarraf anlar be kardeş İşim bitti kemal buldum sen sanma Adam olan adamım demez kanma Bu seferin sıratıda var bir gün Nasıl olsa geçerim deme be kardeş Kul olana başka makam ne gerek Övülürsün sana kul denilerek Ha narını, ha cemalin vererek Dön bana diyecekya be kardeş Ne ektiysen elbet onu biçersin Mayasız sütten yoğutmu beklersin Kime ne verdinki sende istersin Hizmet olmadan nimet olmaz be kardeş Altı üstü bir kefendir giyersin Karun olsan topu topu ne yersin Vardığında sorulana ne dersin Bülbül olsan lal olursun be kardeş Baş üstüne dersen nasihatını Nefis şeytan çelemez hiç aklını Kırmamışsan eğer dostun hatrını Vefalılar unutmazki be kardeş Çok bilenler konuştukça küçülür Adam olan edebinle ölçülür Yükseldikçe kendini küçük görür Tevazular zarar etmez be kardeş Teraziyi tutan işini bilir Haddini bilene gerisi hiçtir Bir olana ehli boyun eğmiştir Bela, (evet) diyen sözden dönmez be kardeş Dost ahh dedimi ciğerler yanar Dost yoluna düşen hızırmı arar Aklı olan birtek sevdiğin anar Aşık gönlü pazar değil be kardeş Amenna başım gözüm üstüne Ne gireyim başka yarin köşküne Oturamam tac taht olsa postuna Yarin aşkı bana derman be kardeş Vakit tamam saadete gelelim Nasıl sevse bizde öyle sevelim Ateş olsa İbrahim ol girelim Yar aşkını ateş yakmaz be kardeş Şadan Yenişafak |
3. Aşıklar Ok Olur
Aşıklar ok olur Bazan aşklar yayında Çileler hedefini Onikiden vururlar Ömrün er meydanında Nefisle güreşirken Bazan atılan ok Bazanda yay olurlar İnsanlara sevdayla Muhabbet vermek için Karanlık *******de Onlar hep ay olurlar Başlarına gelene Herkes isyan etsede Onlar Rabbini andıkça Gönülde Hayy bulurlar Nimetlere ikrama Şükretmezken gafiller Çekilen her çilede Onlar derman bulurlar Dünyaya meyledenler Kap kacağın derdiyle Ukbaya giden yolda Kendine set olurlar Allaha dost olanlar Ümmetin dertlerinde Rabbe giden bu yolda Lütuf ikram bulurlar Ümmet müşkilat için Kapılarını çalsa El açmış gelenlerde Haktan ihsan bulurlar Üç beş günlük bu dünya Bir yanda kalu bela Biterken burda hülya Ölümde can bulurlar Şadan Yenişafak |
3. Özü Buldum Sözü Buldum
Bizi buldum sizi buldum Hakka giden izi buldum Nice gizli sırlar vardı Tövbedeki gizi buldum Özü buldum sözü buldum Aşklar yakan közü buldum Bir bakışı ömre bedel Nar söndüren gözü buldum Kovan buldum Arı buldum Kevser gibi balı buldum Akabeden buralara Uzanan bir dalı buldum El üstünde eli buldum Zikredenler seli buldum Rahmanın af kapısının Her safında veli buldum Kış gününde yazı buldum Gönüllerde hazı buldum Dosttan ne gelirse gelsin Bu kapıda razı buldum Kadeş buldum Baba buldum Günah örten aba buldum Hayatından bezmişlere Verilen bir çaba buldum Abid buldum zahid buldum Muhabbete talip buldum Nice sözünün erleri Son nefese şahit buldum Merkat buldum Cami buldum Kucak açan Hami buldum Ceddi paki el Hüseyni Zamanın sahibini buldum Şadan Yenişafak |
3.Ey Ehlibeyt
Onlar gülün goncaları Aşk bağının çiçekleri Rabbimden hiç geri dönmez Ehli beytin istekleri Ey Resulün ehlibeyti Gönüllerde muhabbeti Sizi sever ise insan Cezbeder cana rahmeti Kutlu bir kervanın başı Hak için dökerler yaşı O dostların hatırına Pişer gariplerin aşı Her asırda gelir biri Onlar Resulün çiçekleri Onlara tabii olanlar Olurlar Rabbim erleri Ol Resulün güzel huyu Bize örnek Aba soyu Başımız dik yaşamışız Hatırına yıllar boyu Hz Ali ve Hz Fatıma Oturmuş gönül tahtına Bu sevda hep yaşayacak Hz Hasan Hz Hüseyin aşkına On ikide kalmaz İmam Silsilesi yola devam Kıyamete kadar bitmez İmanımız hepsine tam Güller daim gonca verir Bağı bostan yonca verir Rabbimizin magfireti Ehlibeyt hatrına gelir Tüm herşeye olmuş sebep Yaratılmış sema felek Ehlibeyte sevdalıdır İnsü cini vede melek Sevdalar sevdası olmuş Gönüller aşkıyla dolmuş Bizi ona kavuşturan Ehlibeytin yolu olmuş Ey ehlibeyt ey ehlibeyt sizde vakar sizde heybet Her zerreye hayat vermiş Ol ceddine aşk muhabbet Ey ehlibeyt ey ehlibeyt Sizsiz almaz alem lezzet Kurtuluşa bir yol bulur size tabii olan elbet Şadan Yenişafak |
4 Ay Yıldızlı Bayrağa
Bu milletin inancı Bir istiklaldir İstiklalin semeresi Bir istikbaldir Bu davalar için Akan kanımız Ay yıldızlı bayrağa Bu can helaldir Şadan Yenişafak |
4 Fatih'ler Yetişecek
Bu vatanın toprağının taşının Anaların yürek yakan yaşının Yetimlerin yağmalanmış aşının Hesabını verecektir zalimler Makam mevki saltanatta gözüm yok Kıymetini bilenlere sözüm yok Pısırıkça duranlara kızarım İmanlının yüreğinde çözüm çok Devlet millet, ordusuyla el ele Bu vatana gönül veren gel hele Biraz olsun geçmişini hatırla Malazgirtten selam vardır duy hele Semerkandda, bosnahersek mostarda Fırat dicle bir yanda meriç arda Silkindikçe hatırlarsın ceddini Rabbim koymaz has kulunu hiç darda Vaadidir zafer elbet gelecek Bu millete Rabbim nasib edecek İçten vursa dıştan vursa hainler Hesap soran fatihler yetişecek Şadan Yenişafak |
4. Bir Kıvılcım Bekliyor
Osmanlıya yurt olmuştu asırlarca balkanlar. Uğruna dökülmüştü nice yıllar alkanlar. Adaletle kanat gerdi üç kıtaya osmanlı. Arkamızdan vurdu bizi haçlı ruhlu sırtlanlar. Peygamber ahlakıyla ahlaklıydı dedemiz. Nasuh tevbesiyle, tevbeliydi ceddimiz. Şeriatın kestiği parmak acımaz derdi. Kanun önünde eşitti hem dinli hem dinsiz. Her kıtada izleri var yıksalarda bitmiyor. İnkar etselerde Osmanlının heybeti gönüllerden gitmiyor. Bütün dünya müslümanı bir kıvılcım bekliyor. Uyuyan dev osmanlı ya uyanırsa diye haçlı ruhu titriyor. Ne yazıkki kendimizi birtek biz bilmiyoruz. Batının kokuşmuş değerlerinden bir medet bekliyoruz. Herşey aslına rucu edecek dedi Rabbim. Dalda meyveler çürümüş ama! Dökülen tohumların açmasını bekliyoruz. Şadan Yenişafak |
4. En Büyük asker bizim asker
En büyük asker bizim asker Vatanımızı bekler Vatan elden gitmeyecek En büyük asker bizi bekler Hilali yıldızı albayrak Ceddin başı dik ve ak Başımız gövdeden düşsede Dalgalanacak sancak Her karış toprağı sulanmış Şehidlerin kanıyla Bu vatana bedel biçenler Öder bir gün canıyla Bir bütün dür anadolumuz Türk laz çerkez kürdüyle Öze dönüşün vakti geldi Ver elini Türkiye En büyük asker bizim asker Vatanımızı bekler Vatan elden gitmeyecek En büyük asker bizi bekler Şadan Yenişafak |
4. Uyumaz Milletim Uyumaz Vatan
Dünün kerbelası musul kerkükte Fedaya hazır can imanlı türkte Üzerimizdeki oyunu biz bozacağız Ya Allah Bismillah dostlar birlikte Uyumaz milletim uyumaz vatan Mehmetcik tetikte pusuda yatan Yakışırmı bizlere vurdum duymazlık Feryatlar yükselirken kuzey ıraktan Elbette dur diyecek devletim buna Yakışmaz başka şey türkün ruhuna Canını feda eder milletim Bayrağı vatanı dini uğruna Şadan Yenişafak |
4. Bu Davalar Bizim Bizde Bu Yolun
Vatanımın her bir taşı her bir karışı Milletimiz sever sulhu barışı Düşmanlığı körüklerken haçlı alemi Bu milletin tek gayesi hizmet yarışı Azeriyem men çerkezem birazda kürd'em Mutlu olsun huzur bulsun yeterki ülkem Ayırmayan arnavutu lazıda türkten Memleketi bütün eden islamdır ilkem Rumeliden kafkaslardan orta asyadan Başım vermem bayrağımı baş tac yapmadan Şehit olur can veririm vatan ve din için Hakka kulum başkasına kulluk yapmazam Azeriyem men çerkezem birazda kürd'em Mutlu olsun huzur bulsun yeterki ülkem Ayırmayan arnavutu lazıda türkten Memleketi bütün eden islamdır ilkem Vatanımda bayrağımız hep dalgalansın Bayrağıma rengin veren damarda kansın Üç kıtada yola düştük bu dava için Anadolum bu millete sen has vatansın Azeriyem men çerkezem birazda kürd'em Mutlu olsun huzur bulsun yeterki ülkem Ayırmayan boşnağını arabı türkten Bu milleti bütün eden işte o Türk'em Bu vatanın çilesini her bir derdini Canın veren göğüs geren her bir ferdini Kucaklayın kenetlenin bir bütün olun Bu davalar bizimdir bizde bu yolun Azeriyem men çerkezem birazda türk'em Mutlu olsun huzur bulsun yeterki ülkem Herşeyimiz vatan için yaşasın ülkem Bu milleti bütün eden işte o Türk'em Şadan Yenişafak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.