![]() |
Nilgün Yüce
A - 01 Sanki
Dalgaların sesinde, Sanki, Soluk alışların var... Sahil yolu boydan boya, Sanki, Bana gelişlerin var... Elim sıcak, sıcacık, Sanki, Elimde elin var... Uzandığım döşekde, Sanki, Senin terin var... Çicekleri okşadım. Sanki, Sinen kokun var... Kollarımı doladım boynuna, Sanki, Bana sarıldın yar..! |
Hani
Hani! Yağmur damlalarının, Çiseleyerek dokunuşu, Vardır ya, Tenine... Hani! Soluk verir ya, Yeniden doğmak, Yaşamı kucaklamak gibi Canına... Hani..! Bilinmeyen bir senfoni başlar ya, Yüreginin derinliklerinde, Ürperirsin,coşarsın, koşarsın, Sevgiye... Hani! Sımsıkı sarılırsın ya, Benliğine, bedenine, Sahiplenirsin duygularını, Kendince... Hani! Anlatabilmekse, Sevgiyi, duru su misali, İşte! Bu benim, Yüreğimde... |
Sen ve ben
Denir ya nağmelerde, Dudaktan kalbe, Bir sen, Bir de ben varım, Orada. Samanlık da olsa, Şaray da olsa, Sevgide, Ne varlık vardır, Ne de para. Yüreğini koyduysan ortaya, İste, vereyim ömrümü sana, Güneşim sen ol önüm de, Gölgen de ben olurum, Arkanda. Boş verdim her şeye, Umrumda değil dünya, Yeter ki sen ol, Nefesimde bir soluk, Canımda can gibi. Sen varsın ya orada, Mehtap da benim, yıldızlar da,. Koyarsam başımı omuzuna, Ellerin de olursa saçlarımda, Yok ötesi, candan can gibisin bana. |
Niyaz
Hazan yapraklarının döküldüğü an, Yağmurların toprağı ıslalttığı zaman, Bulduysan, Canına can.. Arama başka canan Özlemlerin'den yangıların'dan, Hazana niyaz, Feryadından İnce belli muradından, Arama başka canan Sen bir yanda; O bir yanda savrulan, Hüzünlü şarkılarda hep hatırlanan, Senden ondan arda kalan, Arama başka canan Az da olsa,kuş misali çırpınan, Yüreğin'de, izi duran Göz yaşında, sel olan, Arama başka canan Yalnızlık korkularından, Kalın bele sarılmadan, Düşünüp bir taşınmadan, Arama başka canan Yarenlendiğin, O can, duyguları ile yaşayan, Sevgiyi gözyaşın'da sırlayan Ağacın da dal olan, dokununca kırılan, Arama başka canan Savrulmanın da sonu olan, Kaybedince bulunmıyan, Karar versen'de dursan, Arama başka canan |
Aç Yüreğim Kendini
Yıllarca, Örtsen de üzerini, Aslında, Sevgi senin hasretindi. Belki, Vaktidir şimdi. Haydi, Aç yüreğim kendini, Yeniden, Dünya'ya gelir gibi. O İlk haykırış, O İlk nefes gibi, Kirletmeden rengini, Temiz tertemiz, Duru su gibi. Bulursan sevgiyi, Haydi, Aç yüreğim kendini, Belki, Zamanıdır şimdi. |
Adı Bende Saklı
Hiç ummadiğım bir anda, Beklentisiz bir zamanda, Küçücük dediğim bahçemde Büyüdü çiçekler açtı... Mutluyum bu bahçede; yalnız olsam da, Yüreğimde ki sevgi ile, Birgün olursa mezar yerimde, O çiçekleri taşıyacağım bedenimle.... Üzulme hüzün olmasın gözlerinde, Adın bende saklı; Yüregimde, Dalarsan birgün enginlere, Oralarda bir yerde, bilki seninleyim yine... |
Adam Gibi
Salıverdim gönlümü, Sandal misali, Coşturduğum suların, Dalgaları yüreğimdi, Sıcaklığı da bedenim... Sorumsuzca sorgusuzca, Tek taraflı da olsa, Sevgi benim hünerim, Yalansız riyasız, hemşerim, Ben sevince, adam gibi severim... |
Ağam
Çoluk çocuk, hatun bir de ben, Oniki kişilik bir aileyiz çadırda, Ağam. Bu evde, umut katık ekmeğe, Aşımız da bir kuru ekmek, Ağam. Bulabilseydik,bir kuru soğan, Şüküredecektik Tanrıya ve sana, Ağam. Yanlış anlaşılmasın sözlerim, Ben, haşaa isyankar değilim, Ağam. Bilirim, çalışmak şereftir bizim için, Amma,emeğin ekmeği de verilmelidir, Ağam. Sofrada ne pirzola, ne de şarap istedik, Lakin. kurufasulya ya bile hasrettik sayende, Ağam. Alışsak da, yarı çıplak kışın soğuğuna, Aç sefiliz, sayende, yaşamak bu mudur, Ağam. |
Bir Dileğim Var Tanrıdan
Seni bana bağışlayan, Sevgiyle sevgiyi yoğuran, Bir dileğim var Tanrıdan, .............................Esirgemezse.. Korkularım kabus gibi içimde, Biz elele yaşlanalım seninle, Birgün göçeceğiz ahrete, .............................Ben gideyim önce.. Dostluğunla, sevginle, Yaşadığım güzelliklerle, Kim nederse desin, .............................Yüreğimdesin, sevgimle. |
Ah Şu Kaş Çatışın Olmasa
Ah şu kaş çatışın olmasa Gülüşüne canım feda Akmasın hiç gözünden, Yaş diye bir damla. . Ah şu kaş çatışın olmasa Yıllar yorgun kılsa da, Beden çöküp kalsa da, Adarım ömrümü mutluluğuna.. Ah şu kaş çatışın olmasa, Cullu culsuz demedim, Seni sen diye sevdim, Canım da cansın benim.. Ah şu kaş çatışın olmasa, Aşkım 'sın koca bebeğim,. Tenim seni okşa'sa, sarılsam hep boynuna.. Ah şu kaş çatışın olmasa, Sevsem seni doya doya, Su bulmuş gibiyim vaha da, İçtim,içtim kana kana.. |
Akan Göz Yaşımı Dışarı Salmayacağım
Dipsiz kuyuya bakar gibi ardından, Gölgene uzandı elim, asılı kaldım. Hüznünse içimde tutuklu,yutkunamadım... Söz verdim kendime,ağlamıyacağım, Dayanması güç, tutması zor olsa bile, Akan göz yaşımı dışarı salmayacağım... Yaşamam gerekse kaderin böylesini, Beklemek eğer,sarılmak kavuşmak'sa sana, Kollarım açık kalacak,sonsuza dek yoluna, Ben seni sevdim bebeğim çocuk ruhumla, Her nerede olursam, her nerede olsanda, Ilık nefesim hep seni, seviyorum diyecek kulağına |
Al yazman
Köyün en güzeli sendin, Testi başında beklerdin, Eteklerin savrularak giderdin, ............................................Utancı nı yüzün de, ............................................Saklar al yazman.. Birgün sana kıydılar, Pusuyu köşe başına kurdular, Sırtlayıp dağa vurdular, .............................................Utanc ını yüzün de, .............................................Sakla r al yazman.. Aç kurtlar gibi saldırdılar, Bedeninden namusunu çaldılar, Gece gündüz demediler vurdular, .............................................Utanc ını yüzün de, .............................................sakla r al yazman.. Jandarmayla buldular. Suçu da sana yazdılar, Damgalayıp koydular, .............................................Utanc ını yüzünde, .............................................Sakla r al yazman.. Töre ile namusun bedeli belli, Aile'den karar geçikmesiz geldi, Ölüm senin için onur demekti, .............................................Utanc ını yüzün de, .............................................sakla r al yazman... Mezar taşını başı boş koydular, Bir kurşun sıkıp canına kıydılar, Sucun kadın olmaktı, ..............................................Utan cını yüzün de, ..............................................Sakl ar al yazman... |
Aldatılmak
Ben..! Geceden sabahı beklerken, Sen..! Uykunun sefasını,sürerken, Kimbilir..! kaçıncı hesaptı; İçinden geçen.. Hicap..! Duymadan; Üzülmeden, Sorumsuzca..! Vebalini; Yüklerken. İnandim.. Safca..! Yıllarca..! Dinledim..! Ölümsüz aşkının; Yeminini senden.. Tanrım..! Nasıl bir vebal yüklenmişim,bilmeden..! Ölümünle..! Açığa çıkan sırın yüzünden. Ağlamadım bile; Seni mezara gömerken. Şimdi..! Mutlumusun..? Beni mutsuz,etmenden. Hani..! Sakınırdın ya..! Beni herkes'den, Kıskanırdın ya..! Gözünden. Bıkmadan peşimden koşarken, Nasıl bir sevgi ki bu..? Utanmadın yalan söylerken. Artık.; Ne sevgiye,ne aşka..! İnanmıyorum..! Senin yüzünden.. |
Aldatma ve Aldanma
Görmez duymaz tesellisi var, Avunur,avutur aldanır, Seven kalbin gören gözü var, Sevmemişki bilsin aldanır. Bedeni sevgisiz aşklar için hazırdır, Kimi görse,kimi bulsa asılır,kalır. Yalanlarla haz bulur; Aşkı kılıf sanır, Meşk ile aşkın sonu,hüsrandır. Birlikteyken görülmeyen.bilinmiyen, Lay lom aşklar için değişilen Keyfi bitince pişmanlıkla dönen Gidişin dönüşü yok, var sanırsa aldanır. |
Artık Veda vakti Şimdi
Gece gündüz bir oldu, Olmayacak sabahlara, Doğmayacak güneşe, Artık veda vakti şimdi. Yarım kaldı her heves, Ölüm soğuk bir nefes, Yazgının son noktası, Artık veda vakti şimdi. Herşeyin sonu var bilki, Okunan sela benimki, Örtülecek beden belki, Artık veda vakti şimdi. Bu da neyin nesiydi, Ruhumdaki Tanrı'nın sesiydi, Tevekkül et bekle dedi, Artık veda vakti şimdi. Yetti, arttı,yetti, Acılar bitti,dert bitti, Kanayan yaram iyleşti, Artık veda vakti şimdi. Ruh yorgun,beden hasta idi, Sonsuzun sonsuz özgürlüğüne, Toprak bedeni,beden toprağı istedi, Artık veda vakti şimdi. Ne insan,nede hayvan ayrımı, Bütünleşti çiceklerle,böceklerle, Canlı cansız birleşti Artık veda vakti şimdi. Nedenler bir bahaneydi, Yaşamın son sahnesiydi, Oyun bitti,kimse kalmadı gitti, Artık veda vakti şimdi. |
Aşka Dair
En büyük meziyet; Sevmesini bilmektir. Aşk..! Dudak'ta elde degil; Yürektedir.... Kulun kibiri ne haddine, Eğer ruh eşin geldi ise, Yücelik; El vermektir. Gönül elbet sevmek ister, Sevmeyide özler, Aşk..! Gönülde başlasada, Sonu; Yürekte biter.. Aşk..! Avunmak, tatmak degil, Sevgiyi paylaşmaktir. Karşılıklı ise; Ömre bedel; Yoksa..! Mazideki hatadir... |
Aşka Sentez
Sindirilmemiş aşkların .................................Sonu hep belli. Tutkuların'da durağı var ..................................Orada'ki yeri'de belli. Gönülden sevmenin dikenleri bol, ..................................Dalında ki gülü'de belli. Sevdanın gözlerden bir akışı var'ki ..................................Orada kalbe giden yolu'da belli. Bir bedende bir çift yürek hala yaşıyorsa ..................................O'da sabrından ve vefasından belli. Aşkın ölümü olmaz beden fani olsa da, ...................................O da kabrin ziyaretinden belli.... |
Aşkın Tadı Keyfi Bir Başka
Aşkın tadı keyfi bir başka Dene kimi koyarsan koy yanına, Ne dost ne arkadaş havasında, Onun dilinden yüreğine akışı başka.. .........................Sevdiysen ne boyuna baktırır, .........................Ne ellerine ne gözlerine taktırır, .........................Deydiyse elektiriği gönül teline, ........................ Dünyaları da verseler eline, .........................Koyamazsın kimseyi..onun yerine.. Kavga ettiğinde üzülüyor isen Yokluğunda kahrolup özlediysen, Onunla yılları unutup gün saymıyor isen Yüreğindeki coşkuda uyuyor isen Keyfinle yaşa mutlu ol sen.. |
Atatürkü Görmeliyiz
Bu vatan bizim, Türküm diyen herkesin Atalarımız, Toprağını satmamış, Düşmana kuçak açmamış Özgürlüğümüz uğruna Vatan için savaşmış. Avrupalıya özendik Aile değerlerimizi yok ettik. Devletin kasasını boşalttık, Yabancılara borçlandık, Milli varlıklarımız dahil Ne var ne yok hep sattık. Görün güzel memleketimizi Bir Akdenizi,bir Egeyi, Anadoluyu,Güney Doğuyu. Güzelim yerlerimizi, Gözden çıkarttık, İngilize,Almana,İsraile, Arap'a, Rusa Bağ,bahçe,toprak sattık İçim yanıyor gördükce, Milyarlık jipler de, Ormandan arazi çalınarak yapılan, İmarsız gecekondu köşkler de, Vatan toprağını satmaya çalışan, Dini kalkan yapan, dinsizlerin elinde. Utanmayı bilmeliyiz, Atatürkü görmeliyiz, Onu ve ilkelerini, Savunmayı bilmeliyiz, Bu ülke bizim, Esareti istemeyiz. Kardeşiz,düşman değiliz Para için toprak vermeyiz, Aç da kalsak,çulsuz da olsak, Biz HÜR doğduk HÜR öleceğiz |
Atışmamı Sataşmamı
Eline almış kağıdı kalemi illa'ki yazacak, Aleme büyük büyük laf atıp,sanki büyük olacak. Atışmamı sataşmamı cahilim söylesin biri, Bilemediğim birşey var,nefret kusan şairmi.? Korkunca havlayan köpekler misali Saldırmakla düzelmez bu dünyanın düzeni. Sen sen ol, kendin ol, ister yazar,ister cizer, İster adam, ister kadın; Güzel yazan şair ol. Yunus ol, Mevlana ol, Karacaoğlan ol, Yoldaş ol,candaş ol, kardeş ol; Adam gibi adam ol, Üstadlar gibi örnek ol, bilgi tezgahında cömez ol. Atışmadan sataşmadan, sevgi saçan aşık ol. Neden kör savaşcıyız, sevgiye aç, tokuz diyen yalancıyız. Hayallerimizle kabarır, gerçeklerden kaçanız Gönlüm hep güzellikten yana,sevgi olsun aşımızda, Baki kalan hoş seda; Anılırsa adımız tebessüm olsun dudaklarda. |
Bana İnat
Ne baharı ne sonbaharı, Yaşatmadılar bana inat. Çaresizlik yaftam gibi, Giydirdiler bana inat. Korkularım hep yalnızlıktı, Yaşattılar bana inat. Ölüme huzur diye baktım, Yaşattılar beni, Yaşattılar, bana inat. |
Bayılırız
Deliye akıllı gibi takmaya, Akıllıyı deli, yerine koymaya, Yaşama umutsuz bakmaya, Pişmiş aşa su katmaya, ...........................Bayılırız.. Kim ne giymiş ne yemiş, Kızı estetik,güzeliymiş Adam karısını dövermiş Dedikodu zevkimizmiş. ...........................Bayılırız.. Kıskançlık'dan sövmelere Kadınlar ezildik,demelere, Takıp takıştırıp giymelere, İnanmasak'da övgülere, ..........................Bayılırız... Garip görünce kaçma'ya, Polis zabıta aramaya, Ortalığı karıştırmaya, Kendimizi adam'dan saymaya, ...........................Bayılırız... |
Ben Aşkı Böyle Bilir Böyle İsterim
Dostluğu,aynadaki aksim ........................................İse, Sevgisi damarımdaki kanım ........................................İse, Teni teninimin hasreti ....................................... İse, Sesi yüreğim de çarpıntım ........................................İse, Ben aşkı böyle bilir böyle isterim.. Saçları benimle aklaşır ........................................İse, Aşıma zehir katmaz ........................................İse, Üç kuruşa beni satmaz ........................................İse, Elimi elinden atmaz ........................................İse, Ben aşkı böyle bilir böyle isterim. Yolun sonuna geldim .......................................İse Elden ayaktan düştüm .......................................İse Gözlerinde hala o ışıltı var, .......................................İse İlk gün' ki gibi seviyor, .......................................İse Ben aşkı böyle bilir böyle isterim. |
Beyoğlunda Bir Kadın
Beyoğlunda bir gece, Sokak lambası dibinde, Yarı cıplak; Kadının birisi, Yüzü gözü kan içinde. Kullanılmıştı,bedeni. Dayak 'da yemişti; Körkütük'de sarhoş; Dili pelteli. Döşek sanmıştı yeri, Serilmiş evi gibi. Nerede.! Ailesi, Nerede seveni. Belli..! Namus yaftasına sarılmış birisi, Namussuz etmişti, garibi.. Sefildi.! . Eğer 'ki; Zengin olsa idi, şımartılarak,sevilir, Pamuk yatağında; Zevk içinde Şimdi yatar' idi. |
Bir Ben Birde Köyüm Can
Her gelişim bir coşku, Her dönüşüm; Hep hüsran. Bağım bahçem olmuş,harman, duman. Özlemine tutuştuğum orman.. Çocukluğum'da gençliğim'de Yokluğun cenderesin'de Kağıt kalem yoktu ben'de, Okul diye her gidiş'de Anam, babam, serzeniş'de.. Umutlarımı gömdüm,yüreğime.! Kelepçe vurdum gençliğime.! Tuttuğum dallar bile çürükce, Anamın vasiyeti'de bende, Olsun diye adina bir akar çeşme... Alıp başımı gitsem'de Arada bir gelsem'de Dağlardaki otlak evime, Yörük olan köyüme, Hasret siner icime, Adını bilmediğim kuşlar türkü'de Suların'da kurbağalar cilve'de., Ana,baba,kardeş hepsi ahiret'de, Öksüz kalan bir ben var; Benim içim'de O'da,mahsur gurbet'de.... Her gelişim bir coşku, Her dönüşüm; Hep hüsran. Kızsam'da zaman zaman Anamın ceşmesin'de; Hayat bulan, Bir ben; Birde,Köyüm,köylüm,kaldı; Can |
Biz Sevgiye Hep açız
Gönül, Leyla Mecnun olmak ister, Masallar da herşey güzel, Gerçek sevgi emek ister, Gül dikeniyle güzel, Canımız yanar sanır kaçarız, Şarkılar la, şiirler de ağlarız, Vermeden almaya bakarız, Yaşanmazları yaşarız. Biz sevgiye hep aç'ız |
Boşuna Bekledim
Boşuna bekledim Gün doğacak diye, Hayallerle ümitlerle, O gün hiç gelmedi; Benim pencereme. Yıllar yılları kovaladı. Ömür göçtü böylece. Ben; Kör karası *******de, Yıldızları tek tek sayardım,gözlerimle. Sessizlik ve yalnızlık; Kader denilen şey ise, Boşuna beklemişim ; Bunca sene O..! imzasını coktan,atmış, Benim yerime.... |
Bu Belki son şiirim
Bu belki son şiirim. Doğmak, yaşamak ve ölmek..! Başlangıcın sonu şimdi..! Benim; hayatım; Yaşanmış bir güzellik, Çok'da; Özel..! İdi... Herşeyin sonu gibi; Bir çırpıda, O..! DA; Yok oldu; Ve bitti....! Bu belki son şiirim. Hayatın sahnesinde; Bir oyun'a başladım. Onu'da yanlış,Anladım. Yanlış'da; Oynadım... Ben..! Rolümü; Yaşadım..! Korkmadım; Kaçmadım. Üzülmeyin! Be Dostlarım..! Reziliği'de; Vezirliği'de, Yüklenir, Son perdeyi'de; Ben..! Kaparım.... |
Bu Nasıl Şans
Halaylarla doğamadık, Süslü püslü yaşayamadık, Katık bile bulamazdık, .....................Bu nasıl şans... Yarış atı olamadık, Kolejlerde okumadık, Bağışsız okula sokulmadık, ......................Bu nasıl şans... Okumakla hata yapdık, Cahili tepemizde amir saydık, Hakaretlere maruz kaldık, .......................Bu nasıl şans... Ayılar hep dayı oldu, Soyan çalan patron oldu, Okuduk da ne oldu, ........................Bu nasıl şans... Onur yaptık aç kaldık, Limon bile satamadık, Sağa sola borç takdık, .........................Bu nasıl şans... Kapıcı musa yazlık da, Altnda var bir araba, Okuduk ya adamız güya, .........................Bu nasıl şans... Değer olmuş hep para, Kapıları açar,her derde deva, Varsa olursun bey paşa .........................Bu nasıl şans. |
Bu Şehir Öyle Bir Şehir
Tak etmiş canına bu sefillik, Yatmış kalkmış çözüm aramış Aş yok,iş yok, eş yok Yok çare göçmeli büyük şehire. .................................................. Sanki neyi var kaybedecek, .................................................. Ölecekse büyük şehirde ölecek, Kazanırsa keyifini sürecek, Elbiseler giyip gönlünce gezecek Ümitlenmiş kurduğu hayali ile, Üç beş kuruş da borç toplamış cebine, .................................................. Sanki neyi var kaybedecek, .................................................. Ölecekse büyük şehirde ölecek Coşmuş keyiflenmiş,kendince Gelmiş büyükşehire, her yer insan kaynıyor, Erkeği kadını koşuşturup duruyor, Çoğu 'da kendisi gibi başı boş geziyor. .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. Derin bir nefes çekmiş, Koca bir gün gezmiş, Üçbeş arkadaş edinmiş Nasiat edilmiş akıl verilmiş, .................................................S anki neyi var kaybedecek .................................................Ö lecekse büyükşehirde ölecek.. Dilenmek en kolay mesleklerden biriymiş El uzatana vatandaş üç beş kuruş verirmiş Önüne bir mendil atanın, Geliri memurdan fazla 'imiş .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. İşte bunun için bu şehrin, Taşı toprağı altın bellenmiş Utananlar,namuslular aç, Dilenenler,dolandıranlar,tok'imiş ................................................ Sanki neyi var kaybedecek .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. Tanrı yürü ya kulum demiş, Çevresi büyüdükçe büyümüş Borç verir hale gelmiş, Herkesin saydığı saygın biri oluvermiş, .................................................S anki neyi var kaybedecek. .................................................Ö lecekse büyükşehirde ölecek. Küçük bir kulübeye ah çekermiş Boğazda yalıyı beğenmemiş, Ünü herkezce duyulmuş, Güzel ünlü hanımlar,kapıda bekler olmuş, .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehir de ölecek Kolaymı alaylı olup halktan yetişmek, Hayat üniversitesinden diploma alıp geçebilmek, Şimdi iş veriyor aş veriyor,sınavla üniversiteli beyin seçiyor, Her hayırlı vatandaş gibi memleket meselelerini düşünüyor. .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek, Derdi tasası kalmamış hayaline bakanlık takmış Hizmet için kollarını sıvayıp,partilere haber salmış, Bağışları bol yapmış,herkez kucak açıp onu bağrına basmış, Velağsıl çok şanslı yolu açık adammış ................................................Sa nki neyi var kaybedecek, ................................................Öl ecekse büyük şehirde ölecek, Şimdi kimse bilmiyor,şehirli kimdir,nerde Gelince, gecekondu koymuş devlet arazisine Sonra satmış villa kondu mütahitlerine, Zengin olmak kolaymı akıl olmazsa böyle. ...............................................San ki neyi var kaybedecek, ...............................................Öle cekse büyükşehirde ölecek. Kaybetmedi; Çalıştı, para,şan şöhret kazandı, Ölecekse büyükşehirde ölecek, Ünlülerin mekanı arşiyana gömülecek |
Bu Vatan Bizim Hemşerim
Doğup büyüdüğüm, Suyunu içtiğim, Vatanım..! Türkiyem'dir; Benim.. Yaylasından,bağından. Ovasından,ırmağından, Tozlu topraklı'da olsa yolundan, Ezilir yüreğim; Uzakta olursam.. Ben..! Kopamam vatanım'dan. Ne parasına,ne puluna, Yolum düşerse'de yabana, Güzel yaşamak adina; Oralardan, bakınca, Benim vatanım bir başka.. Biz...! Bu vatan için; Dedeleri,bebeleri, Şehit ettik..! Analarımızın sırtına, Mermi yüklettik; Yaban işgal etti; Yabanı dehlet'dik...! Lokmamız eksik'te olsa; Para için; Yabana vatan demedik. Toprağın'da Terimiz var; Atamız var..! Bu ulke bizim Dilim; Türkce 'dir benim. Türkce düşünür, Türkce söylerim. Anlaşmak için,dil öğrenirim, Kendi dilimi'de öğretirim. Milliyetcilik 'de; Laf'la değil, Uygulamaktır; Hemşerim..! |
Canısın
Canın canımdan'da öte, Canımsın canımın için'de. Gülsem'de bazen kendime Hala..! Cözemedim..! Nasıl.? Bir şeyse..! Ben böyleyim. Bebeğim sen üzülme.. Anne karşılık beklemez Severken sevgisine. Sende; Benim için böylesin işte..! Sıkılırsan'da birgün bir şekil'de.. Dostumsun..! Dönerim kendime... Çünki..! Yüreğimdesin yine.. Mutluyum..! Var olduğun için; İçim'de İfadesi güç,anlatması zor,. Mühürlendin beynime. Ömrümün yarı cizgisin'de. Bu bana tanrının lütfu ise; . Beklediğim duygu, Buydu belkide... Kimbilir; Onun için kapattım mantığımı, sarıldım sana; Düşünmeden, Çocuk gibi; Delicesine....! |
Caresizlik
Buzlarla dağlanmış, O..! sımsıcak duygularım, Kurumuş pınarın sularıdır, Benim göz yaşlarım. Her zaman böyleymiş, Caresizlik ve bitmişlik; Nasil anlatilabilirki; Bu yüreksizlik. Bilemedim,anlıyamadım işte! Serde vardı; Gençlik. Vurdular Kilidi,acımasızca,kahkalarıma Sustum ve korktum,. Şimdi.! Buruk tebessüm bile yok; Gülen dudaklarımda...... |
Cevabı'da Yok'ki
Ben bile şaşırıyorum kendime, Garip; Bu sevgi seli niye..? Cevabı'da yok'ki.. Korkutuyor beni'de Girdim bir girdap tüneline, Dönüyorum; Bedenim'de hislerimle, Belki sınır ötesi cizgi'de, Cevap bulurum bu hislere. Çocukluğumdan bu güne, Sevgi dolu olsam bile, Herkezi, herşeyi sevsem'de, Bu! Başka birşey; Ürkütüyor beni'de Can Bulmuş gibiyim sende, Kolaymı! Sımsıkı sarılmak yüreğine, Fırlıyacak gibi hep yerin'de, Zor tutuyorum ellerimle.. Bir gün! Ruh bedende isyankar, Çıkıp giderse, Yer yüzün'de,gök yüzün'de, Her nerede ise.. Ruhum ruhunun içinde, sarmaş dolaş birlik'de, Arayışımmışsın; Sanki, Böyle bir sevgi'de. Enkarne olmadan önce. Kaybettiğim bebeğimdin belki'de. Sevgim sorgusuz sualsiz, Kabullendi seni'de Hayal etmesi de güzel, Yanım'da olmasa bile, Cevabı'da yok'ki, Bıraktım debisine.. |
Çilem
Bülbülün çilesi; Kafesinden, Karga'nın derdi; Sesinden, Yılların zulmü; Bedenden, Derlersede; Ya; Benim ? Benim cektiklerimse,sevdiklerinden, En kötüsüde; Dost bildiklerinden... |
Çocukluğum Gibisin
Aynı odada uyuyan, Aynı sokakta koşan, Çocukluğum gibisin. Garip bir duygu bu; Sanki benim ikizimsin. Biliyorum; Güleceksin..! Yine; Şairliğin tuttu diyeceksin; Ne yapalım; Canısı..! Sevgi.! Bir çift yürekse; Götürdüğü yere gideceksin..! |
Çocukluğumu Çok Özledim
Darmadağın yatağımı, Kaybettiğim çorabımı, Çabuk akan göz yaşımı, Çocukluğumu çok özledim.... Babamın işten gelişini, Annemin serzenişini, Sofradaki kaprisimi, Çocukluğumu çok özledim... İskeleden atlamayı, Martıları saymayı, Balıklara yem atmayı, Çocukluğumu çok özledim.. Kömürlük'te saklanmamı, İlkokul'daki aşkımı. Cama taş atışımı, Çocukluğumu Çok özledim... Komşu kızı gelin oldu; Eteğine basışımı, Tokatını atışını, Çocukluğumu çok özledim... Rüyalarım hep güzeldi. Aklımdan oyun geçerdi, Muzurluğum'dan; Herkez yaka silkerdi, Çocukluğumu çok özledim... Büyümeyi hep bekledim, Takvimleri bile ezberledim. Annemin topuklarını giyerdim, Çocukluğumu çok özledim... Bayramı hasretle beklerdim. Sırayla komşu gezerdim, Mendil için el öperdim, Çocukluğumu çok özledim... Vara yoğa gülerdim, Ağlarken bile güzeldim, Küsünce aç gezerdim, Çocukluğumu çok özledim... Hasta olup yatışımı, Babamın üzgün bakışını, Annemin ağlayışını, Çocukluğumu çok özledim... Şimdi elli yaşıma geldim, Ruhumda hiç büyümedim, Büyümeyi'de hiç sevmedim, Çocukluğumu çok özledim... |
Davet
Gel otur soframda, Yemek yemesende olur. Sohbetini kat aşima, Sesini duysamda olur. Can dost arkadaş, Kardeş gibi, Birde baba şevkati; Seninkisi.... Özlüyorum desem..! Yalan olmazki; Böyle seviyorum, sendeki seni. Mutluluk veriyor; Sıcak şarabın,buruk tadı gibi Sınır koymadım beynime, Yazıyorum icimdekileri.... |
Değil
Sevda kullanılan, Kırılacak cam değil. Beden boya posa denk, Tezgah ta satılık değil. Sözlerin eğri doğru, Yalan dolan hoş değil. El uzatıp,el çekmek, İnsana yakışan değil. Güzel sözler bir anlık, Kullanılan para değil. Almak için yandığın, Bıktığın fistan değil. Ne ev ne de eşya, Mutluluğa; Sebep değil Zor olsada yaşamak Onurdan ödün değil |
Deli Sevdalarım
Benim deli sevdalarım, Sevgi kokan bağlarım, Dağ da uçan kuşlarım, Kurtlar kuzular dostlarım. Benim deli sevdalarım, Tezek kokan damlarım, Çağlayan ırmaklarım, Deredeki kurbağlarım. Benim deli sevdalarım, Şahlandıkca devleşen, Çocuk gibi sevdiren Ahırdaki kısraklarım. Benim deli sevdalarım Tavuklarım kazlarım, Değirmende buğdaylarım, Tarladaki sapanlarım. Benim deli sevdalarım, Yazarım çizerim ağlarım, Duvarda asılıdır sazım, Çalsam da coşarım Çalmasam da coşarım. Benim deli sevdalarım, Ben bu hayalle yatar Bu hayalle kalkarım. Güzeldir köy kokan rüyalarım. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:23 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.